2025. december 22.családjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Elmentünk a móri borvidéken található pincénkbe, hogy még a fagyos téli napok beállta előtt hazavigyünk a szükséges terményekből és persze bort is, ilyenkor útközben hazafelé mindig megállunk a Csuta Cukrászdánál Csákváron.
Az elmúlt évek során végigkísérhettük a cukrászda "evolúcióját", folyamatosan tudtak bővülni, szépülni, gazdagodni, s mára kétségtelenül a vidék egyik legjobb fagyizójává nőtték ki magukat. A sütemények, torták kínálata is széles, de szerintem a fagylalt az, amiben igazán erős a Csuta. December ide vagy oda, itt egész évben lehet fagyizni, bár ilyenkor télen a kínálat szűkebb. A fagylaltot dekára mérik, 12000 Ft-os kilóár mellett egyátlagos 5 dkg-os gombóc 600 Ft-ba kerül. Helyben ettünk egy fagyikelyhet, valamint elvitelre vásároltunk sütiket. A sütemények elkészítését, megjelenésér fősodratúnak mondanám, árban jóval kedvezőbb, mint Budapesten. A Sacher torta egy kissé száraz volt szerintem (870 Ft), a képviselőfánk klasszikusan korrekt (940 Ft), az epres mentes torta (1490 Ft) és a citromtorta (820 Ft) remek, a Dobos torta (1050 Ft) és a gesztenye kocka (940 Ft) korrekt, de különlegességektől mentes. Vettünk még sós ropogós rudat és sonkás masnit, melynek kilója 8500 Ft, dekára kimért. Ez utóbbi kiváló, az egész család kedvence! A beltér jelentősen kibővült, több asztal van, tágas a beltér, egyáltalán nem zsúfolt, már karácsonyi hangulatban volt az egész. További pozitívum, hogy nincs kötelező szervizdíj, még helyben fogyasztás esetén sem. Összességében számomra továbbra is 5 pontos teljesítmény és élmény, amit a Csuta nyújt.
2025. december 22., kollégákkal járt itt 45 Az Indigo Express autentikus indiai ételeket kínál modern európai környezetben, immáron több helyszínen is Budapesten. A szintén modern környezetbe remekül illeszkedik az étterem. Elég sok asztaluk van helyben, de a futárok is folyamatosan érkeztek elviteles rendelésekért.
A pultnál kell rendelni és fizetni, majd az elkészült ételt az étterem végében lévő konyhapultnál kell átvenni. Az étlap egységes minden Indigo Express étteremben. Újítás a kemencében sült Naanza (2990/3290 Ft), ami a naan tradicionális indiai lepénykenyér és a pizza keresztezéséből született, amelyre a népszerű indiai feltétek kerülnek, csirke tikka, vajas csirke alias Butter Chicken vagy paradicsomos Paneer, azaz indiai sajt. A hagyományos indiai egytálételt képviseli a Bashmati rizs alapú Biryani (3390/3890 Ft), valamint a komplett ebédmenü thali-k (3590-4290 Ft), csirkével, zöldséggel, sajttal vagy báránnyal. Népszerűek az Indigo tekercsek, a Tikka Roll és a Masala Roll is (2490-2990 Ft), valamint a Dosa, ami kb. indiai palacsinta, de nem édesen, hanem ugyanezekkel a fűszeres zöldséges-húsos töltelékekkel (2790-3190 Ft). Ezúttal egy számomra újdonságot választottam, ami itt bowl néven fut, de valójában a thali-nak egy kisebb adagos verziója. Kesudiós Chicken Korma Bowl lett a választás (2990 Ft), ami tartalmaz egy adag szószos csirkehúsos ragut, ami az ígérettel szemben azért elég fűszeres-pikáns volt, mellé pulao rizs, némi friss zöldség ropogós és egy hagymás bhajia (bundázott kisütött hagymakarika). Ez utóbbi nekem nagyon ízlett, ebből szívesen ettem volna többet is, Frissen készülnek az ételek, forrón tálalják. Kértem még mellé egy palack házi áfonyás jeges teát (800 Ft), bár később láttam, hogy a konyhai részlegnél volt kitéve víz ingyenesen a vendégek számára. Barátságos a kiszolgálás, a pultban egy magyar fiatalember, míg a konyhán indiai (-nak kinéző) hölgyek dolgoztak. A 4,5 pontos össz-benyomást ezúttal felfelé kerekítettem.
