Gyémánt 500
2017. november 5.egyedül járt itt 55 Kislányom hónapokkal ezelőtt, még egy nyári fagyizás alkalmával meglátott itt a pultban egy Halloween díszítésű tortát, és mondta, hogy olyat kér majd a névnapjára. A névnap elérkezett, november eleje, éppen egybeesik Halloween időszakával, de amúgy rendelésre bármikor elkészítik ezt a tortát is. Én kb.
1 héttel korábban rendeltem meg. Mivel a sütöde-cukrászműhely is itt van helyben, akár már nyitásra lehet kérni a tortarendelést az adott napon. 12 szeletes brazil diós csokitorta teljes marcipános burkolatban, narancs tökökkel, csontvázzal, denevérekkel, szellemekkel és egy kiszáradt fával. Éppen olyan, amilyet a kislányom elképzelt, teljes volt az öröm! Ízre is finom volt. Igaz, majdnem 10ezer Ft-ba került (200 Ft-os dobozzal együtt). Bankkártyával lehet fizetni. Elvitel esetén 10% kedvezményt adnak a helyben fogyasztás áraihoz képest (ezek a magasabb árak szerepelnek az étlapon és a pultbeli kiírásokon). Ettem még egy diós rugelach-ot (150 Ft), szintén kiváló, friss, ropogós és nagyon diós volt. A személyzet nagyon udvarias, elegendő létszámban vannak. Ami miatt nem kiváló, hogy előzetesen, a rendelés felvételekor nem ezt az összeget mondták a tortára (több mint 1000 Ft-tal kevesebbet). Szombaton délelőtt több család, illetve párok reggeliztek, kávéztak ottjártamkor. Minden korosztály kedveli a Dunaparkot. Az egyik asztalnál 3 gyerek ült a szüleivel, és kedvességből vitt az egyik pincér a gyerekeknek egy kistányérnyit abból a kekszből, amit a kávé mellé szoktak adni 1-1 db-ot.
2017. október 18.családjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az a jó értelemben vett igazi kisvendéglő, amelyre minden kisebb és nagyobb városban is szükség lenne, még több is. Külvárosias, nyugis környék Újpesten, saroképület, este kivilágított neonfelirattal a bejárat felett.
Az első terem inkább söröző hangulatú, itt található az L alakú pult, majd innen nyílik egy újabb terem szépen megterített asztalokkal, még tovább a mellékhelyiségek és a kijárat a belső udvar - terasz felé (ez utóbbi most zárva volt). Több asztalon "foglalt" tábla szerepel, s valóban sorra érkeznek is a vendégek, inkább a közép- és idősebb korosztály, környékbeliek, többen visszajáró vendégek, akiket a pincérek keresztnéven szólva üdvözölnek. De az újdonsült vendégekkel is nagyon udvarias és kedves a személyzet. Az étlapon főleg magyaros, ismert fogások, nem túl hosszú, meglepetésektől, extráktól mentes. Az ételek többségéből kis adagot is lehet kérni (normál ár 75%-a). Kiadós, tartalmas, jól elkészített, házias fűszerezésű fogások. A levesben a répa egy kicsit túlfőtt, nem ress, az alaplében van némi vegetás beütés, a hatalmas májgaluska házilag készült (800 Ft a nagy adag leves). A túrós palacsinta tűzforró töltelékkel érkezett, vastagon megszórva porcukorral (2 db 590 Ft). Az aktualitások között szereplő fél sült kacsa hagymás tört burgonyával és lila párolt káposztával a férfiak körében a legnagyobb sikert arató fogás, egyúttal ez az egyik legdrágább ételük, de még így is 3000 Ft alatt marad a köretekkel együtt. A burgonya mennyisége egy családnak is elegendő lenne. A kacsa kicsit túl lett szárítva és a bőre nem ropog úgy, ahogy a nagykönyvben meg lett írva. A mellékhelyiség modern, vadonatújnak látszik, szép tiszta. A környéken lakóknak jó szívvel ajánlom, bár ők már biztosan ismerik a Kakukkot. A város másik végéből csak a vendéglő miatt azért nem utaznék át.
2017. október 17.barátokkal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nekem nem jött át ez a Karaván-életérzés. . . a Kazinczy utcában kialakított ételsziget alapvetően jó ötletnek tűnne, de szerintem nem működik. Mivel több vendéglátós hely gyűlik itt össze egy csomóban, közös asztalokkal és bejárattal, az az érzésem, mintha senkié sem lenne a hely, nincs lelke, nincs hangulata.
