2015. április 5., kollégákkal járt itt 55 Egy szakmai rendezvényen jártam ebben a szállodában. Kitűnő az elhelyezkedése, abszolút a Belvárosban a Duna Korzó elején a Lánchídtól pár méterre nyílik a bejárat. A bejárat melletti Las Vegas Casino-ba a szállóvendégek ingyenesen léphetnek be. Benn egy tágas lobby és sok kényelmes fotel fogadja az érkező vendégeket.
A bal oldalon 5 pultnál lehet regisztrálni és bejelentkezni, nem kellett sokat várni annak ellenére, hogy elég nagy volt reggel a forgalom, egy nagyobb létszámú külföldi csoport is éppen "kicsekkolt". A 8 szintes épületben a legfelső emeleten és az alagsorban konferenciatermek vannak, a szobák az 1-7. szinteken helyezkednek el. A szobák berendezése és felszereltsége valóban 5 csillagos, azonban nem mindegyik szoba dunai panorámás, egy részükből csak a város felé nyílik kilátás (Szt. István Bazilika kupolája látszott). A szobában Nespresso patronos kávéfőző is volt. Az én fürdőszobám zuhanyzós volt, kávébarna színvilágú, azonban fürdőkádas szobák is vannak. Természetesen mindenféle tisztálkodószer (Lanvin márkájú) és fürdőköpeny is volt bekészítve. A szállóban van egy feszített víztükrös medence, de nem volt idő tesztelni. A reggeli bőséges, ízletes és változatos volt, és itt is igaz volt mind a tálalásra, mind az ételek minőségére a magas színvonal, ami egy 5 csillagos szállodában elvárható (pl. lazac, Prosecco jégbe hűtve, 8 féle meleg reggeli, rendes kávé, nem a sok szállodában megszokott gépi "vizes" automatás kávé, luxus minőségű teák, kis tasakokba kiporciózott cornflakes és müzli, citromgerezdek egyenként apró hálóba csomagolva, hogy az ember ne kenje magát össze és ne fogdossa meg kézzel, a Premium kategóriás mézek és a lekvárok kis üveges kiszerelésben). Összességében egy nagyon igényes, színvonalas szálloda, 5 csillagos szolgáltatások ennek megfelelő áron.
2015. április 1., kollégákkal járt itt 45 A Tüköry étterem a Hold utcai piac mellett már sok éve működő kisvendéglő. Amikor belép az ember, mintha egy másik időbe és helyszínre csöppenne. Engem a 70-80-as évek vidéki kisvárosi hangulatát juttatta eszembe. 2-4 személyes asztalok, a falaknál boxos beülők. A falakon az egyik oldalon Szász Endre festményei, a másik oldalon francia szecessziós hangulatú plakátok vannak.
Az étlapon főleg magyaros, klasszikus ételkínálat szerepel. Többféle heti/napi menü szerepel a kínálatban, elég kedvező áron. A heti menü - amit én is választottam - májgombóc levesből (csészényi adag, de hatalmas, sok májat tartalmazó gombóccal)és almával sajttal töltött csirkemellet és hasábburgonyát tartalmazott. A 2. fogás nagy adag, bőséges volt, a köretnek a felét tudtam megenni. Nem kimagasló ízélmény, de korrekt konyha, korrekt kiszolgálással, rövid várakozási idővel. Kedvező ár-érték arány.
2015. április 1.egyedül járt itt 55 Egyik barátnőm ajánlotta ezt a cukrászdát, s bár magam is többször jártam a József Attila utcában, valahogy mindig elsiklottam a nem túl feltűnő portál mellett. Pedig már a kirakatban mindenféle különleges torta hívogat be csalogatóan. A cukrászda sajnos elég drága, 1-1 tortaszelet 850 Ft-ba kerül, viszont cserébe az ember igazán figyelemreméltó íz-élményt kap.
Legutóbb egy almás-csokis-amaretto tortát teszteltem, ez is különleges és nagyon finom volt. 3 magasított asztalnyi ülőhely van bárszékekkel, de sokan elvitelre vásárolnak és nemcsak szeletet, hanem egész tortát is lehet rendelni. Ezeken kívül még macaront, cupcake-et és ízesített kekszeket lehet kapni. A táblán láttam kiírva bagelt is. Kávét, teát, forró csokit - az italok közül. A fiatal kiszolgáló hölgyek kedvesek és barátságosak voltak.
