Böngéssz a legfrissebb értékelések között!

71949
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 1100 városban járt márFelfedező - 3463 helyen első értékelőNépszerű író - 318 hasznos szavazat12 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 71949 feltöltött kép
Érdekes ma, 0:03egyedül járt itt
Értekeztem a nagyköcski oszlopos-timpanonos harangtoronyról, tegyük mellé a kisköcskit is. Kisköcsk meg Nagyköcsk 1939-ben lépett frigyre, azóta is elválaszthatatlanok. A kisköcski harangtorony a kisköcski iskolakápolnával lenne azonos? Szóval, volt itt egy evangélikus harangtorony. Nyilván a szlovák lakosság szájaíze szerint.
Kisköcski iskolakápolna, KöcskKisköcski iskolakápolna, KöcskKisköcski iskolakápolna, KöcskKisköcski iskolakápolna, KöcskKisköcski iskolakápolna, KöcskKisköcski iskolakápolna, KöcskKisköcski iskolakápolna, Köcsk
Még több kép (4 db) >>
Érdekes tegnap, 23:14egyedül járt itt
Valaha volt a Nagyköcsk meg a Kisköcsk most már úgy egybevannak, vagy összenőttek, de harangtornyuk az külön volt, meg most is külön van. De ilyen nem nagyon láttál, mint a nagyköcski építettek elé egy klasszicista oszlopos bejáratot, timpanonnal. mondjuk azt, hogy a torony a klasszicista és a népi építészet ötvözetének jellegzetes, bájos példája.
Nagyköcski harangtorony, KöcskNagyköcski harangtorony, KöcskNagyköcski harangtorony, KöcskNagyköcski harangtorony, KöcskNagyköcski harangtorony, KöcskNagyköcski harangtorony, KöcskNagyköcski harangtorony, KöcskNagyköcski harangtorony, Köcsk
Még több kép (5 db) >>
Érdekes tegnap, 21:37egyedül járt itt
Ez úgy volt, hogy amikor a hosszú erdőből benyomultam Ivánba, az első kanyarban rögtön feltűnt ez a színes dolog, talán csillogott-villogott, de valahogy mint a gyerekkor kaleidoszkópja. Várj itt, mondtam az autónak, miután kikötöttem legelni, és megvizsgáltam a színpompát. Petőfi itt is? Petőfi mindenhol járt, hol nem?
Petőfi-emlék, IvánPetőfi-emlék, IvánPetőfi-emlék, IvánPetőfi-emlék, IvánPetőfi-emlék, IvánPetőfi-emlék, IvánPetőfi-emlék, Iván
Még több kép (4 db) >>
Jó tegnap, 21:08egyedül járt itt
Ez úgy volt, hogy Sárközi Ákost akartam megízlelni, ha már beköltözött a Time Out Marketre ő is, és lelkesen spuriztam volna fel a lépcsőn, amikor a biztonsági őr nono, coki te, elkapott és eltanácsolt, hogy zártkörű cucc van megint, felmenni nem lehet. Ez már vagy háromszor fordult elő, de honnan a fenéből kéne nekem azt előre tudni, hogy ez mikor van és miért?
Érdekes tegnap, 19:50egyedül járt itt
Nos, Répceszemerén ez volt a fék oka, az evangélikus harangtorony. De nem csak ez. Önmagában vékony hír, hogy van egy evangélikus harangtorony a faluban, 1803-ban épült, a nagyobb móka, hogy nem lehet bemenni, nincs is hová, ez egy olyan harangtorony, ahol kintről harangoztak, látod is a kötelet.
Evangélikus harangtorony, RépceszemereEvangélikus harangtorony, RépceszemereEvangélikus harangtorony, RépceszemereEvangélikus harangtorony, RépceszemereEvangélikus harangtorony, RépceszemereEvangélikus harangtorony, RépceszemereEvangélikus harangtorony, RépceszemereEvangélikus harangtorony, RépceszemereEvangélikus harangtorony, Répceszemere
Még több kép (6 db) >>
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 113 városban járt márFelfedező - 227 helyen első értékelőNépszerű író - 25 hasznos szavazat6 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 6847 feltöltött kép
Érdekes tegnap, 19:15a párjával járt itt
Most októberben lesz 130 éve, hogy a múzeum szecessziós palotáját I. Ferenc József jelenlétében felavatták, és most szeptemberben volt kilenc éve, hogy az Iparművészetit bezárták az épület rossz állapota miatt. És most van az a hosszúra nyúlt pillanat, amikor remélhetjük, hogy az új kormány hamarosan elindítja Lechner Ödön főművének rekonstrukcióját.
Kiváló tegnap, 16:15barátokkal járt itt
A kastély szállóban laktunk 5 napot. A szobák csodálatosak voltak. A bútorok, a retró telefon stb. Az ágy is nagyon kényelmes volt. Viszont az étkezés csapni való. Az ételek hidegek voltak reggel is, meg este is. Ebédelni nem volt lehetőség a szállodába. A környéken nem volt semilyen ellátás, ha enni akartunk be kellett menni a központba gyalog.
120169
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 277 városban járt márFelfedező - 4277 helyen első értékelőNépszerű író - 2494 hasznos szavazat13 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 120169 feltöltött kép
Átlagos tegnap, 14:15kollégákkal járt itt
A környék legjobb árú ebédelési lehetősége továbbra is a Fehérvári úti Vásárcsarnok felső szintje. Bár néhány étkezde megszűnt, illetve kicserélődött az elmúlt években, a többség maradt stabilan. Ezek közé tartozik a "Halas" is, egyből a sor szélén, a mozgólépcsőtől balkézre.
Kiváló tegnap, 11:18egyedül járt itt
A Budapest Coffee Week 12 helyszíne közül nekem ez volt a kedvencem! A tulajdonos Barnabásról nevezett kávézó Angyalföld megújult irodai negyedében található, a Dózsa György úti és a Göncz Árpád metrómegálló között kb. félúton a Váci úton.
Kiváló tegnap, 10:46egyedül járt itt
Lakásunkhoz nagyon közel eső újhullámos kávézó, ahol már több alkalommal megfordultam, de a legutóbbi élmény volt a legkellemesebb, így megérdemlik, hogy a korábbi négyes érdemjegyüket jelesre módosítsam. Helyszín a Visegrádi utca, kívülről tipikus modern kávézó, kis sárga asztalka a szűk járdára telepítve, belépve balkézről a kávépult és finom frissen főtt kávéillat.