Gyémánt 500
2016. november 29.egyedül járt itt 55 A MOM Park Bevásárlóközpont legfelső szintjén, a mozi bejárata előtt tágas lobbiban üldögélve várhatjuk a filmvetítést, de ha nem is mozizni jön az ember, akkor is érdemes ide feljönni pár percnyi szusszanásra például a bevásárlás közben vagy után.
A hatalmas üvegportálról a Budai hegyekre nyílik remek panoráma, bár a képbe kissé bezavar a szemközti MOM Sportcsarnok tetőszerkezete, de azért át lehet nézni felette könnyedén. A szőnyeggel bevont padlón kényelmes lila fotelek sorakoznak. A büfé ételkínálata nem széles, helyben, frissen készült szendvicsek kézműves zsemlében, friss zöldségekkel, erdei gyümölcsös, csokoládés és mandulás muffin és 2-3 féle tortaszelet (répatorta, sajttorta. . . . mostanában ezek a divatosak). Amiért valójában jöttem, azt meg is találtam, itt ugyanis még novemberben is lehet fagylaltot kapni. A 7 féle Carte d'Or ízből kedvencemet, a pisztáciát kértem, amelyet kifejezetten jó minőségű ostyatölcsérbe töltöttek. A következő kellemes meglepetés az ár volt, ugyanis egy gombóc mindössze 150 Ft-ba került, s legalább 5 dkg-os volt, ha nem nagyobb. A kávé és üdítő árak is barátságosak: eszpresszó 300 Ft, cappuccino 400 Ft, Cappy gyümölcslevek 300 Ft-ért. A pultos fiatal hölgy mosolygós, kedves, rokonszenves.
2016. november 29.egyedül járt itt 45 A közelmúltban nyílt meg a Gárdonyi Géza Általános Iskolával szemben ez a kávézó, amelyet nem könnyű észrevenni. Nekem is csak azért sikerült, mert éppen az iskola előtt várakoztam. A Vígszínház melletti KINO Café süteményeit itt készítik, főleg házias tortákat, amelyeket nemcsak szeletben, hanem rendelésre egészben is lehet kérni.
Egy szelet 400 Ft, a cukormentesek 500 Ft-ba kerülnek. Rombusz alakú, olasz típusú magos zsemlés szendvicseket is készítenek 400 Ft-ért, ezek közül téli szalámis, vajkrémeset kóstoltam. Vergnano olasz kávét főznek, egy cappuccino 390 Ft-ba került. Reggelire toastot és többféle tojásételt is lehet választani, 3 tojásból 500-650 Ft közötti áron. Barátságos, egyszerű hely, levegős, az asztalok távol vannak egymástól. Jó ár-érték arány, frissen készült ételek.
2016. november 29.egyedül járt itt 45 Hétfőn ebédidőben teljesen véletlenül jártam ebben az étkezdében, amely Angyalföld kevéssé frekventált részén található, a Láng Művelődési Ház és a Láng Sportcsarnok mögötti utcában. A környéken kisebb-nagyobb cégek, irodák működnek.
Kedvező áron kínálnak 2 féle 2 fogásos ebédmenüt (700 Ft-ért), a naponta változó ajánlatban 3 féle leves, 2 főzelék, magyaros főételek, egytálételek és frissensültek, 2 féle desszert szerepelnek. Saláták, vegetáriánus ételek is szerepelnek a kínálatban. 10 féle állandó menüt is kínálnak, jellemzően rántott ételeket (sajt, csirkemell, gomba, máj). Amikor a pénztáros hölgy látta, hogy fotókat készítek, odajött hozzám, bemutatkozott, elmondta, hogy ő az étterem vezetője, és átnyújtott egy heti étlapot. Az adagok kiadósak, jó munkás embereknek való ízekkel és mennyiségekkel dolgoznak. A berendezés egyszerű, funkcionális, praktikus. A hangulat barátságos, látszott, hogy sokan visszajáró vendégek a környékről. Csak hétköznap tartanak nyitva. 900 Ft-ért ettem egy adag rántott csirkemellet vegyes körettel (hasáb mirelitből, rizs) és 0,5 l-es Ice Tea-vel.
