Utólag belátom, NEM volt jó ötlet. A helyszín abszolút központi, impozáns, a város szíve, Kristóf tér. A szomszédjukban tipikus turista-csapda SH-s hely, langosh-gulash hivalkodó terasszal, talán ez is ugyanahhoz a tulajdonosi körhöz tartozik, mint a Cyrano? Ki tudja? A Cyrano ehhez képest elegáns, decens, de a beltér szorongós, zsúfolt hatást kelt, az asztalok nagyon közel vannak egymáshoz. A térhatást rontja az asztalok felett mélyen benyúló lépcső. A beltér klimatizálása nem megfelelő, az ajtó közelében huzatos, bent viszont levegőtlen, fullasztó. Alapvetően magyaros és nemzetközi ételeket kínálnak. A normál étlap árain felhúzódott a szemöldököm, nem véletlen, hogy csak angolul voltak kiírva az ételek rajta. Előételek 5-8000 Ft között, főételek 7-12000 Ft között, tészták 6000 Ft körül, ejha! Erre még a kötelező szervizdíj +13%. Ehhez képest árban abszolút "megérős" az étteremhét, hiszen a 3 fogás együtt, szervizdíjjal 10900 Ft. A választási lehetőség náluk szélesebb volt, mint a több résztvevő étteremnél, hiszen 4 előétel, 1 leves, 7 főétel és 4 desszert szerepelt a menüben. Egyik ételük sem volt feláras. Sajnos mindhárom fogásban volt olyan, ami számomra többé-kevésbé nem tetszett. Előétel norvég lazactatár avokádó kanapéval, balzsamos Puy-lencsével. Valóság: lencse egyáltalán nem volt! (ld. fotó). Volt viszont egy Univer majonéz réteg berejtve az avokádó püré és a lazac közé. Ha nem Univer, hanem házilag készült, akkor talán még rosszabb, ki akarna házilag ilyen ízű rémes majonézt előállítani? ? Mellé gyenge minőségű toast kenyérből készült pirítós (nem a bolti szeletelt zacskós, de csak egy fokkal felette). A lazac csak fel volt kockázva, semmi fűszerezés. A hangzatos főétel: roston sült kacsamell filé, Jerusalem-artichoke ragu, krumplipüré á la Chef, kacsa-jus-vel. A jus, a pak choi és az articsóka ragu - ez utóbbi minimális mennyiségű - klassz, a kacsamell kevésbé. A bőr nem ropogós, gumiszerű. A hús állaga és íze kellemetlen, egyszerűen nem jól sikerült. A desszert csokoládé Soufflé vanília fagylalttal, meggymártással. A szuflé jól készült, finom, kívül jól megtartott, belül forró folyós, ahogy kell. A porcukor szórás felesleges, nem szeretem. A meggymártás jelzésértékű, szinte nincs is. A desszertre rengeteget kellett várni. Üdvözlő vagy/és búcsú falatka nem volt, ellentétben a programban részt vevő éttermek többségével. A kritikai észrevételt az egyik pincér nem igazán vette jó néven, de akkor minek kérdezte, ha utána még a vendég a hülye (szerinte)? A személyzet viselkedése, hozzáállása több ponton nem volt szimpatikus. Összesítés: 3 pont és nem ajánlom. Sajnálom.