Bizonyos szempontból semmivel sem jobb, mint a plázák ételszigetei, mármint a hangulat - ami nincs - tekintetében. Pedig egész jó street food lelőhelyek csoportosulnak: Zing, a hamburgeres, Las Vegan's, a vegán street food, Paneer, a sajtos. De itt van a Popsi kézműves jégkrémes is. Nem meglepő módon, főleg külföldi turisták látogatják, gyakorta nagyobb csoportokban. Az udvar murvával van leszórva, eső után sár van, napokig áll a víz a tócsákban. A közös padok, asztalok koszosak, igénytelenek. Mindenki oda ül, ahová éppen bír, rendezetlen, szervezetlen az egész. Az asztalok és a bódék között szűk a hely, ha benn van egy csoport, már csak a tülekedés megy, nem lehet elférni és haladni a belsőbb helyek felé. A kiszolgálás személytelen, figyelmetlen, úgy tűnik, az alkalmazottaknak sem komfortos ez a helyszín. A névadó Karaván Bárban tűnik legjobbnak az ital-kínálat, sokféle izgalmas limonádéjuk van, mondjuk meg is kérik az árát. Egy adag műanyag pohárban 900 Ft-ba kerül. A citromos-lime-osba és az epresbe is friss bazsalikomot tesznek, melyet a pulton lévő cserépben nevelnek.
2017. október 17.egyedül járt itt 55 Elbűvülő, mesés kis hely a Cydonia. Nagyon pici, szűkös, belépve az alsó szinten 2 asztalka és a kiszolgálópult, a pulton néhány szelet házisütemény. A szűk lépcsőn a galériaszintre jutunk, ahol egy századfordulós budoárba csöppennünk. A fogason vintage ruhák lógnak, az Ecseriről vagy a dédi padláson felejtett utazóbőröndjéből kerülhettek elő.
A tükrös fésülködő asztalkánál korabeli retikülök és ékszerek, a polcokon egyéb csecsebecsék. Itt is van 2 kis asztal, ahol le lehet ülni. Az étlap rövid, mindössze 1 lapnyi. Kávé, tea, frissítő kapható, és persze a sütik. Egészen más ez a világ, mint ami az utcán kilépve fogad. Barátnős beszélgetésre, olvasós elvonulásra ajánlom ezt a csendes kis zugot.
2017. október 17., kollégákkal járt itt 45 Amikor 22 évvel ezelőtt elkezdtem dolgozni a Szervita téren, a Városház utcai kifőzde volt az egyik törzshelyünk, ahová rendszeresen jártunk ebédelni a kollégákkal. Már az nagy pozitívum, hogy a Városház Snack azóta is létezik, amúgy a koncepeció és a dizájn gyakorlatilag változatlan.
Egyszerű barna fa-berendezés, bárszékek és magas asztalok, a falakon néhány kép. Rendelni és fizetni a pultnál kell. Sokan elvitelre vásárolnak. Az étlap naponta változik, melyet a pult feletti táblára felirat-csíkokon helyeznek ki, ami elfogy, azt leszedik a tábláról. Mindig van 2-3 leves, 1 főzelék, 2-3 pörkölt, tokány, szószos hús, valamilyen tészta (diós, mákos), frissensültek, bundázott húsok és valamilyen rántott húsmentes főfogás is, mindezek mellé házi savanyúság, szörp (250 Ft) vagy szóda (40 Ft/dl). A legtöbb ételből kis adagot is elhet kérni. Árban igen kedvező, gyakorlatilag bármelyik fogás 3 számjegyű összegből kijön. Rántott camembert-t ettem rizzsel, áfonyamártással (850 Ft). A sajtot frissen sütötték ki. Korrekt, házias ízek, magyaros és jól ismert nemzetközi fogások. Régen nem volt jó a szellőztetésük és a szagelszívójuk, a ruhánk, kabátunk nagyon kajaszagú lett. Most ilyen problémát nem tapasztaltam. Csak ebédidőben tartanak nyitva, 3 közül zárnak, de addigra az ételek jó része is kifogy.
