Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bakancslistás nyári programok, amiket az egész család imádni fog

A nyár a nevetés és a szórakozás évszaka, azonban néha nehéz kérdés, hogy hova mehetne a család, ha azt akarjuk, hogy minden tagja jól érezze magát. Éppen ezért összeszedtünk nektek 9+1 olyan programtípust, ahol lemondások nélkül töltődhettek fel és kerülhettek közelebb egymáshoz. Kalandra fel!

 

Kalandparkok - a név kötelez

A gyerekek energiája sokszor végtelennek tűnik, azonban egy játszótéren vagy kalandparkban eltöltött nap után garantáltan nem lesz gond az esti alvással. Utóbbi probléma a felnőtteket jellemzően nem kínozza, ennek ellenére nekik is érdemes esélyt adniuk a kalandparkoknak. A győri Rioter Games Élmény- és Kalandparkban többek közt egy 50 akadállyal rendelkező mászópálya teszi próbára a látogatók képességeit, de a Mecsextrém Erdei Kalandpark sem marad le kínálatával. A 183 méter hosszú függőhíddal rendelkező gyöngyösi Oxygen Adrenalin Parkban a gyerekek kedvence pedig egészen biztosan az elektromos jet-ski lesz, amellyel egy kalózhajó körül adhatják át magukat a szabadság élményének. Annyi bizonyos, hogy az unalomnak esélye sincs!

Ismerjétek meg a hazai kalandparkokat>>

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Élmények a természetben: 8 szuper kalandpark az aktív kikapcsolódáshoz
Aktív kikapcsolást és sok élményt kerestek a természetben? Akkor van egy szuper hírünk, ugyanis végre megérkezett a napsütéses tavasz, így semmi sem akadályoz meg benneteket abban, hogy meghódítsátok Magyarország legjobb kalandparkjait!

 

 

Állati szórakozás - lenyűgőző élőlények bűvkörében

Az állatokhoz kapcsolódó programok az egész család számára vidám napokat ígérnek, és szerencsére a lehetőségek száma szinte végtelen.  Például a  Tisza-Tavi Ökocentrumról talán nem is feltételeznétek, hogy állatsimogatót is találhattok ott, pedig ez a helyzet! Kedves kecskéket és szamarakat simogathatunk a gyönyörű környezetben, de megfigyelhetjük a mentett gólyákat és sasokat is. Természetesen ha erre jártok, akkor erősen ajánlott csónakra szállni, hiszen így természetesen élőhelyükön figyelhetitek meg a madarakat - gémet például egészen biztosan láthattok! A kategóriájában idén (2022) harmadszoros Európa győztes Nyíregyházi Állatpark a hagyományos állatkerti modellt követi, és több állatot mutat be, mint például a londoni, a stuttgarti vagy a zürichi állatkert, szóval ezt sem érdemes lehagyni a megtekintendő helyek listájáról, ahogyan a nagy klasszikust, a budapesti Tropicariumot sem!

Fedezzétek fel hazánk állatkertjeit>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 izgalmas óriás akvárium és ócenárium Magyarországon, amit látnotok kell
Bár Magyarország a tavak és folyók mellett sajnos nem bővelkedik tengerpartokban és óceánokban, szerencsére nem kell messzire utaznotok, ha kicsit belesnétek a sósvízi élőlények titkos életébe is. Itthon is találhattok ugyanis olyan ócenáriumot és óriás akváriumot, amelyek közelebb hozzák a víz alatti világ lakóit. Szuper program kicsiknek és nagyoknak, ahol rengeteget megtudhattok a tengeri- és édesvízi élőlényekről.

 

 

Elefantasztikus családi programok

Ha inkább a szárazföldi élővilágra vagytok kíváncsiak, akkor irány a nagykőrösi Richter Safari Park vagy a Kimba Elefánt Park! Előbbi Magyarország első autós szafari parkja,  ahol a Magyar Nemzeti Cirkusz és más cirkuszok munkájából kivont vadállatok békés mindennapjaiba csöppenhet bele a látogató. Az út végén egy Élménypark tárul a szemünk elé, ahol többek közt Mini Zoo állatsimogató és vidámparki játékok sora vár. A Kimba Elefánt Park hasonló létesítmény, csak éppen Töltéstaván kapott helyet. Itt 7 elefánt, valamint tevék, zsiráfok alpakák, fókák töltik nyugdíjas éveiket. Őket a  helyben vásárolt csemegékkel meg is etethetjük, a kicsiket pedig még ugrálóvár és játszótér is várja. A park különleges előadásáról, az elefántshow-ról sem érdemes lemaradni!