2016. november 27.egyedül járt itt 55 Egy kicsit szürreális hely, de nekem összességében nagyon bejött. Jeges türkiz, szürkésfehér és némi élénk lazac a színvilág, vintage stílusban festett korlátok, a galérián az asztal ládákból lett összeállítva, de alig ismerni rá. Vicces állatmintás párnák.
Az étlap színes, életnagyságú fotókkal, és a valóságban is éppen ilyen ínycsiklandóan néznek ki az ételek, nemcsak a képeken. A fő csapásirány eredeti belga recept alapján készült gofrik, melynek 2 fajtája létezik 1-1 városról elnevezve: a kerek és töményen édes, gyöngycukros Liege, illetve a szögletes, ropogósabb Brussels, azaz brüsszeli. Egy áfonyalekváros Liege 600 Ft-ba került. A feltéteket tételenként kell fizetni, általában 2-300 Ft-ért. A másik fő étek a bagel, amelyből a krémsajtos rukkolásat választottam (400 Ft). Hozzá egy finom cappuccino 520 Ft-ért. A pin-up girl stílusban "szétvarrt" (tele-tetovált) pultos lány nagyon kedves és barátságos volt már korán reggel is. Az ételek frissen készülnek, de egy gofrira így sem kell sokat várni, hiszen pontosan 4 perc a sütési idő. A bagel zsemléje remek volt, a tölteléke nemkülönben. Nem hétköznapi hely!
2016. november 27.egyedül járt itt 55 A Wesselényi út körúthoz közeli szakaszán működő minden szempontból remek, színvonalas és barátságos kávézó. Már reggel 7. 30-kor nyitnak, így akár munka vagy iskola előtt is be lehet ugrani egy jó kávéra. A kávé remek, olasz, világos pörkölésű. Egy eszpresszó 390 Ft-ba kerülő, a cappuccino 2 méretben kérhető 520/580 Ft-ért.
A kávé mellé kis pohárban vizet is adnak, fenyőfa tálcán szervírozzák. Többféle muffin 460 Ft-ért kapható, az italfronton a kávé mellett a kézműves sörök és a 100%-os gyümölcslevek is figyelmet érdemelnek. Az emeleten kis galérián lehet kényelmesen üldögélni. Az asztalokon olyan naptár van, amin minden naphoz egy idézet kapcsolódik. Előfordul, hogy éppen nagyon is találó az ember számára. A másik kedves ötlet a "Hagyj itt valamit magadból" kezdeményezés, ha valakinek van hozzá kedve, rajzot, idézetet, gondolatot hagyhat hátra az utána érkezőknek. A kiszolgálás is barátságos, kedves. Szívesen tér ide vissza az ember.
2016. november 27.gyerekekkel járt itt 25 A Visegrádi és a Thurzó utca sarkán éveken át működött a Kata Söröző egyfajta belassult hangulatú kisvárosi ivóhelyként, főleg törzsvendégek részére, de úgy tűnik, végül mégsem maradt életképes a dolog, és bezártak. Utána pár hónapig üresen állt a hely, majd észrevettük, hogy valami ismét készülődik.
