Gyémánt 500
Kitartó fotózó 119605 feltöltött kép
2026. augusztus 28.egyedül járt itt 55 A nagy össznemzeti Kolodko-miniszobor vadászat közben teljesen meglepő módon egy olyan miniszoborra is rábukkantam, ami nem Kolodko Mihály alkotása, de mégis miniszobor, ráadásul egy olyan környéken található, ahol más "miniségek"-re is rábukkanhatunk. Ő Török Ádám, a legendás MINI együttes frontembere, fuvolista, énekes és dalszerző, aki 2023-ban hunyt el.
A Tabánban többször láttam őt élőben fellépni, ennek persze már sok éve. A helyszín nem véletlen, ugyanis közvetlenül a Budavári Művelődési Házzal, az egykori legendás Bemrockpart klub helyszínével szemben található a Duna-parton, a Bam rakparton. Érdekes a szobor kialakítása, ugyanis a fuvolázó férfialak, félig mintha feküdne, vagy lebegne. Ámmer Gergő szobrászművész alkotása. Nem is hallottam akkoriban, csak most olvastam, hogy nem sokkal a szobor kihelyezése után ellopták, de kb. 1 hónappal később megtalálták megrongálva a Bálna közelében.
2026. augusztus 28.gyerekekkel járt itt 45 Idén tavasszal elérte Budapestet a tenders-hullám vagy csak nekem volt ilyen érzésem? Több hasonló zsánerű street food bisztró is nyílt hasonló koncepcióval, amerikai típusú csirkemell falatok, különleges, fűszeres ropogós bundában, box kiszerelésben. Ezek egyike a Blaha Lujza téren, azon belül is az árkádok alatt, a Rákóczi úton a LIDL mellett található.
Neve nem valami kreatív módon így állt össze, de legalább egyből értjük, tudhatjuk, mire lehet náluk számítani. Véletlenül úgy alakult, hogy amikor először jártam náluk, akkor ugyanazon a héten a Travis Tenderben és a Popeyes-ben is ettem, akik ugyanezen a bundás csirke vonalon mozognak. Ha nem is sok, de némi különbséget azért lehet találni, a 3 hely közül nekem a Blaha Chicken csak bronzérmes lett. Itt a Blahán hullámos hasábburgonyát adnak a csirke mellé, valamint egy szelet pirított kalácsot (Texas toast), coleslaw salátát, szószt. Ezek mennyisége a kis tégelyekben szerintem nagyon kevés. Ellenben a papírpoharadat a gépből akárhányszor újratöltheted. Érdekesség, hogy ők nem a nagyobb piaci részesedésű Coca Cola-családdal, hanem a Pepsivel vannak leszerződve. Ebből következőleg a Pepsi és Zero Pepsi mellett Mirinda, Canada Dry gyömbér, valamint 2 féle Lipton tea van a gépben. A belső tér elég kicsi, kevés az ülőhely. Van teraszuk, de a környék annyira lezüllött, hogy én ott kint egyáltalán nem üldögélnék szívesen. Árak tekintetében szerintem korrekt, van 3 féle tenders combo (menü) 2490-2890-3490 Ft, 2-4-6 csirkedarabbal, valamint egy csirkés szendvicses menü (2990 Ft). Van még 8, illetve 15 db-os boxuk is, nagyevőknek vagy nagyobb társaságok részére. Főleg fiatalok által látogatott helyszín, a kiszolgáló személyzet is fiatal srácokból áll. Frissen készültek az ételek, a csirke szerintem korrekt volt, ízletes. Megadom a 4 pontot, némi rásegítéssel.
2026. augusztus 28.barátokkal járt itt 35 Helyszín Óbuda külső, ipartelep része a Bécsi úton. A burkoló iparosok által ajánlott Bázis Konyha itt a telepen nekünk nagyon nem jött be, így megpróbálkoztunk a másik vendéglátó egységgel, hátha az jobban muzsikál. Egy fokkal jobb, de azért nagyobb távolságról biztos nem indulnék meg ide.
