2016. augusztus 15.gyerekekkel járt itt 55 Mivel a Zöldlugas Panzióban szálltunk meg félpanziós ellátással, a földszinten elhelyezkedő Zöldlugas Étteremben kaptuk a reggelit és vacsorát. A menüt minden nap egyeztettük, és az egyedi igényeket figyelembe véve vacsorára a fix leves mellé 3 féle főételt, majd 3. fogásként gyümölcsöt kaptunk.
Főleg klasszikus magyaros, inkább fűszeres ételeket készítenek: pl. töltött paprika, Bakonyi sertésszelet, Budapest szelet, de volt rántott gomba és sajt is és egy csirkehúsos főétel. A kínálatnál mindig figyeltek a gyerekekre is, pl. a paradicsomlevesbe betűtészta került, és többek között aranygaluska is szerepelt az ételek között. Egy alkalommal ettünk ebédre egészben sült süllőt, ami fenomenálisan sikerült. Reggelire minden nap adott volt a gyümölcslé, zsemle, kifli, kakaós kalács, vaj, dzsem, paradicsom, paprika mint hideg ételek, és mindig szerepelt 1 vagy 2 féle meleg fogás is (pl. hagymás sült máj, rántotta, ham&eggs, bundás kenyér, lecsó), a gyerekeknek pedig készítettek kakaót. A hely specialitása a lángos, amelyet sokan előre megrendelnek és elvitelre kérnek. A konyha és az egész étterem kis létszámmal működik, ezért telt ház esetén a várakozási idő eléggé meg tud hosszabbodni. Mivel a gyerekek türelmetlenek, mi mindig előre egyeztettük, hogy mikor megyünk, és így nem kellett várakoznunk.
2016. augusztus 15.gyerekekkel járt itt 45 Szüleim már évek óta visszajáró vendégek, velük közösen töltöttünk el ismét pár napot. Ugyanabban a szobában voltunk, mint korábban, mivel ezekben van légkondicionáló, és ez a 2 szoba bár a folyosó felől külön bejáratú, de a közös teraszon keresztül mégis át lehet menni egymás között.
A hely erősségei: (1) a személyzet közvetlensége, kedvessége, segítőkészsége, számukra nincs lehetetlen kérdés, bármikor bármiben lehetett hozzájuk fordulni. (2) a Balaton közelsége, a szabad strand pár 2 perces sétával elérhető egy kis ösvényen keresztül. (3) az étkezés - félpanziós ellátásban igazi magyaros házikoszt, hatalmas adagok, remek fűszerezés, extra kérések és kívánságok figyelembe vételével. (4) összességében korrekt ár-érték arány. Javítandók: a bútorok kezdenek elhasználódni, pl. az egyik fiók előlapja lejár, nem lehet kihúzni és betolni (már 2 éve is ilyen volt), a fürdőszobában a zuhanykabin tolóajtaja nagyon el használódott, kiesik a vájatból, az egyik fürdőszobában (de csak az egyikben) csatornaszag van, valami gond lehet a csatorna hálózat kialakításával. Az egyik szobában régi típusú TV van, amin nem lehetett a csatornákat hangolni. Hiába a 39 csatornahely, ha nem sikerül semmit állítani rajta. Takarítás nincs naponta, csak külön kérésre, de ha szól az ember, azonnal jönnek, tényleg nem lehet semmi panaszunk. Probléma még, bár erről nem a Zöldlugas tehet, hogy a szomszédos Melis Panzió kertjében minden csütörtökön késő éjjelig nagyon hangos és borzalmas élő zene megy (kedden és szerdán is van élő zene, de az rövidebb és sokkal színvonalasabb). Mivel a terasz pont a Melis színpad felé néz, totális hangerővel kaptuk a Hosszú fekete hajat és az egyéb mulatós nótákat éjjel 1-ig. Érkezéskor egy szépen csomagolt kézműves szappannal fogadtak bennünket, az ilyen apró kedvességek mindig jóleső érzéssel töltenek el.
2016. augusztus 15.egyedül járt itt 25 A Panificio il Basilico másik 2 egységében már jártam korábban, a Hold utcai és a Király utcai is kifejezetten jó benyomást tettek rám, melegételt is ettünk a kollégákkal, a pékáruk frissek, kiváló minőségűek voltak. Múlt héten a Babkában is innen származó kenyeret ettünk. A Városmajor utcai pékség több szempontból is csalódást okozott.
