Gyémánt 500
2023. november 18.egyedül járt itt 35 Egyszerű, praktikus berendezésű, sok asztalos, nagy alapterületű önkiszolgáló étkezde a Fény utcai piac legalsó részén, a Mammut Bevásárlóközpont mögött. A beltéri asztalok mellett a nagy méret teraszon további sok asztal áll rendelkezésre, de látszólag ekkora vendégigény nincs, bármikor jártam erre, láttam bent fogyasztó vendégeket, de csak lézengő mennyiségben.
Jól ismert, jellemzően magyaros és nemzetköri ételeket kínálnak, minden hétköznap van ebédmenü. Napi leves és főétel 2 fogásos menüje 1950 Ft, ottjártamkor burgonyaleves és tejszínes csirkeragu zöldséges rizzsel. A menün kívüli ételeket én egy kicsit drágának találtam, pl. egy csirkés főétel burgonya körettel 2900 Ft-ért egy ilyen zsánerű helyen szerintem egy elég meredek. A rántott Camembert rizzsel, áfonyával 2300 Ft. 3 féle leves közül sajtkrémlevest választottam, csészényi mennyiség, amelyhez járt egy kis sajtos pirítós (750 Ft), valamint az előételek közül 1 db hortobágyi húsos palacsintát ettem (1050 Ft), ha kérsz rá tejfölt, az plusz 300 Ft. Máshol ez "jár" hozzá, benne van az árban, nem is értettem. A kiszolgálás a pultnál gyors, pörgős. Mivel minden étel előre elkészített, mindent mikróznak, a rántott, bundázott húsokat, sült krumplit is, amely csak tovább ront az állagon, minőségen, élvezhetőségen. A mikrók ajtaja folyamatosan csattogot. Nekem egyik ételem ízvilága sem tetszett, meg lehetett enni egyszer (a hortobágyi palacsinta szálazott húsos - pulyka? - töltelékét egyszer sem), de nem volt nagy élvezet. A hortobágyin csak a paprika íz uralkodott, más fűszert nem éreztem benne, a palacsinta pedig meg volt égetve. A levesben a száraz sajtdarabok zavaróak voltak, A kis pirítós hidegre száradt. Jó lett volna egy kancsó víz az asztalokra, szerintem belefért volna az árazásba. Valószínűleg tudtam volna olyan ételt választani, ami ezeknél egy fokkal jobb, így egy kegyelem hármassal búcsúzom.
Érdekes
2023. november 16.gyerekekkel járt itt 45Amikor a Szilágyi Cukrászda felé mentem a "belvárosból" gyalogosan, az Arborétum parkok és az Isteni Irgalmasság Templom mellett elhaladva, a parkolónál láttam meg ezt a szőlőprést, amelynek nyilván nem itt a parkban volt az eredeti helye, és afféle szoborként, emlékműként funkcionál, egy szép esővédő cseréptetőt is kapott.
A szőlőprés aranytábla felirata szerint "Ezen szőlőprés id. Horváth Vencel zalakarosi Alsóhegyi pincéjében működve öregbítette a helyi bor jó hírnevét. A szőlőprés és a tábla 1996-ban került kiállításra. Próbáltam keresgélni, de nem találtam semmi konkrét információt a pincéről. Csak annyit, hogy Zalakaroson korábban a fürdő vezérigazgatójának szintén Horváth Vencel volt a neve, aki később települési önkormányzati képviselőként is dolgozott, talán az ő családjuk régi pincéjéből származott a szőlőprés. A rejtély tehát rejtve maradt.
Érdekes
2023. november 16.gyerekekkel járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A két zalakarosi tanösvény közül ez az érdekesebb szerintem, és ez van a település központjában, a Termáltó mellett közvetlenül. Könnyen körbejárható, rövid túra fapallókon, vizes-fás környezetben. Az ösvény mentén részben interaktív információs táblákat helyeztek el, valamint van útközben pihenőhely is - bár talán nem olyan megterhelő az út, hogy szükséges legyen útközben megpihenni - egy kedves vízitündérrel.
