2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. november 28.
A 35 éves múltra visszatekintő pilisvörösvári Emil cukrászda budai egysége. A berendezés hangulata nagyon hasonló a székhely cukrászdáéhoz, de kisebb az alapterülete. Helyileg Óbuda külső részén, az Óbudai Temető után található. Szép, igényes berendezés, bár ez pasztelles színvilág nem az én stílusom. A pultban két hölgy szolgálta ki a vendégeket, de egyik sem volt barátságos.
Lesírt róluk, hogy ők alkalmazottként egyáltalán nem azt a tulajdonosi szemléletet, odafigyelést, vendégcentrikus hozzáállást képviselték, mint amit Pilsvörösváron rendszerint tapasztalnak a vendégek. Szomorú. Sosem értettem, hogy ha valaki nem szereti a munkáját, akkor minek csinálja? Ha nem szeret emberekkel foglalkozni, miért nem választ valami más szakmát? Pedig egy ilyen szép környezetben, egy csomó édes finomsággal körbevéve, ráadásul nyugodt, békés körülmények között dolgozni szerintem nem lehet rossz. A pultban számtalan sütemény és tortaszelet sorakozott igen széles választékot nyújtva. Kínálnak ország-tortákat is (750 Ft). Egész tortát nemcsak előzetes rendeléssel lehet elvinni, a hűtőben mindig van néhány azonnal elvihető darab is a népszerűbb fajtákból. Többféle paleolit (650 Ft), illetve cukormentes süteményt és készítenek. Alapvetően fősodratú, ismert desszerteket készítenek, de voltak számomra izgalmas különlegességek is, amelyekből választottam. A franciás stílusú mangós mousse kocka habkönnyű volt, friss, de egy kicsit bátrabban, rafináltabban elő lehetett volna adni, nekem egy kicsit jellegtelennek tűnt, pedig sok lehetőséget rejt magában. A legfinomabb a 3 kóstolt édesség közül a mandulás kifli volt, 5 pontos, hibátlan. A 2014. évi ország torta, a Somlói revolúció állaga nem volt tökéletes, kissé megfolyt a krém és a csokimáz is. A kávé finom volt, olasz pörkölésű Piazza Doro középkategóriás kávét főznek, a cappuccino és a latte is rendben volt (nem specialty kategória). A sütik összességében rendben vannak, a hely pedig simán lehetne egy erős négyes, sőt optimális sütiválasztás esetén akár még ötös is, ha nem ilyen lenne a kiszolgálás. Hétfőnként zárva tartanak.
Kiemelkedve az átlagból
- 2020. októberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. november 28.
Albán-gyanús pékség - a liszt íze alapján - az óbudai izraelita temetővel szemben, egy új építésű társasház aljában. Az épület előtt ingyenes parkolási lehetőségek vannak, bár sok szabad hely nem akadt. A kiszolgálás nagyon barátságos. Pozitívum, hogy készítenek helyben összeállított szendvicseket, nagyon barátságos a kiszolgálás egy fiatal, mosolygós lány személyében, az árfekvés baráti.
2020. szeptemberben, kollégákkal járt itt

Értékelt: 2020. november 26.
Ez is egy nagyon klassz ebédmenüs hely, kiülős terasszal a Múzeum körúti járdán, a Kálvin tér és az Astoria között, az ELTE régi épületének közelében. Egyértelműen hétköznapi ebédmenüs hely 11. 30-15. 00 óra között lehet menüzni. A menü hetente változik, a 2 fogás 1790 Ft-ba került. 2 leves, 1 előétel, 3 főétel, 1 desszert közül lehet összerakni az aznapi ebédünket.
Vannak magyaros, jól ismert ételek, de minden héten akad valami külföldi, amolyan nemzetek konyhája-féle különlegesség is, pl. gesztenyekrémleves, indiai csirke, paella, cukkinifasírt. A főételek és a levesek között is mindig van 1-1 húsmentes fogás. Ottjártamkor első fogásként egy előételt, padlizsánkrémes pirítóst választottam friss zöldsalátával, majd főételként egy magyaros fogást, csirkepörköltet bakonyi módra, galuskával, csemege uborkával. Ez külön tetszett, hogy egy olyan étel mellé a menüben is odatették mellé a savanyúságot, amely mellé nagyon kínálja magát, más helyeken ezt külön megfizettetik a vendéggel, persze már nem menüáron. Nyugis, békés hely, nincs rohanás, a kiszolgálás is olyan ráérős, kényelmes volt. Pénztárcabarát ajánlat a leves + croissant szendvics kombó 1390 Ft-ért.
