Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 17 településen
Országjáró 270 városban
járt már
Felfedező 3791 helyen első értékelő
Népszerű író 2496 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 108246 feltöltött kép
Jó
2019. augusztus 1.egyedül járt itt 45 Eredetileg székesfehérvári pizzéria, akik tavaly novemberben bemerészkedtek a fővárosba is, központi helyet, a Bajcsyt választották maguknak, kb. félúton a Nyugati és az Arany János metrómegálló között. Azóta nyitottak Veszprémben is egy pizzériát. Belépve modern, dizájnos, de fiatalos berendezés fogad, az emeleten kis galéria, lenn 4 normál asztal, valamint egy bárasztal van.
A rendelésfelvétel és a fizetés a pultnál történik, majd az elkészült pizzát kihozzák az asztalhoz. Pizzán kívül mást nem is láttam az étlapon, viszont 29 félét készítenek, köztük kuriózumként egy édeset is (nutellával, mogyoróval, mascarponéval). A többi pizzát feltét-gazdagságtól függően kategorizálták 1790-2590 Ft közötti áron. Elvitel esetén 100 Ft-tal olcsóbbak a pizzák, viszont a dobozért 50 Ft-ot kellett fizetni. (bár a szórólap szerint a doboz ajándék, na mindegy. . . )
Kerek, vékony tésztás, nápolyi stílusú pizzát készítenek. A feltétek is részben Olaszországból érkeznek (pl. sonka, sajt, paradicsom, pesto, olívaolaj és olívabogyó), és ha jól, tudom, a liszt is. A pizzákat elektromos kemencében 500 fokon sütik meg, emiatt - és a vékonyságának köszönhetően - nagyon gyorsan, pár perc alatt átsül. Hawaii-t választottam, amelyben a tészta, a sonka és a paradicsom minőségi és finom volt, viszont az ananász bolti konzerv, azon belül is egy elég olcsó fajta. Az étlapon izgalmasnak tűnt a tonhalas-olívás-pisztáciás-bazsalikomos, amelynek zöld pesto az alapja, spenótos-lazacos-fokhagymás, amely tejszínes alapra készül. A személyzet kedves, visszafogott fiatalokból áll. Megjegyzem, hétfőn jártam erre először, és nem voltak nyitva, pedig a facebook oldaluk és a szórólap szerint csak vasárnap lennének zárva.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2019. augusztus 1.egyedül járt itt 45 Közelmúltban nyitott lébár a Dob utca elején, Astoria, Zsinagóga közelségében. Egy pici beugró az egész hely, amibe mindent be akartak zsúfolni, emiatt ha már 2 ember egyidejűleg benn van, akkor is zsúfoltnak érződik. Ez leginkább amiatt van, mivel a csavart fagyit "gyártó" masinát is itt tárolják.
Ahogy a pultos úriember elmondta, csak átmenetileg, mert el fogják innen költöztetni. A fagyiból 2 féle adag kérhető: 490, illetve 690 Ft-ért, csoki, vanília vagy vegyesen. Emlékszem, a 80-as években, gyerekkoromban ez milyen nagy sláger volt a Balatonnál, de most már kevésbé tűnik népszerűnek a gombócos fagylalt mellett. A fő profil, ahogy a kreatívnak semmiképpen sem mondható név is jelzi: a "LÉ". Gyümölcs és zöldséglevek, amelyeket frissen préselnek. Az összetevőknek azonban nem mindegyike friss, mert van, amit kis adagokba bekészítve a mélyhűtőből lefagyasztva vettek elő (pl. déligyümölcsök, mangó). A levek ára egységesen 330 Ft/dl, vannak előre kitalált koktélok, a környékbeli bulinegyedhez illeszkedve 3 féle "Detox" mix, piros, zöld és sárga színben és összetevőkkel. Ételek terén egész nap kínálnak reggelit, elég kedvező áron. (990 Ft, meleg itallal együtt). Szintén ugyanennyibe kerül a panini szendvics, illetve a quesadilla. Van még a hűtőben gyömölcs- és zöldségsaláta, gyümölcsjoghurt granolával (590 Ft). Én egy frissítő, de ugyanakkor tartalmas görög joghurt alapú egzotikus smoothie-t kértem, amelyben ananász, mangó, maracuja, banán volt. (3 dl/990 Ft) Elviteles, fedeles műanyag pohárba töltötték, szívószállal. Környezetbarát megoldás még nincs erre. Helyben is csak ebbe tudják tölteni a leveket. Ha kikerül a fagyigép, akkor a benti részben a fal mentén megközelíthető lesz a fal mentén a könyöklő, ahol 2-3 tud helyben enni, továbbá van a járda szélére kitelepített kis teraszuk 2 db 4-4 személyes asztallal. Nincs árnyékolás, ide tűz a nap. A személyzet tagjai nagyon jópofák, segítőkészek, kommunikatívak.