Gyémánt 500
2026. február 26., kollégákkal járt itt 45 Az Aranygaluska gyorsétteremben elfogyasztott ebédünk után volt még egy kis időnk a következő megbeszélésig, így a hangulatos Citrom utcában sétáltunk be a Jókai utca felé. A cukrászda modern berendezésű, előnyös, hogy minden nap nyitva tartanak, 10-19 óra között. Asztalszerviz van, ugyanakkor nincs kötelező szervizdíj.
Többféle ízesített kávét is készítenek: kókusz, karamella, sütőtök, mézeskalács, már itt is az őszi ízek jelentek meg. A sajtos rúdból otthonra vettem egy csomaggal (1200 Ft), mert ezt nálunk mindenki szereti. A sütemények, torták szeletára jellemzően 1250-1450 Ft körül alakult, ami vidék viszonylatban elég magasnak számít, viszont az átlagosnál nagyobb szeleteket adnak. A citromos-mákos szelet (1350 Ft) finom volt, friss és kiadós. A kávé átlagos volt, igaz, ez a Rioba kávé nem egy csúcskategóriás fekete. Az eszpresszó 620 Ft-ba került, vizet nem kaptunk a kávé mellé, pedig illett volna. Tartanak alkoholos italokat is, de ezekről személyes tapasztalatok hiányában többet nem tudok írni. Egy kényelmes ablak melletti asztlkához ültünk le, sajnos sok időnk nem volt, pedig szívesen maradtunk volna még. Csak most vettem észre az értékelés írása közben, hogy milyen érdekes, hogy a Citrom utcában éppen egy citromos sütit választottam. Véletlen volna? . . .
2026. február 26., kollégákkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Népszerű gyorsétterem a Konzum Áruház alsó szintjén. Az ajtón belépve a kis kávézó részlegbe érkeztünk, ahol éppen nem volt jelen személyzet. Nyitvatartásuk tízóraitól az ebédirőre koncentrál, du. 15 órakor már zárnak, vasárnap pedig egyáltalán nincsenek nyitva. Pár lépcsőfokon jutottunk le az alagsori szintre, ahol meglepően nagy alapterületen, sok asztalt láttunk.
A hosszú önkiszolgáló pultnál elég sok vendég sorakozott tálcával, illetve elviteles dobozokkal, de gyorsan haladt a "menet". A 2 fogásos napi menü 2480 Ft-ba került, ottjártunkkor magyaros burgonyaleves rakott karfiollal volt az egyik menü, míg a másik tejszínes gombaleves párizsi bundában sült csirkemell jázminrizzsel. A Hedonista menü 3480 Ft, ebben szűzpecsenye és kompót volt a leves mellett. A vega menüben (3180 Ft) közel-keleti ízvilág jelent meg, húsmentes töltött káposzta formájában. Voltak még további menü verziók is. Én paradicsomlevest, valamint rántott sajtot (1 db) ettem zöldfűszeres rizzsel és csemege uborkával, ami 2700 Ft-ba került. A pénztáros fiatalember és a pultos hölgy is kedves volt. A maga profiljában egy korrekt, változatos ételeket kínáló önkiszolgáló étterem az Aranygaluska. Nem hatalmas adagokat kínálnak, egy fogás szerintem kevés a jóllakottsághoz. Össz-benyomás: 4 pont.
2026. február 26., kollégákkal járt itt 45 Francia stílusú, újszerű, csinos kávézó Pécs belvárosában, a Dzsámi közelében. Az árfekvés meglepően magas, gyakorlatilag budapesti belvárosi árszint. Az elviteles vásárlók a pultnál rendeltek, a helyben fogyasztók számára viszont asztalszerviz van. A cappuccino 1150 Ft, bársonyos, finom, az eszpresszó 750 Ft, Julius Meinl márkájú, én ezt kedvelem.
Sütemények terén néhány házias küllemű desszertet kínáltak: brownie, banánkenyér, zabszelet. Az étlapon nemzetközi zsánerű brunch és reggeli ételek találhatóak, többféle tortilla, avókádó saláta, lazacos saláta, Croque Madame, valamint tojásételek. Az ételek többsége 3000 Ft feletti árkategóriába tartozott. A kávé mellé kérés nélkül kaptunk kis pohár vizet. Nincs kötelező szervizdíj. Összességében 4 pontra taksálom a helyet, de egyértelműen ajánlott.
