ZigZag egyéb értékelései

Értékelései
129
203
3053
2307
238
10
54807

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg ZigZag értékeléseit!

Olvasd el ZigZag egyéb értékeléseit!

ZigZag értékelései

2018. augusztusban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2019. július 15.
Egy különleges, magánkézben lévő ásványgyűjtemény, amelynek az adja az érdekességét, hogy kizárólag kalcit kristályok találhatóak a több ezer darabos gyűjteményben. A most már idős tulajdonos megszállott magángyűjtőként évtizedeken át gyűjtötte, vásárolta a darabokat, 1965-től kezdődően.
Megosztom
Interaktív flipperkiállítás -

Flippermúzeum Budapest

2019. júniusban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2019. június 23.
Szülinapi bulin jártak itt a gyerekeim, én csak kísérőként vettem részt, de ha már így alakult, természetesen körülnéztem. Több, mint 5 évvel ezelőtt nyitottak meg egy újlipótvárosi pincehelyiségben. Az egyszerű jellegtelen vasajtó mögött egy titokzatos világ nyílik meg. A múzeum valójában egy hatalmas játéktermet jelent, a közel 400 m2-en több teremben 130 játékgépet lehet kipróbálni, órákon át.
Megosztom
Barangolás az Angolkertben -

Angolkert Tata

2019. áprilisban, csoporttal járt itt
Értékelt: 2019. május 19.
Az Angolkert vagy más nevén Angolpark Tatán a tóvárosi városrészben található csodálatos, nyugalmas park, egy hatalmas zöldövezet. A 18. század végén alakították ki a Cseke-tó és több forrás környezetében. Jelenleg természetvédelmi terület, csak gyalogosan - autómentesen - látogatható.
Megosztom
Némasági fogadalmat tettek -

Kamaduli Remeteség Oroszlány - Majkpuszta

2019. áprilisban, csoporttal járt itt
Értékelt: 2019. május 19.
Oroszlánytól kb. 5 km-re, nagyon szép erdei környezetben a Vértesben, egy tó mellett található az egykori szerzetesrend kolostora. Egészen különleges hangulatú, elgondolkodtató, megkapó emlékhelyünk. A vidék birtokosa, Esterházy József alapította a kamalduli rendet 1733-ban. A kamalduli rend sajátossága, hogy a szerzetesek némasági fogadalmat tettek.
Megosztom
Két kiállítás egyszerre -

Műcsarnok Budapest

2019. áprilisban, egyedül járt itt
Értékelt: 2019. május 19.
Több alkalommal jártam már a Műcsarnokban, a különböző időszakos kiállítások közül választva. Idén áprilisban úgy alakult, hogy egyidejűleg két kiállítás is érdekesnek tűnt a számomra. David Lynch misztikus és kultikus filmrendező Small Stories című kiállítása számomra csalódást okozott, mindössze két terem, , két film, ami tévén ment és egyszerre 2-2 ember tudta nézni és hallgatni is, nem túl sok kép, nekem nem állt össze a koncepció.
Megosztom
Palócország drágaköve -

Kubinyi Ferenc Múzeum Szécsény

2018. szeptemberben, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2019. május 11.
Nógrádi kirándulásunk egyik megállóhelye volt Szécsény, amiről előzetesen nem sokat tudtunk, nem ismertük a települést, a kastély miatt kerestük fel. A csendes kisváros szépen kialakított főterén a Ferences Kolostor szomszédságában találjuk a Forgách Kastélyt, amely a Kubinyi Ferenc Múzeumnak ad helyet.
Megosztom
Mit lehet elmondani az adózásról? -

PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest

2019. áprilisban, kollégákkal járt itt
Értékelt: 2019. május 2.
A Magyar Adózástörténeti Múzeum a NAV Dob utcai épületének 2. emeletén található, mint megtudtuk, eredetileg Postaügyi Minisztériumnak épült, és a kiállításnak helyet adó 3 terem éppen a miniszter rezidenciája volt. A múzeum a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete részeként működik.
Megosztom
Börzsönyi vonatozás -

Kemencei Erdei Múzeum Vasút Kemence

2018. júliusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2019. május 2.
A Kemencei Erdei Múzeumvasút a Börzsöny északi részén található, Kemence Budapesttől északra, a Börzsönyben fekvő kis falu, a szlovák határ közelében. Az egyik volt évfolyamtársam meghívására jártunk itt, aki önkéntesként dolgozik a kisvasúton mozdonyvezetőként. Ez a kisvasút ugyanis Magyarország egyetlen, kizárólag önkéntes munkával működtetett kisvasútja.
Megosztom
Palóc tájház -

Tájház Bernecebaráti

2019. áprilisban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2019. április 30.
Karatetáborban jártunk Bernecebarátiban a fiammal immár második alkalommal, amikor volt némi szabadidő, tettünk egy kis kirándulást a faluban és a környéken. Régi palóc parasztház a falu közepén, a főútról balra kell lekanyarodni az erdei iskola felé. A tájház a falu lakosainak összefogásából jött létre 2001-ben. A palócság mindennapi életét mutatja be.
Megosztom
Emlékezés és tanulságok -

Holokauszt Emlékközpont Budapest

2018. szeptemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2019. április 16.
Ezt a múzeumot a 9. kerületben, a Páva utcai zsinagógát körbeépítve alakították ki az ezredforduló éveiben. A Páva utcai egykor Budapest 2. legnagyobb zsinagógája volt. Egyfajta kicsit fura, sok kőből és üvegből álló modern épületcsoportot alakítottak ki, ferde, asszimetrikus megoldásokkal.
Megosztom
24 oldalon / 238 találat


TérképX