Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

TOP5 gyönyörű város az őszi falevelek bűvöletében

Kacskaringós macskalépcsőn, tekintélyt parancsoló várfalakon és vadregényes vízi utakon vezet keresztül a most következő utazásunk, ahol szédítő wellness örömökhöz, természetben lapuló kincsekhez és varázslatos kiállításokhoz is elkalauzolunk titeket, ha velünk jöttök.

 

Fedezd fel Magyarországot!  Keresd a legjobb belföldi szállásajánlatokat>>

 

 

Interaktív kiállítás a várban: Kőszeg

Vas megye nyugati csücskében, egy gondolatnyira az osztrák határtól lelhettek rá a mesebeli Kőszegre, melyet „a becsületes városként” is szoktak emlegetni. A képeslapra illő Fő térnél érdemes megkezdeni a felfedezést, ahol a lenyűgöző Jézus szíve templomot és a Szentháromság szobrot is útba ejthetitek. Ha pedig kedvetek szottyan betérni egy remek kávéra vagy finom ebédre a körös-körül sorakozó vendéglátóhelyeken mindezt megtehetitek. Innen egy rövid sétára lesz tőletek a Jurisics téren álló, csodás panorámát kínáló Hősök kapuja, illetve az izgalmas kiállítást rejtő Tábornokház. A zseniális interaktív kiállítást tartogató Jurisics-várban pedig garantáltan órákat elidőztök majd.

 

Tölts el néhány napot itt - mesés kőszegi szállások>>

Kóstolj bele Kőszeg gasztronómiájába - éttermek, bisztrók, kávézók Kőszegen>>

TOP5 gyönyörű város az őszi falevelek bűvöletében - KőszegTOP5 gyönyörű város az őszi falevelek bűvöletében - Kőszeg

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A becsületkasszák városa - Kőszeg látnivalói
Kőszeg mind Magyarország, mind Ausztria történelmében jelentős fejezetet foglal el, de napjainkban is látnivalók sokaságával várja a látogatókat. Középkori vár, gyönyörű épületek, vagy kirándulás a közeli erdőkben? Kőszeg ezt mind tudja. Tartsatok velünk!

 

 

Vízi ösvényektől a szárazföldi kalandokig: Gyula

Kiadós wellnessezésre, csodálatos várlátogatásra és unaloműző programokra is egyaránt van válasza Gyulának. Ragadjatok evezőt és szeljétek a habokat a Csónakázó tavon vagy üljetek kenuba az 5 km-es Élővíz csatornán! A szárazföldi látnivalókért az Almásy-kastélyt, a Világórát, a Ladics-házat, a Nagy Bambuszkertet és a Gyulai Kolbász Múzeumot célozzátok meg! Az örökmozgóknak szuper élményeket kínál a Woodland Rendezvényközpont és Kalandpark, míg a wellnessre éhezők a Gyulai Várfürdőben csillapíthatják „éhségüket”. Egy viszont biztos: a 24 kiállítótermet magába foglaló Gyulai Vár feltérképezésére egy egész délutánt érdemes rászánni!

 

Fedezd fel Gyulát - mesés szállások>>

Élj át kulináris élményeket is - éttermek, bisztrók, kávézók Gyulán>>

TOP5 gyönyörű város az őszi falevelek bűvöletében - GyulaTOP5 gyönyörű város az őszi falevelek bűvöletében - Gyula

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezd fel Gyula látnivalóit
Gyulán már a török hódoltság ideje alatt is virágzott a fürdőkultúra, ezen túlmenően pedig a város kulturális látnivalókban is gazdag: a gyulai vár, kastélyok, múzeumok, tájházak, templomok, történelmi kalandok várják az idelátogatókat.

 

 

Álomszép panorámák és a titokzatos Macskalépcső: Esztergom

A Dunakanyar ékszerdobozát, Esztergomot számos néven szokás becézni. Van, aki Szent István városként, más a Magyar Sionként vagy Magyar Rómaként ismeri. Egy viszont biztos: egyszer mindenkinek látnia kell ezt a magával ragadó helyet. Tekintsétek meg az Esztergomi Bazilika lenyűgöző Panorámatermét, kövessétek végig a Macskalépcső útvonalát és ismerjétek meg gazdag múltunkat a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában! Az alkonyatot a Szent Tamás-hegy tetején érdemes bevárni, ahonnan padon ülve gyönyörködhettek a festői kilátásban. Vízi örömökért pedig keressétek fel az Aquasziget Élményfürdőt!

 

Tölts el néhány napot itt - mesés esztergomi szállások>>

Kóstolj bele a város gasztronómiájába - éttermek, bisztrók, kávézók Esztergomban>>

TOP5 gyönyörű város az őszi falevelek bűvöletében - EsztergomTOP5 gyönyörű város az őszi falevelek bűvöletében - Esztergom

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Esztergom legizgalmasabb látnivalói, nevezetességei, programlehetőségei
Ha a Dunakanyarba tervezünk kirándulni, akkor Esztergom kihagyhatatlan állomás. Már egynapos program keretében is mindenki megtalálja a neki tetsző időtöltést, legyen az akár a történelmi emlékek meglátogatása, vagy egy romantikus séta a szűk macskaköves utcákon.