Bár az ittjartam. hu-n megjelent korábbi beszámolók szerint még pár hónappal ezelőtt sem volt gondjuk a fényképezéssel - ami úgy gondolom, egy hely számára leginkább ingyen reklám és pozitív hírverés - , a felszolgáló hölgy erélyesen rámförmedt, hogy nem lehet fényképezni. Ebben maradtunk. A pékáruk tekintetében egyáltalán nem volt segítőkész és közlékeny, így választottam ránézéses alapon egy virslivel, sajttal töltött batyuféleséget 420 Ft-ért. Ahogy átfutottam a pultra kirakott pékárukat, csak sósakat láttam közöttük, mind 420 Ft-ba került. Voltak még 200 Ft-ért nagyon izgalmas mini szendvicskék, azokat szívesen megkóstoltam volna. De inkább elvitelre kértem csak ezt az 1 db-ot, mert szerettem volna minél gyorsabban távozni. Sajnos csalódást okozott a "batyu" is, érthetelen módon az alja édes volt, mintha valamelyik cukrozott édes péksüteménnyel lett volna összerakva vagy egymásra téve. Maga a kelt tészta is kissé fojtós, tapadós volt. Kár érte.
2016. augusztus 15.egyedül járt itt 55 Korábban erre járva kinéztem már magamnak ezt a Kávézót, de akkor nem volt lehetőségem bemenni. Reggel 8 órától nyitva vannak, így egy munkás nap megkezdésének tökéletes helyszíne lett egy nagyon finom cappuccinoval, amilyen ízűt még sosem ittam máshol.
A kávét guatemalai-kolumbiai saját pörkölésű kávészemekből készítették, a házi pörkölő ott működik helyben a kávéház emeletén. A hely nagyon különleges hangulatú, az emeleti galériára lépcső visz fel. Sok régi tábla, kávékészítéshez kapcsolódó régi használati tárgyak vannak dekorációként kiállítva, a pulttal szemközti falon régi színes kézi kávédaráló gyűjtemény, még cserépkályha is van. Továbbá az épületben egykoron működő Rill órás dinasztiának is emléket állítottak néhány régi órával és fotókkal. Nagyon tetszett a Csészényi Kávézó, szuper hely, jó szívvel ajánlom. A cappuccino 550 Ft-ba került, az eszpresszó 450 Ft. 3 féle házi süteményt is árusítottak, szeletje 500 Ft, brownie, répatorta és gluténmentes svéd manulatorta volt pttjártamkor az aznapi kínálat.
2016. augusztus 14.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Idén nyáron jártunk itt családunkkal, a szállást interneten foglaltam, miután a helyszínt (Pécs) és az alkalmas időszakot eldöntöttük. Szempont volt, hogy összenyitható szobát találjunk, és legyen wellness részleg is a szállodában. A Makár Sporthotel a város külső zöldövezeti részén található, a klinikák és az egyetem után.
Tiszta, friss a levegő és az étterem teraszáról lelátni az egész városra. A szálloda jó állapotú, felújított, szépen berendezett. Szobánk az első emeleten volt, lifttel megközelíthető, udvarra néző tágas terasszal, kellemes szobákkal, zuhanyzós fürdővel, színvilágban drapp-világosbarna uralkodik. A klíma meghibásodott, amelyről előre értesítettek, és kárpótlásul ingyenesen kaptunk korlátlan üdítőitalt és vizet a minibáról. Szerencsére nem volt ottlétünk alatt 40 fokos kánikula. A szállodában van squash és teniszpálya (szabadtéri és fedett is) is. A wellnessben az úszómedence a gyerekeknek kicsit mély volt, egységesen 130 cm-es, a jakuzzit önkiszolgáló módszerrel kellett működtetni, a szaunák jól fel voltak fűtve, és van mellettük egy hideg merülőmedence. A személyzet nagyon segítőkész és barátságos volt, kaptunk a csomag részeként ingyenes belépőket a Vasarely és a Zsolnay Múzeumba, valamint a Planetáriumba (ezeket választottuk, de még számos további opció volt). Egyetlen hátrány, hogy a közelben nincs bolt vagy cukrászda, ezek pár perces autós távolságra vannak és a belváros is autóval közelíthető meg innen. Parkolni a mélygarázsban és a szálló előtt is lehet. Félpanziót kaptunk svédasztalos formában a szálloda melletti Óbester Étteremben.