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
TOP5 hazai állatkert, ha hív a vadon szava…
A dzsungel mélyétől a forróságban úszó szavannákon át, az örök jég birodalmáig állati jó kalandokkal készültünk neked. Nincs más dolgod, mint velünk tartani és követni a vadon hívószavát a legjobb hazai állatkertekbe.

 

 

Tanösvények, arborétumok - játszva tanulni, tanulva játszani

A fák között akár 7 fokkal is hűvösebb lehet, mint a betondzsungelben, úgyhogy reméljük nem tettétek el a jó idő beköszöntével a szekrény mélyére a túracipőtöket! A tanösvényeken járva és az arborétumokban sétálva ráadásul a játszva tanulás is biztosított. A zalakarosi Égerösvényen többek közt az erdő élővilágáról tudhattok meg titkokat, ráadásul a közelben van a Zalakaros Termáltó és Ökopart is, ahol egy  szuper szabadidős park is kialakításra került. Az elsők között lehettek, ha inkább a Szent László tanösvényen vetitek meg a lábatok, amely a  Szent László Kilátó-Kápolnához is elvezet titeket.  A sokak által kedvelt Fényes tanösvényt sem szabad kihagyni, ugyanis Tatán a víz felett pár lépéssel elhelyezkedő cölöpökön vezet az út. 

Járjátok be mesés tanösvényeinket>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Függőhídtól a láperdők titkáig: 5 lenyűgöző tanösvény, amit be kell járni
Végre itt a tavasz, ezért összegyűjtöttük nektek néhányat a legszebb hazai tanösvények közül, melyekkel érdemes megnyitni az idei túraszezont. Hódítsátok meg a cölöpsétányokon vagy ösvényeken át a természetet, miközben különleges kalandokban lesz részetek!

 

Több, mint tanösvény

Ha igazán különleges élményre vágytok, akkor pedig a meseösvényeket is vegyétek fel a bakancslistátokra. A természetben való barangolásnál jóval többre számíthatunk majd egy-egy ösvény bejárásakor, hiszen ezek minőségi időtöltés során erősítik az önbizalmat és bátorságot nyújtanak a mindennapok harcainak megvívásához.

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Több, mint tanösvény: noszvaji Meseutak, amik egymáshoz is elvezetnek
Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy apró faluban, a Bükk lábánál egy Tátrai Vanda nevű alkotó- fejlesztő metamorphoses meseterapeuta. Egy édesanya, aki kislánya betegágya mellett lelt rá a fantáziadús történetek gyógyító erejére, amit másokkal is meg akart osztani. Így jöttek létre több mint 10 évvel ezelőtt Magyarország első Meseútjai, ahol jóval többet kapnak egyszerű természetjárásnál a lelkes kalandorok. Ez az utazás ugyanis másokhoz és önmagunkhoz is elvezet.

 

 

Kolodko szobor túra - találjátok meg mind!

Mihail Kolodko ukrán-magyar származású szobrászművész alkotásairól már hallhattatok, hiszen számos miniszobra található Magyarországon.  Egészen pontosan Veszprémben 3, Tihanyban 1, Budapesten 28, Vácon pedig 3 szobor található. Ezeket megtalálhatjátok oldalunkon is, úgyhogy nincs is más dolgotok, csak útra kelni!

Találjátok meg az összes Kolodko szobrot>>

Bakancslistás nyári programok, amiket az egész család imádni fog - Kolodko: Gombóc Artúr miniszobraBakancslistás nyári programok, amiket az egész család imádni fog - Kolodko: Gombóc Artúr miniszobra

 

 

Balaton part - örökre szóló élmények

Miről szól a nyár valójában, ha nem a nevetéssel teli strandolásokról? Kicsik és nagyok egyaránt örömmel csobbannak a vízben, de a gyerekeknek a legtöbb programlehetőséget talán a Balaton nyújtja. A homokos partokon homokvár építő versenyt rendezhettek családon belül, de bevonhatjátok a többi nyaraló családot is. Vajon a szülők vagy a gyerekek a profibb építészek? A kisebbeknek a kavicsgyűjtés is izgalmas program lehet, s rendezhettek akár "kavics szépségversenyt" is. A győztest pedig extra adag fagyiban is részesíthetitek. Ha tovább maradtok, és megvárjátok hogy a tömeg elmenjen, akkor pedig béka-, sikló-, vagy hattyú kereső sétára indulhattok.

Böngéssz a strandok között, ugorj fejest a nyárba>>

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10+2 szuper fagyizó a Balaton déli partján
Nincs balatoni nyaralás ínycsiklandó fagyi nélkül! Még előttetek a nyár, hogy megkóstoljátok a klasszikusokon kívül az olyan fagylaltkülönlegességeket is, mint a mandarinos kefir. Bemutatunk 12 balatoni fagyizót a déli parton, a retrótól a kézművesig.

