ZigZag egyéb értékelései

Értékelései
98
97
1854
1392
110
9
32266

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg ZigZag értékeléseit!

Olvasd el ZigZag egyéb értékeléseit!

ZigZag értékelései

Továbbra sem oldódott meg a rejtély -

Pince - Aba Sámuel Sírhelye Abasár

2017. júliusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2017. július 23.
Amikor hirtelen ötlettől vezérelve Abasár felé vettük utunkat, a falu nevezetességei között első helyen jött fel Aba Sámuel - a falu névadója - Árpád-házi királyunk feltételezett legendás sírhelye. Aba Sámuelnek 3 sírhelyét is számon tartják, ezek egyike az egykori 10-11. században épület abasári monostor.
Megosztom
2017. júliusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2017. július 23.
Abasár kedves kis falucska a Mátra lábánál, melynek közepén egy csendes utcafordulóban találjuk a Kapásház névre hallgató Tájházat. Kapások éltek itt, akik a szőlőtermesztéshez kapcsolódó földmunkákat - a kapálást - végeztek egykoron. A család idős nőtagja, Matild néni volt az utolsó lakója, az ő képét láthatjuk a bejárat melletti falon.
Megosztom
Romantikus fürdő a vár mögött -

Szerencsi Fürdő és Wellnessház Szerencs

2017. márciusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. július 7. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A szerencsi fürdő nekem nagyon tetszett. Monarchia korabeli hangulatot áraszt, az épület szecessziós stílusban épült, nem túl nagy, jól megközelíthető, és a gondos felújítást követően igazi éke lett a kisvárosnak. 1910-ben községi fürdőként nyitották meg. Évtizedekig elhanyagoltan állt, de szerencsére visszanyerte régi szépségét.
Megosztom
A legnagyobb színészek emlékezete -

Bajor Gizi Színészmúzeum Budapest

2017. júliusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. július 3.
A XII. kerület Orbánhegy városrészében található múzeumot Gobbi Hilda kezdeményezése alapján alakították ki Bajor Gizi és 3. férje, Germán István egykori lakóhelyén. El nem tudom képzelni, hogy egy ekkora hatalmas villaépülettel 2 ember mit tudott kezdeni - nem voltak gyerekeik -, de nyilván volt személyzet is, aki gondoskodott a ház körüli feladatokról és a kiszolgálásukról.
Megosztom
Híd a régmúlt és a jelen között -

Barabás Villa Budapest

2017. júliusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. július 3.
Barabás Miklós 19. századi festőművészünk egykori villája kortárs művészeti központtá alakult. A klasszicista épületet igényesen, szépen felújították. A birtok eredetileg a szőlőskert volt, amelyhez pince és présház is tartozott. A villa a festő saját tervei alapján épült. Sok évtizedes elhanyagoltságot követően a XII.
Megosztom
2017. júliusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. július 3.
A Hercules Villa meglehetősen eldugott helyen, egy szocreál iskolaépület és hasonló korú lakótelep árnyékában található Óbudán, Aquincumtól délnyugati irányban. A maradványok akkor kerültek elő, amikor az iskolát építeteni kezték 1958-ban. A nyitva tartás nagyon korlátozott, csupán nyári időszakban vasárnap 11-13 óra között, viszont ingyenesen látogatható.
Megosztom
Tanösvény a kertben -

Jókai Mór Emlékszoba Budapest

2017. júliusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. július 3.
A fogaskerekű vasút svábhegyi megállójának közelében található ez az emlékhely egy gyönyörű, kissé elvadult kertben, a csendes Kötlő utca legvégén. Egykoron az egész birtok Jókai csaldjának tulajdonában állt. Amikor megvásárolták, egy értéktelen, elhagyatott, felhagyott bányaterület volt, amelyet sok évi fáradhatatlan munkával takaros birtokká varázsoltak.
Megosztom
Kiváló tárlatvezetés -

Bartók Béla Emlékház Budapest

2017. júliusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. július 3.
A Rózsadomb egyik csendes utcájában, kis játszótérrel szemben, gyönyörű, lépcsőzetes, zöld kertben található Bartók Béla egykori lakóhelye, ahol 2. családjával (2. felesége és 2. fia) élt egészen amerikai emigrációjukig. A ház előtt a világhírű művész egész alakos kalapos, lódenkabátos bronzszobra fogadja a látogatókat.
Megosztom
2017. júniusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. június 29.
Munkába menet vettem észre, hogy a Ráday utcában a sok evős-ivós hely között egy kis múzeum is megbújik. Ez a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Gyűjteményének Bibliamúzeuma, a Ráday Kollégium épületében. Belépve először egy kis egyházi könyvesboltba jutunk. A kiállítás 3 részre bontható.
Megosztom
2017. májusban, családjával járt itt
Értékelt: 2017. június 28.
Korábbi években több alkalommal is jártam a Bányászati Múzeumban, amely akkor talán még nem is viselte Balás Jenő nevét. Balás Jenő volt az a meghatározó személyiség a hazai bányászat történetében, aki bányamérnökként 1920-ban megtalálta a bauxitot a Vértesben, majd később ő indította el a magyarországi bauxitbányászatot.
Megosztom
11 oldalon / 110 találat


TérképX