A helyzet logikája azt gondoltatta velem, hogy a GPS ugyanazon az úton visz B-ből A-ba, mint ahogy A-ból B-be hozott. De nem! Mentem visszafelé, és csak nem jöttek velem szembe azok a dolgok, amiket kerestem. Viszont valami egészen más igen. Feltűnt a horizonton a Ság, aztán egyre közelebb jött, én meg hüledeztem, hogy mit rontottam el? Hogy a fenébe kerültem ide? De aztán csak megjött ez nagyon fura mértani alakzat, ami a Kemenes Vulkánpark szimbolikus épülete, jaj, hát Celldömölköt már eléggé bejártam, de hát itt még nem voltam, de ha már itt vagyunk Itt az ittjartamon van vélemény, hogy nem ér semmit, időpazarlás, na, de egyszer élünk, menjünk neki, ha ezt dobta a sors. A terület üres, nincsenek látogatók, parkoló, amennyit akarsz. Séta befelé, talán volt bizonyos meglepetés, hogy jééé, egy ember, a pár csellengő dolgozó elfoglalta a helyét, a srác felszaladt, gondolom, villanyokat kapcsolgatni, én meg közöltem, hogy rászánnék némi időt, bejárnám a múzeumot. Hát csak tessék, kb. másfél órás program. Annyi időt nem szántam rá, de kiderült, hogy kitöltötte volna. Rendkívül érdekes szerkezete van a háznak, zegzugos építmény, szokatlan lépcsőházakkal, de tele van szintenként tartalommal is. Magyarország egyetlen vulkanológiai múzeuma. Ismerjük a sok tanúhegyet a Balaton-felvidéken, láttunk már mindenféle geológiai bemutatót, de ez több, profibb annál, látványos, szórakoztató is olykor. Semmit sem bántam meg, hogy megálltam megnézni, jó program volt! És még más meglepetéseket is tartogat a környék.