A leglátogatottabb környékeken, mint a Belváros és a Budai Várnegyed, így aztán az etető helyek zöme a nagyszámú külföldi kiszolgálására specializálódik, nem a kevés honpolgárra. Mi viszont nem akarunk fővárosi, drága étteremben olyasmit enni, amit otthon is főzünk, esetenként talán még jobban is. . . gulyáslevest, halászlét, csirkepaprikást, sült kacsacombot, túrós csuszát és hasonlókat. Mindezt annak bevezetéséül szántam, hogyan jutottunk várbeli programunk után az oda közeli, mégis a várfalon kívüli Riso olasz étterembe, amelynek a kínálata is vonzó volt számunkra. Ezt dobta a Google Maps, és mi elfogadtuk. Kifáradva, kiéhezve értünk a helyhez, amely maga a szép zöld oázis, elegáns éttermi körítéssel. Volt több üres asztal is a teraszon, de mivel csak ketten voltunk a párommal, érthetően nem ülhettünk négyszemélyes asztalhoz, azokhoz később valóban jöttek előre bejelentkezett vendégek. Rendben van ez így, csak az nincs rendben, hogy a kétszemélyes asztalnál a padlóra kellett tennem a ridikülömet, mert nem volt máshová, és ha kellett belőle valami, akkor onnan kellett előbányászni. Viszont gyorsan megkaptuk a kellemesen hűtött Paulaner sört, és hamar felvették az ételrendelést is. A párom rajong a levesekért, ezért kért egy gyöngytyúklevest. Magas a mércénk ennél az ételnél, mert mióta nem jutunk fácánhoz, mi is főzzük, és bátran állítom, nagyon jól. Majdhogynem megütötte volna az étterem levese is ezt a szintet, csakhogy langyos volt! Egy húsleves ne legyen langyos, még ha egyébként nyári melegben rendeli is a vendég! A főételeknél folytatódott ez a probléma, de legalább csak részlegesen: Amit én ettem, a kellemesen csípős, fűszeres, ezért grillezett ördög csirkemellnek nevezett étel sült édesburgonyával és házi körtekompóttal, tökéletes hőfokon érkezett, és finom is volt/5690 Ft. Nem így a párom étele. A borskéregben sült szűzérmék vargányás-parajos papfojtó tésztával tejszínes mascarpone szószban megint csak langyos volt, nem meleg/6590 Ft. A tésztaköret ezzel együtt finom, de a szűzérme nagyon nem érte el a várt színvonalat. Sajnálom, hogy ezt nem fotóztam le, de a párom már olyan éhes volt, hogy azonnal nekilátott. Viszont erre nyugodtan mondhatom, hogy mi otthon, amatőrként jobbat csinálunk. Mindezért a 13 százalékos szervizdíjjal együtt fizettünk 21 854 forintot, ami nem sok, de az ár-érték arány mégsem jó! A korrekt, ámbár teljességgel személytelen, gépies kiszolgálásért pedig eszünkbe sem jutott borravalót adni.