Kisgyerekekkel, babakocsival is bejárható a tanösvény. Minden évszakban máshogy szép.
2023. november 15.barátokkal járt itt 45 Csodálkoztam, hogy ez a kis pincekocsma nem szerepel az adatbázisban, hiszen már 1990 óta üzemelteti Farkasné Gizi néni ezt a helyet a VI. kerület szívében, a Paulay Ede utcában, a Liszt Ferenc tér Menza felőli sarkánál. Giero az ő édesapjának művészneve/beceneve volt, aki muzsikus volt, ahogy a tulajdonos számos családtagja is.
Egy kicsit meredek és sötét lépcsősoron jutunk le a helyre, bent egy igazi időutazásban csöppenünk. Ódon berendezés, félhomály, régi bútorok. Az egyik sarokban letakart zongora, a belső sarokban a kocsmapult. Barátságos árfekvés, szolid és kommersz italkínálat. Ételeket nem láttam. Aktuálisan 2 dl Cola 500 Ft, a Jagermeister 850 Ft (5 cl). Fizetés készpénzben, kötelező szervizdíj nincs. Ha nem esik az eső, akkor a bejárat előtt az utcaszinten pár asztalkával kis terasz is működik. A hangszóróból magyar népzene, illetve cigány zene szólt, ahogy hallottam, a Dankó Rádió szolgáltatta a háttérzenét. Esténként azonban élő cigányzene is szokott lenni, Gizi néni fiatalabb rokonai jóvoltából. Sokan járnak ide külföldiek, még külföldi hírességek, filmesek is megfordultak itt, de a Zeneakadémiáról is szoktak ide lenézni, és persze a környéken lakó törzsvendégek is vissza-visszatérnek hetente többször is. A WC ajtaját nem lehetett becsukni, a hátsó traktus elég avítt, de egyértelműen ajánlott, különleges hangulatú, szerethető hely a Giero.
2023. november 15.gyerekekkel járt itt 55 Interneten, az apartman saját honlapján foglaltuk a szállást, de a nagy utazási foglaló oldalakon is megtalálhatóak. A kommunikáció nagyon kedves, gyors, korrekt volt, emailben és telefonon is. A szállás a MenDan Apartmanház földszintjén található, a belső udvarról nyílik. Ingyenes parkolás az épület körül bőséges számban található.
Abszolút központi elhelyezkedés, a Termáltó, a sétány, a Dísz tér, a Korzó is pár percre van gyalog, számos étkezési lehetőséggel. Az apartman áll egy amerikai konyhás nappaliból, egy hálószobából, külön WC és kádas fürdőszoba van. A bejárat előtt van egy kis terasz is a belső udvaron. A nappaliban dupla ágynak kihúzható kanapé, pakolóhelyek vannak, a konyharész teljesen jól felszerelt, evőeszközök, lábosok, mikró, hűtő, villanytűzhely, stb. Bővíthető étkezőasztal. A hálóban egy franciaágy, valamint egy emeletes ágy található. Nagyon tetszetős az apartman berendezése, kellemes színválasztás, modern, ízléses skandináv IKEÁ-s, JYSK berendezés. Be sem kapcsoltuk a fűtést, mert nagyon kellemes, szinte meleg volt az apartmanban. Az ingyenes medencét és szaunát is igénybe vettük, ami a földszinten található.
2023. november 14., kollégákkal járt itt 55 Munkahelyi csapatépítésen jártunk Esztergomban, a szakmai és csapatépítő program a Szent Adalbert rendezvényközpontban zajlott, majd itt volt a szállásunk a Szent Tamás-házban, illetve a reggelit is itt fogyasztottuk el. Nagyon kellemes, barátságos, emberközeli a hotel.
