Miközben a Bazilika környékén van néhány olyan stabil pont vendéglátó fronton, mint az Első Pesti Rétesház vagy a Café Kör, mások körében azért elég sok váltás, változás történt. A koranyári időben a terasz is népszerű, de a benti asztalok többsége is foglalt volt. A berendezés nem sokat változott, tradíció, finom elegancia, hagyományok tisztelete, a magyar konyha tisztelete azok a hívószavak, amelyeket ehhez az étteremhez tudnék társítani. A vendégek többsége külföldi, de azért akadtak magyarok is. Az étlap mindössze egy lapnyi, a másik lapon két oldalas, két nyelvű borlap, további kézzel írt lapon az egyéb italok, valamint további ételek a falon lévő táblán olvashatóak. Az árak belvárosias szintűek, átlagnál magasabbak, amelyre még kötelező +12%-os szervizdíjat számolnak fel pluszban. 6 saláta/előétel (2890-6190 Ft, ez utóbbi a tatár beefsteak), 14 főétel, amelyek között a csirke mellett kacsamell, libamáj, friss lecsó, sertéskaraj, 4 féle bélszínből készült fogás, fogas filé, lazac ad elég széles kínálatot a kis darabszámú tételen belül, a vegetáriánusok számára sült gomolyát kínálnak. A desszertekről annyi derült ki, hogy kérdezze az aktuális ajánlatról a felszolgálókat. Mivel jóllaktam, és már nem volt kapacitásom a desszertre, bevallom, elfelejtettem rákérdezni, így fogalmam sincs, mások asztalán sem láttam desszertet. A gulyáslevesből kis adagot kértem (2790 Ft/csésze), főételként pedig roston sült csirkemellet forró (étlap szerint! ) szezámos, karamellés barackkal és rizzsel (4990 Ft). Mindkét ételt sótlannak, kissé sterilnek találtam, kevésnek éreztem a fűszerezést. A levesben kevés volt a hús. A főétel megfelelő, elég kiadós adag, a 3 db fél barack konzerv, a rizs külseje száraz volt, valószínű az utólag melegítés miatt. A csirke állaga és sütése jól sikerült, nem szárították ki. Nekem a szezámmag szórás zavaró volt az ételen, "testidegen". Összességében mindkét fogás inkább csalódást, mint elégedettséget okozott, legalábbis ebben az étteremben mást, jobbat vártam. A leves mellé kérés nélkül érkezett kovászos házi kenyér jó minőségű, friss. A túlárazott italok közül egy pohár málnaszörpöt kértem (1490 Ft/5 dl). Nem kérdezték meg, hogy kérek-e csípőset a levesbe. Egyébként nem kértem volna, de ez is egy olyan apró kis jel, hogy milyen a személyzet felkészültsége, figyelmessége. A mosdó egy kicsit lelakott volt, értem ezt is a hely kategóriájához mérten. Összességében gyenge négyes (négy alá) az értékelésem.