2025. október 5.egyedül járt itt 55 Sokadik Frei kávézó Budapesten, ezúttal egy nyüzsgő, turisták által felülreprezentált, de a mindennapokban is forgalmas helyszínt választottak az elegáns Andrássy úton, azon belül az Opera és az Oktogon közötti szakaszon. Nyitás környékén érkeztem, még üres volt a beltér.
A nyárvégi kedvencek közül egy hideg nyári japán kávéitalt választottam, az Okinawa Cool epres matcha lattét (1390 Ft). Jópofa volt, hogy a tejhab tetejére zöld Matcha porral egy pálmafát rajzolt a barista. Fiatal csapat dolgozik itt, kedvesek, mosolygósak. Terasz nincs, de elég sok asztal van a beltérben. A sütemények közül a karamellás Lyoni Creme Brulée (1050 Ft) tetszett leginkább, nagyon friss, könnyed, egy kicsit édes az én ízlésemnek, de finom, laktató. Jobb nem tudni, hogy ez hány kalória lehetett. . . . Tetszett, hogy sokféle sütemény volt a pultban, több, mint 10 fajta. Sok helyütt lefosztott sütispult fogad a Frei Kávézókban, itt szerencsére nem ez volt. A beltér japán hangulatú, színekben a cseresznyevirág piros - pink színei a meghatározóak. Csajos, fiatalos, vidám közeg. Én erre az élményre megadom az 5 pontot.
2025. október 5.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Pörög tovább a smashed burger-láz Budapesten. Egy újabb helyet teszteltem, egyelőre ezt találtam a leggyengébbnek, hogy előre lelőjem a poént, a többi hasonszőrű helyhez képest és a saját elvárásaimhoz képest is. Helyszín a forgalmas Madách tér, emlékeim szerint itt korábban egy jóféle bagel szendvicsező volt, de a smash az most nagyobbat megy, ez a menő a fiatalok körében.
Egy kis lyuk a hely, nincs mosdó, de még egy kézmosónak sem jutott hely. A beltérben nem lehet enni, csak kint a teraszon. Ha nem esik az eső, akkor végül is nem gond, bár most már kezd egy kissé hideg lenni a kültéri programokhoz. Az étlap mindössze 5 + 1 tételt tartalmaz. Sima burger (1990 Ft), sajtburger (1990 Ft), csípős-sajtos burger (2390 Ft), dupla szarvasgombás burger (2390 Ft), a speciál burgerben 3 hússzelet van 2790 Ft-ért, valamint van sült burgonya (690 Ft). Ásványvíz 590 Ft, dobozos Cola, Sprite, Fanta 690 Ft + dobozdíj, sör 990 Ft. A szósz itt nem ingyenes, + 390 Ft. Két féle kis üveges sörük van, Peroni és Birra Moretti. Hogy miért az olasz vonal mellett döntöttek, ki tudja? Két külföldi fiatalember dolgozott alkalmazottként, a hússütő fekete srác, a másik arab, közel-keleti vagy észak-afrikai. Magyarul nem tudtak, angolul megbeszéltük a főbb paramétereket. Szerintem ez nem szolgáltatás, nem ajánlottak semmit, nem kérdeztek semmit, fizettem, kaptam egy csipogót és vártam. Nem sokat, kb. 5-6 perc múlva el is készült a burgerem. Kinézetre teljesen olyan volt, mint amit DEndre is feltöltött. A hús túl volt nyomva a zsemle szélén, és az megégett és száraz-kemény lett. A hús nem volt elég szaftos, a majonézes alapú LAB szósz nekem nem igazán jött be, nagyon leuralta az egészet, ráadásul tocsogott benne az egész szendvics, kis túlzással. A hús és az olvadt sajtszelet mellett csak minimális mennyiségű sült hagyma és uborka volt benne, de nagyon spórolósan. A távozó vendégek után az asztalokat nem törölték le. Az asztalok csupaszok, nincs rajtuk terítő, tálcát sem használnak. Az ételt papírzacskóban kapod meg. Evőeszköz értelemszerűen nincs, az asztalon találsz szalvétát, ha kell. Kell, hidd el. Ez nálam 3 pontot ért, de azért ajánlottra tettem, hátha másnak jobban tetszik.
