ZigZag egyéb értékelései

Értékelései
124
189
2874
2188
224
10
51332

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg ZigZag értékeléseit!

Olvasd el ZigZag egyéb értékeléseit!

ZigZag értékelései

Romos, lepusztult épület -

Szathmáry Király-kastély Boldva

2019. márciusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2019. március 20.
Az Edelény és Miskolc közötti útvonal térképét nézegetve hozta fel a google. maps a kastély nevét, és látszott, hogy a vasútállomás és a főút mellett, könnyen megtalálható helyen fekszik. Boldva 2300 lakosú falu Edelény közelében, de Miskolctól is csupán 15 km-re fekszik, nevét a Bódva folyóról kapta, a neolitikum óta lakott település.
Megosztom
Vár állott, majd kőhalom, ma egy várrom -

Solymári vár Solymár

2019. márciusban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2019. március 18.
Igencsak népszerű kirándulóhely a fővárosiak körében a solymári várrom és a várdomb alatt induló Jegenye-völgy, Paprikás-patak völgye, Rózsika-forrás túraútvonal (ez utóbbi 5 csillagos hely, de nem szerepel az ittjartam. hu adatbázisban). A főútról a vár felé vezető kis bekötőutat tábla jelzi, de a várdomb tetején a fatorony sipkája is látszik az útról.
Megosztom
Templom a földvár mellett -

Borsodi református templom Edelény

2019. márciusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2019. március 16.
Az egykor önálló település, a megyének nevet adó Borsod református temploma. 1950-ben Edelényhez csatolták a települést. A templom a honfoglalás-kori földvár oldalában található, a várdomb déli oldalán, a sáncon kívül helyezkedik el. A földvár mára teljesen megsemmisült, gyakorlatilag egy befüvesített zöld domb benyomását kelti, tetején millenniumi emlékmű.
Megosztom
2019. márciusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2019. március 15.
Rudabányán 1997-ben jártam először egy ásványgyűjtő tábor keretében. Azóta többször is megfordultam itt, a szívem visszahúz, pedig a kis település már csak halovány emléke egykori önmagának. A főút mellett lévő múzeum eme dicső múltnak állít emléket.
Megosztom
Meglepett ez a csodás kastély -

L'Huillier-Coburg Kastély Edelény

2019. márciusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2019. március 10.
Bevallom őszintén, nem gondoltam volna, nem tudtam, hogy itt Borsodban egy ennyire gyönyörű, hatalmas és impozáns kastély található. Az edelényi L’Huillier–Coburg-kastély ugyanis Magyarország hetedik legnagyobb kastélya, a magyarországi kora barokk építészet kiemelkedő emléke.
Megosztom
2019. márciusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2019. március 10.
Az edelényi L'Huillier-Coburg Kastélyban tett látogatás végén mindenki kapott ajándékba egy belépőt a Borsodi tájházba. Ha már itt voltunk, érdemesnek tartottuk felkeresni. Sajnos egy szlovák buszos csoporttal egyidőben sikerült érkezni, így a tumultust elkerülendő, inkább kivártunk, kényelmesen körbenéztünk, elolvastuk az információs táblákat.
Megosztom
2018. decemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2019. február 10.
Ócsa faluközpontjában, a 13. századi, román stílusban épület premontrei kolostor (ma református templom) mellett található, több házból álló, körbekerített porta. Ez volt az ún. Öregfalu központja. A nádfedeles házakban a környékről gyűjtött használati eszközöket, berendezési tárgyakat, ruhákat láthatjuk, kb. 100-200 évvel ezelőttről.
Megosztom
2019. januárban, egyedül járt itt
Értékelt: 2019. február 3.
Ez az egyik kedvenc helyem a budai oldalon, az évek során többször is jártam itt. 2016-ban nagyszabású török és magyar kormányzati beruházás keretében teljesen felújították, ünnepélyes megnyitása 2018. októberében történt meg. Bevallom, nekem sokkal jobban tetszett a régi, kissé ódon formájában, jobban értékeltem volna, ha teljesen korhű módon restaurálják.
Megosztom
2019. januárban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2019. január 26.
A gyerekeink 8. születésnapját tartottuk itt. Korábban nem ismertük ezt a szabadulós játékot, a Hegedűs Gyula utcai Mindcrime Zsúrgyárban érdeklődtünk, és ők javasolták. A helyszínt nem könnyű megtalálni, mert nincs semmi kiírva, s bár a hivatalos cím Benczúr utca, de nem itt, hanem a Felsőerdősor utcában van a bejárat.
Megosztom
Imádjuk a csokit! -

Csokoládé Múzeum Budapest

2019. januárban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2019. január 7.
Régóta szerepelt a terveim között ez a múzeum, de örülök neki, hogy nem egyedül mentem, hanem a gyerekekkel, együtt az egész család, mert így sokkal érdekesebb volt. Helyszín a 16. kerület, Árpádföld, egy egykori vadászkastély nagyon szépen felújítva, nyugis környék, jó messzire mindentől. A kertes épület mellett parkolót alakítottak ki.
Megosztom
23 oldalon / 224 találat


TérképX