Böngéssz a legfrissebb értékelések között!

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 113 városban járt márFelfedező - 228 helyen első értékelőNépszerű író - 25 hasznos szavazat6 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 6945 feltöltött kép
Érdekes tegnap, 21:13a párjával járt itt
Szegény Krúdyt kiültették, ha nem is a semmi, de egy utca közepére, aztán lesz vele, ami lesz. Egy újabb zsánerszobor a turisták kedvére, akik leülhetnek a nagy író bronzalakja mellé az üres székre, és fotózkodhatnak vele. Miközben azt sem tudják, kinek az asztalához ültek le. Nem is tudhatják, hiszen nincs jelezve.
120264
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 277 városban járt márFelfedező - 4279 helyen első értékelőNépszerű író - 2494 hasznos szavazat13 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 120264 feltöltött kép
Érdekes tegnap, 21:00egyedül járt itt
Sopron számos temploma közül ez a Széchenyi téren található. A soproniak "Kétágú" templomként nevezik, hiszen a belvárosban ez az egyetlen kéttornyú barokk templom. A domonkos rendi szerzetesek temploma. Kedves emléket őrzök erről a templomról, ugyanis amikor erre jártam, hivatalosan nem volt nyitva, de egy szerzetes kedvesen beinvitált, örömmel fogadtak.
Érdekes tegnap, 20:49egyedül járt itt
Azt gondoltam, már mindent láttam Sopronban, amit látni érdemes, de egyik esti sétám során beazonosítottam, hogy a Színház utcában található ez a múzeum, s ráadásul még látogatható is egy olyan időpontban, amikor éppen nincs más programunk, elfoglaltságunk.
Kihagyhatatlan tegnap, 20:13gyerekekkel járt itt
Nem egyedi jelenség, de Sopron esetében is úgy találtam, hogy miközben a Sopron Fő terén lévő látványosságok, amelyekből számtalan van itt, egyenként is fenn vannak az adatbázisban, de ezeken kívül külön a Fő tér is szerepel, mint látványosság. Bizony, az igaz, hogy ha valamit látni akarunk Sopron igazi arcából, akkor a Fő teret kihagyni nem szabad.
Érdekes tegnap, 19:33egyedül járt itt
Benicei, micsinyei és pribóci Beniczky Hermin Karolina néven látta meg a napvilágot 1815-ben ez a nemes asszony, de ahogy előttem már jogosan említették mások is, az eredeti, lánykori nevét a legtöbben nem ismerik, a férjezett nevét viszont az V. kerületi utcának és a gimnáziumnak köszönhetően viszont elég sokan, még ha esetleg azt nem is tudják, hogy miről híres ő vagy mit köszönhetünk neki.
Érdekes tegnap, 17:52a párjával járt itt
Veres Pálné alapította 1869-ben az első iskolát, amely a nők szellemi fejlődését, magasabb ismeretek megszerzésének lehetőségét tűzte ki céljául. Tevékenységét halála után mindössze egy évtizeddel szoborral tisztelte meg a köz: az első nőt megjelenítő egész alakos, az első köztéri márványszobrot állították fel emlékére 1906-ban a fővárosban, a központi elhelyezkedésű Erzsébet téren.
72008
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 1108 városban járt márFelfedező - 3478 helyen első értékelőNépszerű író - 319 hasznos szavazat12 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 72008 feltöltött kép
Átlagos tegnap, 17:46egyedül járt itt
A faluban több nemesi rezidencia is található, de ez az épület hordozza leginkább a 19. és 20. századi vidéki történelem nyomait. Szépen sütötte a késő délután nap a frontoldalt, sárgás-vöröses fényben játszik.
Weöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, OstffyasszonyfaWeöres-Ostffy-Kastély, Ostffyasszonyfa
Még több kép (18 db) >>
Átlagos tegnap, 17:31egyedül járt itt
Hát aztán, hogy ez az, vagy ez nem az, néha elbizonytalanodom. Amikor Egyházashetyén Berzsenyi szülőházában voltam, akkor ott a múzeumász-könyvtáros csak egy kultúrember, csak tud róla, hogy itt mi van, meg vele beszélgetett egy parkgondozóember is, a kis fűnyíró traktorjával, és mindketten határozottan állították, hogy ez az.
Gotthárd Felsőbüki Nagy Kastély, EgyházashetyeGotthárd Felsőbüki Nagy Kastély, EgyházashetyeGotthárd Felsőbüki Nagy Kastély, EgyházashetyeGotthárd Felsőbüki Nagy Kastély, EgyházashetyeGotthárd Felsőbüki Nagy Kastély, EgyházashetyeGotthárd Felsőbüki Nagy Kastély, EgyházashetyeGotthárd Felsőbüki Nagy Kastély, EgyházashetyeGotthárd Felsőbüki Nagy Kastély, EgyházashetyeGotthárd Felsőbüki Nagy Kastély, Egyházashetye
Még több kép (6 db) >>
Kiváló tegnap, 17:17egyedül járt itt
Olyan a Montázs, mint egy sziget a környezetében, meg neked is egy kis menedék a mindennapokból, ha erre jársz. Körülveszi ez a lepusztult szocreál környezet, rideg, koszos, összevizelt betonoszlopvilág, a maszatos piac, ez meg mintha kidugná a fejét a mocsárból, kis kulturmenedék.
Montázs Art Café, BudapestMontázs Art Café, BudapestMontázs Art Café, BudapestMontázs Art Café, BudapestMontázs Art Café, BudapestMontázs Art Café, BudapestMontázs Art Café, BudapestMontázs Art Café, BudapestMontázs Art Café, BudapestMontázs Art Café, BudapestMontázs Art Café, BudapestMontázs Art Café, BudapestMontázs Art Café, Budapest
Még több kép (10 db) >>
Érdekes tegnap, 15:39gyerekekkel járt itt
Sopron középkori belvárosát évszázadok óta várfal veszi körbe, amely fontos védelmi vonalat jelentett. Ez ma már természetesen történelmi látnivaló, de vizuális látványként is sokat dob a városképen. A Nagy Rondella az utolsó épen maradt bástya a védelmi rendszerben, amelyet valamikor 1614-1631 között építettek.