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. augusztus 1.egyedül járt itt 55 A Margit híd budai hídfőjénél induló Frankel Leó utca is már amolyan gasztro-sétánnyá változott (kb. mint a Duna túloldalán a Pozsonyi út). Egymás érik az ilyen-olyan vendéglátó egységek: fagyizó, több pékség, retró kávézókból több is, retró kocsma, újragondolt ételeket kínáló reggeliző-szendvicsező, ebédmenüs pincehelyiség, kiülős borozó terasszal, prémium-kézműves bisztró.
. . a teljesség igénye nélkül. Itt tényleg reggeltől estig lehet enni-inni, ki mit szeretne. Ebbe a kavalkádba csöppent még bele pluszként a Marcello, akik a kávézás kultúráját fejlesztették tökélyre. Kizárólag válogatott minőségű, a legjobb ültetvényekről származó kávéval dolgoznak, saját pörkölővel, amely ki is van állítva a kávézóban. 3 féle pörkölésű (világos, közepes, sötét) kávéból lehet válogatni, a minta kávészemeket megnézhetjük, tapogathatjuk, szaglászhatjuk. Én a közepes pörkölésűt választottam, egy eszpresszó 490 Ft (bármelyik fajta). A beltéren érződik az újdonság varázsa, friss festés, miniál dizájn, skandináv stílusban, a falakon fotók, montázsok, üres kávés zsákok, valamint humoros feliratok, szlogenek, részben a kávéra való utalásokkal. Amitől emlékezetes marad számomra: a kávé mellé adott apró, ropogós, mandulás keksz, hát az valami mennyei! Sajnos külön, nagyobb tételben nem kapható. Érdekesség, hogy többféle kávé-koktélt is készítenek (2000-2500 Ft), alkoholtartalmúak természetesen. Nagyon kedves, profi kiszolgálás.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2019. augusztus 1., kollégákkal járt itt 45 A véleményem szerint nem igazán kreatív nevű Kata étterem - bár a női név mellett asszociálhatunk a japán karate formagyakorlatra, sőt az egyik kedvelt adónemre is - a korábbi, egykor szép múltú Chagall bisztró helyén nyílt meg a Hajós utcai saroképületben. A messziről is látható ikonikus falfestés az épület oldalfalán Chagall emlékére azonban továbbra is megmaradt.
Az étterem teljesen új dizájnt kapott, főleg a színek változtak, barack és sötétkék lett az irányadó, viszont a fedett terasz megmaradt, továbbá a belső 2 terem is, valamint az első helyiségben a pult is ugyanott megmaradt. Az újdonság a konyhán az, hogy kizárólag laktóz- és gluténmentes ételeket készítenek, azaz tej és liszt nincs az ételeikben. Minden hétköznap kínálnak 2 fogásos ebédmenüt (1450 Ft), amely mellé ajándékként jár egy presszó kávé, viszont itt a menü legkésőbb 13 órára el szokott fogyni, néha még korábban is, így érdemes dél körül érkezni. Persze ilyenkor több a vendég is, de a külföldiek általában nem menüt esznek, a konyha pedig elég gyorsan működik. A pincér kedves, barátságos, mosolygós volt. A menü igazából semmi extra, tavaszi zöldségleves házi húsgaluskával - rendes mélytányér, nem csésze -, majd paradicsomos húsgombóc durum tésztával. A főétel elég kicsi, zónaadag, mindössze 3 kisebb gombóc, de ízre harmonikus volt. A kávé hagyományos, olasz pörkölésű. Kötelező szervizdíj nincs, legalábbis a menü esetében nem számoltak fel. A légkondi erősre és túl hidegre van állítva.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. augusztus 1.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy jól célzott ajánlás volt az Elements étterem, amelynek a helyet adó épület is tudna 1-2 izgalmas történetet mesélni. Az 1938-ban épült több szintes irodaházban jelenleg többek között az Enviroinvest Kft. székhelye található, de történetesen a 2007-es ún. Altus-botrányban érintett bérlemény is ebben az épületben volt.