2020. szeptemberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. november 26.
Fiatalos, laza bisztró nagy kiülős terasszal a Keleti Pályaudvar közelében, még a felüljáró előtt. Konyhájuk magyaros ebédmenüt kínál, 2 fogás 1390 vagy 1790 Ft, csak leves 650 Ft, napi desszert 600 Ft környékén. Mindig van valamilyen vegetáriánus fogás is a repertoárban. 15 féle Békésszentandrási kézműves sört kínálnak, rövidek közül a szentesi Szeb&Ko pálinkáit.
Nemcsak üvegesben van kézműves sörük, hanem csapolva is (Ogre, Málnás búza). Hagyományos olasz pörkölésű Mauro kávét főznek. Kutyabarát hely. Bár még nem jártam náluk ilyesmin, de szoktak zenés esti programok, illetve felolvasóestek is lenni náluk (nyilván mindez még a járványhelyzet előtt). Nem találtam benne igazából semmi különöset, de oldott, kellemes volt a hangulata, nem egy lepattant hely, kulturált, rendezett, tiszta, de egyáltalán nem feszengős. Úgy láttam, a jelenlegi helyzetben egyrészt továbbra is lehet elvitelre vagy kiszállításra kérni menüt, illetve hétvégi delit is csináltak, ahol mindenféle kézműves, házi finomságot, ételt, italt árusítottak.
2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. november 26. -
1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A Panificio egységek közül nekem magasan ez tetszett a legjobban, egy nagyon hangulatos erdészlak hangulatú pékség, étterem, kávézó klassz terasszal, közvetlenül a Bükkös-patak partján. A tulajdonos Sz. Szabolcs több tévéműsorban szerepelt, így lett eléggé közismert, mi mondjuk nem ezért jöttünk el ide, mert szerintem nagyon jó péksütiket és pizzákat készít.
A járványhelyzet miatt az épület egy része le volt zárva. Belépve nagyon finom "sütöde" illat járta be a levegőt. A pultban számtalan mutatós külsejű édes és sós péksütemény, kenyér sorakozott. Nehéz volt választani. Kértünk egy sonkás-lilahagymás tekercset (500 Ft), fehér szezámmagos mini brióst (90 Ft/db), illetve cappuccinot (650 Ft). Az árak a prémium kategóriás pékségek színvonalán mozognak, nem olcsó, az tény. Tetszett, hogy gyümölcsöket is lehet kapni. A színes mozaikokkal borított pizzakemence a sarokban melegedett, de pizzát ezúttal nem ettünk. Észrevettem, hogy a terasz szélén a villanydoboz mellett van egy kis délkelet-ázsiai stílusú oltár, élő virág felajánlásokkal. Érdekes, fogalmam sincs hogyan kapcsolódik ez ide. Az előző értékelővel szemben mi rendet és tisztaságot tapasztaltunk kinn és bent is. Viszont az igaz, hogy a teraszon nem volt tilos a dohányzás.
Feldőlt a 3 lábú szamár
- 2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. november 26.
Megnyerő küllemű, laza, fiatalos, jó hangulatú bisztró, amely nem a turista útvonalak mentén található, hanem a domboldalon a Szerb Kereszt utcájában. A teraszt valamelyest téliesítették, azaz körbevonták fóliával, de az eleje nyitott maradt. Inkább itt ültünk volna le, de sajnos nem volt szabad asztal.