Minden nap erre autózom el, és a kerületi fb csoportunkban is megírták, hogy nyílt egy új hely, így nem volt kérdéses, hogy felkeressük. Már 2 alkalommal is megfordultunk náluk, először a gyerekekkel, aztán egyedül is, hogy tudjak pár fotót is lőni. A paleolit életmód elveit figyelembe véve minden termékük cukor-, tej- és gluténmentes, sőt kukorica és szójaszármazékot, adalékanyagot és tartósítószert sem tartalmaznak. Jó kérdés, hogy ezek után mégis mi van bennük? Az árak nagyon magasak, egy kis zacskó száraz, töltetlen keksz 1100 Ft, kimérve 10 dkg 950 Ft-ba kerül. A sütemények, tortaszeletek ára 750-890 Ft között alakul, átlagosnál kisebb szeletekre kell számítani. Minden terméknél feltüntetik, hogy mennyi kalória, fehérje, zsír és szénhidrát van benne, ami az ételallergiások és a diétázók számára is fontos információ. Egy körtés csoki mousse tortát kóstoltam (850 Ft), ami szerintem borzasztó rossz volt. Azzal nem volt gondom, hogy nem édes, de egyáltalán nem jó minőségű csokiból készülhetett (ettem már elég sokszor elég jókat, így van elképzelésem, hogy milyennek kellene lennie), viszont ennek teljesen Katica tortabevonó íze volt, amiben tudjuk, hogy mennyi a valódi kakaó illetve csokoládé. . . Kislányom baracklekváros linzert kért, 4 db több mint 800 Ft-ba került (ezt is kimérve árusítják), illetve egy islert 750 Ft-ért. Ezek szerintem szárazak voltak, és szintúgy íztelenek. Süteményeken kívül szendvicset, salátát, joghurtot lehet még kapni. Mosdóból csak 1 db koedukált van (gondolom, helyszűke miatt), és ez is nagyon szűkös, bár látszik, hogy most újították fel, friss a festés, csempe, kövezés. A víz a csapból lefolyik a WC-hez, a szappan lecsepeg a szemetes tetejére. Összességében nekem egyáltalán nem jött be, de talán aki tényleg étel-allergiás, annak más/jobb a véleménye.
2016. november 27.egyedül járt itt 35 A Butterfly, azaz Pillangó Cukrászda és Fagyizó évtizedek óta hozzátartozik az Oktogon környékének utcaképéhez. Jól emlékszem arra, hogy sok évvel ezelőtt nyaranta kígyózó sorok álltak előttük fagyira várva.
Akkoriban működött közvetlenül mellettük egy másik fagyizó is, akikkel valószínűleg nem voltak egymással nagy barátságban, mert a falra ki volt írva nagy betűkkel, hogy ő nem ugyanaz a cég, és nem ugyanazt a fagyit árulják. A konkurencia azóta megszűnt, mert már egy török gyorsétkezde működik mellettük. Október és március között nem is árulnak fagyit, egyszerűen nincs rá igény. A butterfly amolyan 70-es évek stílusbeli retró cukrászda, neonfények, nem túl ízléses dekoráció, pl. gondolok a bejárat feletti hatalmas bonbonmeggyre. A kiszolgálás ezzel szemben kedves. Fagyi hiányában a téli évszakban be kell érni a süteményekkel, ezekben is a retró vonalat viszik: kardinális, gyümölcskosár, francia krémes. Nincs nagy választék, kb. 10 féle sütemény sorakozik a pultban. Árban azonban bőven középkategóriás, miközben az ízek erősen átlagosak, középszerűek. Egy gesztenyeszívet és egy kókusztekercset vettem (mindkettő 270 Ft), helyben fogyasztás esetén magasabbak az árak, ezzel helyettesítik a szervízdíjat. Nyáron majd letesztelem azért a fagyit is, kíváncsi vagyok, ennyi év után azt milyennek értékelem majd.
2016. november 27., kollégákkal járt itt 25 Az amerikai Subway franchise lánc sok-sok országot követően 2005-ben hódította meg Magyarországot is, ekkor ünnepelte a cég a 40. évfordulóját. Azóta 10 egységük működik hazánkban, főleg bevásárlóközpontokban és forgalmas csomópontoknál. Az Oktogonon lévő Subway éjjel-nappal 0-24 óráig üzemel, így nem meglepő, hogy én is esti, késő esti és reggeli órákban ettem itt.