2025. december 21.egyedül járt itt 55 Új nyitású luxus csokoládézó a Nagymező utcában. Egyik estefelé hazafelé sétáltam, amikor feltűntek a kirakat mögötti fények, egy kis csokoládé manufaktúra. Látványműhelyként itt helyben készülnek a finomságok, praliné, bonbon, táblás csoki, kakaó, kandírozott narancs. Italok terén kávé különlegességek, forró csokoládé, tea.
Egy kedves hölgy saját vállalkozásáról van szó, aki itt helyben készíti a csoki-finomságokat. A bonbonokat dekára lemérik, 100 gramm ára 4299 Ft, azaz egy darab kb. 500 Ft-ba kerül! Bizony az ABC-ben egy olcsóbb tábla csoki ára ennyi. Érdekes ízkombinációk, pl. sós pisztácia, pekándió, zserbó, feketeribizli és pisztácia kombinációja egy levél formában, karamella, a most divatos Dubai, málna-vanília és fehércsoki, eper és levendula, amaréna, banán és karamella, Marokkó, Pumpkin spice, azaz fűszeres sütőtök, tokaji aszú, mangó és passiógyümölcs, Oszmantusz barack, balzsamos málna, és ezzel még nem is teljes a lista! A 3 db általam választott bonbon ára összesen 1542 Ft volt. Kumkat, Marokkó és Dubai, ezúttal a Közel-Kelet varázslatos arab világát idéztük meg néhány csokoládé segítségével. Sikerült! Engem elvarázsoltak. Drága, de igazámn minőségi édességek.
2025. december 21.barátokkal járt itt 45 A Papitos mexikói street food büfé első egységében a Madách téren többször megfordultam már, valamikor pár hónapja nyitottak egy újabb éttermet a Jászai Mari téren. Nagyobb az alapterület, be lehet menni, nemcsak elviteles hely, talán 5 asztalnál lehet leülni normális éttermi körülmények között.
Asztalszerviz azonban nincs, a pultnál kell rendelni és fizetni, majd az elkészült ételt a sorszám alapján lehet átvenni. Egy kivételével minden asztalnál ültek. Közben az ismert futárhálózat futárjai érkeztek a nagy kocka dobozaikkal. A rövid étlapon a népszerű mexcikói ételeket találjuk: taco, quesadilla, burrito, nachos, valamint burrito bowl. Válsaztható, hogy ételünket csirkével, sertéssel, marhával vagy vegetáriánus módon babpürével kérjük-e. A tacot darabra árusítják, 1250 Ft-os kezdőártól. A quesadilla 3500-4000 Ft, a marhahúsos a legdrágább. Tartanak néhány mexikói ihletésű italt, oktélt, úm. Margharita, Mezcal, tequila. Kedden van egy olyan akciójuk, hogy aznap 3 taco áráért 4-et kaphatunk. A dekorációban Frida Kahlo és a Halott Menyasszony is megjelenik. A polcon lévő, különböző csípősségű szószok közül bátran lehet venni, ki mit szeret és mit bír el. Az ételek mellé jár egy szósz ingyen, valamint egy marék nachos. A csirkés taco kellemes volt, nem nagy adag, jó sok koriander került bele, szeretem. Erős 4 pont. Nincs kötelező szervizdíj.
2025. december 20.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az Artizán Pékség óbudai egysége jelentősen kibővült pár hónapja. Ennek köszönhetően van kényelmes, minden igényt kielégítő helyben kávézási, étkezési lehetőség, valamint a hátsó traktusban az üveg mögött látványpékség jelleggel működik maga a pékműhely. Az elmúlt hetekben kétszer is jártunk itt, mindkétszer kedves, hibátlan, dicséretes kiszolgálást kaptunk.
