És akkor most nem a kiállított tárgyakat figyelhetted meg elsősorban, azaz a kiállítás anyaga nem vonta el a figyelmedet az épület saját varázsáról, így aztán sokan voltunk rá kíváncsiak. Mondanám, hogy túl sokan. Du. háromtól négyig volt hivatalosan nyitva, mi odamentünk háromra a biztonság kedvéért, hát, becslésbe bocsájtkozom, a múzeum bejárata kb. 80 méterre van a saroktól, ott bekanyarodott a sor, és még egy 80-100 méter hosszan állt az Üllői úton is. Beálltunk a végére, nagyon lassan haladt, de kivártuk. Nem volt ez egy ingyenes potyabejárás, mert mindenkinek meg kellett venni a 3000 forintos karszalagot, öregnek, fiatalnak egyaránt, aztán bejutottunk végre, saját felelősség, ki is volt írva, építkezés van. Korlátozott a bejárhatóság, kordonok vannak és sűrűn őrök is. Hát most így néz ki a belső, félúton a megújulás felé. Kicsit az udvarból is látni engedtek. Egyébként csodaaszép. Amikor kijöttünk, kb. fél öt volt, és még mindig ugyanolyan hosszú sor állt a Hőgyes Endre utcán végig és az Üllői úton is. A kijáratnál két biztonsági őr arról beszélgetett, hogy ki lesz olyan bátor, hogy odamegy, megmondja nekik, hogy már négykor vége volt, nincs tovább, haza lehet menni