Ezeket a régi emlékeket sok módon őrzik, az asztalokon, táblákon, feliratokkal, képekkel, de a korabeli időket idéző díszes, korhű berendezéssel is. Azt nem tudom, hogy akkoriban milyen lehetett a konyhájuk, minden esetre jelenleg az éttermek között is a figyelemre méltóak közé tartoznak, minőségi, igényes konyhát visznek. Megfogalmazásuk szerint a párizsi és budapesti nagykávéházi hagyományokat ötvözik a modern comfort food bisztrókonyhával. Az ételek látványosak, az ízekben a klasszikus magyar és nemzetközi fogások újragondolt verziói találkoznak. Az egész napos nyitvatartásnak köszönhetően egy egyszerű kávézáson, sütizésen túl betérhetünk ide reggelizni, ebédelni, vacsorázni is, vagy akár bruncholni, vagy meginni 1-2 finom italt, bort vagy koktélt. Sokan kifejezetten a teraszon szeretnek helyet foglalni, ahol testközelben lehet beszippantani a belváros nyüzsgő miliőjét, a Ferenciek tere közelében. Legutóbb a Dining City étteremhét keretében kerestük fel a Centrált, és egy kiadós, korrekt, egyrészt magyaros ízeket felvillantó, másrészt a nemzetközi konyha világába betekintő ételsort kóstolhattunk meg kedvezményes árszinten. A 3 fogásos ebéd 8900 Ft-ba került, amely mellé ajándékba kaptunk egy pohár Proseccot. A rövidített étlapról az én választásom gulyásleves, remek friss magos kovászolt kenyérrel, csicseriborsó curry - indiai fűszerezésű, pikáns, vegetáriánus fogás -, valamint desszertként Magyarország kóstoló volt, amelyben 3 mini süti szerepelt, Eszterházy torta, Dobos torta és újragondolt Rákóczi túrós tarte. A gulyásleves nekem túlságosan zsíros volt, sok hús, de zöldség, sárgarépa szinte semmi. Az italok túlárazottak, a 3 dl-es szénsavas víz 1590 Ft + 15% szervizdíjjal elég meredek szerintem. A belteret már dicsértem eleget, ezt tényleg látni kell és érdemes, de szót kell ejteni a személyzetről is. Udvarias, figyelmes, igyekvő, fiatal tanulók is vannak. Összességében 5 pontos élmény volt annak ellenére is, hogy az ételek nem voltak hibátlanok.