Kiváló elhelyezkedésű, az épület előtt elegendő számú ingyenes parkolóhely, innen pár perces sétával érhető el a Bazilika, illetve a központi Szent István tér, de innen gyakorlatilag minden elérhető távolságra van a városban. Az utcában található szemben a híres Csülök Csárda, de a Prímás Pince is csak néhány perc gyalog, az ellenkező irányban. A két ágyas szoba kellemes színvilágú, nyersfa és türkiz, skandináv hangulatú, minden új, tiszta, rendezett. A zuhanyzós fürdőszoba nem nagy, de megfelelő méretű. A wifi megbízhatóan működött. Ablakunk a szemben lévő Kálvária-dombra nézett. Elegendő pakolóhely állt rendelkezésre a szobában, egy nagy fürdőlepedőt és egy kis törölközőt kaptunk személyenként. Egyetlen észrevétel, túlságosan meleg volt a szobában, és nem tudtuk alacsonyabbra venni a hőmérsékletet, mindig visszaugrott 26 fokra a fali termosztát. Az ablakon volt szúnyogháló, s bár ez nem éppen takarékos megoldás, de ki kellett nyitnunk az ablakot, hogy hűvösebb legyen.
2023. november 14., kollégákkal járt itt 45 Korrekt és bőséges svédasztalos reggelit fogyaszthattunk el a szállásunkon, az étterem a földszinten balra található. Világos, napfényes, egyszerűen, praktikusan berendezett beltér, skandináv IKEÁ-s hangulat, hasonlóképpen a szálloda többi részének hangulatához, stílusához.
Melegételek terén tojásrántotta, virsli, debreceni, bacon sütve, hidegek között felvágottak, sajtok, joghurt, gyümölcsök (banán, narancs, alma, zöldalma), zöldségek (paradicsom, paprika, kígyó uborka felszeletelve), jam, vaj, méz, gyakorlatilag a szokásos felhozatal. Érdekességként sült sütőtök és meggy kompót is volt. Nem silány minőség, minden friss volt és mennyiségre bőséges. Ugyanolyan automata kávégép volt itt is, mint a konferenciaközpontban a másik épületben a Szent István téren, így a használatát, működését onnan már ismertük. Alternatív növényi, illetve laktózmentes tejet is biztosítottak a vendégek számára. Az üdítős automatában narancs, alma, grapefruit lé, sima víz, nyilván minimális gyümölcstartalommal (nem 100%-os juice-ok ezek), de egész kellemes íze volt az italoknak. Többféle kenyér és péksütemény szerepelt a kínálatban, zsemle, kifli, rozsos, teljes kiőrlésű és barna verziók is a fehér mellett. Mivel önkiszolgáló rendszerben történt a reggeli, így a személyzettel itt nem volt közvetlen kapcsolat, egy hölgy az "áru-feltöltéssel" volt elfoglalva, illetve a használt tányérokat takarította le az asztalokról. Teljesen meg voltunk elégedve a reggelivel, senki sem maradt éhes.
2023. november 14.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Zalakaros központjában, a Gyógyfürdő téren a sétány bal szélső egysége a La'Mar, amely olasz étterem és pizzéria, ebédidőtől kezdődően vacsoraidőig tartanak nyitva. A beltér kellemes, enyhén olaszos hangulatú, a teraszuk még november elején is üzemelt. Pozitívum, hogy este 9-kor még tudtunk itt enni.
A kiszolgálás igazán vendégbarát, kedves, udvarias. Pincérünk, egy középkorú úriember professzionális szolgáltatást nyújtott mindkét nap. Még egy 10%-os kedvezmény kártyát is kaptunk, amelyet másnap érvényesíteni tudtunk. Margherita (2990 Ft) és szalámis pizzát (3190 Ft), túrógombócot (1990 Ft/3 db - nagyon kicsi adag! ), valamint desszert variációkat kóstoltunk (2990 Ft/ 5 féle desszert mini verzióban). Az étlapon további izgalmas étel sorakozott, halételek, tengeri herkentyűk is, de sajnos a családom ezekre ezúttal nem mutatott nyitottságot. A mézes birspálinkát is megkóstoltam (1300 Ft), amely szintén kellemes volt és árban is kedvezőnek találtuk. Az üdítők árzása is korrekt, a gyümölcslevek decije 200 Ft. Egyetlen kis negatívum, hogy a túrógombóc valóban nagyon kicsi adag volt, viszont annyira azért nem volt olcsó. Minden étel rendkívül finom volt. Tiszta, kulturált taverna a La'Mar, jó szívvel ajánlom. 5 nap friss tapasztalata és gasztro-körútja alapján számomra a legjobb étteremnek bizonyult Zalakaroson. Van kötelező szervizdíj, de mindössze 3%.
