Ez azóta sem változott, de ezúttal mást választottunk. Az itallapnak az a különlegessége, hogy az utolsó lapokat üresen hagyták, hogy a vendégek írjanak, rajzoljanak, üzenjenek benne bármit, amihez csak kedvük van éppen. Nyilván volt köztük sok humoros(nak szánt), bárgyú, sete-suta kis üzenet és rajzocska is, de láttuk kiejezetten tehetséges művészek rajzait it benne, illetve én egy William Blake versre figyeltem fel. A hely elég népszeűnek tűnt, az asztalok többsége foglalt volt, de azért sikerült üres asztalt találni a belső helyiségben, ami a könyvtárszoba, és egy szinttel lejjebb található, mint a bejárat. Tanakodtunk, hogy vajon eredetileg milyen lehetett ez az épület, s mi lehetett a funkciója, talán egy kis műhely és mögötte egy kis lakás? Akárhogy is, egy nagyon hangulatos hely a Bookta, amiből felsejlik, hogy van neki egy saját története is, amely azonban előttünk rejtve maradt. Az itallap alapján választottunk egyrészt a soproni Vincellér Pincészet Zöld Veltelini borát (790 Ft/dl, a kisfröccs 840 Ft), valamint a hely egyik specialitását, a HoTubi fantázianevű forró téli fűszeres italt, amelynek alapja a trendy izraeli Tubi60, fahéjjal, naranccsal, citrommal ízesítve (2690 Ft). A kötelező szervizdíj +12%, amit nem igazán értettünk, hogy mire fel, hiszen a pultnál rendeltünk és fizettünk, s utána italainkat mi magunk vittük az asztalhoz. A várakozás percei alatt fedeztünk fel további izgalmas tételeket a napi ajánlatban úm. Ady Endre reggelije, Csáth Géza vagy Babits Mihály itala. Legközelebb talán ezeket is kipróbáljuk. Néhány egyszerűbb ételt is tartanak, pl. melegszendvics, kencék, szendvicsek. Alkalmanként kortárs kiállításoknak, előadásoknak is helyet biztosít a Bookta. Van egyénisége a helynek, összességében 4 pontra taksálom.