tegnap, 21:39egyedül járt itt 45 Esküszöm, nem ide akartam jönni, gyanútlanul ebédelni akartam, mentem az utcán, és ki volt írva egy házra, hogy vendéglő. Na, több se kell,,, rontok be, ez volt a Habcsók söröző, de lehűtöttek, ááá, itt nincs ilyen, itt nem lehet enni, menjen az István tanyára, fel a lépcsőn, aztán balra! Mi is ott eszünk, mindenki ott eszik, nagyon jó az!
Hát, az István tanyán már voltam, de ha egyszer azt mondták, hogy oda kell menni. Hát odamentem. Én ilyen vagyok, betérülök valahová, vendég egy szál sem, csak én. Hölgy jön kiszolgálni, tényleg üljek, ahová akarok! Kint, bent? Ide, oda? Hát beültem. Étlap jövel, megláttam az erőlevest tojással, már kész is volt a terv! A hagymás rostélyos meg csak ráadás. A Staropramen meg hát az asztal kelléke legyen, azt isszuk, ha szomjasak vagyunk. Leves érkezett, nem túl soká, öröm volt enni, a hagymás rostélyost meg külön megdicsérném. Általában az van, ha ilyent kérsz, hogy adnak egy 10 cm magas hagymahegyet a húsra, hogy soknak tűnjön a kaja, az alján meg van egy kis hús. Itt nem. Nem durván nagy a hagymakupac, egész kezelhető, és a hús hatalmas alul! Ráadásul nem tocsog a mustárban, meg nem is külön kell mártogatni, hanem éppen elég jól mustárkezelt, ez tehát az élményevés alapja. Nagyon jól éreztem magam evés közben, a hölgy is kedves, lehetett vele csevegni bármiről, mosolygós vidám a nap az égen, meg itt lent is az István tanyán. Az előétel, welcome-falatka ingyenes, bögre erőleves tojással 1980 forint, Staropramen pohárjával 1280, hagymás rostélyos 5680, petrezselymes burgonya 1100 így alakul egy ebéd valahol Budafok táján.