2025. október 5.egyedül járt itt 35 Kis vietnámi kávézó és teázó a kőbányai piac középső részén. Ahogy levettem, ez inkább az itt dolgozó vietnámi emberek találkozóhelye, az eladó-pultos-barista mindenes igencsak meglepődött az érkezésemen. A közös nyelv is hiányzott, amin tudtunk volna normálisabban kommunikálni, a magyar és az angol nem működött.
A benti részben volt magyar nyelvű itallap is, amelyen a sokféle bubble tea ital volt, de aztán kiderült, hogy ilyet nem tud adni, mert nem működik a gép, amivel készítik. Egyébként itt a bubble tea ára lényegesen kedvezőbb, mint a belvárosban, a M 1700 Ft, az L 1900 Ft. Hogy milyen, azt sajnos most nem sikerült kideríteni. Jobb híján kértem egy vietnámi kávét, ami 800 Ft-ért nem adott semmi extrát, és még jónak sem mondanám. Papírpohárban. Mellé semmi. A bejárat melletti táblán láttam, hogy elvileg lehet náluk kapni gofrit is vietnami módra, de ez sem volt. Hát ez így 3 pontnál többre nem értékelhető, és még engedékeny voltam szerintem.
2025. október 5.egyedül járt itt 45 Fiatalok körében népszerű, a social media platformokon jól futó vietnami kávézó a kőbányai ázsiai piac sűrűjében. A személyzetet fiatal ázsiai srácok alkotják, már reggel a nyitáskor oldott, laza volt a hangulat, és volt egy kis kupi is. A beltéri asztalok mellett napsütéses teraszuk is van.
A hely specialitása, amivel ismertté váltak, az a Matcha latte, így én is ezt kértem, méghozzá mangóval (1690 Ft). Pozitívum, hogy NEM műanyag- vagy papírpohár van, hanem üveg, amiben így szépen látszanak a különböző színű italszintek, az összekeverés előtt. Itt az italokon van a hangsúly, frappé, smoothie, juice is kapható a kávéitalok és a teák mellett. A kávékon belül külön kategóriát képeznek a vietnámi kávék. Ételeket nem tartanak. Érdemes volt ide eljönni, de nem az én világom. Ha már itt jártam, egyúttal belevetettem magam az ázsiai piac forgatagába is.
2025. október 5., kollégákkal járt itt 35 A munkahelyem közelében a megújult Lechner Ödön fasor egyik új építésű háztömbjének sarkán, a Boráros tér felőli irányban nyitott meg ez a kávézó tavaly májusban. A hely fő profilja a modern "játék", e-sport, gaming, VR, Play Station. A létesítmény küldetése a magyar e-sport színvonalának további emelése, tehetséges játékosok felkutatása és pályafutásuk támogatása.
Céljuk, hogy egy olyan központot biztosítsanak az e-sport iránt érdeklődőknek, ahol méltó környezetben hódolhatnak szenvedélyüknek. Hangzatos gondolatok, amelyeket sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudok, én a kávézó funkciót teszteltem több alkalommal is, fogyasztóként. A kávé középszerű, átlagos, a kiszolgálás több alkalommal közömbös, érdektelen volt. Helyben ittunk kávét a teraszon, ennek ellenére egy papírpohárban kaptuk a kávét, mellé se tálca, se víz, se semmi kiegészítő. Ugyanakkor volt egy olyan alkalom is, amikor a benti pultos fiatalember kedves volt, bár ő meg nem tudott semmilyen kérdésre válaszolni, mert még új fiú volt. Az eszpresszó 800 Ft, a latte 1500 Ft. Valószínűleg a speciális játék események idején jobban pörög a hely, és megtelik élettel, de a hétköznapok szintjén napközben leginkább kihalt, legfeljebb 1-2 vendég üldögél a teraszon. Ételek terén chipset tartanak, valamint pár előre csomagolt szendvicset. Összességében 3 pontra taksálom.
2025. október 5.gyerekekkel járt itt 45 Újabb fiatalos smash burger, amely a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvend. Ahogy a szlogenjükben is olvasható, az USA burgerei inspirálták őket. Jó a lokáció, forgalmas, sok a külföldi turista errefelé, a Váci utca és a Deák Ferenc tér közötti gyalogos útvonalon, fontos csapásirány.
