Ezért aztán dolgom után mentem, mászkáltam a Balaton mellett, sehol semmi. Még Badacsonyra is benéztem. Maga a kihaltság, a csend, a béna elhagyatottság. És akkor így bolyongtam végig a tó partján, aztán a végén, hogy hááá, hát itt a Kék Öböl, majd jó lesz az megint! És tényleg ott volt, tényleg nyitva volt. Úgy látszik monomán lettem, hogy ugyanarra a helyre járok vissza örökké enni. . . Sok hely volt szabad, hát beültem. Mit is együnk. . . magyarembör magyarembört eszik, nem ám ilyen tengeri firlefrancokat meg ázsiás kotyvaszt. . . szóval, kértem egy Újházi tyúkhúslevest meg filézett csirkecombot krumplival, uborkasalátával, Kárikittyom. A lány szépen vette az adást, segítőkész volt, és meglepő módon rendkívül gyorsan érkeztek a fogások. Nézem, hogy a múltkor itt áradozta, a húslevesről, most nem volt annyira kiemelkedő, de jó volt, tisztességes. A második fogás is abszolút vendéglői szint, az uborkasalátát viszont csak úgy levágta a leány a jobbkezem mellé. . ezt miért nem tanítják sehol? ? ? Viszont! Az uborkasaláta meg kitűnő volt, szemben a tavalyi savanyúsággal, pont annyira volt édes, savanyú és sós, amennyire kell. Szóval rendesen megettem a magamét, némi üdítők kíséretében, és a végén, nos, feleim, egy tányér leves, egy átlagos második fogás, pohár üdítő. . . egy abszolút nem valami előkelő vendéglőben már 11 ezer forint felett jár!