Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 17 településen
Országjáró 272 városban
járt már
Felfedező 3985 helyen első értékelő
Népszerű író 2495 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 112949 feltöltött kép
Gyenge
2025. november 16.egyedül járt itt 25 A Pasa Kebab török típusú gyorsétterem, amelynek Budapesten belül több egysége is van. Ez a szóban forgó a Blaha Lujza tér és a Vas utca közötti szakaszon, Rókus Kórház és a Szent Rókus templom közelében kapott helyet. Emlékeim szerint a rendszerváltást követő években egy népszerű, késő estig nyitva tartó "Marika nénis" hely működött, de ez már csak a múlt emléke.
Mivel a szomszédos Srí Lanka-i roti büfében már ettem főételnek beillő lepényeket, ide a desszert miatt jöttem be, nevezetesen a sült tejberizsért, amelyről egészen eddig azt gondoltam, hogy minden töröknél ugyanolyan. Úgy is pontosíthatnám, hogy ugyanolyan jó, mert én ezt kifejezetten szeretem. Itt a kisebb méret 900 Ft-ba került, csak ez az egy méret volt, ami jelenleg Budapesten átlagos árnak tekinthető. Sajnos egyáltalán nem olyan volt, amilyennek kellett volna lennie, hanem sokkal sűrűbb, gyakorlatilag villára fel lehetett szúrni és úgy enni. Mintha állott lett volna, egyáltalán nem volt friss. Amúgy kanaluk nem is volt, így utólag nem is kellett volna hozzá. A villa a legolcsóbb fehér műanyag villa. A normál kebab tál - ez a legkisebb - 3190 Ft csirkehússal, a borjúval is ugyanennyi, de a nagyobb tálaknál már a borjúhús 1-2-300 Ft-tal drágább. Egyáltalán nem jött be a hely, nem ajánlom.
2Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
2Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2025. november 16.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A 101 Bisztró egysége a Time Out Marketben a jobb oldalon az utolsó előtti stand. Ők is az ázsiai vonalat erősítik a házon belül. Többféle kínai és tajwani fogást kínálnak, inkább kisebb adagokat, amelyekből többfélét érdemes összeválogatni.
A dumpling töltött házi batyukból 5 db egy adag (3550 Ft), érdekesség az édes szójában marinált tojás (750 Ft), ami sokkal bizalomgerjesztőbb, mint a számomra félelmetes 100 napos tojás. Klasszikus fogás a tajwani marahúsleves tésztával és a Shou Pa csirke rizzsel, amelynél a csirkehúst sárga chilis, tamarindos marinádban pácolják több napig. A málnás mooncake egy apró kis sütike, szintén hagyományos kínai desszert, amit hagyományosan az őszi holdünnepre szoktak készíteni és fogyasztani. Málnapiros színű, fehércsoki és mandula van még benne. Egy nagyon tömény, de finom és kiadós édesség. Azért a kötelező szervizdíjjal együtt több mint 2000 Ft-os árat nem mondanám olcsónak érte. De itt a TOM-en nagyjából semmi sem olcsó. A kiszolgálás egykedvű, az evőszeszközt, szalvétát nem készítette oda a személyzet, hanem mondták, hogy ott van a pulton, szolgáljam ki magam. Összességében 4 pontot megért, 5-öt nálam sajnos nem adott az élmény.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2025. november 16.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Time Out Market, egy újabb alkalom a kóstolgatásra. Szűkül a kör, ahol még nem ettem, a következő versenyző ezúttal a Pingrumba standja lett, akiknek a Széll Kálmán téri fő éttermükről nagyon pozitív emlékeket. Ahogy bemutatják magukat, az helytálló valóban. Közel-keleti és ázsiai fúziós konyhát kínálnak, érdekes fűszerek, sok zöldséges fogás.