Korábban, 1949-től a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) irodája is itt működött. Az épület földszintjén, a járdára nyitott terasszal várja az éhes vendégeket az Elements étterem, amely emlékeim szerint nem nyithatott meg túl régen (közben utánanéztem, fél éve). Korábban szintén étteremként működött a hely, Chanson néven. Vendégkörét elsősorban a környéken dolgozó irodisták, kormányhivatalnokok adják, akikből errefelé meglehetős számú egyed található. A 3 fogásos ebédmenü 1990 Ft-ért korrekt ajánlat. Amolyan nemzetek konyhája koncepcióban főznek itt, ami nekem határozottan tetszik. Orosz, olasz, spanyol, görög, török, grúz és persze magyar ételek is helyet kapnak. Az étterem honlapján érdemes követni, hogy éppen mivel rukkol elő aznapra a séf. 13 óra után is tudunk még jó eséllyel menüzni, nem fogy el a menüként kínált étel pár perc alatt. A leves csészényi felvezető, marhahús erőleves tofuval, majd bárány kebab pitában, sok zöldséggel, lilahagymával, hasábburgonyával, zöldsalátával, végül a desszert csinos kis tálka somlói (2 gombóc). Hűtött szénsavmentes vizet hoztak kérésre, amelyért nem kellett fizetni. A főétel fűszerezése remekül eltalált. Kiadós az adag, én a krumplinak jó részét meg is hagytam, kellett a hely a desszertnek. Mutatós tálalás, a főétel egy nagy fatálon érkezett. Menü viszonylatban, az ételek minőségét, változatosságát, elkészítését és az ár-érték arányt figyelembe véve a környéken az egyik legjobb választásnak ígérkezik. A személyzet fiatalokból áll, de udvariasak, mosolygósak, ugyanakkor nem bratyizósak. A berendezés elegáns, fém-fa-sötét kárpitok jól eltalált kombinációja; elég sok asztaluk van. Befelé még tovább tágul a tér, sőt van egy VIP terem is, de ezeket a részeket estére, illetve rendezvények idejére nyitják meg. A mosdó szépen felújított, de fura módon koedukált, férfi-női-mozgássérült egyben. (persze lehet, hogy a belső teremnél van további illemhely). Egyetlen negatívum: mivel a terasz felé teljesen nyitott, így a benti részben nagyobb bennrekedt a hőség, nem járt a levegő, izzasztóan meleg volt. Az 1990 Ft már tartalmazza a szervizdíjat, bankkártyával is lehet fizetni.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. július 31.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Bár Budapesten, ha vendéglátásról van szó, akkor a lehetőségek tárháza szinte végtelen, mindig akad új és újabb felfedezésre váró hely, de ennek ellenére mindenképpen érdemes azért vissza-visszatérni a már bevált és jónak bizonyult objektumokba is.