A kis pavilon voltaképpen egy egyszerű büfé, ahol néhány féle elviteles, dobozolt étel közül válogathatunk, valamint kávét, üdítőt, némi rágcsálnivalót lehet itt beszerezni. A bejárat előtt van egy másik pavilon, ez a terasz, itt lehet helyben enni-inni. Nagyon retró hatású az egész, viszont a kiszolgáló hölgy (talán éppen Éva? ) kedves, barátságos volt. Mindazonáltal 3 pontnál többre nem tudom értékelni a helyet. 2 kávé - eszpresszó tejjel, cukorral - mindössze 750 Ft-ba került, de nem is volt egy nagy élmény. A szolid ételkínálat: naponta 3 főétel (2650 Ft/2750 Ft), 1 desszert (1150 Ft/1250 Ft). Láttunk még a pultban előre lesütött kirántott húsokat, rántott sajtot, fasírtot. Ezek mellé savanyúságot, uborkát lehet kérni, kenyérrel. Meg tükörtojást hidegen, ez elég szürreális volt. Talán szendvicsbe teszik?
2026. augusztus 28.barátokkal járt itt 25 Hogy is kerültünk ide egyáltalán? A lakásfelújításon dolgozó iparosok mondták, hogy ide szoktak járni ebédelni, mert jó nagy adagok vannak, van kedvező áron napi menü, magyaros konyhát visznek. Oké, nézzük meg, miért is ne? Óbudán a Bécsi út és a Fehéregyházi utca által körülfogott ipartelepre autóval lehet behajtani, ez voltaképpen egy raktárbázis, parkolóhely bőségesen akad.
Két vendéglátó egység van itt a telepen, mindkettőt megnéztük. A Bázis Konyha nézett ki komolyabbnak, legalábbis ennek volt nagyobb az alapterülete. Egy könnyű szerkezetes pavilonban alakították ki az egyszerű kifőzdét. Hétköznapokon ebédidőben kínálnak kétféle, A és B menüt 2190 Ft-ért, illetve 2790 Ft-ért. Valamelyik nap 2 fogásos, leves + főétel, más napon főétel + desszert (palacsinta), de pénteken csak főétel a napi menü. Ezen kívül is van még pár á la carte ételük. Bár ahhoz képest, ami a kiírásban szerepelt, csak az ételek töredéke volt valójában elérhető, kapható. A kiszolgáló pult feletti étlap, mint utólag kiderült, nem aktuális, régi árakat mutat, de az aktuális, azaz valóban fizetendő árat sehol sem tüntették fel. Ahogy az aktuális, valós ételkínálatot sem. A fizetésnél derült ki, hogy ja, nem is ennyi az annyi. Hanem több, nyilván. A paradicsomos húsgombóc (napi menü főétele) főtt, sós burgonyával tipikus menzás étel, nekem amúgy nagy kedvencem, ha jó, de itt nem volt jó. Egyik neuralgikus pont nálam a paradicsomszósz mennyisége, ha kevés, az nagyon nem oké, itt kevés volt. A gulyásleves mennyiségre kiadós, tömény, de ez sem az igazi, az ízek nem stimmelnek, zsíros, nem harmonikus az egész. Házhozszállítást is vállalnak egyébként. A kiszolgáló idősebb hölgy furcsán viselkedett, főleg a fizetés körül nem volt korrekt a viselkedése, hozzáállása, volt benne valami negatív. Összességében nekünk egyáltalán nem jött be ez a hely, sem az ételek, sem az egész miliő. Annyira nem is olcsó. Máshogy megfogalmazva, az ár nem minden. Vannak egyéb, nem elhanyagolható tényezők is. Nálam ez csak 2 pont, gyengécske hely, a részemről nem ajánlom.
Érdekes
2026. augusztus 28.egyedül járt itt 45 A Bakáts téren ezen a hétvégén tartják a Bakáts Fesztet, amit minden évben ilyentájt, augusztus végén szoktak megrendezni. A templom előtti színpadon koncerteket adnak, miközben a Ráday utcai kiállítóhelyek és vendéglátó egységek is részesei, közreműködői a fesztiválnak.