Az előételek terén égetett zeller és égetett cékla, Pingrumba saláta pirított magvakkal. Főételek között falafel, csirke shawarma és bárány kebab. Csak egyféle desszert van, ami a kókuszos malabi, azaz tejpuding (2850 Ft). Az én választásom a Hummusz tál lett, ami szerintem ár-érték arányban az egyik legjobban "megérős" fogás itt a TOM-ben 3650 Ft-ért, igaz, húsmentesen. Frissen készített hummusz, marinált csicseriborsó, Har Bracha tahini, savanyított uborka és gyöngyhagyma, zhoug (zöld fűszeres chiliszósz), friss zöldségek: paradicsom, kígyóuborka, lila hagyma, valamint házi pita langyosan. Kiadós, könnyed, de mégis laktató, az arab világot megidéző tipikus fogás arrafelé. A rendelést felvevő hölgy kedves, kommunikatív volt. A csipogóm csak nem jelzett, pedig a hölgy gyors elkészítést ígért. Később kiderült, hogy az étel valóban elkészült, kitették a pultra, csak elfelejtették aktiválni a csipogót. Az össz-élmény 4,5 pont, de ezúttal felfelé kerekítettem. Már nem is írom, de nyilván itt van van a kötelező szervizdíj, ami a TOM-ben általános.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2025. november 16.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Time Out Market 3 itallelőhelye közül ez a központi, amely nevét magáról az egyik forgalmazott sörről kapta, de fogalmazhatunk úgy is, hogy a nevezetes hazai sörgyárról, illetve annak alapítójáról. Ha feljövünk a mozgólépcsőn, a központi csarnokban szemben éppen belegyalogolhatunk a sörpultba, a hosszú asztalok között végig haladva.
A dekoráció sok fénnyel díszített, zöld színvilágában a Dreher márka színeit idézi. Jópofa a fém - réznek tűnő - söröshordó dekor is, illetve a falon végigfutó rézcsövek. A tanksör elkészítési módját is elolvashattuk az italtáblán, valamint megtudtuk, hogy itt a TOM-ben 500 literes tárolótankokban tartják a söröket. Árban azt kell mondjam, hogy a söröké kedvezőbb, mint az ételeké körös-körül. Az alap Dreher mellett a Pilsner Urquell korsója is 1250 Ft. Van még továbbá az eredetileg japán Asahi, az olasz Peroni, HB búza és Dreher meggy. Ezek a sörök mind a Dreher-család tagjai és itthon készülnek, nem import sörök. Érdekesség, hogy a 2 dl-es pohár és a fél literes korsó mellett literes kiszerelésű söröket is ihatunk (2450-2950 Ft között áron). Nagyon kedves, udvarias volt a kiszolgálás, talán az eddigi legkedvesebb itt a TOM-en belül, amit tapasztaltam. A kötelező szervizdíj persze itt is van, ez általános és egységes a TOM-ben. Árusítanak rövideket is, de ezekről nem tudok beszámolni. Talán majd legközelebb. . .
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2025. november 16.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egyszerű ázsiai jellegű kisbüfé a Vas utcában, a Színművészeti Egyetemmel szemben. Emlékeim szerint a korábbi éveken több hasonló zsánerű hely üzemelt már itt (Pho levesbár, ázsiai bisztró). A mostani helyet egy magyar hölgy nyitotta, aki Srí Lankában inspirálódott.
Az étlap pofonegyszerű, 3 féle roti, azaz vaslapon sült lepény, Srí Lankáról vett töltelékkel, amiben fűszeres sült püréhagyma, répa és curry van. Van zöldséges, tojásos és csirkés töltelékes, amelyeknek eltérő a tésztaformája. A csirkés vastag és háromszög alakú, a tojásos laposabb téglalap forma. Mivel frissen készítik a rotikat, ezért kb. 12-15 percet kell rá várni. Mellé joghurtos-mentás vagy chilis mártogatós lehet kérni +350 Ft-ért. A csirkés (1590 Ft) csípősebb volt, de még számomra is vállalható mértékben, a tojásos (1390 Ft) csak fűszeres. Kötelező szervizdíj nincs, ahogy evőeszköz sincs. A földszinten a konyharész és a pult előtt csak egy kis asztalka van, innen lehet felmenni lépcsőn a galériaszintre, ahol 2 db 4-4 személyes asztal kapott még helyet, valamint egy szűkös mosdó. Italok terén autentikus a lassi, rózsavizes, mangós és epres ízesítéssel (1190/1390 Ft). A hely legnagyobb problémája nem is a szűkösség, hanem az átható olaj- és ételszag. Ez elég ront a hely hangulatán szerintem. Nyáron van egy kis teraszuk vagy elvitel esetén ez nem olyan nagy gond, de engem eléggé zavart, be kell valljam. A kiszolgálás kedves, a töltelékből kaptam előzetesen egy kis kóstolót, hogy tudjam, mennyire csípős.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2025. november 16. járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ismét a Macesz. . . . Dob utca, Gozsdu-negyed közelében, nem kóserpecsétes, zsidó és magyar konyha. A látogatás apropója ezúttal az Dining Guide Étteremhét ráadásnapok, hiszen a Macesz Bisztró is bekerült a díjazottak közé. A Prémium kategóriában a dicséretes 2. helyet sikerült megszerezniük.
