2018. májusban, barátokkal járt itt

Értékelt: 2018. június 18.
Jó a lokáció, belváros, sétálóutca. Budapesten jó pár Levendula fagyizóban megfordultam már így a kínálat és ízvilág szempontjából tudtam, hogy mire lehet számítani. A lila bicikli itt sem hiányzott a dekorációból. Évről évre előrukkolnak új ízekkel is Levenduláék, bár a régi sláger-ízeket is megtartják.
Egy "gombóc" vagyis adag 300 Ft-ba kerül, ami miskolci viszonylatban főleg soknak tűnik, bár Budapesten sem olcsó szerintem. Itt mintha nagyobb adagokat adnának, bár igaz, nem mérték le. A guavás cserpes joghurt ízt próbáltam ki, ami nekem személy szerint kifejezetten tetszett, olyannyira, hogy azóta már máskor, máshol is választottam ugyanezt, csak sajnos ritkán látom. A kiszolgálás kedves, lehet kiskanállal kóstolni, ha bizonytalanok vagyunk a választásban.
Pékség a buszpályaudvaron
- 2018. márciusban, barátokkal járt itt

Értékelt: 2018. június 14.
A miskolci buszpályaudvar főépületében, a jegypénztárnál működő összességében érdektelen pékség. Színvonalra kb. azt tudja, mármint a felhasznált alapanyagok és a minőség tekintetében, mint az albán pékségek, kínálatban viszont Fornetti - Princess típusú, értem ezalatt, hogy főként dekára kimért apró édes- és sós péksütiből kínálnak széles választékot, barátságos árfekvésben.
Az itt vásárolt péksütik szigorúan csak frissen fogyaszthatóak, 2-3 óra állást követően már jelentősen veszítenek az állagukból és élvezeti értékükből. Igazából egyik töltelék sem az, aminek látszik, pótlékokkal, állományjavítókkal, aromákkal dolgoznak. A tej az inkább tejpor, a meggy nem gyümölcs, hanem aroma, színezék, esetleg egy kis püré, és így tovább, nem sorolom végig. Amúgy ez egy országos lánc, talán franchise-rendszerben működnek, mert a fővárosban is láttam már, jártam már Pék-Snack pékségben, több helyütt is. Kedves kiszolgálás, buszpályaudvarhoz képest, kulturált körülmények.
2018. márciusban, egyedül járt itt

Értékelt: 2018. május 28.
Igazi pályaudvari resti az amúgy sem túl igényes miskolci vasútállomáson, annak főépületében. A bejárat az első vágány előtti várakozó részből nyílik, aki betér az állomásra, ha túljutott a jegyvásárláson, könnyen megtalálja. Ezen kívül nem is tudom, hogy lehet-e még az állomás területén belül máshol ételt-italt venni.
2018. márciusban, barátokkal járt itt

Értékelt: 2018. március 6. -
1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Miskolc központi sétálóutcájának elején található kis kioszk, amely kürtöskalácsra specializálódott. Hat féle ízesítésben hagyományos technikával készítik a kürtöskalácsot, átlagos méretben (diós, Bounty névra hallgató kókuszos, fahéjas, kakaós, vaníliás cukros).
Darabja 500 Ft-ba kerül, amit erősen túlárazottnak érzek, főleg, ha összehasonlítom a budapesti belvárosi 350 Ft körüli árakkal (tudom, ott is van, ahol sokkal drágább, de a helyiek nyilván Pesten sem a Vörösmarty téren veszik a kürtös kalácsot 2000 Ft-ért, ha onnan pár méterre töredékáron hozzájuhatnak). A kiszolgálás átlagos, gépiesen funkcionális. Pozitívum, hogy frissen sütik, rendelés szerint a kalácsokat. Kizárólag elvitelre lehet vásárolni, hiszen helyben fogyasztásra egyáltalán nincs lehetőség, nincsenek asztalaik vagy ülőhelyeik.
2017. márciusban, egyedül járt itt

Értékelt: 2017. szeptember 16.
A Dűlőbe már évek óta szerettem volna eljutni, s hiába járok minden évben legalább egyszer Miskolcon, valahogy, egyéb programok miatt nem sikerült összehozni. Eddig. A Herman Ottó Múzeum főépülete közelében található elegáns étterem. Mivel a saját parkolójukat jelző táblát későn vettem észre, beparkoltam a másik oldalra, a közparkolóba.
A hétköznapi ebédmenüt nem tudtam igénybe venni, így a normál étlapról és a táblán szereplő séf ajánlatból válogattam. Ez utóbbiról a desszertet (citromtorta, gesztenye, mangó) és a levest (fácán erőleves), míg a normál étlapról egy előételt (lazactatár). Mivel főételt nem kértem, és az adagok elég kicsik, de fine dining helyhez képest azért nem is annyira, a 3 fogással teljesen jóllaktam, nekem elegendő volt ez a mennyiség. És volt még az elején két féle vaj és házi kenyér is. Alig volt vendég, talán az árak miatt, talán én mentem túl korán, nem sokkal nyitás után. Később még érkeztek vendégek 3 asztalhoz. A pincér udvarias és felkészült volt, de egy kicsit talán kimért, hűvös. Szívesen végigkóstolnék még további fogásokat az étlapjukról. A konyhát kiválónak találtam.
2017. márciusban, barátokkal járt itt