Több éve népszerű étterem és borbár a belváros sétálóutcájában. Amikor 2022 nyarán Egerben jártunk, terveztük, hogy eljövünk ebbe az étterembe, de előzetes foglalás nélkül nem tudtunk bejutni, telt házuk volt. 2025 novemberben munkaügyben jártunk Egerben, s kollégáimmal itt ebédeltünk.
Az üvegezett, fedett verandán foglaltunk helyet, amit napos, világos ülőhelynek bizonyult. Hétköznap ebédidőben korrekt áron színvonalas ebédmenüt kínálnak. A kacsamáj zsírjával, pirítóssal minden nap fix eleme a ebédmenünek, ezen kívül alföldi gulyásleves, 2 főétel: hagymás ganca rögös túróval, illetve brassói aprópecsenye, valamint desszertként vargabéles volt az aznapi kínálat. Mivel a menü szimpatikus volt a csapatunknak, az á la carte étlapra nem is volt szükségünk. A konyha jól teljesített, az ételeink finomak, jól fűszerezettek, jó állagúak, igazi jó magyaros ételek voltak. A főétel magában 2500 Ft, a 2 fogás 3000 Ft, a 3 fogás 3800 Ft, a 4 fogás 4500 Ft, no, de ki bírna megenni itt 4 fogást egyszerre? Én biztosan nem. Nekem a leves és a főétel bőségesen elegendő volt. A leves mellé jó minőségű kovászos házi kenyeret kaptunk. A beltér kialakítása kifejezetten hangulatos, borbár jellegét erősítik a tömör fabútorok és az új funkciót kapott hordók (pl. bárasztal, illetve mosdó). Egyébként nemcsak magyaros ételek vannak, a benti pult mögött egy pizzakemencét is láttam. A névadó szarvasgomba is megjelenik több ételben. Az ételekre nem kellett sokat várnunk, olajozottan működött a kiszolgálás. Ami miatt le kellett vonnom a pontszámból, annak oka, hogy a fizetéskor túlszámláztak több ezer Ft-tal. Szerencsére észrevettük a hibát, s bár a kártyás fizetés már megtörtént, de készpénzben visszakaptam a különbözetet. Jó hely, szívesen ajánlom, de ellenőrizzétek a számlát fizetéskor.
2026. február 26., kollégákkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Stühmer Csokoládégyár Eger közelében, Makláron működik, így nem meglepő, hogy Egerben két egységük is található, egy kisebb édességbolt, valamint ez a kávézó és cukrászda a belvárosban, a Líceum közelében.
Népszerű helynek tűnik, kora délután szinte teltház volt, igaz, a teraszon üldögélésre már nem volt igazán alkalmas az időjárás, így a vendégek a benti asztalokon osztoztak, amelyek elég sűrűn vannak elhelyezve. A pultnál kellett rendelni, majd fizetni elég volt a végén távozáskor. Két hölgy szolgált ki bennünket, kedvesek, udvariasok voltak. Az érdeklődő kérdésünkre több süteményt is ajánlottak, amelyet köszönettel elfogadtunk. Nagyon finom süteményeket ettünk. Konstatáltuk, hogy november közepére már ide is megérkezett a szaloncukor szállítmány, meglehetős, 14500 Ft-os kilóáron. A desszertek közül megkóstoltuk a málnás-pisztáciás tiramisut (1699 Ft), a klasszikus tiramisut (1599 Ft), az aranydesszertet (1599 Ft) - marcipános csokis gúla, a pisztáciás-málnás cseppet (1599 Ft). Többféle cukormentes torta is volt a kínálatban, mandulás fehércsoki, málnatorta és mogyorókrémes torta (1599 Ft). Őszintén szólva nem értem ezeket a 99 Ft-ra végződő árakat, szerintem semmi értelme. A cappuccino árát kedvezőnek mondanám, 890 Ft. Hagyományos olaszos sötét pörkölésű kávét főznek, Laurino Rossi márkájú Triesztből. Észrevettem, hogy az egyik kedvenc Stühmer csokimat, a narancsos-étcsokis trüffel szeletet 50%-os akciós áron kínálták. Vettem ís gyorsan 10 db-ot belőle, persze nem ott ettem meg, hanem otthonra (184 Ft/db). Megadom az 5 pontot.