2015. március 28.barátokkal járt itt 45 Márciustól októberig tart nyitva a fagyizó. Egy adag (5 dkg) fagyi 280 Ft-ba kerül, az előző szezonhoz képest több mint 10%-ot emeltek (250 Ft-ról). Nem gombóccal adják a fagyit, hanem kenőlappal. A fagyit sima- vagy édestölcsérbe, vagy műanyag tálkába lehet kérni, sőt elvitelre egy speciális hűtődobozba is be tudják "csomagolni".
Legutóbb a gyömbér fagyit teszteltem. Nagyon intenzív, kissé talán agresszív ízű, így gyerekeknek nem igazán ajánlanám, de aki amúgy is szereti a gyömbért (én például imádom), annak biztosan megnyeri az ízlését. Egyáltalán nem édes, és valódi apró gyömbérdarabkák vannak a fagyiban. Izgalmasabb fagyi ízek: levendulás, after eight (mentolos-csokis), gorgonzola, mascarponés gesztenye, bazsalikomos citrom (ez is nagyon finom! ). Kiszolgálás normális, semmi extra. A városban több helyen is van üzletük.
2015. március 27.egyedül járt itt 45 Az Andrássy úton jó pár éve működik ez az étterem, amelynek egyik érdekessége, hogy nem lehetséges előre asztalt foglalni náluk. Hogy ez miért alakult így, nem tudom, de erre a honlapjukon is külön felhívják a figyelmet. Hétköznap 2 fogásos ebédmenüt kínálnak, ami ottjártamkor Dubarry csirkemell volt petrezselymes burgonyával, valamint somlói galuska.
A menü nem választható, minden napon 1 fix menü szerepel a kínálatban. Az étterem elég tágas, és az asztalok többségénél ültek is, kb. 80%-os telítettségről beszélhetünk. A hátsó traktusban borosüvegekkel van a fal végigrakva, a középső részben a kiszolgáló pult és bárasztalok, bárszékek és nagyon kényelmes magasított bőr ülőgarnitúra van, az első részben pedig hagyományos asztalos elrendezés. Az étel korrekt volt, nem feltűnően jó, inkább átlagos, s a krumplit egy fokkal lehetett volna puhábbra főzni. Az adagok nem túl nagyok, inkább egy kisebb étkű gyomornak elegendő mennyiség. A somlói is teljesen a megszokott verziót, kinézetet és ízvilágot hozta. Összességében egy meglepetésektől mentes, kiszámítható, de szimpatikus étterem. A személyzet normális, az egyetlen hölgy felszolgáló kifejezetten kedves és barátságos.
2015. március 27.egyedül járt itt 35 A Belvárosban jártamban-keltemben az a benyomásom, hogy megsokasodtak az "újragondolt" hamburgerező helyek. Nem a nulla eredetiséget mutató, egyenhamburgert és egyenmosolyt kínáló, tényleg junk food-ot toló helyekről van szó, hanem trendi, eredetien - vagy eredetinek szeretne tűnni - berendezett, de mégis egyszerű és praktikus; jó alapanyagokból dolgozó, a húsokat gazdagon fűszerező és frissen elkészítő éttermekre kell gondolni.
A Burger&Love az 5. kerület "éttermes utcájában", az Október 6. utcában található, 2 másik étterem között. Úgy gondoltam, megnézem, mit tudnak vajon a hamburgeren túl, mi szerepel még az étlapon? A napi leves izgalmasnak tűnt, ramen, ami az egyik kedvencem a japán konyhából, így nem volt kérdéses, hogy azt választom. Néhány perc várakozást követően egy nagy fekete cseréptálban érkezett. Az üvegtészta mellett zöldleveles fűszerek, petrezselyem, 2xfél félkemény tojás és pirított marhahús volt a levesbetét. Nagyon kiadósnak tűnt elsőre, de végül mégsem laktam jól vele, így a napi desszertet is kikértem. Hogy pontosan mi lehetett a neve, arra sajnos nem emlékszem, de málnahabos és málnaszószos leveles tészta volt, az a fajta, ami a krémes alján és tetején is található. A málnahab felejthető volt, a leveles tészta nemkülönben, de a sok gyümölcsöt tartalmazó szósz finom volt. Árban nem olcsó hely, akár a környéken is sok másik helyen lehet kedvezőbb áron legalább ilyen finomat és sokkal kiadósabbat enni. Szóval vegyes érzésekkel és némi csalódottsággal távoztam.
2015. március 26., kollégákkal járt itt 45 Évekkel ezelőtt jártam már itt, még a dohányzásellenes törvény bevezetése előtt egy szombat estén, amikor akkora füst volt, hogy szinte vágni lehetett, most viszont egy kellemes ebédet fogyasztottunk itt el. A hely az egykori Corvin áruház épületében található, de a Stáhly utca felől, hátulról nyílik a bejárata, hatalmas tágas csarnokszerű hely.