Ebben a kategóriában a 3 fogás fix 8900 Ft-ba került, ami tartalmazta a szervizdíjat is, de italt nem. A belső tér a legutóbbi ittjártunk óta színvilágában átalakult, nekem kifejezetten tetszik a mostani sötétkék fal. A speciális rövid étlapon példaképpen a 4 előétel mellett az ikonikus kacsaerőleves és maceszgombóc szerepel, a főételek között sólet kacsacombbal, báránylapocka, szarvasgerinc vadasan (e két utóbbi étel feláras), a desszertek között flódni, Somlói és pisztáciás babka. Az előétel nem volt egy nagy szám lazac gravlax - bolti füstölt lazacszeletek - zöldfűszeres joghurthab cseppek, sós citrom - ezt nem éreztem benne. A főétel fogasfilé citromvajas rákragu, kapor velouté - a kapor igazán kellemes volt, feldobta az egész fogást - főtt burgonya. A krumpli sótlan volt és az al denténél egy fokkal nyersebb. A fogas nem egészen filé, mert találtam benne 4 szálkát, pedig nem is ettem meg az egészet. A hal készültsége, állaga jó volt, a bőre kicsit ropogott, nem lett gumis. A Somlói volt szerintem a legjobb a 3 fogás közül, nagyon csokis, habkönnyű, bár talán egy fokkal lehetett volna kevésbé édes. Az adagok megfelelőek, nekem a 3 fogás sok is volt. A személyzet tagjai közül a hölgy pincér volt kedves, mosolygós, a férfiak gépiesen, s nem mindig figyelmesen jöttek-mentek. Figyeljetek, mert középtájékon az egyik kétszemélyes asztal pont a pincelejárat fölé lett elhelyezve, ami azt eredményezi, hogy ha elmegy valaki melletted - márpedig folyamatos a mozgás -, akkor az egész asztal beleremeg. Evés, de csak sima üldögélés közben is elég kellemetlen és idegesítő élmény. Az italok túlárazottak. Koktélok 3490-6290 Ft között, a +15% szervizdíj is meredek szerintem. A legolcsóbb bor decije 1790 Ft (badacsonyi Pátzay Pinot Noir rozé 2024), Gere Kopár decije 6000 Ft-ért szintén szemöldök felrántós. Összességében 4 pontra taksálom a helyet. Nálam nem került volna be az étteremhét top3-ba, de azért ajánlott.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2025. november 16.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Laza, barátságos kraft söröző a Zichy Jenő utcában, ahol a remek hangulatról a 8 éve ott dolgozó pultos gondoskodik. Este a sötétben simán háromszor elmentem az utcán mellette, mire megtaláltam a bejáratot. A szomszédságban szabadulószoba és mainstream söröző is van az utcában.
Mint kiderült, már 10 éve működik itt a hely, de én most jártam itt első alkalommal. A pincehelyiségbe néhány lépcsőfok megtétele után érkezünk, bal kéz felől a pult, majd az asztalok a befelé hosszan elnyúló boltíves pincerendszerben találhatóak. A látogatásom apropója barátaim, az Entrópia Architektúra együttes új lemezbemutatója volt, amelynek a Wunder adott igazán megfelelő helyszínt, hiszen alapból is hasonló stílusú, metal, doom, industrial, hardcore, post-metal zenék szoktak itt szólni. Bár egy ablaktalan pincében voltunk, egyáltalán nem volt dohos vagy levegőtlen a beltér. A csapon 12 féle válogatott kézműves sör közül válogathatunk, s hogy véletlenül se nyúljunk mellé, kaptunk is kóstolót mindenből. A legolcsóbb korsó sörük (5 dl) a Mönchsoh Original Pils lager 1400 Ft-ért, a legdrágább pedig az Invitro x Patinás Crimson fruited sour ale 3400 Ft-ért. Ez utóbbi amúgy nekem nagyon tetszett. Meglepő módon az este sláger-söre a Curacao Blue likőrre hajazó - legalábbis hupikék színét