2026. február 26., kollégákkal járt itt 55 Munkaügyben jártunk Egerben. A város szélén megálltunk egy benzinkútnál. Amíg a sofőrünk tankolt, mi bejöttünk ide egy kávéra. Kívülről egy szokatlan pavilonba érkeztünk, amolyan könnyűszerkezetes mobilháznak mondanám, amelynek teraszára szépen odasütött a késő őszi reggeli napfény.
A legjobb választás volt ez a hely, ugyanis kitűnő kávét kaptunk. A Makákó majomról nevezett kávé manufaktúrát 2017-ben alapították Szarvaskőn, a székhelyükön kívül ez a 2. kávézójuk itt Egerben. Saját pörkölésű, 100% arabica kávét kínálnak, különleges ízvilágot nyújtva, a világ legjobb ültetvényeiről, gondosan pörkölve. A kávék származási országai: Etiópia, Kenya, Costa Rica, Pápua Új-Guinea, Kolimbia, Guatemala, Tanzánia, Brazília és Peru. Otthoni főzésre is árusítanak kávét. Ez nemcsak ígéret és leírt szlogen, hanem a valóság. Egy fiatal lány szolgált ki bennünket. A szezonális - őszi - kínálatban sütőtökös Pumpkin Spice latte (1790 Ft), forró csoki (790 Ft), epres és mangós Matcha Latte (1690 Ft). Ételek terén szolid, de minőségi a kínálat: vajas és barackos croissant, sonkás szendvics. A Cortado 1090 Ft, a cappuccino 1150 Ft, az eszpresszó 890 Ft. Azt kell mondjam, hogy ezek tkp. budapesti specialty kávézó árszinten vannak. A hely signature kávé itala a Doki Kedvence, amelybe/-re narancslikőr, krémes tejhab és barna cukor került (1790 Ft). Az asztalra helyezett házi zabkeksz a ház ajándéka a vendégek számára, nyugodtan lehet belőle venni a kávé mellé. A bejárat előtti oszlopon a híres kávétermelő helyek távolságát és irányát mutatják.
2026. február 26.egyedül járt itt 45 Családi vállalkozásban működő helyi cukrászda, akiknek Fóton belül van még egy cukrászdájuk, a város másik felében. A főút mellett közvetlenül fekszik, a folyamatos jelentős átmenő autós forgalom és a gyalogátkelő vagy lámpa hiánya miatt a másik oldalról, ahol leparkoltam, nehéz volt át- és visszajutni.
A névadást a tulajdonosok két gyermekének keresztnevéből - Barnabás, Bendegúz - alkották meg. A bejárat előtti spontán teraszon mindössze egy asztal volt, de azt már elfoglalták. A benti rész kissé sivár, bal oldalon a fal mentén egymás mögött pár asztalka, a jobb oldalt nagyrészt a pult foglalja el. A pultban többségben fősodratú sütemények, klasszikusok sorakoztak, pl. puncstorta (850 Ft), krémes, Isler (550 Ft), többféle mignon (480 Ft), Eclair fánk (850 Ft), hatlapos (650 Ft), csokitorta (850 Ft). Árban a budapesti árszintnél egyértelműen kedvezőbb. Egész tortát előzetes rendelésre készítenek. A Valentin napra tekintettel különleges szívmintás, piros-fehér pöttyös formatortákat is kínáltak. Néhány különlegesebbnek mondható sütemény és tortaszelet is akadt, ezek közül választottam ki ezt a mangó mousse és csokis szeletet (950 Ft). Egész kellemes volt. Ezen is volt egy kis fehércsokis piros szíves dekoráció a tetején. Jól jött volna egy pohár víz, nem volt kitéve, de nem is ajánlották vagy kérdeztek rá. Nincs kötelező szervizdíj. Összességében 4 pontot megérdemelnek.
2026. február 24.barátokkal járt itt 55 Misztikus és egyedi hangulatú bár a Fővám térnél lévő kis utcában, egy boltíves pincehelyiségben. Olyan eldugott kis hely ez, ahová általában nem esik be csak úgy véletlenül az ember, mivel az utcáról egyáltalán nem látványos, nem harsány, nem hívogató. Aki viszont valahogy eljut ide, az egyhamar nem felejti el.