2 vagy 3 fogásos ebédmenüt lehet választani, melyhez kérés nélkül kaptunk 1 kancsó vizet. Az első fogás zellerkrémleves volt csészében, pirított kenyérkockákkal, majd paprikás krumpli érkezett, jó paprikásan, magyarosan fűszerezve, kissé csípős lecsókolbásszal. Elég nagy adag. Kenyeret is kérés nélkül kaptunk hozzá. A desszert aranygaluska volt vanília sodóval, ez is elég jó adag, klasszikusan elkészítve, minden fakszni nélkül. Összességében jót ettünk, jóllaktunk, nem kellett sokat várni. Korrekt hely, kedvező ár-érték aránnyal (1390 Ft).
2015. március 26.egyedül járt itt 55 A Corvin sétányt teljesen belakták mostanra a különböző vendéglátó egységek, mind evésre-ivásra csábítanak. Mivel már csak valami édességre vágytam, a Sütibárba tértem be, ahol kényelmes, kellemes környezetben lehet fagyit, sütit, tortát enni, vagy éppen egy kávét meginni. A széles választékból egy epres mascarpone tortát választottam.
A sütik árai 400-500 Ft körül alakulnak. A süti finom volt, gyorsan elfogyott, a kiszolgáló hölgy kedves és gyors volt. A közben betérő kisgyerekes családot, akik fagyizni jöttek is nagyon szívélyesen, nevükön szólítva fogadta, látszott rajtuk, hogy visszatérő vendégek. Kellemes hely, ajánlom!
2015. március 26.egyedül járt itt 55 Már hónapok óta terveztem, hogy végre letesztelem a Montenegrói Gurmanokat, annyi szépet és jót hallottam már a helyről. Szerb és montenegrói tradicionális ételeket készítenek, melyekben a húsos sült ételek dominálnak sok salátával, izgalmas kiegészítő köretekkel. A kiszolgáló fiatalember kedvesen elmesélte, hogy melyik étel pontosan miből, hogyan készül.
A gazdag kínálatból a szalonna köntösbe burkolt csirke razsnyicsot (csirkenyárs) választottam. Szalonna valójában húsos bacon volt, a nyársból a kis adag is bőségesen elég volt számomra. Az árban (1490 Ft) benne foglaltatik egy házi, szintén frissen sült kenyérlepény, valamint saláta és hagyma, bár én ez utóbbit kihagytam. Helyette kértem még egy adag káposzta salátát és házi körözöttet. Mivel frissen sütik a húst, egy kis időt kellett várni az elkészítésére. A kinti asztalok a Rákóczi úti fedett átjáróban vannak, üvegfallal leválasztva, de aki nem szereti a nagy nyüzsgést, az benn is le tud ülni. Éjjel-nappal folyamatos a forgalom itt. Üdítővel és borravalóval együtt 2500 Ft-ot fizettem. Klassz hely, mindenkinek ajánlom.
2015. március 26., kollégákkal járt itt 35 Az alapító osztrák Duran család története a Monarchia idejére nyúlik vissza, több pékséget üzemeltettek. Ez az étkezde 20 éve, 1995-ben nyitott meg Budapesten, mint az első magyar franchise szendvicsüzlet. Az üzleti koncepció azóta sem sokat változott, jelenleg több mint 40 féle koktélszendvics kapható.
A kis szendvicskékből 5-6 db-ot simán meg lehet egyszerre enni, mert elég aprócska a méretük. Árban a legolcsóbbak 200 Ft-nál kezdődnek, a többség 290 Ft-ba kerül, de van egy-két extra fajta, ami majdnem 500 Ft-ba kerül (libamájas, lazackaviáros). Fehér-, barna- és magvas kenyérből is készülnek a szendvicsek. A munkaértekezletekre többször rendeltünk már tőlük, a minőséggel nem volt soha problémánk. A legnépszerűbbek a sonkás és a szalámis változatok, ebből fogy a legtöbb, bár vannak szerintem sokkal izgalmasabb verziók is, pl. a juhsajt krémes vagy a marhahús salátás. Az én kedvencem a currys tojássalátás és a körözöttes. Ár-érték arányban szerintem elég drága. A kiszolgálással soha nem volt gondom, s bár késő délutánra eléggé megfogyatkozik s kínálat, mindig találtam még kedvemre valót a választékból.