2017. október 16.gyerekekkel járt itt 55 A feltalálók éjszakája rendezvény kapcsán látogattunk el ide, a Gellérthegy lábánál található csillagvizsgálóhoz, amely a Tudományos Ismeretterjesztő Társulathoz (TIT) tartozik. A környéken fizető parkolás van 18 óráig, parkolóhely bőségesen volt, azonban a díjfizető automatát alig találtuk meg.
A rendezvényt ingyenesen lehetett felkeresni, de előzetesen kellett regisztrálni. Kicsiknek és nagyoknak számos izgalmas és interaktív programot találtak ki (kémcsöves, cseppentős kísérletezés, rajzverseny, repülőhajtogatás). Az Új Naprendszer című 3D-s filmvetítés mindenkinek nagyon tetszett. A fotókiállítás is érdekes volt a különböző "égi" jelenségekről. A legfelső emeleten található maga a csillagvizsgáló, amelyet sötétedés után, tiszta időben lehet kipróbálni, szakmai bemutató mellett. Szintén innen jutunk ki a nyitott teraszra, ahonnan különleges panoráma tárul a városra, megcsodáltuk a budai várhegy esti kivilágítását.
2017. október 16.gyerekekkel járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szombaton délután családdal, gyerekekkel ebédeltünk itt. Korábban már sokat hallottam a Mix-R-ről, elég jó véleményeket. Zugló, Bosnyák kereszteződés, forgalmas, jól megközelíthető, a szomszédos kis utcában lehet parkolni. Az étterem 2 teremből áll, mi a belső részben foglaltunk helyet.
A berendezés egyszerű, de barátságos, a falat számtalan színes fotó és plakát díszíti, főleg amerikai filmcsillagok, énekesek képei. Az étlap átláthatatlanul hosszú, a pizza mellett gyakorlatilag teljes ételkínálatuk van. Az árak barátságosak, kifejezetten olcsó étterem (főételek 1800-2600 Ft között, desszertek 500 Ft körül, levesek 7-800 Ft-ért). A kiszolgálás lassú, tessék-lássék, a személyzet tagjai háttérmunkákkal, ebédeléssel, pakolászással, beszélgetéssel foglalják el magukat, legkevésbé a vendégekkel törődnek. Amúgy kedvesek, mindenki jól érzi magát, de egy étteremben mégsem így kellene a dolgoknak történniük. Több alapdolgot elfelejtenek (pl. az evőeszköz később érkezett, mint az ételek és kevesebb, mint amennyien voltunk). A pincér elmondása alapján kiadós, nagy adagokra számítottunk, így csak 3 főételt rendeltünk körettel, plusz egy adag köretet. Mindez hiba volt, és utólag szinte kevésnek bizonyult. Bevallom, én nem laktam jól, ami azért elég ritkaság. A halas ételek közül választottunk pontypaprikást csuszatésztával, vajhalfilét rizibizivel és tartármártással, pisztrángot roston steak burgonyával. Mindegyik főételben csupán 1-1 szelet hal volt. Az étlap ígérete ellenére a pisztráng egyáltalán nem volt ropogós, viszont rengeteg szálka volt benne. A sült burgonya és a steak burgonya is mirelit hatású. Nem kiemelkedő szakácsteljesítmény, hanem olyan ételek, amelyeket bármelyik háziasszony el tud készíteni otthon is. A mosdó az előtérből nyílik, nincs fűtve, nagyon hideg. Egy alkalomnak elment, többet a tapasztaltak alapján nem tervezek.
2017. október 15.egyedül járt itt 35 A Corvin Pláza étkezős szigetével továbbra sem vagyok elégedett, jobban szeretek kimenni a bevásárlóközpont mögötti sétányra, ha itt a környéken szeretnék enni, de ha idő szűkében vagyok, akkor ez sajnos nem fér bele, és marad a pláza legfelső emelete.