Minket legalábbis teljesen beszippantott magába. Egyszemélyes vállalkozásról van szó, melynek ajtaja késő délután tárul fel, du. 5 óra előtt semmiképpen, de utána késő éjszakába nyúlóan, akár hajnalig is nyitva tart, a vendégektől függően. Nem tudnám megmondani, hogy hány palack ital található itt, minden esetre tényleg faltól-falig roskadásig pakolva minden talpalatnyi hely. Oszi, a tulajdonos bartender valóban mindent IS tud az italokról. Igazából hagytuk magunkat sodródni az eseményekkel, rábíztuk magunkat az ő javaslatára, s az eredeti tervünk, miszerint csak egy italra ugrunk be, aztán megyünk is tovább, itt teljesen megdőlt. Leragadtunk, de tulajdonképpen nem bántuk. Bloody Mary, Mojito (3300 Ft), Whisky Sour (3800 Ft), majd a kegyelemdöfés Mezcal Margarita (5900 Ft) volt a koktélsor, de amikor kiderült, hogy Oszinak a vörösbor az egyik kedvenc itala, egy klasszikus olasz Nero di Troia vörösbort is megkóstoltunk Pugliából. A tulajdonos másik szenvedélye az italkülönlegességek mellett a zene, így már szemünk sem rezzent, amikor az egyik széken egy néger jazz zongoristát láttunk, persze csak bábu formában. Zsúfolt, kaotikus és félhomályos hely A Különc. Mi szerettük.
2026. február 24.egyedül járt itt 45 Útban a Japánkert felé, a nagy parkoló után, kissé kieső és eldugott helyen található modern pizzéria, nagy terasszal. Tradicionális olasz étteremként írnak magukról. A terasz felett olyan színes esernyőket helyeztek el, ami a szentendrei belváros egyik ikonikus eleme lett az elmúlt években.
Mivel időre kellett odaérni egy csoportos vezetésre, így valami gyorsan ehető, elvihető ételt, konkrétan pizzaszeletet szerettem volna itt beszerezni, de csak egész pizzát készítenek és árusítanak. Ez egy kicsit megtévesztett engem, mert a név "Pizzabár" alapján arra gondoltam, hogy szeletes pizza is van. B tervként a fagylalt mellett döntöttem. A kitűnő díjnyertes XVI. kerületi székhelyű Fazekas Fagylalt finomságait tartják és kínálják, amit dekára mérve árusítanak, 130 Ft/dkg, szóval egy átlagos 5 dkg-os gombóc 650 Ft-ra jön ki, ami kb. átlagos árfekvés. Nem volt sok íz, de azok tetszetősek: kókusz, passiógyümölcs, eper, pisztácia, zserbó, Őrség zöld aranya (Országtorta újragondolás fagyiban). Egy tanulónak tűnő fiatal fiú szolgált ki, udvarias és kedves volt. A rövidnek mondható étlapon az alap Margherita pizza 3690 Ft, a pizzákon kívül néhány salátát, paradicsomlevest, bruschettát, néhány tésztaételt kínálnak, valamint Tiramisut.
2026. február 24., csoporttal járt itt 45 Különleges hangulatú kávézó egy műemlékházban. A névválasztás - Lex mint törvény - talán az utca nevéből adódhatott (Alkotmány utca). A bejárat előtti macskaköves utcán is vannak kihelyezve asztalkák, továbbiak a kapualjban, egy igazán kellemes miliő egy kávé vagy egy ital elfogyasztásához.
A Bagira Coffee csúcskategóriás specialty kávéit tartják, világos és közepes pörkölésűt, az árfekvés a budapestinél kedvezőbb. Az eszpresszó 650 Ft, a Cortado 950 Ft, a cappuccino 1050 Ft. Italok terén többféle koktélt kóstolhatunk, a most trendy alkoholok közül Tubi60, Bacardi, Aperol is van náluk. Az ételkínálat lehetne izgalmasabb és komolyabb. Néhány házias jellegű modern süteményt kínálnak, a citromtorta nagyon jól nézett ki (1590 Ft), volt még macaron (450 Ft/db), vegán kókusztekercs (1590 Ft), gluténmentes tiramisu torta (1490 Ft), valamint vegán bonbonok (990 Ft/db). Kínálnak napi levest, ami ottjártunkkor hideg mentás zöldborsóleves volt, frissítő ajánlat egy forró nyári napon. Kínálnak vegetáriánus és vegán brunch fogásokat is, úgy tűnik, ez a fő csapásirány. A kiszolgálásra, illetve arra, hogy egyáltalán megszólítsanak és hellyel kínáljanak minket, sokat kellett várni.