No flanc, nagyon kicsi hely, csak egy kis beugró, a pultnál lehet rendelni és fizetni, a helyben étkezésre bent mindössze egy kerek bárasztal szolgál, de ha itt nekiállsz enni, akkor a többi vásárló már nem tud hová állni. Szóval inkább elviteles hely. Mellettük egy szintén jól pörgő, de hasonlóan aprócska pizzéria működik (na, azért az mégis nagyobb. . . ). Az étlap minimalizált, mindennel együtt mindössze 7 tétel szerepel rajta. A single burgerben (1990 Ft) egy hússzelet, a double-ben 2 van (2390 Ft), természetesen smashed, azaz préselt formában, van még a burgerben amerikai olvasztott sajt, zöldsaláta, paradicsom és Buddy házi szósza. Mellé kérhetsz hullámos hasábburgonyát (590 Ft), sajtmártásos hasábburgonyát (1290 Ft), desszertként banánpudingot (1290 Ft) papírpohárban, valamint italként újratölthető szénsavas üdítő vagy ásványvíz (690 Ft). Ennyi, itt véget is ér a történet, de a vásárlók ezt nem bánják, ők ezért jöttek. Finom volt a burger, jó volt a hús, de a tizenéves fiam simán benyomott 2 duplát a krumplival, és nem érezte úgy, hogy ne tudott volna megenni még egy harmadikat is. Nekem ízlett a banánpuding is, amiben mascarpone és piskóta volt a banándarabkák mellett. Barátságos, kedves kiszolgálás.
2025. október 5.gyerekekkel járt itt 55 A Meraki remek görög gíroszt készít, amelyet a korábbi években nem egy fix helyen, étteremben, hanem food truckban kóstolhattunk több helyszínen, rendezvényeken is. Aztán úgy döntöttek, és szerintem ez nagyon jó döntés volt, hogy nyitnak egy "rendes" éttermet is, bár nagyon nagy a konkurencia, a város tele van ilyen-olyan gírosz, döner, kebab lelőhelyekkel, de a jó minőségre szerintem mindig van tér és igény.
Elég jó forgalmas helyszínt választottak a Teréz körúton az Oktogon közelében. A Meraki szó jelentése valamit szívvel-lélekkel, kreativitással elkészíteni, megvalósítani, beletenni a cselekedeteidbe a legjobb tudásodat és képességeidet. Amit kaptunk a Merakinál, az bizony összhangban állt a nevükben foglalt hitvallásukkal, törekvésükkel. Azt már korábban leírtam más értékeléseknél, hogy én abszolút görög párti vagyok gírosz ügyében, ha van választási lehetőség, akkor mellettük teszem le a voksomat. Az elvitelre vásárolt gírosz tál 3700 Ft-ba került, ami a mai Budapesten korrekt árszabásnak mondható. Tetszett a hús fűszerezése, jól átsült, de mégsem száraz, mennyiségre megfelelőnek találtam. A mellé adott pita is meg volt pirítva, kis olívaolajjal meglocsolták. A görög saláta nemcsak össze volt dobva, hanem egy előre elkészített, befűszerezett saláta volt, így az ízek megfelelően összeértek. Járt még mellé pár szem görög olívabogyó, valamint csónakburgonya. Külön tálkában 2 féle szósz, tzatziki és fűszeres-csípős. A berendezés újszerű, puritán, de normális, kulturált körülmények között lehet helyben enni. A földszinti asztalokon túl az emeleten további férőhelyek vannak. Az ismert ételfutár szolgálatoknál is jelen vannak. Desszertek terén 3 féle baklavát kínálnak, pisztációs, diós és csokoládés. Számomra ez megérdemelt egy ötöst.
2025. október 5., kollégákkal járt itt 55 Magyarország egyik legkiemelkedőbb tea szaküzlete és teázója. Helyileg a Margit híd budai hídfő közelében, a Frankel Leó utcai szuterénben találjuk őket. A pár lépcsőfokon leereszkedve (nem akadálymentesített! ) egy különleges, egzotikus mesevilágba érkezünk. Mintha egy szempillantás alatt több ezer km-t repültünk volna keletre.