Az árak átlag felettiek, cserébe a minőség is. A sütemények közül igazán ízletes volt a narancsos mákos guba torta (2290 Ft) és a karácsonyi kocka is, amely mák, áfonya mousse és chai ízkombinációval varázsolt el bennünket (2390 Ft). A La Marzocco kávégépen kitűnő kávét főztek a szentendrei Kávékalmár Artizán Blend kávéból, amely sötétebb prökölésű, brazil és kolumbiai keverék, kifejezetten az Artizán számára összeállítva. Az ízjegyekben mogyoró, étcsoki, mazsola villant fel. Kérés nélkül kaptunk vizet a kávé mellé, egyébként a víz ki is van téve a pultra, természetesen ingyenesen a vendégek számára. Még most, decemberben is lehet váluk fagyit kapni! Nekem a karibi cucc a kedvencem, a minus11 remek fagyijait árusítják. Az eszpresszó 900 Ft, a Cortado 1050 Ft, a cappuccino 1350 Ft. Bizony, 2 kávé és 2 süti majdnem 700 Ft-ba került. Nem mindennapos program számunkra, sajnos ez van. A legkisebb vendégek számára egy kis konyha játszósarkot alakítottak ki. A bejárat előtt kis terasz található.
2025. december 20.egyedül járt itt 35 A Csepeli Piac hátsó traktusában, a hosszú folyosón jobbkézre található kifőzde. Mivel helyben asztalokkal, ülőhellyel nem rendelkeznek, így elviteles ételbeszerzési helyként kategorizálható. A pultnál kell rendelni és fizetni, lehet bankkártyával is. Az ételek egy részének ára nem volt kiírva.
Az ételkínálat lacikonyha jellegű, grillcsirke, ropogós csülök (nem ropogott. . . ), kocsonya, rántott csirkeszárny, rántott máj, karaj, gomba és karfiol részbe dekára kimérve, részben darabra, fasírt (590 Ft/db), töltött káposzta (2590 Ft/ adag), szalontüdő zsemlegombóccal (2490 Ft/adag). Grízes tészta és rizsfelfújt volt a desszertek közül, elég szép adagot mértek. Ami leginkább tetszett, az a sokféle változatos saláta volt. Egykedvű kiszolgálás, a dobozokhoz szatyrot nem adtak. Tipikus 3 pontos hely, de ajánlottra teszem. Szerintem csak olyan ételeket érdemes itt venni, ami újramelegítve vagy hidegen is élvezhető, így a rántott, bundázott ételek nálam alapból kiestek.
2025. december 20. járt itt 45 A hírneves, évek óta népszerű lángosos a Csepeli Piacon. Nyitvatartása megegyezik a piacéval. A főbejárattól egyből balkézre találjuk a kis pavilont. Könnyen megtalálható, beazonosítható az előtte álló sorról, ez szombaton folyamatos jelenség.
Az alap lángos és palacsinta mellett még Lacipecsenye is kapható náluk, véres és májas hurka, sült kolbász, rántott csirkeszárny, hekk, rántott hús, csirkecomb. A sima lángos 800 Ft, a legnépszerűbb sajtos-tejfölös 1300 Ft. Lehet a simára vagy bármelyikre pluszban ingyen fokhagymakrémes "bélelést" kérni, saját kezűleg felkenni. A lángosok folyamatosan készülnek, így mindenki frisset, meleget kap. Sokan elvitelre vásárolnak. Helyben 3 padnál, lócánál lehet valóban fapados körülmények között enni. A szélső asztal huzatos a piac oldalkijárata miatt. Az asztalokat a vendégek takarítják, mi például a többiek után is, az előttünk itt evők és angolosan távozók helyett is. Nemcsak készpénzzel, hanem kártyával is lehet fizetni, ami a piacon sok árusról nem mondható el. Italok terén így télidőben a forralt bor (400 Ft/2 dl! ! ) és a forró tea (360 Ft/2 dl) a legnépszerűbb. Papírpohárban, sok cukorral. A diós palacsinta ottjártunkkor épp elfogyott, de ez csak a rendelést követően derült ki. Biztos kellett a bejglibe a töltelékbe a dió. Sebaj, fahéjassal vigasztalódtunk (400 Ft/db). A csomagolás +150 Ft.
