Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz

Nyáron szinte mindenki a vízpartra vágyik, hiszen a nagy melegben nincs is jobb lehetőség a lehűlésre, mint egy kellemes fürdés. Szerencsére nem kell elhagyni az országhatárt ahhoz, hogy olyan helyeket találjunk, ahol nem csak a pancsolás, de a városnézés is hatalmas élmény lesz. Hoztunk nektek 10 olyan várost, ahol a hűsölés és az egyéb izgalmas programok kéz a kézben járnak!

 

Sárvár

Sárváron annak is érdemes körülnéznie, aki egyébként a fürdő miatt érkezett. A Nádasdy-vár családtörténeti kiállításai és a közeli Arborétum növényvilága tökéletes egynapos program lehet, de természetesen a város Gyógy- és Wellnessfürdője kétféle gyógyvízével, élménymedencéivel és szárazföldi sportolási lehetőségeivel valószínűleg mindenki számára az elsődleges látogatási célpont lesz.

10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Sárvár, Nádasdy-vár10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Sárvár, Nádasdy-vár

 

 

Szeged

Szeged a napfény városa, ami tökéletesen leírja azt a hangulatot, ami a látogatókat fogadja. A kultúrára éhezőket megannyi látnivaló várja, úgy mint a különleges vörös téglás, 81 méter magas Dóm, vagy a magyar Gaudinak is titulált Magyar Ede által tervezett Reök-palota épülete. Aki az utcák felfedezése helyett a pihenés mellett döntene, annak a Napfényfürdő wellness kényeztetését és Európa leghosszabb vízicsúszdájának kipróbálását javasoljuk.

10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Szeged10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Szeged

 

 

Zalakaros

Zalakaros a nagybetűs fürdőváros, ahova akkor is érdemes ellátogatni, ha már gyerekestül keresünk szabadidős elfoglaltságot. Fürdőjében a legkisebbek is garantáltan jól fogják magukat érezni a csúszdák és pancsolók között, miközben a felnőttek élvezhetik az itt feltörő gyógyvíz bizonyítottan gyógyító hatásait családi, fitnesz vagy úszómedencéiben. Kirándulási célpont lehet a közelben fekvő Termáltó, melynek partjáról tanösvényen sétálhatunk végig megismerve a környék növény- és állatvilágát.

10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Zalakaros, Termáltó10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Zalakaros, Termáltó

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Az élmények otthona: programok, látnivalók Zalakaroson
Kóstoljatok kemencében sült finomságokat, ízletes borokat egy fejedelmi panorámát nyújtó kilátó lábánál, vagy derítsétek fel a lebilincselő tanösvényeket, a különleges termáltavat, a remek fürdőt és a többi élményt, amit Zalakaros városa kínál nektek…

 

 

Hajdúszoboszló

Kevesen tudják, hogy a hajdúszoboszlói üdülőtelep Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is egyben. Központi Gyógyfürdője folyamatos fejlesztésének köszönhetően mára valóban világszínvonalúvá vált, ahol nemcsak azokat várják szeretettel, akik egészségmegőrzés céljából keresik fel egységüket, hiszen sokszínűségük miatt kicsik és nagyok is jól érezhetik itt magukat az Aqua-Palace élményfürdő Prémium Zónájában, szabadtéri Strandján vagy Aquaparkjában.

10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Hajdúszoboszló, Hungarospa10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Hajdúszoboszló, Hungarospa

 

 

Mórahalom

A Szent Erzsébet Fürdő 40 éve tűzte ki céljául a felépülni vágyók segítését gyógyvizével, ahova leginkább a váll- és térdízületi megbetegedésekben szenvedő pácienseket várják. Az elérhető orvosi kezelések mellett egyre nagyobb szerepet kapnak a szabadidős tevékenységek támogatása is, ezért hozták létre a Csendes Wellness Premium Spa Areat, mely a zavartalan relaxáció fellegvára lett. A környéket járva érdemes ellátogatni a Nagyszéksós-tavi Bivalyrezervátumba, mely biztosan megkoronázza majd az itt töltött időnket.

10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Mórahalom, Bivalyrezervátum10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Mórahalom, Bivalyrezervátum

 

 

Szentgotthárd

Ha itthon vágynánk trópusi élményekre, akkor elég csak Szentgotthárdig kell mennünk, ugyanis Termál és Élményfürdője egész évben mediterrán növényekkel forrósítja fel a hangulatot. Pezsgőmedencék, óriáscsúszdák és egy hatalmas vízesés gondoskodik arról, hogy egy esőerdőben érezzük magunkat a hatalmas üvegkupola alatt. Az osztrák határtól nem messze fekvő kisváros a 18. században épült házaival igazi ékszerdoboza nyugati országrészünknek.