tekintve - a Félegyházi Blue Lagoon, azaz Kék Lagúna blue orange sour söre lett (1900 Ft). Egy kicsit szürreális volt, hogy a talpig feketébe öltözött, hosszú hajú vagy éppen kopasz, de nagy szakállú, bőrdzsekis, nagydarab metálos arcok ilyen kék söröket kortyolgattak. A Kék Lagúnán kívül ittam még a Humulus Lupus Mangó spritz pale alet, ez volt a "csajos"-nak kinevezett sör (1600 Ft), valamint a kissé banános, édeskés ízvilágú Traunstein Weizen Speciál búzasörét (1650 Ft). A kínálatban akadt még IPA, belga barna, APA, NEIPA és sósmogyoró - karamell milk porter is. Most jut eszembe, ezt is megkóstoltam, ez annyira nekem nem jött be, mert szerintem nagyon dominált benne a vajas-sós ízvilág. Felkeltette még érdeklődésünket a Wilhelm Mead mézbor, ebből a gesztenyés sajnos kifogyott, az akácmézes volt kapható. Konyhájuk nincs, de a remek sörök mellé jóféle cseh Strážnické chipseket ropogtattunk, fokhagymás, csípős mustáros, fokhagymás és szalonnás ízesítésben. Két WC-juk koedukált, vagy ahogy mostanság mondani szokták, nem-független, emiatt mindkettőben "kandúrszag" uralkodik, ezért vontam le a tisztaság pontból. Nincs kötelező szervizdíj, a fogyasztást listán vezetik, és elég a végén fizetni.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2025. november 11.barátokkal járt itt 35 Szeged városán belül és a környéken több kisebb tó is található. A google térképen néztük ki, hogy a városközponthoz talán legközelebbi tavat felkeressük gyalogosan, egy kis séta mindig jól esik. A börtön épületét elhagyva észak felé haladtunk. A tavat nem volt könnyű megtalálni, ugyanis a térkép egy ipartelep kapujához vezetett, amely zárva volt.
Megpróbáltuk a másik oldalról megközelíteni a tavat. Itt már sikerrel jártunk, mivel egy másik hasonló ipari területnek nyitva volt a kapuja, s innen egészen a tópartig eljutottunk. A tó partján két férfi horgászott, valamint ezen a részen volt egy parkoló is, ahol több autó is állt. A tó partja mintha tereprendezés alatt állna, egy része le volt szalagozva, de azon a horgászokhoz hasonlóan mi is átléptünk, így oda tudtunk menni a víz közelébe. A tó nem körbejárható, több magántulajdonban lévő telek (lakossági, céges) fut ki végig a tóhoz. Nincs sétaútvonal vagy pihenőpark vagy bármi hasonló rekreációs lehetőség. Kicsit utánanézve a részleteknek, az derült ki, hogy a tó tulajdonosa Szeged városa, azaz az önkormányzat, üzemeltetője a Szegedi Vízmű Zrt. A Csemegi-tó egy ún. záportározó, amelynek fő célja a csapadékvíz összegyűjtése az utakról, terekről, lakó- és zöld területekről. Friss víz utánpótlása - bejövő ér, patak - nincs, a csapadékvízen kívül csak a talajvíz táplálja. Ezért fordulhatott néhány évvel ezelőtt, hogy a nyári kánikula és szárazság idején a tó vizének oxigén háztartása felborult, amely tömeges halpusztulást okozott. Most a tó ökoszisztémája egészségesnek tűnt. Összességében, ha tóparti élményre vágytok, ne ide jöjjetek Szegeden.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2025. november 8.egyedül járt itt 55 Többek között a balkán konyhát is nagyon szeretem (meg még sok minden más nemzetét is, de ezt már a régi olvasók úgyis tudják). Valami miatt azonban a délszláv/balkán/ex-jugoszláv/szerb éttermek mintha nem tudnának igazán hosszú távon gyökeret ereszteni Budapesten. Ahol az elmúlt évek során jártam, nekem azok leginkább tetszettek.
