ZigZag egyéb értékelései

Értékelései
107
142
2284
1666
154
9
39133

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg ZigZag értékeléseit!

Olvasd el ZigZag egyéb értékeléseit!

ZigZag értékelései

2017. májusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2018. január 18.
Érdekes története van a váci Görög templomnak, amelynek hátsó, oltár mögötti fala a Múmia kiállítással közös kertben található. A helyiek által görögöknek nevezett, valójában cincár (azaz dél-balkáni román más néven arumán vagy macedo-vlah) ortodox kereskedők a 18. század elején jelentek meg és telepedtek le Vácott. A 18.
Megosztom
2017. májusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2018. január 1.
A 13. században épület premontrei rend kolostorának és templomának romjai a Pest megyei településen, Budapestről rövid autóúttal az M1-es vagy az 1-es úton érhető el. A templom tornyai kiemelkednek Zsámbék látképéből, a temetővel szemben van a bejárata. Késő román - korai gótikus stílusban épült, eredetileg 3 hajós volt.
Megosztom
2017. februárban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. december 14.
Különleges élmény a budai vár aljában. A második világháború és az 1956-os forradalom idején is használták. A hidegháború idején mint szupertitkos objektumot tartották nyilván, le volt zárva a látogatók elől, viszont egy esetleges ellenséges támadás esetén azonnal lehetett volna kórházként működtetni. 2008 óta funkcionál múzeumként.
Megosztom
2017. decemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. december 11.
Budapest egyik kevéssé ismert, nem igazán látogatott múzeuma. Népi iparművészeti témában időszakos kiállítások, változatos témákban, érdemes rendszeresen figyelni a honlapjukat. Most aktuálisan futó kiállítások: halasi csipke, fazekasok munkái és szőttesek, díjnyertes művek. Hagyományos, évszázados, évezredes technikák, részben új köntösbe bújtatva, ma is időszerűen.
Megosztom
Festett üvegek és mozaikok -

Róth Miksa Emlékház Budapest

2017. novemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. november 20.
Róth Miksa világhírű üvegfestő és mozaikkészítő művész egykori lakóháza és műhelye. A Keleti pályaudvartól kisebb sétára található ház, nem túl illusztris környezetben. A nyitva tartási idő korlátozott, hétköznap 14-18 óra között. Az emeleten a család egykori lakásának 3 szobája látható, számos eredeti korabeli bútorral.
Megosztom
2017. októberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. november 14.
A Kieselbach Galéria eddig nem pont azokat a művészeti irányzatokat mutatta be, amelyek számomra érdekesek lettek volna, idén októberben viszont egy igazán különleges tárlatot készítettek, amely a 80-as éves hazai underground világát mutatta be korabeli plakátokon.
Megosztom
Feltalálók éjszakája -

Uránia Csillagvizsgáló Budapest

2017. októberben, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2017. október 16.
A feltalálók éjszakája rendezvény kapcsán látogattunk el ide, a Gellérthegy lábánál található csillagvizsgálóhoz, amely a Tudományos Ismeretterjesztő Társulathoz (TIT) tartozik. A környéken fizető parkolás van 18 óráig, parkolóhely bőségesen volt, azonban a díjfizető automatát alig találtuk meg. A rendezvényt ingyenesen lehetett felkeresni, de előzetesen kellett regisztrálni.
Megosztom
2017. áprilisban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2017. szeptember 28.
Kétszer jártunk már itt, de szeretnék még ismét menni. A Komáromban található 3 erőd egyike, ez a legnagyobb és a leglátványosabb. 1850-től 21 éven át építették, a központi komáromi várat védte és a dunai hajózást ellenőrizték innen. Sorozó- és kiképzőközpontként, valamint fegyverraktárként funkcionált, harci esemény nem zajlott le az erődben.
Megosztom
2017. márciusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. szeptember 21.
Az Egyházi Múzeum a belváros sétálóutcás részén, az Országalmánál található. Több kiállítást lehetett párhuzamosan megtekinteni. Püspök az emberért címmel Prohászka Ottokár életéről és tevékenységéről, a továbbiak: Szent István király emlékezete, hazai szentéletű emberek, de számomra a legérdekesebb az ereklyékről szóló kiállítás volt.
Megosztom
Megyei régészeti gyűjtemény -

Szent István Király Múzeum Székesfehérvár

2017. márciusban, egyedül járt itt
Értékelt: 2017. szeptember 21.
A Szent István Király Múzeum állandó régészeti kiállítása a Fő utcai Rendház első emeletén található, a földszinten és a Díszudvarban római kori kőtárat alakítottak ki. A kiállítás anyaga a neolitikumtól egészen a török kor végéig tartó időszakot öleli fel. Az ókori római emlékek közül a megyében Tác-Gorsium a leghíresebb, de további települések, egykori táborok is ismertek és feltárásra kerültek.
Megosztom
16 oldalon / 154 találat


TérképX