2025. december 18., kollégákkal járt itt 45 Újabb éttermet nyitott az Indigo Express indiai ételeket kínáló lánc, ezúttal az Allee Bevásárlóközpontban. Bejárat a Váli utca felőli parkos részről. Korábban a Greenhabit vegetáriánus étterem működött itt, szerintem az is nagyon jó volt, népszerűnek is tűnt, így nem tudom, mi lehetett a váltás oka.
Az Indigo csapat a beltéren szinte semmit nem változtatott, maradt a pult, a konyha és az asztalok elrendezése is, valamint a csodás, dzsungel hangulatot árasztó, növényekkel felékesített beltér is. A pultnál kell rendelni és fizetni, ennek ellenére van kötelező 5%-os szervizdíj, valamint a terminál még további borravaló fizetését ajánlotta fel, amivel ezúttal sem éltem, hiszen nem kapcsolódik hozzá valós szolgáltatás (nincs felszolgálás). A pénztáros hölgy nem igazán tudott érdemi információkat adni az ételekről, szerencsére már jártam korábban más Indigo Express étteremben, s mivel egységes az étlapjuk, így tudtam, mire számíthatok. A Chicken Lababdar thali komplett menüt kértem (3800 Ft), amiben a tejszínes-sajtkrémes szószos-fűszeres csirkehús mellett rizs, naan kenyér, friss vágott káposztasaláta, burgonya curry és lencse dahl volt. Ez a Lababdar, a népszerű Butter Chicken, azaz vajas csirke egy változata, amelyben sajt is van. Érdekes és egy kicsit dühítő is egyben, de itt kisebb volt a hús mennyisége, mint a másik két éttermükben a közelmúltban. Ízre, megjelenésre autentikus, jó a fűszerezés, és ezzel az adaggal én bőségesen jóllaktam. Az étel frissen készült, forrón érkezett minden eleme, kivéve persze a saláta. Ez most összességében 4 pont nálam, de biztosan jövünk még. Pozitívum, hogy van kitéve ivóvíz a vendégeknek, önkiszolgáló rendszerben lehet csapolni a nagy ballonból. Úgy láttam, a konyhán indiaiak (vagy Pakisztán, Bangladesh? ) dolgoznak, a kasszánál magyarok.
2025. december 15., kollégákkal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Máy étterem első egysége az Akácfa utcában, a Bulinegyedben működik 1-2 éve, a nyitás óta egy kicsit csinosabb lett a hely, alapvetően az igényesebb küllemű, rendezett vietnami éttermek közé tartozik. A 2. éttermüket a Ferenc körúton nyitották meg, a Corvin-negyed közelében.
Bár nagy megállító tábla hirdette a bejárat előtt, hogy 3200 Ft-ért lehet ebédmenüt enni, bent az étteremben nem igazán akarták érteni, hogy mit szeretnénk, és inkább az á la carte étterem kínálatát erőltették, nyújtogatva kezünkbe a kinyomtatott színes papír alapú étlapot. Mi azonban kitartottunk az eredeti terv, azaz az ebédmenü mellett. Egy egytálétel és egy dobozos üdítő a menü tartalma, így annyira nem megérős, de egyszer érdemes kipróbálni. A napi ebédmenüben Pho leves, illetve választható sült rizs vagy udon tészta választható, a zöldséges verzió. Ez a lehetőség kizárólag hétköznap 11-15 óra között érhető el. A beltér elég igényes, csinos, de összességében elég kaotikus volt a kiszolgálás. Úgy tapasztaltuk, élénk futáros kiszállítási forgalmat bonyolítanak, akik sokszor előnyt élveztek az ott helyben lévő "valódi" vendégekkel szemben. Az adag közepes méretű, ízre nem volt rossz, de igazából semmi extra. Azért a kínai-ázsiai büfék középszerű színvonalánál egy fokkal jobb volt. Az étlapon egyébként a sláger vietnami ételek, pho és más levesek mellett akad még többféle sushi, szettben is, ezek elég népszerűek, úgy tapasztaltuk. A szokásos kínai előételeket mirelitből sütik pár perc alatt. Összességében 3 pontos össz-élmény és nem leszünk itt törzsvendégek.