Így történt ez a Kedveskrém pesti oldali fagyizója esetében is, ahol már többször megfordultunk, családdal, gyerekekkel is, akiknek egy kicsit más az elvárásuk egy fagyizóval szemben, mint mondjuk nekem, ráadásul csak annyi kitérőt igényelt a látogatás, hogy a villamosról 1 megállóval korábban kellett leszállnom. Tavaly óta mintha kibővítették volna egy kicsit a helyiséget széltében, de egyebekben a dizájn nem változott. Továbbra is gyerekbarát a fagyizó, az ízeket jelző piktogramok azonnal felkeltették a lányaim érdeklődését, a kis asztalnál pedig lehet színezni, rajzolni. Örömmel nyugtáztam, hogy az árak nem változtak tavaly óta, továbbra is maradt 300 Ft egy gombóc fagyi ára. Átlagos méretű gömbök. Felfedeztem pár, számomra új ízt: csokoládé sorbet, citromos túró, de maradtak a régi jól bevált ízek is: szeder, szilva, pisztácia. Ezúttal a mézes fahéjat próbáltam ki, pikáns, fűszeres volt, és a méz ellenére nem túlságosan édes. Érdemes figyelni a napi fagyit, mert abban olyan különlegességeket is ki lehet fogni, mint pl. paradicsom vagy a zelleres citrom. Hát, ezek inkább a felnőttek ízlésvilágához vannak közel. A járdán kitelepülős terasz van, ami nem túl szerencsés, mert elég szűk a járda, közel a villamossín és elég élénk errefelé a biciklis forgalom (sajnos a járdán is). Az 5 szívecskét továbbra is hozta véleményem szerint, de az aktuális Top3 fagyizóm közé nem sorolnám be őket.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. július 31., kollégákkal járt itt 55 Idén májusban nyitott vérbeli olasz kisvendéglő dél-olasz tulajdonossal, aki egyben a szakács is, ahol nemcsak a legnépszerűbb tészta és pizza szerepel a repertoárban, hanem grillezett húsételek is, erre utal a név-kombináció is. Különösen érdekes a helyszínválasztás, ugyanis egy több éve sikeresen működő szintén olasz pizzéria közvetlen szomszédságában nyitottak meg.
A fővárosban élő, dolgozó olaszok körében gyorsan terjedt el az étterem híre, a vendégkörnek legalább 60%-a olasz, akik nagyon élvezik, hogy a hazai ízeket élhetik itt át újra, és saját nyelvükön beszélhetnek az itt dolgozókkal. Érdekes, hogy az olaszok mennyire ragaszkodnak a saját konyhájukhoz, ételeikhez még külhonban élve is. A "maradék" vendégkör külföldi turistákból, valamint környékbeli dolgozókból tevődik össze. A fiatal pincér lány is perfekt beszél olaszul, de magyarul is. Marketing hírverés nem volt a nyitásuk körül, de úgy tűnik, nem is kell. A benti részben 5-6 asztal van, a teraszon még 3-4, amit a járdából kanyarítottak le. A légkondi nem észlelhető, hiába van 18 fokra beállítva, mivel az ajtó folyamatosan nyitva van. Ebédidőben naponta változó 2 fogásos ebédmenüt kínálnak 1900 Ft-ért. Ezt is vérbeli olasz módra. Először "programon kívül" csak úgy érkezett egy paradicsomos-bazsalikomos-olívás bruschetta, természetesen a kenyeret is ők sütik, ezt a fajtát itthon rozsos paraszt cipóként szoktuk kategorizálni. Az első fogás - előétel? - egy jó adag tészta - tejszínes-sonkás penne, parmezánnal. Nagyon finom, házias, frissen készült, kitűnő ízek, állag és fűszerezés. A 2. fogás két jókora szelet grillezett sertéshús friss zöldsalátával, paradicsommal. Itt már feladtam, kóstolás után jó részét elcsomagoltattam. Mellé kaptam még 3 szeletet a klassz cipóból is. A Cola (kis üveges) drága volt, 600 Ft, az eszpresszó természetesen hagyományos, olasz sötét pörkölésű (400 Ft). A séf folyamatosan jött-ment, minden vendéggel személyesen beszélt olasz-angol-magyar keverék nyelven. Legközelebb érdemes lesz megpróbálni a desszerteket is, tiramisut, panna cottát láttam (1000 Ft). Kötelező szervizdíj nincs, bankkártyás fizetés lehetséges.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. július 31.egyedül járt itt 55 Barátságos, enyhén vintage stílusú kávézó a Nagykörúton, a Nyugati tér közelében. Évekkel ezelőtt, a nyitásukat követően jártam már itt, de arról nem született értékelés, "kor-dokumentálás". Azóta a belső tér bővült, befelé, a ház belső udvara felé bővültek, több asztaluk lett, a kiülős teraszt pedig kis kerítéssel vették körbe, így szeparálva a nagykörúti járdától.
