Anno a rendszerváltás előtt annak a bizonyos Csemege hálózatnak az egyik boltja, majd utána jó ideig semmi, aztán éppen a Csemege nevet megtartva 2023-ban nyitottak egy bisztrót, de nem sokkal később már átnevezték Bollnak (2024), és egyúttal a koncepciót is újragondolták, aztán jött az újabb váltás, és lett belőle Leopard és pizzéria, de nem ám akármilyen, hanem skandináv, hiszen mint tudjuk, a pizza egy ősi skandináv étel, mint ahogy a leopárd is egy őshonos skandináv állat. Ja, nem. . . . Hogy mégis értelmet keressünk ebben az egész Nordikumban, talán ott lehet az igazság, hogy szomszédságukban évek óta működik az egyik legjobb skandináv kézműves pékség, a Nor/ma, s talán ugyanaz a tulajdonosi kör. Ennyit a közelmúltról, jöjjön a jelen. A beltér egyszerű, de modern, a számomra kissé sivár skandináv beltér, elég nagy alapterületen több asztal, nem zsúfoltan elhelyezve. Ami nekem itt hiányzik, az a melegség, személyesség, otthonosság. Ami viszont rendben van, az a tisztaság. A pultnál kell rendelni, ahol szögletes római pizzák közül lehet választani. A legolcsóbb a Margherita, de ez is 1200 Ft, a többi drágább, 1300-1500 Ft között. Ebből szerintem min. 3, de inkább 4 szeletet érdemes számolni 1 főre. Szalámis, burgonyás, valamint vega fügés volt, ez utóbbi nálam már a bizarr kategória. A pizza inkább átlagos, mint jó volt, tényleg semmi extra. A tészta jó minőségű lisztből készült, de kevés volt a paradicsomos feltét. Erősen kerestem a leopárdot, s végül meg is találtam egy fekete és egy sárga foltos só- és borsszóró formájában. A szögletes pizzák mellett készítenek nápolyi stílusú kerek egész pizzákat is, 3250-4750 Ft között, 12 féle feltéttel. Ezeket értelemszerűen frissen sütik, így hosszabb a várakozási idő. A bejárat előtti járdaszegélyen van egy kis kiülős teraszuk. Még zárásként annyit szeretnék hozzátenni, hogy a Kecskeméti utca a belváros igazán hangulatos, fákkal szegélyezett kis utcája, amely ráadásul forgalom csillapított is, csak behajtási engedéllyel jöhetnek be az autók, ill. a BKV 15-ös busz jár erre. A kiszolgálás egykedvű, nem kommunikatív. Össz-benyomásom 3 és 4 pont között billeg, de ezúttal felfelé kerekítettem.