Hotel Makár Sport & Wellness válasza
Kedves Vendégünk! Köszönjük megtisztelő értékelését! Örömünkre szolgál, hogy jól érezték magukat szállodánkban, szeretettel visszavárjuk önöket!
Üdvözlettel, Hotel Makár
2016. augusztus 25., Hotel Makár Sport & Wellness, értékesítési vezető
2016. augusztus 14.egyedül járt itt 25 A Dunakorzóra kifutó egyik kis utcában - azaz nagyon frekventált helyen - található kifőzde jellegű lángosozó és palacsintázó. A palacsinták tekintetében tudok nyilatkozni, melyek darabja egységesen 200 Ft. A Nutellás nem igazi Nutella, hanem valamilyen olcsóbb, mogyorót nyomokban tartalmazó utánzat, a túrós nem túrós, hanem túrókrémes, ez is valami felhígított verzió.
A dió meg dejó vagy egyéb pótlék, szóval egy kis átverésről van szó. Előre lesütött és feltornyozott, már régen hidegre hűlt palacsintákat árusítanak. Valószínűleg több órával előre lesütik, remélhetőleg az előző napról megmaradtat azért nem adják el, legyünk optimisták. A töltelék spórolós, a mákban több a porcukor, mint a mák. Ha nem szól az ember, meg is mikrózzák és vastagon beszórják porcukorral, tálalás papírtálcán. A kinti asztalok ragadnak. Kiszolgálás unott, azt érzi az ember, hogy a pénzesebb külföldi turisták számítanak, a magyarok, főleg ha nem 10 palacsintát és 15 lángost kérnek egyszerre, nem érdekesek. Árusítanak hamburgert és gyros tálat is, a kiírt étlap szerint. Nekem nagyon nem jött be a hely, nem ajánlom.
2016. augusztus 14.gyerekekkel járt itt 35 Az értékelés nem magának a Halászbástyának szól, hanem az elvnek, miszerint a rendszerváltást követő években, az évre pontosan már nem emlékszem, egyszerűen körbezárták és fizetőssé tették a Halászbástya látogatását, amúgy hasonlóan a mellette álló Mátyás templomhoz.
Nemcsak a külföldi turistacsoportok részére, hanem minden magyar ember, sőt még a gyerekek is csak nem is olcsó belépő megfizetése mellett mehetnek fel (az önkormányzati és állami múzeumokat, kiállításokat 6 éves kor alatt ingyenesen lehet látogatni). Úgy érzem, ez a magyar kultúrának, történelemnek és építészetnek egy olyan egyetemes emléke, amelyet bármely honfitársunknak látnia kellene, anyagi helyzetétől függetlenül. Kárpátaljai rokonaink voltak nálunk néhány napra, és velük jártuk végig a város főbb nevezetességeit, ennek keretében jöttünk fel a budai Várba, s jöttünk fel a Halászbástyára is, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a csodaszép városunkra, a Dunára. A Halászbástyán üzemel egy kávézó és egy étterem is, így az étkezést össze lehet kötni a nézelődéssel, ez esetben csak az ételért-italért fizetve, bár ez sem lesz olcsó.
2016. augusztus 14.egyedül járt itt 45 A Gozsdu Udvar Dob utca felőli bejáratánál lévő első vendéglátó egység a Stég, amely 2016 elején nyitott meg, ha jól emlékszem. Modern hangulatú, letisztult, fiatalos, világos hely, bárszékes ülőalkalmatosságokkal, a falon érdekes halas dekorációval (pl. száját kitátó preparált harcsafej, amely éppen kinyúlik a falból).