Természetesen nem maradhat ki a programok sorából a Bakáts Bunker sem, amely a Bakáts téren a Ráday utca végén/elején található, ki honnan nézi. Az egész helynek eléggé romos a hangulata. A kapualjban a színes padok mellett haladj tovább, fordulj balra, és menj le a lépcsőn a pincébe, azaz a bunkerbe, ez valójában a kiállítótér. Ingyenesen látogatható, időszakosan kortárs művészek alkotásait láthatjuk itt, elsősorban az elvont, elborultabb, szürreális, underground vonalból. Az olyan tradicionális képzőművészeti alkotások, mint festmények, fotók, grafikák mellett egyéb vizuális művek, pl. videók, kisfilmek, installációk, digitális jelenségek (AR - kiterjesztett valóság) is részei a kiállításnak. Most a fesztiválhoz kapcsolódóan augusztus 24-30. között Parallel Realities címmel 3 alkotó mutatkozik be, nevezetesen Fat Heat azaz Ádám, aki nemzetközileg elismert street art művész, muralista és graffitis -, Mr. Zero - szintén street art és graffiti alkotó - és Fork Imre - ő is street artban utazik, továbbá urban designer, grafikus és art director. A kiállítás leírásából azt tudhatjuk még meg, hogy a párhuzamosan létező művészi terek megnyitására tesznek kísérletet, a fizikai valóság mellett a virtuális dimenziót is felvillantják, közös kreatív energia lüktetésében. Összesen 5, egymásból nyíló teremben állították ki az alkotásokat, hát, mit mondjak, elég érdekes. Jelenkori, sőt inkább a jövőbe mutató, futurisztikus elegy ez, modern, kreatív, nem hagyományos értelemben vett műalkotások.
2026. augusztus 28.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Barátságos, családias, nagyon igényes cukrászda Budakeszi főutcája mellett, a település központjában, ahol széles választékban kitűnő minőségű, friss, finom süteményeket, tortákat kóstolhatunk, ráadásul az árazás sincs elszállva. Ha nem is a legolcsóbb, de korrekt árszinten.
A bejárat előtt kis teraszt alakítottak ki, amelyet napernyővel árnyékoltak, de én inkább a benti részt preferáltam. Vintage hangulatú, csinosan berendezett, bal oldalon egy plusz kisteremmel rendelkezik. Vannak hagyományos, fősodratú süteményeik, példaképpen mézes zserbó, házi krémes, francia krémes, többféle rétes, ezek 1000 Ft alatti árszinten. Dobozos desszertek terén madártej, somlói galuska, többféle édes és sós aprósütemény dekára kimérve. Többféle vegán és mentes süteményt is kínálnak. Vannak újhullámos, modern desszertek is, ezek valamivel drágábbak, kb. 990-1600 Ft közötti árban. Az én választásom egy újragondolt Rákóczi túrós lett 1200 Ft-os szeletáron. Ez a kisebb méretű szeletek közé tartozott, ellenben kitűnő volt, ízre, állagra is. A pisztáciás fehércsoki torta mindenkinek ízlett (1590 Ft/szelet). Kínálnak továbbá reggeli ételeket, szendvicseket, természetesen kávét, teát. A kiszolgálás szívélyes, barátságos. Egyértelműen 5 pontos hely. Nyáron természetesen fagylaltot is kínálnak, én azt nem kóstoltam.
2026. augusztus 28.gyerekekkel járt itt 55 Lányommal jártunk itt hétköznap ebédelni. Itt a környéken volt dolgunk, s bár elég közel esik a lakóhelyünkhöz, ennek ellenére én erről a helyről korábban még nem is hallottam. Egy modern épület földszintjén lévő tipikus ebédelő hely a környéken dolgozók és lakók számára.