Ez most számomra új felfedezés, hogy a Bródy Sándor utcában egy félszuterénben bizony működik egy ilyen jellegű étterem. Korábban volt ugyanitt egy másik vendéglátó egység, ahol jártam is, mégpedig az egykor oly népszerű Bécsiszelet étterem egyik egysége, ez az éttermük valamikor bezárt, de talán 2 vagy 3 helyen még működnek most is. Az egykori Jugoszlávia mesterségesen létrehozott soknemzetiségű állam nevét idézve Yugo-Grill vagy Yugo-Restobár néven is emlegetik az aktuális helyszínt, s ahogy neve jelzi, itt autentikus balkáni ételeket ehetünk. Ha jól tudom, a séf is onnan származik, de már régóta Magyarországon él. Hétköznap 11. 30-14. 30 között 2 vagy 3 fogásos, kedvező árú ebédmenüt kínálnak. A 2 fogás 2800 Ft, a 3 fogás 3600 Ft. 3 leves, 5 főétel és 2 desszert közül választhatunk. Egy tartalmas és kiadós Jota levessel kezdtem, amely szlovén tradicionális étel. Fejtett bableves savanyú káposztával, füstölt sertéscsülökkel. Nekem egy kicsit sós volt, és talán tejföllel még jobb lehet, de amúgy nagyon bírom az ilyen jellegű leveseket. A főétel nagy dilemma volt, hiszen pljeskavica, citromos grillnyárs, illetve macedón hagymás sültbab grillkolbásszal is jól hangzott, de végül maradtam a csevapcsicsánál, ami itt természetesen helyi, házi készítésű, nem mirelit késztermék. A fűszeres steakburgonya ellenben bolti mirelit termék volt. A lepény és az ajvár is házi és igazán jóféle. A csevap az én ízlésem szerint kissé keményre túl lett sütve. Almaszörpöt ittam mellé (690 Ft). Kötelező szervizdíj +12%, de még így is megéri szerintem a menü. Az össz-élményem 4,5 pont, de ezúttal felfelé kerekítettem, szívesen ennék itt máskor is. Az utcán kellemes teraszuk van. A személyzet barátságos. Az ételek gyorsan érkeztek.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2025. november 7., kollégákkal járt itt 45 Folytatom tovább a Blaha Lujza téri Time Out Market feltérképezését, ezúttal az Encsről ismert Anyukám Mondta étteremmel. A mozgólépcsőtől jobb oldalon az első stand az övék. Jó pár évvel ezelőtt volt szerencsém ott enni náluk Encsen, konkrétan célzottan miattuk utaztunk át Miskolcról Encsre egy tavaszi estén.
Már akkor is a pizza volt az egyik sláger étel náluk, de én direkt mást ettem. Bevallom, itt Budapesten is kíváncsibb lettem volna arra, mi van még a pizzán túl? De sajnos szinte semmi. 2 féle Focaccia (1450/6450 Ft) extra szűz olívaolajjal (950 Ft), 8 féle pizza és 2 desszert (sajttorta, tiramisu) /2850 Ft. Bevallom, számomra ez egy kissé csalódást keltett, szívesen kóstoltam volna valami mást is a nagyszerű hírű étteremből, amelyet a vidék egyik legjobbjaként tartanak számon évek óta, de megértem, hogy a TOM koncepciója az, hogy csupán pár ételt kínál minden hely, amelyet ők ikonikusnak tartanak. Kb. 32 cm-es átmérőjű kerek nápolyi pizzát sütnek, A pizza specialisták jótanácsát megfogadva nem variáltam, hanem az alap Margherita DOP pizzát kértem (3650 Ft+5% kötelező szervizdíjjal 3883 Ft a végösszeg), hiszen abból mindennek ki kell derülnie, hogy mit tudnak ők vajon a pizzasütésről. A 2 legdrágább, egyúttal különlegesebb pizza 5550 Ft, a Coppa & Zucca sütőtökkrémes, Coppa Langhirano olasz érlelt sertés szalámival, balatoni mandulával, chilis mézzel; illetve a másik mangalica raguval, Guanciale sertés tokaszalonnával. Itt is a szokásos egyencsipogóval távoztam, ezúttal a borbárhoz közeli hangulatos asztalok egyikét foglaltuk el. A csipogás jelezte, elkészült a pizza, talán még 10 perc sem volt. Egyentálca, sötétzöld egyenszalvéta, fehér porcelán egyentányér Time Out Market felirattal. Jó lenne, ha az egyenkés vágná a pizzát, ez nem vágta, inkább csak tépte. A paradicsomszósz remek, savanykás, elegendő mennyiségű, a sajt is minőségi, a bazsalikom levelek feldobják az egészet. A szélek itt is üresek maradtak, és volt rajta szénné égett rész is. Summa Summárum, ettől most nem dobtam el a hajamat. 4 pontos össz-élmény. Még hasznos információ lehet, hogyha a TOM-en belül kávézni szeretnétek, akkor az Anyukám Mondta a Ti helyetek, a remek kávé frissen őrölve Gianni Frasi veronai műhelyéből érkezett.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
7182 értékelés / 719 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
270 település / 27 oldalon