A klasszikus étel, ami védjegyükké vált, a SUB, azaz a hosszú szendvics, amelyből 10, 15 és 30 cm-es verzió választható, nekem bőven elegendő a 15 cm-es de akár a 10-es is. A pultnál kell rendelni, először a kenyeret kell kiválasztani (fehér, barna, szezámmagos, oregánós). Sajnos a kenyerek egyike sem igazán jó, ami azért baj, mert ez adja az étel alapját. Ezt követően a belevalókat is mind ki lehet választani, én általában csirkését szoktam kérni, egyszer kipróbáltam a húsgombócosat, sőt újdonságként náluk is megjelent a mostanság trendi pulled pork. Sajtot, bacont, salátát, zöldségeket és öntetet lehet választani, majd frissen készítik el a szendvicset a rendelést követően. Az öntetek nagyon cukrosak, tömények. A szendvicset meg lehet grilleztetni, de ezzel én nem szoktam húzni az időt. Salátát, wrap tekercset, chipset és cookies kekszet, muffint, fánkot is lehet kérni. A kis méretű szendvicsek 890 Ft-tól kezdődnek. Az üdítőket papír pohárban adják. A leggyengébb pont a személyzet, nem is tudom, honnan válogatják össze ezeket a lányokat, akik a pultban szoktak lenni? Régebben, évekkel ezelőtt szintén fiatalok dolgoztak itt, de valahogy ők sokkal normálisabbak voltak. Az asztalokat nem nagyon takarítják le a vendégek után, a mosdó szintén elég ramaty állapotban szokott lenni az esti órákban (tudom, ez a vendégek hibája is, de a tisztaságért végső soron nem ők, hanem a személyzet és az étterem felel, őket minősítik az itteni állapotok).
2016. november 27., kollégákkal járt itt 45 A T. G. I. Friday's Westendben lévő éttermében már többször megfordultunk, az ételtől annyira nem voltam elájulva, de a barátnőim kedvelik, és alapvetően nem rossz hangulatú hely. A kollégákkal egyik hétköznap itt ebédeltünk. Azt láttuk a bejáratnál, hogy 11-15 óra között ebédmenüt kínálnak 1890 Ft-ért (pontosabban a kiírás szerint 1890 Ft-tól), de pontosan nem tanulmányoztuk át a részletes feltételeket.
Szinte tele folt a hely, többen asztalfoglalással érkeztek, mi erre nem is gondoltunk, nem számítottunk ilyen népszerűségre, hiszen a környéken számos már étterem, gyors- és kevésbé gyors típusú is működik. A leves adott volt: minestrone leves, a főételek közül 3 ár kategóriában lehet választani. Kértünk rántott csirkemell falatokat (chicken fingers) és csirkés Cézár salátát. Valami elkeveredett a rendelésben, mert a főételek a leves előtt érkeztek. Italt pedig egyáltalán nem kaptunk, pedig elvileg ingyenesen része lenne az ebédmenünek egy üdítő is. Erről nem kaptunk tájékoztatást a személyzettől. A kiszolgálás elég nehézkes volt amúgy is, szinte vadászni kell a pincérekre, s ottlétünk alatt mintha műszakváltás is történt volna, mert az eredeti felszolgáló menet közben "eltűnt". Az ételek viszont kivétel nélkül nagyon finomak voltak, minden frissen készült, ízletes volt, és mennyiségre is elegendő. Az ételek miatt nagyon szívesen visszatérnék később is ide. Szervízdíj nincs. Ami még érdekesség, a konyha és a mosdó közös a szomszédos Planet Sushival. Pedig a konyha profilja egészen már elvileg a 2 étteremben.
2016. november 27.egyedül járt itt 45 Az Oktogon közelében, a Teréz körúton működő kis pékség fő bázisa a 18. kerületben található (már 1986 óta), valamint időszakosan pesti piacokon is szoktak árusítani. Alapvetően benyomásaim szerint az irányvonal kb. a Lipóti Pékséghez hasonlítható, persze sokkal kisebb léptékekben. Egészséges, finom, természetes pékárukat kínálnak.
Kedvencemet, gesztenyéset sajnos nem tudtak adni, így helyette egy diós-fahéjas bádeni kiflit választottam, amely formára és külsőre leginkább egy croissant-ra hasonlít, de annál ropogósabb. A diós és fahéjas szórás kívül van rajta, amúgy töltetlen. 210 Ft-ba került. A spenótos csavart rúd is újszerű (240 Ft), ilyen fajtából eddig csak pizzásat láttam.