Itt igényes új építésű lakások, illetve kisebb vállalkozások működnek, de a RAM is itt van a szomszédságban. Az átlagos kifőzdéknél, üzemi konyháknál, menzáknál ez sokkal igényesebb étkezőhely, egy magasabb minőséget képvisel. Két főételért, egy desszertért (barackos túrótorta), italokért összesen 6100 Ft-ot fizettünk. Elég sok asztal van, a beltér stílusos, ízléses, barátságos. Vannak normál és bárszékes asztalok is. A pultnál kell kérni és fizetni a végén a kasszánál önkiszolgáló rendszerben. A személyzet közvetlen, barátságos. Az italok ára is korrektnek mondható, 390 Ft az ásványvíz. Aki kisebb étkezésre vágyik csak, annak vannak szendvicsek, pogácsa, meggyes pite. Mindig van a naponta változó kínálatban vegetáriánus, illetve zöldséges étel, állandó fogás a rántott sertésszelet. Rántott cukkinit ettünk rizzsel, illetve tejszínes-gombás csirkemellet édesburgonyával. Ami számomra negatívum, hogy a "rendes" helyett papírtányért használnak. Össz-benyomásom 4,5 pont, de ezúttal felfelé kerekítettem. Szívesen ennék itt máskor is.
2026. augusztus 28.gyerekekkel járt itt 45 A Travis' Tenders a fiatalok egyik kedvenc gyorsétterme mostanság, amelyet kb. 1 évvel ezelőtt nyitottak meg, 2025 júliusban. Helyileg az V. kerületben, a Deák tér közelében, a Vitkovics Mihály utcában találhatóak. Az elmúlt évek során a 2 szintes épületben több más vendéglátó egység is működött, előttük éppen Simon's Burger, ahol jártunk is a gyerekeimmel (ők akartak oda is menni).
A tulajdonosok egyébiránt a rendkívül sikeres Simons Burger alapítói, a Tóth testvérek, akik egy új brandet kezdtek építeni a Travis Tenders-szel. A márkát Travis Buck korábbi amerikai profi baseballjátékosról nevezték el, aki az egyik alapító kedvence volt. Míg a Simon's a smash burgerekre specializálódott, addig a Travis amerikai stílusú, ropogós csirkemellet kínál, ez az a bizonyos chicken tenders, amelyet a korábbi szerintem gyengécske KFC mellett egyre több, sokkal jobb formátumban is megkóstolhatjuk Budapesten is, pl. Popeyes, Blaha Chicken, csak példaképpen. Talán nem véletlen, hogy a Travis nyitására is a fiam hívta fel a figyelmemet, de mivel engem is érdekelt, ezt egyáltalán nem bántam. Ő a Tiktokon és az Instán hallott róluk. Hát, őszintén szólva nagyon kilógtam a vendégek sorából, leginkább tizen-huszonévesek, de nemcsak magyarok, hanem külföldi fiatalok is voltak, baráti társaságok. Néhány külföldi turista család is betért ide. Az alsó szinten van a kiszolgáló pult, ott kell rendelni. A csirkefalatok frissen sültek, forrón érkeztek, nagyon jó ropogós a bundájuk, a belső rész jó állagú, omlós, ízletes. Érdekesség, hogy nemcsak sült krumplit, hanem egy vastag szelet Texas vajon pirított fokhagymás toast kalácsot is adnak mellé. A ketchup és a Tabasco szósz ingyenesen jár, a pultból lehet adagolni magadnak, amennyit csak szeretnél. Az italok gépből újratölthetőek. A sült krumpli fűszeres és cakkos szélű, hullámos. A Combo része az amerikai típusú coleslaw saláta is, bár ez elég kicsi adag volt a húshoz és a krumplihoz képest szerintem. Mérettől függően 2490-2990-3490 Ft-ba kerül egy étel. Amit még nagyon szeretnek itt a fiatalok, az a Shake, a fiamnak Oreo-sat vittem. Mindkét szinten elég nagy tumultus volt. Az emeleten lévő mosdó tiszta, kulturált. A személyzet fiatalos, kedves, pörgős. Tányér, rendes evőeszköz, üvegpohár nincs, csak papír és műanyag. Összességében erős 4 pont.