A 2 kínai között tapintható különbséget nem sikerült felfedezni a kínálat tekintetében, talán az Ázsia Lótusz valamivel (10-15%) olcsóbbnak tűnik emlékezetem szerint, de lehet, hogy nincs igazam. Tipikus kínai gyorsétterem, a tipikus (magyarországi) kínais fogásokkal, előre elkészített ételek a pultban. Meglepő módon 3 kínai és 1 magyar alkalmazottjuk van, akik nem nagyon kapkodnak a munka - a vendégek kiszolgálása - után. A rendelést felvevő kínai hölgy nem igazán van a topon, nyelvi nehézségek akadályozzák, és a magyar személyzet sem siet a segítségére. Nem is sikerül azt adnia, amit szeretnék. Végül 3. nekifutásra összejön a dolog, a magyar alkalmazott közreműködésével. Az ételek 3 mennyiségben, 3 áron kaphatóak, a legolcsóbb 1 szószos csirkehúsos főétel + köret 890 Ft (kis adag). A közepes adag 1000 Ft, a nagy 1300 Ft körüli. Tálalás vékony fehér műanyag tányéron műanyag evőeszközök, felületesen eltörölgetett tálca. Bankkártyával lehet fizetni. felejthető hely, egynek elmegy. Az ülőhelyek közösek a többi étteremmel, nincs elszeparált részük.
2017. október 15.barátokkal járt itt 55 A szomszéd utcában található No 13 pub a házszámról kapta nevét. Söröző és kávéház a fő "funkció", de szoktak itt beszélgetős közönség-találkozókat, előadásokat és kézműves alkotónapokat is rendezni. Reggelire többféle menüt kínálnak (870 Ft), részben házi fánkkal és dzsemmel.
A Halloween-re készülődve most a sütőtökös lattét (710 Ft) és a sütőtökös muffint vették fel a kínálatukba, melyeket házilag készítenek, nem aromából, hanem sült tök püré felhasználásával, szegfűszeggel. Cseh kézműves sört, a Bernard-ot kóstolhatjuk meg. A borok kínálata elég széles. A kiszolgálás kedves, barátságos, igazán közvetlen, már a legelső látogatás alkalmával is. A berendezés meghökkentő eleme egy életnagyságú ló szobor, amely kerekekre lett szerelve. A falon azokat a festményeket láthatjuk, amelyeket az egyik itteni alkotóklubban készítettek.
2017. október 15.gyerekekkel járt itt 45 Bár a nevében "kávéház és söröző" szerepel, a Remíz egy teljes értékű étterem, viszonylag rövid - 1 oldalnyi - étlappal + még kb. fél oldalnyi séf ajánlattal. Meglepően sok asztaluk van benn, melyeket kissé szövevényes átjárni, továbbá oldalt a kertben még számos szabadtéri asztal is.
30 fős családi rendezvényen jártunk itt, a belső különteremben kaptunk helyet, amelyet esküvői fotók díszítenek az elmúlt 100 évből. Innen közvetlenül ki lehetett jutni a kertbe, a belső részből viszont meglehetősen szűkös átjárón lehetett bejutni idáig. Végig ugyanaz az egy pincér szolgált ki bennünket, ami olykor kevésnek bizonyult, bár ő maga nagyon készséges és igyekvő volt. Egy igazán gyermekbarát hely, az udvaron játszótér, a benti részben nagy játszóterem animátorral. A gyerekek rendeléseit az érkezésünket követően gyorsan felvették (6 féle gyerekétel, köztük paradicsomos spagetti és rántott husi krumplival, sok ketchuppal), és hamarosan fel is szolgálták. A gyerekeim ajándék fagyit is kaptak. Az étlapról a nagy társaság elég sok ételt választott, de a legnépszerűbb választás a lávakövön sült spare ribs (4380 Ft) és a csülök volt (4880 Ft), valamint a Zsüti-féle maceszgombócos húsleves (880/1380/1880 Ft). Az adagok átlagos vagy annál nagyobb méretűek, 2 vagy 3 szelet hússal. Én Kugler csirkét ettem grillezett ananásszal és mátrai salátával (2820 Ft), de megkóstoltam apukám magyaros mangalica szűzérméjét is friss lecsóval (3280 Ft), valamint az anyukám által választott lávakövön sült csípős csirkecombját (2880 Ft). A csülök valóban ropogós volt. Az ételek fűszerezése, elkészítése korrekt volt, de nem különleges, nem párját ritkító. A levesek szerintem túl voltak sózva. A steak burgonya mirelites hatású volt, a köretek kissé unalmasak. Ugyanakkor egyik fogás sem okozott csalódást, mindenki jóllakott. Főleg húsokban erős a Remíz. Az árak szerintem reálisak, jó az ár-érték arány. Az emeleten található női mosdóban van egy nyugodt, elkülönített rész, ahol a kisbabákat tisztába lehet tenni és meg lehet etetni. Az étterem tulajdonosa az Apostol együttes énekese és családja. Sok híresség megfordul az éttermükben.