2026. március 19. 22:54egyedül járt itt 55 Amikor ma ebéd után megpillantottam a Bohemia sörözőt, amit a sors tett éppen jó helyre, azonnal a jó öreg Hrabal jutott eszembe, a sörös-monarchikus hangulat, meg, hogy egyáltalán mit is keresgél a világban örökké az ember, mikor a cseh söröknél nincsenek jobbak! Mentem is befelé, a pultban nagyon derűs fiatal fickó, az asztaloknál meg csupa Hrabal.
Hát nem is tudom. . . olyan 60 és 70 év közötti férfiak, részben őszek, ketten-ketten beszélgettek, ketten-hárman meg magányosan gondoskodtak a folyadékbevitelről, s közben filozófikusan néztek maguk elé. Hát pont ide tartozom, döntöttem el, a sráccal megbeszéltük, hogy itt bizony pils típusú ivás lesz, és a derék legény már ment is kisebbik csaphoz és csapolta a Bohemia Regent Trebonske nevű folyékony aranyat. Ej, ritkán esik ilyen jól valami, mint pad thaira a cseh pils! Ültem, néztem a társaságot, Hrabal azt mondta, hogy "Az igazi férfi mindig egy picit spicces és van egy diszkrét szarszaga. " Hát így ültünk mi itt, heten-nyolcan, igazi férfiak, ebben a szellemben. Egyébként egy korsó ebből a gyógyszerből 1190 forint, a bolondnak is megéri!