A tulajdonosok elmesélték, hogy a kis piacokon megbúvó kínai teaüzletek ihlették őket, törekedtek hasonló berendezés és hangulat megteremtésére. Szerintem ez elég jól sikerült nekik! Bátran lehet kérdezni, tanácsot kérni, kóstolni, szaglászni. A munkahelyemen van egy tea-guru kollégánk, aki teaklubot szervezett az érdeklődők számára, s ehhez a tea alapanyagokat sok esetben a Flying Bird Teaház szolgáltatta. A kínai teák között a legkiválóbb minőségű Puer teák is megtalálhatóak, de a japán Senchát és Matchát is megkóstoltuk már. Ha színek szerint nézzük, ittunk innen fehér, fekete, vörös, fehér, sárga és zöld teát is, itt bármelyikből találhatunk több félét, a legmagasabb minőségi kategóriában is. Nekem leginkább az illatos, mézes, gyümölcsös típusok tetszenek legjobban, egyik kedvencem a jázmin. A szálas teákat általában 50 grammos kiszerelésben árusítják, ez árban kb. 4000 Ft-tól kezdődik felfelé, de elmehet akár 9-10000 Ft-ig is. A teák mellett különleges tradicionális teáscsészéket, kancsókat is lehet kapni náluk. Érdemes ide bejönni nézelődni, inspirálódni is. Szoktak szervezni tea szeánszokat, bemutatókat.
2025. október 5., kollégákkal járt itt 45 A kiskunfélegyházi székhelyű Félegyházi Pékségbe évek óta járok péksütemény beszerzése céljából. Délkelet-Magyarország a fő bázisuk, de Budapesten is van számos pékségük. Érdekesség, hogy a közel 90 egységük közül a Mester utcába 2 is jutott, egyrészt a 88. számú, amely közelebb esik a Ferenc körúthoz, míg a másik szintén itt a Mester utcában a 38.
számú mintabolt, amely közelebb van a Haller utcához. A saroküzlet viszonylag kis alapterületű, elsősorban elviteles vásárlásra alkalmas. Az édes és sós péksütemények mellett kávét, üdítőt, valamint a Naszálytej Tarka tejtermékei is kaphatóak: tej, tejföl, vajkrém, gyümölcsjoghurt, kakaó, jegeskávé. Most újdonság termékük a pisztáciás-málnás csiga 899 Ft-ért, ez talán a legdrágább péksütijük, de igazán kiadós, tömény, nekem túlságosan édes, túl sok rajta a máz, de azért érdemes kipróbálni, aki az ilyen típust kedveli. Lányomnak linzer karikét vettem (489 Ft), magamnak egy túrós batyut (449 Ft). Korrekt volt, de nem kiemelkedő. Többféle helyben készült szendvicset kínálnak kedvező áron, értem ezalatt, hogy 1000 Ft alatt (869-889 Ft). Úgy tűnik, hogy a szendvicsek árai Budapesten és vidéken (Lajosmizse) is egyformák. Gazdagon töltött zsemle és kifli, sonkás, szalámis, sajtos, zöldségekkel.
2025. október 5., kollégákkal járt itt 45 Újabb étkezési lehetőség a Mester utcában. Helyileg a Haller utcához közelebb található, a Nagykörúttól többet kell ide gyalogolni. Nyitva tartása a környéken dolgozókra fókuszál, csak hétköznap tartanak nyitva 10. 30-15. 30 óra között.
Minden nap új ebéd étlappal jelentkeznek, ami tartalmaz 2 levest (1200/1400 Ft, kis- és nagy adag), 7-8 főételt (2500-3100 Ft, kis- és nagy adag), 1 desszertet, 1 salátát. Érdekes, hogy a Köztelek utcában szintén van egy másik Polpetti étterem hasonló nyitva tartással és zsánerrel, talán ugyanabba a tulajdonosi körbe tartoznak. A levesek egyike húsmentes, a főételek között magyaros közkedvelt fogások mellett mindig van valamilyen ázsiai-thai étel is, valamint egy főzelék, egy tészta, 1-2 zöldséges egytálétel. A 2 fogásos napi menü 3000 Ft-ba került, ez drágább, mint amit a környéken másutt találni, nevek említése nélkül 3 ilyen helyet is ismerek itt a Mester utcában, de még az elfogadható kategóriába tartozik. Ottjártunkkor a menü csészényi gulyásleves, majd keleti fűszerezésű laskagombás csirkemell jázminrizzsel. A főétel mennyisége zóna adag. A napi menü elérhető a facebook oldalukon. A beltér kellemes, mediterrán hatású csinos berendezés.