Szállástipp Szentgotthárdon: látogassatok el a fürdővel közvetlen összeköttetésben álló Gotthard Therme Hotelbe. Tovább az ajánlatokhoz>>

10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Szentgotthárd, St. Gotthard Spa & Wellness10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Szentgotthárd, St. Gotthard Spa & Wellness

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ki áll készen a kóstolásra? Varázslatos pincefalvak, borospincék és pincesorok Magyarországon
A borkóstolók hangulata utánozhatatlan, a finom ételek és italok kóstolása, akár pincéről-pincére járva, az őszi időszak végén még aktuálisabb program. Az ország számtalan olyan pincesorral rendelkezik, ahol élhetünk ennek a szenvedélyünknek, már csak azt kell eldöntenünk, hogy melyik tájegység borait fogyasztjuk a legszívesebben.

 

 

Bük, Bükfürdő

Bükfürdő valószínűleg az aktív kikapcsolódást kedvelők paradicsoma lesz. A Thermal & Spa fürdőkomplexumban 34 medence várja az egész családot, de pár lépésre innen játszhatunk egyet Magyarország első 18 lyukú golfpályáján, vagy próbára tehetjük magunkat a Kristálytorony 90 elemből álló kalandpályáin. Az se forduljon vissza, aki csendesebben képzelte el szabadnapjait; a város gyógyvize méltán neves, így gyógyulhatunk termálmedencéikben, vagy olvasgathatunk egy könyvet a strand 450 fájának valamelyike alatt.

10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Bükfürdő, Termál- és Gyógyfürdő10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Bükfürdő, Termál- és Gyógyfürdő

 

 

Miskolctapolca

Igazi különlegességet tartogat Miskolctapolca: az Európában is egyedülálló, a természet által kialakított óriási medencekomplexum, a Barlangfürdő összefonódott a város nevével, ami nem meglepő, hiszen mészkőből kivájt barlangrendszerben úszni nem mindennapi élményt jelent. Nyaranta strandfürdő működik a létesítmény óriási parkjában, de a szauna imádóknak is minden a rendelkezésükre áll, hogy részt vegyenek egy izzasztó szeánszon.

10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Miskolctapolca, Barlangfürdő10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Miskolctapolca, Barlangfürdő

 

 

Harkány

A harkányi csodatévő vizet 1823-ban fedezték fel, elnevezése pedig nem véletlen, ugyanis olyan ritka bőrbetegségek gyógyíthatók általa, melyre csak pár helyen van példa a világon. A település így teljes mértékben erre építette szolgáltatásait, és hozta létre méltán népszerű Gyógyfürdőjét, ahol akár gyógyulni, akár szórakozni kívánunk, biztosan megtaláljuk számításainkat. A környék egyébként rendkívül sok izgalmat tartogat, pár percre a településtől magasodik a Siklósi-vár, onnan pedig valóban csak egy kőhajításra találjuk Villányt és a kiváló minőségű magyar borokat.

10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Harkány, Harkány Gyógy- és Strandfürdő10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Harkány, Harkány Gyógy- és Strandfürdő

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Dél-Dunántúli barangolások a Ferde-vízeséstől a kalandos Siklósi várig
Mesebeli titkok nyomába eredtünk a Dél-Dunántúlon, ahol betértünk a legendás Siklósi várba, megnéztük az óbányai Ferde-vízesést, valamint a híres Csepegő-sziklát, de útba ejtettük a komlói Mini Zoo-t és Pécsváradot is. Ezt ne hagyjátok ki!

 

 

Egerszalók

Egerszalókot a helyiek gyógyító energiájú helynek tartják, köszönhetően a földből feltörő gyógyvízének, illetve a város különleges látványosságának, a hatalmas fehér Sódombnak. Fürdő szempontból valóban ritka színes kínálatból választhatunk, hiszen a helyi nevezetesség szomszédságában áll az ország egyik legszínvonalasabb hotelének, a Saliris Resortnak wellness és gyógyfürdő komplexuma, ahol minden a gyógyulni és pihenni vágyók igényeit szolgálja, de Nosztalgia Fürdő is épült a szálló közelében, ahol retro hangulatban élvezhetjük a melegvíz jótékony hatásait.

10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Egerszalók, Sódomb10 fürdőváros egy pancsolós vakációhoz - Egerszalók, Sódomb

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Keltsétek életre a múltat és utazzatok velünk Magyarország varázslatos történelmi helyszíneire, melyek őseink tetteiről mesélnek! Több száz évvel forgatjuk vissza az idő kerekét és különleges kiállításokra, történelmi emlékhelyekre zarándokolunk el. Keressétek meg velünk a Vaskaput, tisztelegjetek a mohácsi csata hősi halottjai előtt és ámuljatok el a mészkősziklák szélén őrködő turulmadáron!
Szervezeti átalakulással indította a 2023-as turisztikai szezont a VisitDebrecen. A cég élére Mészáros Réka került, a turisztikai igazgató Tóth-Megyesi Enikő lett. Az újítás célja a Főnix Rendezvényszervező Kft. és a VisitDebrecen mielőbbi összeolvadásának előkészítése, mellyel a jövőben szeretnék még hatékonyabbá tenni a két szféra, a kultúra és a turizmus közti együttműködést.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.