 

 

Vidám csobbanások -  hűsítő kalandok

Magyarországon rengeteg jobbnál-jobb fürdőt találunk, melyek közül talán a Hungarospa Hajdúszoboszló a legismertebb, és nem ok nélkül. A fürdőkomplexum kínálata a prémium zónától kezdve - amely a Hawaii szigetekre is elrepíti a fürdőzőket - az aquaparkon és gyógyfürdőn át egészen a  strandig terjed. Másik kihagyhatatlan fürdőnk a Zalakarosi, ahol a gyermekvilág mellett hullámmedencét, vérpezsdítő adrenalin csúszdaparkot is találunk. Az Ellipsum Élmény- és Strandfürdőt sem érdemes kihagyni, itt ugyanis szintén három elképesztő csúszda várja a család tagjait!

Fürdők a vizes élményekhez>>

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 mesés fürdőváros, ami mindenkit elvarázsol
Belföldi nyaraláson gondolkodtok, ahol élménystrandokra, wellness szolgáltatásokra, hamisítatlan gasztrokalandokra és megszámlálhatatlan látnivalóra bukkanhattok? Akkor tervezzétek meg a nyaralást az ország legjobb fürdővárosaiba, melyek minden korosztálynak bőven tartogatnak meglepetéseket!

 

 

Interaktív múzeumok - esős időre

Persze attól hogy nyár van, eső bármikor lehet. Éppen ezért a cikkből nem maradhat ki egy-két beltéri programlehetőség sem. A Flippermúzeum személyes kedvencünk, ugyanis minden eszünkbe jut ide betérve, csak az a szó nem, hogy múzeum: több mint 130 géppel játszhatunk, a flipperektől kezdve a  Guitar Hero Arcade-ig bezárólag. Utóbbi valószínűleg felébreszti a bennetek élő gyermeket, de a rocksztárt egészen biztosan! Távolabb a fővárostól, Szolnokon a RepTár-t ajánljuk, amely 4 500 m2 fedett kiállítótérrel vár titeket, ahol még egy military akadálypályának is akadt hely.  Ha a gyerekek már nagyobbak, akkor a SelfieTime Debrecen is jó választás lehet, ahol különleges hátterek és installációk között készíthetik el legújabb profilképüket.

Fedezd fel a belföldi múzeumok sorát>>

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Különleges budapesti múzeumok, interaktív kiállítások, retro élményközpontok
Nincs is jobb annál, mint újra gyermeknek érezni magunkat, amikor a felfedezés és a játék teljesen háttérbe szorítja a mindennapokat. Látogassátok meg a most következő, fantasztikus budapesti játékmúzeumokat, interaktív kiállításokat és retró élményközpontokat. Garantáltan nem fogtok unatkozni!

 

 

+1 Kutya jó móka

A végére hagytunk egy valójában szintén évszaktól független programot. Az állatmenhelyek egész évben tele vannak energiával teli, barátságos kutyákkal, akik alig várják, hogy kiszabaduljanak a ketrecükből. Nem csak úgy szerezhetünk azonban örömöt a számukra, ha hazavisszük őket: egy séta erejéig is a "gazdáikká" válhatunk. Ráaduásul közben garantált, hogy mi is jól fogjuk magunkat érezni, különösen a gyerekek. Hiszen ki ne olvadna el egy, a kezét nyalogató édes kis szőrgombóctól? 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 állatbarát szálláshely, amit kedvenceitek is imádni fognak
Miért hagynátok otthon kedvenceteket, ha nyaralni indultok, amikor el is vihetnétek magatokkal? A közös vakációhoz összegyűjtöttünk nektek 10 szuper állatbarát apartmant, ahol szívesen fogadják a négylábú családtagokat is!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Sokak számára az egyik legfontosabb szempont utazásnál, hogy az ajtón kilépve máris a természet lágy ölén, esetleg egy erdőben találhassák magukat. Ha te is ezen természetbarátok közé tartozol, akkor számodra tökéletes útmutató ez a cikk, amelyben ilyen szálláshelyeket gyűjtöttünk össze. Ideje magunk mögött hagyni a stresszes mindennapokat és feltöltődni a nyugodt, zöld környezetben!
Az ínycsiklandó ételek és a balatoni panoráma tökéletes kombináció. Egy mennyei és kiadós evés után jólesik elégedetten hátradőlni, miközben tombol a nyár és hét ágra süt a nap. Ezt az élményt azonban lehet még fokozni: ebéd után egy finom bor, miközben a szemünk elé tárul a Balaton látványa. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk öt olyan éttermet, ahol sem a menüre, sem a panorámára nem lesz kifogás!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.