Értékelt: 2017. szeptember 16. -
1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A Miskolci Ásványbörzén töltött fárasztó, de izgalmas napot követően este itt jöttünk össze a gyűjtőtársakkal. A városban itt a legjobb a sör, ami kiemelt szempont volt a többség számára (nagyjából rajtam kívül mindenki másnak). Ők nagyjából végigitták a repertoárt, csapoltak az asztalon is, én beértem egy pohár mangó pale ale-lel, gyümölcsössége folytán ez tűnt a legszimpatikusabbnak.
És a zip's sörpárlatot is megkóstoltam. Az étlap is izgalmas, rövid, de egyáltalán nem hétköznapi, s figyelnek arra az összeállításnál, hogy a fogások jól passzoljanak a sörökhöz. Én zöldfűszeres húsgolyókat ettem, ami többféle húsból és többféle fűszerezéssel készül, savanyított zöldségekkel (a karfiol volt a legfinomabb), sörös tormakrémmel és felszeletelt bagettel (1980 Ft). Több olyan étel is található, amelyekben a sör alapanyagként is szerepel. A személyzet felkészült, segítőkész, barátságos, de olykor eltünedeztek. A desszert kínálat nem keltette fel az érdeklődésemet.
Hasznos volt ez az értékelés?
Itt indul és zárul a nap
- 2017. márciusban, barátokkal járt itt

Értékelt: 2017. augusztus 23.
Hétvégenként, esténként a helyi bulizó fiatalok egyik kedvelt gyűlekezőhelye, rendszerint kinn állnak csapatosan a Forintos előtt. Reggel csendesebb, nyugisabb, ilyenkor az idősebb korosztály érkezik, főként törzsvendégek. Központi elhelyezkedése miatt praktikus. Ételeket nem láttam, hogy tartanának. Kommersz italok, olcsó árfekvésben.
2017. márciusban, barátokkal járt itt

Értékelt: 2017. augusztus 23.
Romkocsmás jellegű szórakozóhely a Szinva-parton, a Lokalista mellett. Egyszerű berendezés, némi színes dekor, nincs túlbonyolítva. Nemcsak italok, hanem van néhány érdekesebb szenvics (pl. pulled pork, BBQ), saláták barátságos áron. 2014-ben a legjobb vidéki klubnak választották (magukról írják büszkén, de nem tudom, milyen versenyben).
Török gyors hosszú nyitvatartással
- 2017. márciusban, barátokkal járt itt

Értékelt: 2017. augusztus 12. -
1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A Sever tipikus török gyorsétterem az itt szokásos ételekkel: gyros, zöldséges-húsos egytálételek, választható köret, török saláták, baklava. Hatalmas komplexum, 2 szintes, fenn számtalan asztal és még egy különterem is, talán rendezvényekre. Hétvégén éjjel 1-ig nyitva tartanak és hétköznapokon is este 11-ig, ami Miskolcon elég nagy ritkaság, mert szinte minden bezárt este 9 körül legkésőbb (legalábbis ahol enni lehet).
Tiramisu helyett Rákóczi túrós
- 2017. márciusban, egyedül járt itt

Értékelt: 2017. július 6.
A Miskolc főutcáján található Tiramisu Cukrászda mellett sokszor elsétáltam már, és emlékeimben dereng, hogy talán jártam is már benn korábban évekkel ezelőtt, de konkrétumok nem maradtak meg róla a fejemben, így a legutóbbi miskolci látogatás alkalmával célzottan bementem, hogy tudjak egy naprakész értékelést adni. Reggel elég korán nyitnak (7.
30-kor), viszont este már 7 körül zárnak. Fagylaltot még nem árusítottak az évnek ebben az időszakában, de egyébként is süteményt terveztem be magamnak. Az árak barátságosak, 200 Ft körüli árakon is találni több félét. A kínálat nem valami széles, azon belül klasszikus, jól ismert fajták, átlagos, házgyári minőségben (legjobb esetben). Ránézésre nem minden süteményük volt friss, nem romlott, csak pár napja már állott a külső megjelenés alapján. A Rákóczi túrós az átlagosnál egy fokkal gyengébb volt, enyhén műízzel. A 3 pont inkább felfelé kerekítés. Talán a reggel okán, de a személyzet meglehetősen morcos volt, persze ki szeret szombaton reggel korán dolgozni menni? Ülőhely nincs, helyben talponállósan bárasztalnál lehet enni. A sütemény mellé papírvékony szalvétát és műanyag villát adtak.