ZigZag egyéb értékelései

Értékelései
136
223
3497
2578
265
10
60508

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg ZigZag értékeléseit!

Olvasd el ZigZag egyéb értékeléseit!

ZigZag értékelései

2020. júniusban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2020. június 22.
Az Alcsúti Arborétum Budapesttől kb. 1 órás autóútra található. Az egykori angolparkot József nádor telepíttette az 1820-as években, a park központi részén a Pollack Mihály által tervezett pompás klasszicista kastély kapott helyet, ahol több gyermek is született a Habsburgok magyar ágából.
Megosztom
2020. márciusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2020. március 22. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A Belvárosi Plébániatemplom az Erzsébet híd pesti hídfőjénél egykori római erődítmény falaira épült, a 11. században itt temették el a mártír Szent Gellért püspököt. Többször átépítették román, majd gótikus stílusban, majd ismét átalakították, a török hódoltság korában mecsetként használták, majd a 18. században barokk stílusban építették újjá.
Megosztom
A fatornyos templom -

Szent Márton-templom Hollókő

2019. áprilisban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2019. november 5.
A fatornyos, római katolikus templom a falu főutcájának kereszteződésében, a település szívében annak egyik jelképe. Nevét Tours-i Szent Márton püspökről kapta. Különlegessége, hogy az 1889-ben egyszerű, téglalap alaprajzú, vályogból és terméskőből épült templom fából ácsolt tornya egyetlen szög felhasználása nélkül készült.
Megosztom
2019. júliusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2019. október 22.
Székesfehérváron belül a Rác utcában, a Piactól és a plázától néhány percnyi sétára egy régvolt világba csöppenünk. A 80-as évek elején egy gigantikus lakótelep (akkori neve: Lenin lakótelep, rendszerváltozás után: Palotaváros) épült 10-emeletes panelekből, és ez a kis utca élte túl a kis házacskákkal és templomával az őrült építkezést, aminek akkor persze volt társadalmi indokoltsága, hiszen a megemelkedett számú családokat itt lehetett nagy számban elhelyezni.
Megosztom
Róka, flamingó, leopárd-nyúl -

Várfok Galéria Budapest

2019. októberben, a párjával járt itt
Értékelt: 2019. október 15. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A Széll Kálmán térről a budai Vár felé felfutó egyik meredek utcában található a Várfok Galéria. A 11. szám alatt található főépületen kívül az utca páros oldalán a 14. szám alatt a Várfok Project Room szintén hozzájuk tartozó kiállítóterem. A kiállítások ingyenesen látogathatóak, időszakos bemutatók kortárs hazai, illetve külföldi alkotók munkáiból.
Megosztom
A pergő és a tamtam -

Dobmúzeum Cegléd

2019. júniusban, csoporttal járt itt
Értékelt: 2019. október 14.
A főtéren található Dobmúzeum Kármán Sándor magángyűjteménye, amely - ha jól tudom - a maga nemében egyedülálló anyagot mutat be. Ünnepélyes megnyitására 2000-ben került sor. A klasszikus, a könnyűzene és a jazz ütőhangszereinek történetét mutatja be 1900-tól a jelenkorig.
Megosztom
Templomból faluház lett -

Faluház Nagykovácsi

2019. júniusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2019. október 10.
Nagykovácsi főterén található épület, a katolikus templommal szemben, szintén itt a téren található a Budapestre tartó autóbusz végállomása. Nagykovácsi Ófalu részében számos tipikus sváb parasztház épült a 19. században, eredendően ez az épület is az volt.
Megosztom
Renoválás alatt -

Schossberger-kastély Tura

2019. augusztusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2019. október 9.
A turai Schossberger-kastély évtizedekig romos állapotban várta jobb sorsát. Az építtető Schossberger Zsigmond második generációs zsidó nemes volt. A család termény nagykereskedelemmel foglalkozott, hatalmas vagyonuk mellé a nemesi címet apja vette. A 19. század 2. felében divat volt kastélyt építeni azok körében, akik megtehették.
Megosztom
Komoly szakmai gyűjtemény -

ELTE Természetrajzi Múzeum Budapest

2019. márciusban, csoporttal járt itt
Értékelt: 2019. október 7. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Az ELTÉ-re sosem jártam, viszont az ásványtárban már van tízszer biztosan megfordultam. A 90-es években még a régi épületben, az Astoriánál, majd amikor megépült a 11. kerületben az új Campus, a TTK épületébe átköltöztették az ásványtárat is, akkor nem volt kérdés, hogy alkalmanként ide is eljövök majd. Jártam már itt tárlatvezetésen, valamint tudományos előadáson is.
Megosztom
2019. augusztusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2019. október 5.
A Pest megyei kisváros egyetlen múzeuma található az egykori iskolában, amely leginkább arról nevezetes, hogy itt tanult Petőfi Sándor is, róla is nevezték el a múzeumot. A múzeum - iskola - épület mögött az irodák, mellette egy újabb kiállítóhely található, ahol a környékbeli mezőgazdasági munkákkal kapcsolatos időszakos kiállítás tekinthető meg.
Megosztom
27 oldalon / 265 találat


TérképX