ZigZag egyéb értékelései

Értékelései
126
198
3005
2257
236
10
52987

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg ZigZag értékeléseit!

Olvasd el ZigZag egyéb értékeléseit!

ZigZag értékelései

Barangolás az Angolkertben -

Angolkert Tata

2019. áprilisban, csoporttal járt itt
Értékelt: 2019. május 19.
Az Angolkert vagy más nevén Angolpark Tatán a tóvárosi városrészben található csodálatos, nyugalmas park, egy hatalmas zöldövezet. A 18. század végén alakították ki a Cseke-tó és több forrás környezetében. Jelenleg természetvédelmi terület, csak gyalogosan - autómentesen - látogatható.
Megosztom
Némasági fogadalmat tettek -

Kamalduli Remeteség Oroszlány - Majkpuszta

2019. áprilisban, csoporttal járt itt
Értékelt: 2019. május 19.
Oroszlánytól kb. 5 km-re, nagyon szép erdei környezetben a Vértesben, egy tó mellett található az egykori szerzetesrend kolostora. Egészen különleges hangulatú, elgondolkodtató, megkapó emlékhelyünk. A vidék birtokosa, Esterházy József alapította a kamalduli rendet 1733-ban. A kamalduli rend sajátossága, hogy a szerzetesek némasági fogadalmat tettek.
Megosztom
Két kiállítás egyszerre -

Műcsarnok Budapest

2019. áprilisban, egyedül járt itt
Értékelt: 2019. május 19.
Több alkalommal jártam már a Műcsarnokban, a különböző időszakos kiállítások közül választva. Idén áprilisban úgy alakult, hogy egyidejűleg két kiállítás is érdekesnek tűnt a számomra. David Lynch misztikus és kultikus filmrendező Small Stories című kiállítása számomra csalódást okozott, mindössze két terem, , két film, ami tévén ment és egyszerre 2-2 ember tudta nézni és hallgatni is, nem túl sok kép, nekem nem állt össze a koncepció.
Megosztom
Palócország drágaköve -

Kubinyi Ferenc Múzeum Szécsény

2018. szeptemberben, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2019. május 11.
Nógrádi kirándulásunk egyik megállóhelye volt Szécsény, amiről előzetesen nem sokat tudtunk, nem ismertük a települést, a kastély miatt kerestük fel. A csendes kisváros szépen kialakított főterén a Ferences Kolostor szomszédságában találjuk a Forgách Kastélyt, amely a Kubinyi Ferenc Múzeumnak ad helyet.
Megosztom
Mit lehet elmondani az adózásról? -

PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum Budapest

2019. áprilisban, kollégákkal járt itt
Értékelt: 2019. május 2.
A Magyar Adózástörténeti Múzeum a NAV Dob utcai épületének 2. emeletén található, mint megtudtuk, eredetileg Postaügyi Minisztériumnak épült, és a kiállításnak helyet adó 3 terem éppen a miniszter rezidenciája volt. A múzeum a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete részeként működik.
Megosztom
Börzsönyi vonatozás -

Kemencei Erdei Múzeum Vasút Kemence

2018. júliusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2019. május 2.
A Kemencei Erdei Múzeumvasút a Börzsöny északi részén található, Kemence Budapesttől északra, a Börzsönyben fekvő kis falu, a szlovák határ közelében. Az egyik volt évfolyamtársam meghívására jártunk itt, aki önkéntesként dolgozik a kisvasúton mozdonyvezetőként. Ez a kisvasút ugyanis Magyarország egyetlen, kizárólag önkéntes munkával működtetett kisvasútja.
Megosztom
Palóc tájház -

Tájház Bernecebaráti

2019. áprilisban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2019. április 30.
Karatetáborban jártunk Bernecebarátiban a fiammal immár második alkalommal, amikor volt némi szabadidő, tettünk egy kis kirándulást a faluban és a környéken. Régi palóc parasztház a falu közepén, a főútról balra kell lekanyarodni az erdei iskola felé. A tájház a falu lakosainak összefogásából jött létre 2001-ben. A palócság mindennapi életét mutatja be.
Megosztom
Emlékezés és tanulságok -

Holokauszt Emlékközpont Budapest

2018. szeptemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2019. április 16.
Ezt a múzeumot a 9. kerületben, a Páva utcai zsinagógát körbeépítve alakították ki az ezredforduló éveiben. A Páva utcai egykor Budapest 2. legnagyobb zsinagógája volt. Egyfajta kicsit fura, sok kőből és üvegből álló modern épületcsoportot alakítottak ki, ferde, asszimetrikus megoldásokkal.
Megosztom
Emlékezés szigete -

Budapest Galéria Budapest

2019. áprilisban, a párjával járt itt
Értékelt: 2019. április 13.
Óbudán a 10 emeletes házak árnyékában 2 kis sziget élte túl a kommunizmus panellakótelep-építési őrületét, az egyik ez a kis szeglet, ahol a Budapest Galéria található egy régi, de felújított épületben (a másik a Fő tér környéke az Árpád híd északi lábánál).
Megosztom
Bevették a cserkészek a kastélyt -

Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi

2018. szeptemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2019. április 11.
Nagykovácsi Budapesthez közeli szélén található a klasszicista stílusban épült kastély, hatalmas, arborétumszerű erdős parkkal körbevéve, amely 1840 körül épült vadászkúria céljából. először a Wattay-család, később a Tisza-család, végül a Teleki-család tulajdonában állt. A II. világháború után a legtöbb kastélyunkhoz hasonlóan államosították, erdészeti nevelőotthon, kollégium kapott helyet benne.
Megosztom
24 oldalon / 236 találat


TérképX