Kizárólag halas ételeket készítenek, elég sok halféle felhasználásával: ponty, hekk, szürkeharcsa, keszeg, atlanti tőkehal, süllő. A hazai halak Tisza-környéki halastavakból érkeznek. A tulajdonos szintén a Tiszánál lakik. Az ételek a Gozsdu nem alacsony árfekvését képviselik, a kis adag fish&chips csónakburgonyával 1690 Ft-ba kerül, ami a Big Fish-nél olcsóbb ugyan, kb. a Nemo-val lehet azonos árfekvésben, azonban itt az adag kisebb. A főételek 2400 Ft körüli árakon kaphatóak, amely a körettel együtt már 3ezres fölé kúszik. A krumpli mirelit, de ezt egyértelműen kommunikálják is az étlapon. Nagyon jó kezdeményezés, hogy hétköznap 2 fogásos ebédet kínálnak 1490 Ft-ért, ahol a főfogás mindig valamilyen - általában magyaros - halétel, melyhez leves vagy desszert kapcsolódik. Szintén pozitívum, hogy árulnak szódavizet (50 Ft/dl), hiszen jól tudják, a halnak úsznia kell.
2016. augusztus 14., kollégákkal járt itt 35 A nyitást követően nem sokkal kerestük fel az Október 6. utcai gasztro-utca új szereplőjét, a grúz konyhát képviselő Vai Me! éttermet. A berendezés modern, kicsit újhullámos, nem túl eredeti, az ülőhelyek bárszékes-felkapaszkodósak, amit nem annyira szeretünk, de valami miatt az új nyitású környékbeli éttermek, borbárok is nagyon kedvelik.
Rendelés felvétel a pultnál, a pénztárnál történik, ahol egy igazi mufurc, sőt kissé arrogáns nőszemélynél kell rendelni és fizetni. Az ételekről nem ad felvilágosítást, annyi "segítséget" kaptunk, hogy olvassuk el az étlapot, de a falon lévő kiírást ne nézzük, mert az nem aktuális. Ez kicsit furcsa, hiszen most nyitottak, s máris nem aktuális? No, mindegy. Az ételek számunkra ismeretlenek, nem mozgunk otthonosan grúz ételekben, így képek és név alapján pozitív benyomás alapján döntünk. Mindegyik általam választott ételt nagyon kellemesnek, finomnak, érdekesnek találtam, és kedvet kaptam arra, hogy további ételeket is kipróbáljak majd a továbbiakban. Satsivi csirkét (fűszeres diós mártásban), padlizsán tekercseket (baklaja) és Oreshki-t (barackmag desszert) választottam. Árban 1-1 adag étel 700-1400 Ft között alakul, de az adagok annyira kicsik, inkább falatka méretűek, hogy 5-6 fogást kell kirendelni egy főétkezéshez. Így összességében elég magasra kúszhat fel a végszámla. Az ételek elkészültét kis csipogó jelzi az asztalon, hasonló megoldással találkoztunk már a Vapiano-ban is. Az ételeket nyitott látványkonyhában készítik, az itt dolgozó, magyarul nem beszélő szakács kedves volt, és a csirkéhez ajándékba kaptam egy lepénykenyér félét.
2016. augusztus 14.barátokkal járt itt 55 A Ferenciek tere közelében található egyedi hangulatú kiskocsma. A mellette lévő Kis Á! -ban több alkalommal megfordultunk kiállítás, koncert kapcsán, ekkor lettem figyelmes a Red Ruin egyedi berendezésére. A bejárat felett "A legvidámabb barakk" felirat fogad, s benn is a kommunista időszak ikonikus figurái tűnnek fel, kissé új fazonnal, pl.
Lenin punk tarajhajjal, színvilágban természetesen a vörös az uralkodó, s az ötszögletű csillagok egy négyzetméterre jutó aránya is jelentős. Hasonló koncepcióval a budai oldalon a Marximban találkozhatunk a Millenáris mellett. Az italkínálatban a sör van egyértelműen fókuszban (pl. Fóti, Legenda, Hopfanatic, Hedon, Szent András stb. ), a 30 féle hazai kézműves sör mellett a cseh vonal is erős. Staroprament és Hoegaardent csapolnak, korrekt árfekvésben. Az ételek kínálata a fiatalos romkocsmás igényekhez illeszkedik, vicces fantázianevű pizzák, pl. Olga Elvtársnő, Bátor Úttörő Proletár Álom 1300 Ft-os egységáron, ezen kívül körözöttes kenyeret, magyaros hidegtálat, kolbásztálat és még Bolsevik Burgert is lehet enni. A bejárat előtt pirosra festett asztaloknál padon lehet ülni, nyári estéken rendszeresen ide szorul ki a vendégek nagy része. Külföldi turisták különösen kedvelik a helyet, jó kis fotótéma.