Belépve egy kicsit félhomályos, romkocsmás, alteros hangulatú, viszonylag kis alapterületű helyre léptünk be. Az asztalok meglepően sűrűn voltak elhelyezve, 3-nál ültek. A személyzetet egy fiatal hölgy képviselte, egy személyben pultozott és pincérkedett is, a teraszon és a beltérben is, ami szemmel láthatóan meghaladta a képességeit, nem győzte a feladatait ellátni. A törzsvendégekkel folytatott beszélgetésből azt lehetett elcsípni, hogy elvileg ketten lettek volna, de a kollégája nem tudott jönni. Ennek viszont nemcsak ő, hanem a vendégek is kárát látták De nemcsak a pincér hölgy, hanem a konyha sem volt a topon. 12:10 perckor a napi menü már nem volt elérhető, a pincér hölgynek pedig fogalma sem volt, hogy az amúgy étlapon szereplő, teljesen egyszerű, hétköznapi fogások közül mi minden nem rendelhető éppen. Az árfekvés amúgy korrekt, nem drága. Azért az elég ciki szerintem, hogy miután várni kellett egy csomót arra, hogy egyáltalán a rendelést felvegyék, majd próbálta magát a teljesen elúszott személyzet utolérni - sikertelenül -, és meglehetősen sok idő múlva derült ki, hogy az sincs, amit kértünk volna helyette, oké, akkor legyen egy 4. opció, majd majdnem 1 óra múlva kiderült, hogy ja, a konyha azt még nem kezdte el csinálni (egy max. 10 perc alatt elkészíthető ételre kell gondolni), mert eddig a menüt rendelőkkel voltak elfoglalva. Az igaz, hogy látszott, a helyi lakosok közül többen járnak ide rendszeresen, az ebédmenüt előzetesen telefonon megrendelve, s nincs is ezzel gond, egy kisebb helynek nyilván nem lehet akkora kapacitása, mint egy nagy étteremnek, de akkor az aktuális helyzetről lehetett volna egy korrekt tájékoztatást adni, s akkor mentünk volna máshová. A szomszédos asztalnál ülő, már korábban érkezett páros egyik tagja menüt kért, ő már rég megette mindkét fogást, míg a társa az egyetlen fogását még mindig nem kapta meg, amit kért, mert vesztére ő sem menüt választott. A menü leves őszibarack krémleves volt (450 Ft), finom, kellemes, ezen kívül végül csak 2 üdítőt fizettünk, gyömbért és colát (380 Ft kis üveges), ugyanis sem bundás kenyeret (450 Ft), sem melegszendvicset - étlap szerint 3 féle 750 Ft-ért, bármelyikkel kiegyeztem volna - nem tudtak készíteni. Éhesen távoztunk, kerestünk egy másik éttermet.
Csipogás az Oktogonnál is
- 2020. novemberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. november 26.
A Pesti Pipi története 2016-ban egy kis kioszkban indult a Stadionok metrómegállónál, mára pedig Budapesten már 9 gyorséttermük lett. Az Oktogonnál, pontosabban a Teréz körúton lévő egységük az újabb, 2020. évi nyitások közé tartozik.
Ahogy a névből sejteni lehet, itt a fő profil a csirkehús, ebből készítenek mindenféle bisztrós, fast food-ot: burgert, tortillát, különböző boxokat, van rántott comb, csirkeszárny (wings), sajttal, illetve sonkával, vagy kolbásszal töltött bundázott csirkemell. Mellé köretként a hagyományos sült krumplin kívül saláta, káposztasaláta, kukoricasaláta kérhető. Desszertként palacsinta és tiramisu szerepel a kínálatban. A jelenlegi járványhelyzet miatt ők is ráálltak a kiszállításra, illetve a vendégek kizárólag elvitelre vásárolhatnak, de egyébként a fal mentén végig lehet(ne) a könyöklőknél bárszékeken enni. Egy pipi-boxot kértem, amiben rántott csirkemell filé csíkok, hasábburgonya és mézes-mustáros szósz volt. Mindez 1290 Ft-ét szerintem korrekt ár, frissen sülten, forrón, ropogósan érkezett minden, és elég kiadós adag, jól lehetett lakni tőle. A csomagolás kartondobozban történik. Laza, gyors kiszolgálás. Fiatalos a beltér, de olajszag van.
Gomba, tojás, lazac, padlizsán
- 2020. novemberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. november 26.
Egy kicsit eldugott szendvicsbár Újlipótvárosban, félszuterénben. A nyitva tartás a környékbeli home office-ban vagy irodákban dolgozók életviteléhez igazodik, ugyanis csak hétköznap 8-14 óra között tartanak nyitva. Sok előzetes rendeléssel is dolgoznak - nagyobb tételek esetén, de helyben is kiszolgálnak utcáról bejövő vendégek, de jelen esetben kizárólag elvitelre, bár van a benti részben egy bárszékes pult a falnál és egy normál asztalka is.