 

 

Városnézés után bakancsos túra: Tapolca

A Balaton-felvidék nyugati peremén, a bazalthegyek ölelésében bújik meg Tapolca bájos települése, mely romantikus vízi malmával és különleges hangulatával egy szempillantás alatt ámulatba ejt benneteket. Itt bukkanhattok rá a híres Tapolcai-Tavasbarlangra, a színes halak lakta Malom-tóra, valamint a Tapolca Városi Múzeumra is. Miután megjártátok a Halas Lépcsőt, vágjatok bele egy túrába, ami a természet alkotta Bazaltorgonákhoz vagy a szőlőkre néző Lengyel-kápolnához vezet! A magyar és olasz konyha szerelmeseit pedig a Dream Team várja bőséges adagokkal és finom ételekkel.

 

Tölts el néhány napot Tapolcán - szuper tapolcai szállások>>

Kóstolj bele a város gasztronómiájába - éttermek, bisztrók, kávézók Tapolcán>>

TOP5 gyönyörű város az őszi falevelek bűvöletében - TapolcaTOP5 gyönyörű város az őszi falevelek bűvöletében - Tapolca

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Tapolcán biztosan nem fogtok unatkozni! Látnivalók, programok és kirándulástippek Tapolcán és környékén
A Balatontól 12 kilométerre, a Tapolcai-medence központjában fekszik ez a dinamikusan növekvő kisváros, mely már korábban is fontos bortermelői és kereskedelmi központ volt. Tapolca napjainkra a térség egyik legismertebb turisztikai célpontjává vált, mely egyrészt a rengeteg látnivalónak, másrészt a tavasztól őszig tartó színes programsorozatoknak köszönhető. Érdemes felfedezni a várost és a környékét is.

 

 

Egy város, amit áthat a történelem: Eger

Nem véletlenül lett Észak-Magyarország egyik legkedveltebb turistacélpontja Eger. Ide csábítják a látogatókat a Szépasszonyvölgy kitűnő borai és az a rengeteg látnivaló, mellyel lépten-nyomon találkozhattok a városban sétálva. A magyar Athénban minden szeglet a történelemről mesél nektek. Lépjetek be az Egri Érseki Palotába, ámuljatok el az Egri Bazilikában, jutalmazzátok meg magatokat fejedelmi panorámával a Minaret tetején és a nap végén megmártózhattok a Török Fürdőben vagy az Egri Termál- és Strandfürdőben is! Az Egri Várban csodás kiállításokon elevenedik meg előttetek a letűnt korok emléke, míg a Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpontban modern technika vívmányaival szembesülhettek.

 

Tölts el néhány napot a városban - szállások Egerben>>

Fedezd fel Eger gasztronómiáját - éttermek, bisztrók, kávézók Egerben>>

TOP5 gyönyörű város az őszi falevelek bűvöletében - EgerTOP5 gyönyörű város az őszi falevelek bűvöletében - Eger

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A várvédők és a kalandorok városa - látnivalók és programlehetőségek Egerben
Történelmünk kiemelkedő színtere, amit számos regény, film idéz fel számunkra. Ám poroljuk le Eger városát övező történelmi hangulatot és lessünk a színfalak mögé! Ugyanis ott zajlanak az igazi turista csalogató események, amik egy egri városlátogatást mindig izgalmassá tesznek. Megannyi látnivaló és programlehetőség vár Egerben.

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Kétségkívül országunk egyik legszebb kirándulóhelye az Északi-középhegység, amely megannyi csodát rejt. Célpontunk most a Cserhát, ahol a látnivalók között sem kilátókból, sem túraútvonalakból nem lesz hiány. Minden évszakban fantasztikus kirándulóhely!
Sárkány lakta barlang, mesebeli szurdokvölgy, valamint figyelemre méltó panorámák szegélyezik Magyarország talán legismertebb és egyik legkedveltebb turistaútját, az Országos Kéktúrát. Nézzétek meg, nekünk melyik az 5 kedvenc szakaszunk!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Kicsiben a világ – miniatűr kiállítások
Amilyen kicsik, annyira érdekesek ezek a kiállítások, mert itt a szemünk előtt elevenednek meg gépek, városok, mozdonyok, falvak vagy éppen könyvek. A miniatűr kiállítások különlegessége, hogy méretarányosan, kicsinyített formában gyönyörködhetünk bennük. Mutatunk néhány mini kiállítást, amit érdemes megtekintenetek.
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
„Tüskevári Tündérkert” és Rákóczi pihenőhelye – sziget-túrák tavaszra
Ismered Magyarország legszebb szigeteit? Tudod, hová indulj, ha természetközeli, vízparti sétára vágysz? Kerekedj fel velünk, mert különleges sziget-túránkon a „tüskevári Tündérkertet” és Rákóczi pihenőhelyét is útba ejtjük!