2023. november 14.gyerekekkel járt itt 45 A zalakarosi Korzó a település központi program- és rendezvény helyszíne, bár ottjártunkkor már nem sok rendezvényt sikerült elcsípni sajnos. A főépületben koncert- és színházterem található, valamint 15 órától estig nyitva tartó kávézó, elég sok asztallal. A pultban kiszolgáló két hölgy nagyon kedves, szívélyes volt.
A házi almás pite zseniális, 450 Ft-ért ráadásul nemcsak finomnak, de nagyon olcsónak is találtuk a szép nagy szeleteket. A forró csokik közül az étcsokis rendben volt, a fehér csokis viszont valószínűleg odakozmált, minden esetre annak nem volt jó az íze, nem is akarták kifizettetni velünk. A kávé szintén rendben volt, hagyományos olaszos típus. Igazából nem volt nagy kínálat, pl. lehetett volna több sütemény vagy szendvics, de talán nincs rá így szezonon kívül igény. A Halloween és az őszi szünet kapcsán a gyerekek részére kézműves foglalkozást rendeztek. Az épületben kulturált ingyenes mosdó található. Jó időben az épület előtt kiülős terasz is üzemel.
2023. november 14. járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az Árkád Bevásárlóközpontban szombaton óriási tömeg fogadott, pedig még a decemberi adventi hétvégék el sem kezdődtek, képzelem, mi lesz itt még akkor? Az érkező emberek jó része nemcsak vásárlással, de étkezéssel is tölti az idejét, legalábbis a vendéglátó helyek környékén a tömeg még jobban koncentrálódott.
Az Árkádon belül 2 étkező "sziget" került kialakításra, a régebbi az alsó szinten középen egy körben, míg az újabb a legfelső szinten, mindegyikben több lánc egysége található. A Bellozzo az emeleti újabb és egyben modernebb részlegben kapott helyet. Nagyon népszerű ez az olasz pizzás és tésztás hely, folyamatosan sorban álltak az emberek a rendelés és fizetés végett, majd elszórtan várakoztak az ételek elkészültére. Sok asztaluk van, szinte mind foglalt volt, nagyon zsúfoltan vannak elhelyezve. Ahogy más is írta, a tizenéves fiatalok körében igen népszerű a hely, a Starbucks rajongótábor itt is megtalálható. De családosok, huszon-harmincéves párok és barátnők is szívesen jönnek ide. A tésztából kis- és nagyadag is kérhető, a kerek pizzákból szintén van kisebb, 24 cm-es méret is. Van még pár saláta is, amelyek mellé ropogós pizzarudat adnak. Olyan 2500-3000 Ft-tal lehet kalkulálni az ételeknél, plusz az ital. Amit viszont észrevettem, hogy az Árkádon belül talán itt a legolcsóbb a kávé, 590 Ft-ért már lehet egy cappuccinót is inni. Nem azt mondom, hogy kézműves csúcsminőség, de iható kategória. Az ételek elkészültét egy tábla jelzi sorszám alapján, amely azonban csak egy bizonyos szögből látható, az étterem jobb sarkánál. A személyzet elég szedett-vedett, hogy finoman fogalmazzak, az ételeket kiadó fiatal srác lehet, hogy laza, de nemigen tanult sem jó modort, sem vendégekkel való kommunikációt. A kasszás lány viszont kedves és segítőkész volt.