Kiváló 2025. augusztus 15. 16:47gyerekekkel járt itt
A Bamba Marha Allee központban működő egységébe a múlt hétvégén tértünk be, ettünk egy Cheesy burgert. 3445 ft volt, ami nem kevés, főleg a 2000 ft körüli smashed burgerekhez képest, viszont ez tisztes minőség, nincs a hús tönkretéve, szép rosé belül. Vettem egy churrost is, az 1300 ft volt, nutellával adták a gyerekek szerették, én inkább nutella nélkül kóstoltam meg.
Kiváló 2025. augusztus 15. 15:30gyerekekkel járt itt
Párduc néven folytatja a Nu Jazz club. A profil maradt. Jóféle cseh sörök reális áron, jó zene, értsd metál, jó hangulat, kedves kiszolgálás. A gyerekek limonádét ittak, jómagam sört. Megállapítottam újfent, hogy a bécsi ászok stílus nem nekem való. Nem volt akadálya, hogy a szomszédban vett burgert a fiatalok ott egyék meg. 4,5 pont felfele kerekítve.
12:45 2025. 08. 15-én. Addig fontos a vásárló, amíg fizet! Az ebéd 3. 800 Ft, kedvességet nem tartalmaz. A blokkot, a kártsás fizetés bizonylatát az eladó letépte, bedobta a tobbi közé. Gondoltam kiveszem, mert az eladó addigra már a futárral foglalkozott, így visszadobtam azzal, hogy oda tudja-e adni azokat.
Felfortyant, hogy most minek dobtam oda? Majd közölte, hogy ennyi bajom legyen csak! Megkérdeztem, tudok-e beszélni a főnökével? Most nem! Jött a válasz. Javaslom a főnöknek, hogy beszélgessen már el az eladóval. . .
A Four Guys egy aranyos kis hely, fiatalok a pultban, akik leginkább hotdog-variációkat készítenek. Mi egy corn dogot kértünk, gofriszerű kukoricalisztes burokban érkezett a virsli. Majonézt és ketchupot kértünk hozzá. A szomszédos Sark 2ből lehet sört venni. Mi több, a kocsmában ki van téve, hogy 20% kedvezményt kap az, aki onnan érkezik. Hát ezt nem tudtuk. Korrekt 4 pont.
Kiváló 2025. augusztus 14. 13:21gyerekekkel járt itt
Wang mester Eastwin utcai éttermét azért is meg akartam látogatni mielőbb, mert hírét vettem, hogy itt selyemhernyót is adnak. Márpedig engem minden alapanyag érdekel, Wang mesterben pedig megbízom. A hernyón kívül kértünk ökörnyelv, -szív és -pacal egyveleget is. Immár harmadszor ettem ezt a fogást, korábban a Gizella úti éttermében rendeltem kétszer.
Továbbra is zseniális. Ettünk még kacsafejet, sertésfülsalátát, száz napos tojást tofuágyon, helyben gyúrt kínai tésztát és kínai derelyét is. 4,5 pontos élmény volt, amit felfele kerekítek.
A Dabao Jiaozi egyike azon kínainegyedbeli helyeknek, melyeket a belső kerületekben is számontartanak s időnként ki is kiruccannak ide az ott lakók valami érdekeset enni. Mi jól sikerült pacal-, sertésfül- és csirkelábsalátát ettünk, meg persze helyben gyúrt kínai derelyét. Utóbbi pirítása lehetett volna szakszerűbb. Az italkínálat szerény. Klasszikus négy pont.
A Csősztorony egyedi hangulatú hely szemben a díszes, szívecskés, fotózkodást célzó Kőbánya felirattal. A kínai negyed fele tartottunk a Maglódi út 47-ből megláttam, s menten el is határoztam, hogy márpedig itt megállunk. Leginkább a rántott borjúláb felirat tetszett meg.
Végül egy vegyes haltálat kértünk, rajta tőkehallal, tintahallal és rákkal no meg sült krumplival s néhány mártással. 4700 ft volt. Ittunk egy fél literes Szentkirályi vizet 650ért és egy Pécsi radlert 1100-ért. Az atmoszféra remek, a kiszolgálás lehetne szívélyesebb, az étel 3,5 pontos. 4 pontot megadok nekik.
A Papitosban egy marhahúsos tacot kértem, ami 1200 forintba került, valamint egy korsó Pilsner Urquellt (szintén 1200 ft), amit műanyag pohárba akartak csapolni, szerencsére volt nálam ilyen esetekre üvegpohár, gyűlölök minden műanyagot. Tetszett, hogy van egy sor mexikói chiliszószuk. A taco korrekt volt, tisztes négy pont a hely.
Van egy új modell az egytémájú helyek között: mérsékelt áron minimál-kínálat ételben és italban. Nekem ez cseppet sem rokonszenves. Ezek közé tartozik a Smash Lab is, ahol egy cheeseburgert ettünk. A maga nemében jó volt, a gyerekek odavoltak tőle. Én eleve nem kedvelem a műfajt, de tény, hogy jó harapásélményt adott. 1990 forintba került, annyit megért. 4 pont.
Ha már ott voltunk a Madách térem a gyerekekkel, kipróbáltuk a Lisboa-t is, vettünk egy pastel de nata-t 590 forintért, valamint egy áfonyás muffint 1190-ért. Jó volt mindkettő, de egyik sem érte el nálam az 5 pontot, így a hely meg kell elégedjen részemről néggyel. Ugyanakkor jó szívvel ajánlható, akárcsak a testvérei.