Mindig azt szokták mondani, hogy lám, lám, a Scruton az egy jó étterem, pedig bevallottan jobboldali. Ez pont ugyanazt jelenti, mint a híres-neves roma rákkutató, akit azért szoktak emlegetni, hogy lám, lám, nem minden cigány koszos, büdös és bűnöző, hanem tessék, igenis vannak tanult, művelt cigányok is! De mi az, hogy egy kajálda jobboldali vagy baloldali? Milyen hülyeség ez? Nyilván a jobboldaliban úgy hozzák ki a ételt, hogy kárikittyom, Csaba királyfi, Isten, Haza, Család! A vendég meg azt mondja erre, hogy Isten fizesse meg! A baloldaliban meg biztos azt mondják, hogy Lényin zsil, Lényin zsiv, Lényin búgyet zsity! Na, fékre a hülyeséget, a Scruton jó hely, és állítólag igen konzervatív, de ennek ellenére nem nyereg alatt puhított húst kapsz kumisszal, hanem igenis mai, modern, újragondolt ételeket. Na, de bementem, hát tömve a tér mindenféle nyelveken gagyogó egybegyűltekkel. . . láthatóan valami konferencia van. Vállal áttörök a pulthoz, kérdezem a srácot, hogy zártkörű? Nincs ma kaja, nem lehet bejönni? Zavartan töpreng, rákérdez másoknál. Milyen konferencia van? Hát azt nem tudja, mindig van valami. Akkor nem ehetek? De, de, menjek hátra, ott van a koleszos menza étkező, ehetek ott. Étlap itt van, aztán majd jön ő is. Átvágtam magam a konferencián, tényleg hátul van valami abszolút fapados kis étkezde, mint a katonaságnál, oda letelepedtem. Egyedül voltam, mint a Hold az égen. Jött is a srác, hozott vizet, rendeltem kacsahúslevest májgombóccal, meg bőrös csirkét kéksajtmártás, gesztenyés gőzölt kenyér stb. Jöttek is a falatok nem túl nagy idő múlva, és felséges volt az ebéd! Nem túlzok, a bébikörték külön szám a hús mellett, le a kalappal! Amúgy nem is volna ezzel a konzervatívizmussal semmi baj. Nem egy rossz eszme a hagyományőrzés, lehetne akár tisztelni is. De nálunk arról szól, még minden egyes ilyen retek összejövetelük is, hogy kit hogyan kéne bezárni, kizárni, kitiltani, befóliázni, és így tovább. Na, de sebaj, jó volt az ebéd, a kiszolgálás elsőrangú, a fiú, aki törődött velem humoros volt, kedves, igazán széppé tette a napom, a fizetésnél ragaszkodni akartam ahhoz, hogy többet fizethessek neki, de nem akarta, azt mondta, hogy a szervizdíj az ok, azt meg is kapják, többet meg nem kell erre még ráadni. Fizettem összesen 7930 forintot, egy fillért sem bánok.