Itt a járdára kitelepülés nem zavaró, mivel az elég széles, és érdekes módon a Nagykörúton a gyalogos forgalom valamiért inkább a szemben lévő páros oldalra koncentrálódik, nem ide. A nyitva tartásuk a korán kelőkhöz igazodik, viszont cserébe korábban is zárnak. Aktuális nyitva tartásuk (nyáron) reggel 7 órától délután 5-ig tart. Reggel olyan akciót kínálnak, hogy bármilyen kávé - akár helyben, akár elvitelre - mellé egy pitét adnak ajándékba. Bár ott helyben is szívesen leültem volna reggelizni, de idő hiányában ezúttal elvitelre kellett kérnem. A latte bársonyos, kellemes, szerencsére nem volt tűzforró (790 Ft/ 3 dl). Ajándékként egy csokis-túrós pitét választottam, ami nem sokkal korábban jött ki a sütőből (normál ára 450 Ft), valamint választottam még egy nagyon jópofa diós kosárkát (300 Ft). Szembetűnő volt, hogy a sajtos-sós rúdon, kakaós csigán és a croissant-on kívül olyan egyedi péksüteményeket is kínálnak, amelyeket máshol nem láttam. Kiderült, hogy a tulajdonosnak van egy sütödéje Kőbányán, ott készülnek ezek is. A My Sweet Bakery-n kívül nincs más vendéglátó egységük, viszont szállítanak több étterembe, pl. a Leroy-t említette a kiszolgáló fiatal hölgy. Délidőben laza ebédmenüket is kapni, szendvicsek, saláták, ínyenc tál sajttal-sonkával-felvágottal. 1-1 teljes kiőrlésű, illetve cukormentes péksüteményt is tartanak. Összességében, kellemes légkörű, szimpatikus, csinos hely, finomságokkal.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. július 30.egyedül járt itt 55 Egy fiatal lány megvalósította az álmait, és nyitott egy ki vegán cukrászdát a Fővám téri vásárcsarnok mögött. Minden süteményt ő maga készít, a pultban látható különleges, mutatós desszertek mind hosszas kísérletezés, próbálkozás után alakultak ki. A pultban is személyesen a kreátor hölgy szolgálta ki a vevőket.
A benti részben csak 2 bárasztalnál lehet leülni, de talán lesz kiülős terasz is. Az alapterület pici, dekoráció minimális, viszont a pultban látott sütik engem teljesen elbűvöltek. Nem vagyok vegán, de tényleg bármelyiket kipróbáltam, megkóstoltam volna. A választás így kifejezetten nehéz volt számomra. Közös egyeztetés alapján a málna-pisztácia mousse-t választottam, ami kitűnőnek bizonyult (800 Ft). Az átlagnál kicsit kisebb a szeletek mérete. A sütik mellett kókuszos tápióka puding is kapható mangóval. Mindenképpen szeretnék még ide visszatérni, érdekel a többi desszert is.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. július 30.egyedül járt itt 55 Családi vállalkozásban működő, házias süteményeket kínáló cukrászda, közvetlenül Dunakeszi Fő útja mellett, parkolás az út mellett lehetséges. Tetszett, hogy az alapvetően széles körben ismert sütemények itt egy kicsit máshogy néztek ki, a hagyományos keretek között is tudtak belevinni valami egyediséget, egyéniséget.
A milotai diós vaníliakocka (370 Ft) és a bajor sült túrótorta is (400 Ft) kitűnő volt. Kedvencem, a Rákóczi túrós is új arcát mutatta meg itt (390 Ft. ) Az árak nagyon kedvezőek, ár-érték tekintetében pedig talán az egyik legjobb Pest megyében. A sütemények frissek, könnyedek, nem túl édesek. Akár a benti asztaloknál, akár a teraszon le lehet ülni kényelmesen. Nyáron fagylaltot is árusítanak. A mosdó tiszta, kulturált.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
6879 értékelés / 688 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
266 település / 27 oldalon