2026. augusztus 28.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Dining Guide 2026. Tavaszi Étteremhét egyik nagy durranása volt, hogy azon a Textúra étterem is részt vett. A programnak köszönhetően kiváló ár-érték arányban kóstolhattuk meg a pazar ételkompozíciókat hazánk egyik vezető éttermében, amit semmiképpen nem szerettünk volna kihagyni, hiszen jártunk már itt, és nagyon tetszett a konyha és az egyéb "körítés", szolgáltatás, amit itt megtapasztaltunk.
A 3 fogás 10900 Ft, a 4 fogás 14900 Ft, az 5 fogás 19900 Ft-ba került, ami már az amúgy 15%-os szervizdíjat is tartalmazta. Nem meglepő módon a Textúra kiemelkedő értékeléseket kapott, a "Budapest TOP 5 Michelin ajánlott" kategóriában a 2. helyezést érték el a vendégek szavazatai alapján, így bekerültek a "ráadás" 'EXTRA hét programba is. Természetesen előzetes foglalással lehetett menni hozzájuk, és elég hamar beteltek az időpontok, így először úgy tűnt, hogy lemaradtunk, de egy későbbi visszamondásnak köszönhetően mégis akadt számunkra egy felszabadult asztal. A berendezés stílusos, modern, kozmopolita, érdekes belsőépítészeti megoldásokkal. A személyzet úgy profi, udvarias, hogy közben mégis barátságos marad. A fogások előtt minden vendég kapott kovászos kenyeret habosított vajjal - amit szív formában tettek a tányérra, valamint 1 üveg Nordaq szűrt vizet. A rövid Étteremheti étlapról lehetett választani, néhány fogás feláras volt. Az első fogások: Csülök rilette, pácolt tojássaláta, marinált gomba; Tárkonyos raguleves, csirke osztriga, hagyma"tészta"; Zeller, kecskesajt, körte (vegetáriánus); Garnéla, sárgarépa, hot honey glaze (+500 Ft feláras fogás). A főételek közül a pisztráng, medvehagyma, lencse, zöldborsó fogást választottam. Volt még egy karfiolos vegetáriánus fogás kaporral és zaatarral, valamint az +1000 Ft feláras Iberico tarja. A levest úgy hozták, hogy először a "belevalók" kerültek a tányérra, majd arra öntötték rá látványosan a levet. Jó kis fotó- és videótéma. A fix desszert: Rákóczi túrós, francia tarte-monocake típusú megjelenésben. Nekem elég, bőséges volt a 3 fogás ebédre. Kétségtelenül 5x5 pontos élmény és ajánlott.
2026. augusztus 27.egyedül járt itt 35 Ugorral ellentétben én nem ápolok régi ismeretséget Csang Úrral, sőt, eddig még a létezéséről sem volt tudomásom, pontosabban a nevét viselő kínai büféről nem volt személyes tapasztalásom. Mivel a közeli Floga Grillben ebédeltünk, ha már itt jártunk, beugrottam egy rövid terepszemlére és elviteles ételbeszerzésre Csangékhoz.
Csang úrral nem találkoztam most sem, ellenben volt két kínai nő, egy idősebb és egy fiatalabb, valamint pár pillanatra felbukkant néhány kínai gyerek is, de aztán ők eltűntek a háttérben. Az ételkínálat egy az egyben a szokásos kínai szójás-szószos felhozatal, extrák és meglepetések nélkül. Van kis- és nagy adag, valamint többféle menü verzió. Olyan ételeket is tartanak készen a pultban, amik nagyon nem bírják a mikrózást, viszont hidegen sem jó. A beltér a szokásosnál nagyobb alapterületű, de lélektelen, puritán, kifőzde jellegű. Nem igényes. Az árakon nem minden esetben tudtam eligazodni. De a fizetendő összeg kedvező volt. A kínai kifőzdék közül az olcsóbbak közé tartozik. Egy adag sima rizs, egy adag sült banán, egy csirke nyárs együtt, elviteles dobozokkal került pontosan 2000 Ft-ba. Tipikus 3 pontos hely, én nem ajánlom, de másnak még tetszhet, leginkább az olcsósága miatt.