A köztudatban klubszendvics néven ismert mini szendvicsekből van sima fehér zsúrkenyér alapú és barna kenyér, de lehet kérni magos vagy rozsos kenyérrel is, külön kérés alapján. 25 féle klubszendvicset kínálnak, árban a feltéttől függően 339-499 Ft között alakul. Kb. fele-fele arányban vegetáriánus (gombás, körözöttes, zellerkrémes, sajtos, mozzarellás, tzatzikis)és húsos (lazacos, piros és fekete kaviáros, libamájas, libatepertős, paprikás szalámis, téliszalámis, sonkás, ráksalátás, tonhalas) ízűek vannak. Választottam egy tojássalátásat - a kedvencem /389 Ft- , gombasalátás és gombásat /369 Ft, valamint egy lazacosat /499 Ft. Most kísérleteznek egy új ízzel, a padlizsánkrémessel, így azt csak úgy bónuszban megkóstolhattam. Nagyon kedves kiszolgálás, elvitel esetén kartondobozokba csomagolják a szendvicseket. A klubszendvicseken kívül kínálnak még stanglit, molnárkát, croissant-t szendvicsként, salátákat, marlenkát, muffint. Friss, finom, de a 3+1 db simán elfogyott reggelire, pedig nem vagyok éppen nagyétkű.
2020. októberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. november 22.
A Dunakorzóra vezető út előtt az ingyenes parkolónál lévő épületben szolárium stúdió is működik, illetve idén augusztusban nyitott meg ez a kellemes, barátságos kávézó és bisztró, amely megér egy látogatást, ha erre jár az ember. Míg a szomszédos éttermek közül több zárva tartott vagy üresen kongott, addig itt elég sokan voltak, amit magam is megértek.
Jóféle péksütemények, krémdesszertek, saláták, szendvicsek, wrap tekercsek és izgalmas újhullámos jellegű sütemények. A kézműves szörpök közül fekete ribizliset választottam (2 dl 500 Ft), volt még málna, bodza, citrusok is. A sütemények közül egy izgalmas szedres-mangós bombát választottam. Könnyű, laza, nagyon gyümölcsös, nem édes, határozottan finom félgömb sütemény. A 900 Ft-os ár egy kicsit borsos ugyan, de nem éreztem mégsem lehúzásnak. Összességében egy átlagnál drágább hely, de cserébe minőséget, finomságokat és a személyzet részéről odafigyelést, szíves vendégkiszolgálást kap az ember. Érdekességként torta alakú illatos szappanokat (csokis, gyömbéres) is lehet vásárolni. Szépen berendezett, tiszta, igényes hely.
2020. októberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. november 22.
A Fő tér északi részén lévő kiülős teraszos bisztró, amely a járványügyi korlátozásokat megelőzően éjszakába nyúlóan nyitva tartott hétvégenként, és főleg a helyi fiatalok körében örvendett nagy népszerűségnek. Nagyon mutatós, szép, régi polgári ház, de a beltér és a társaság alapján egy laza, fiatalos hely.
De ennek ellenére egyáltalán nem romkocsmás, nem lerobbant, hanem csinos, komfortos. Az étlapon egyszerűbb ételek vannak, saláták, szendvicsek, kézműves burgerek, grillezett ételek. Izgalmas a teák és a kávék kínálata is. A kiszolgálás nem gyors, igaz, sok is a vendég, és egy pultos, illetve egy asztalos pincér lány dolgozik csak, akik azért pörögnek rendesen. A konyha is meglehetősen leterheltnek tűnik. Én nem szoktam mérni a zajszintet, de itt elég zajos, hangos, beszédes volt, bár engem ez nem zavart. Ide nem suttogni járnak az emberek, hanem egy jót beszélgetni. Van egy belső kis udvar is, az is barátságos. Egy grillezett csirkemelles szendvicset kértem (750 Ft), illetve egy tél ízei fantázianévre hallgató narancsos-marcipános-csokis gyümölcsteát (540 Ft), ami egy jópofa színes két részes teáskancsó + csésze kombóban érkezett. A szendvics is jóféle volt, a tea nagyon ízlett. A teát nem filteresből készítik, hanem igazi teafűből. Nem mindegy! A mosdó kissé le volt pusztítva, a zárat mintha fel kellett volna törni a közelmúltban, és még nem sikerült kijönnie a lakatosnak, de egyébként tiszta volt a nagy vendégforgalom ellenére is. Olcsó, klassz, vidám hely. Tényleg kedves!