Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A pincét ki lehet bérelni 25-30 fős magán rendezvényekre is, illetve itt vannak a mosdók. A Gárdonyi téren lassan egy éve működik ez a bár, ahol 24 féle kézműves sört csapolnak, amelyek mellé kézműves hamburger és sörkorcsolyák dukálnak. A burgerek számomra hatalmas méretűek, deszkán, nagy kupac sült krumplival tálalják. Mivel aznap már reggel óta mindenütt etetni próbáltak, én ezt kihagytam. A sörök terén az aktuális kínálatot QR kóddal olvashatjuk be a telefonnal, én ezt a stílust nem bírom, nem kívánok ilyen téren haladni a korral. Nem volt ebből sem probléma, a pult felett minden ki volt szépen írva, onnan le tudtam adni a rendelést. Egyből megtetszett a 4x1 dl-es sörkóstoló (2990 Ft), amelynek keretében a 24-ből bármelyik sört lehet választani. Pontosabban egy csap éppen kifogyott, szóval a történelmi hűség kedvéért 23-ból, de ez is bőven több, mint a nagy budapesti átlag. A sörökről pár információ: többségében magyar főzdék: First, Szent András, Fehér Nyúl, Vaskakas, Brew Your Mind (BYM), Horizont, Honest, Humulus Lupulus, Hop Top, valamint 1-1 cseh és német sör (Bohemia Regent ill. Augustiner München). A sörök kiszerelése a külföldi kisebb, azaz 2 dl a pohár, 4 dl a korsó. Korsó árak: 1090-3490 Ft között. Az én választásaim, azaz kóstolásaim: Szent András epres búzasör, BYM Black Milk Stout, Hop Top Pistachio Cottage Rudolf, karácsonyi túró rudis fruit beer, valamint a Frist Craft cakes & ladder Imperial Pastry stout-ja, amit a 2025-ös Országtorta inspirált, ezt minden évben el szokták készíteni, és a tavalyit is sikerült megkóstolni. Ez igazából egy csajos sörválogatás volt az olyanoknak, mint én, akik nem igazán szeretik a klasszikus sör ízű söröket. Gyümölcsös, sütis és karamellás/csokis vonalon mozogva. Mindig van valami idényjellegű szezonális sörük is, ezúttal a Fehér Nyúl sütőtökös Pumpkin Blood Yam Beer. A kiszolgálás kifejezetten kedves, mosolygós, segítőkész. A hangulatból levett az a tény, hogy a nagyon sok vendég miatt elég nagy volt a hangzavar, az asztaltársaságok megpróbálták egymást túlkiabálni több, de inkább kevesebb sikerrel. Amúgy ma is tanultunk valamit, a Humulus Lupulus a komló latin neve. A Humulus Lupulus Budapest minifőzde pedig Farkas Máté szerelem projektje. Szeptemberben tartott is egy sörkóstolót itt a Tap-ben. Összességében a Tap megérdemli az 5 pontot szerintem.