2025. december 14., kollégákkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Eredetileg nem ide szerettünk volna jönni, de a péntek esték elég népszerűek sok helyen, itt a XI. kerületben is, s előzetes asztalfoglalás nélkül nem mindig sikerül bejutni bárhová. Két környékbeli helyen a teltházzal szembesültünk, de itt szerencsénk volt. A viszonylag kis alapterületen annak köszönhetően van több lehetőség, hogy 3 szinten vannak asztalok (pince, utcaszint, galéria).
A pincét ki lehet bérelni 25-30 fős magán rendezvényekre is, illetve itt vannak a mosdók. A Gárdonyi téren lassan egy éve működik ez a bár, ahol 24 féle kézműves sört csapolnak, amelyek mellé kézműves hamburger és sörkorcsolyák dukálnak. A burgerek számomra hatalmas méretűek, deszkán, nagy kupac sült krumplival tálalják. Mivel aznap már reggel óta mindenütt etetni próbáltak, én ezt kihagytam. A sörök terén az aktuális kínálatot QR kóddal olvashatjuk be a telefonnal, én ezt a stílust nem bírom, nem kívánok ilyen téren haladni a korral. Nem volt ebből sem probléma, a pult felett minden ki volt szépen írva, onnan le tudtam adni a rendelést. Egyből megtetszett a 4x1 dl-es sörkóstoló (2990 Ft), amelynek keretében a 24-ből bármelyik sört lehet választani. Pontosabban egy csap éppen kifogyott, szóval a történelmi hűség kedvéért 23-ból, de ez is bőven több, mint a nagy budapesti átlag. A sörökről pár információ: többségében magyar főzdék: First, Szent András, Fehér Nyúl, Vaskakas, Brew Your Mind (BYM), Horizont, Honest, Humulus Lupulus, Hop Top, valamint 1-1 cseh és német sör (Bohemia Regent ill. Augustiner München). A sörök kiszerelése a külföldi kisebb, azaz 2 dl a pohár, 4 dl a korsó. Korsó árak: 1090-3490 Ft között. Az én választásaim, azaz kóstolásaim: Szent András epres búzasör, BYM Black Milk Stout, Hop Top Pistachio Cottage Rudolf, karácsonyi túró rudis fruit beer, valamint a Frist Craft cakes & ladder Imperial Pastry stout-ja, amit a 2025-ös Országtorta inspirált, ezt minden évben el szokták készíteni, és a tavalyit is sikerült megkóstolni. Ez igazából egy csajos sörválogatás volt az olyanoknak, mint én, akik nem igazán szeretik a klasszikus sör ízű söröket. Gyümölcsös, sütis és karamellás/csokis vonalon mozogva. Mindig van valami idényjellegű szezonális sörük is, ezúttal a Fehér Nyúl sütőtökös Pumpkin Blood Yam Beer. A kiszolgálás kifejezetten kedves, mosolygós, segítőkész. A hangulatból levett az a tény, hogy a nagyon sok vendég miatt elég nagy volt a hangzavar, az asztaltársaságok megpróbálták egymást túlkiabálni több, de inkább kevesebb sikerrel. Amúgy ma is tanultunk valamit, a Humulus Lupulus a komló latin neve. A Humulus Lupulus Budapest minifőzde pedig Farkas Máté szerelem projektje. Szeptemberben tartott is egy sörkóstolót itt a Tap-ben. Összességében a Tap megérdemli az 5 pontot szerintem.