Ha nincs időnk leülni, vásárolhatunk valamit hamar otthonra, ha van, elkávézgathatunk, vagy borozhatunk, sörözhetünk, de akár ebédelhetünk is, már legalábbis ott, ahol adnak meleg telt, mint például a műfaj legújabb képviselőjében, az idén nyitott fővárosi Dica! -ban. Maga a tulajdonos állt ottjártunk idején a pult mögött, aki kedvesen eligazított angolul a kínálat vonatkozásában. Itallap hiányában egyenként mutatta meg a boros és a söröspalackokat. Az árak érdekesek, a borok decije 2000 forint, ami elég húzós, egyet kóstoltam, nem éreztem értékarányosnak, korrekt lett volna esetleg a feleannyiért. Ugyanennyit kérnek a két olasz különlegesebb sörért is, az már tetszetősebb ajánlat volt, meg is kóstoltuk mindkettőt. Tartanak négy nagyipari multisört csapon, azok nem motiváltak. Helyben sütik a kenyeret, a szemre 75 dekás cipó 1000 forint, ami ebben a minőségi kategóriában kifejezetten kedvező. Annyira meggyőzött, hogy azóta betértünk még egyszer kifejezetten kenyérért. A sörök mellé kértünk egy minicipót, valamint olajban marinált sült zöldségeket. A pultban kiemelkedő minőségű sajtok és felvágottak, a polcokon pasta-k, szardellák, sugo-k és minőségi tonhalkonzervek. Szeretnivaló egység a Dica! Megyünk még.