A bejáratnál egy rendkívül kellemes fellépésű hölgy fogad, az asztalhoz kísér, s közben elnézést kér, hogy már sajnos nem tudnak ablak melletti asztalt ajánlani, ugyanis már mindegyik foglalt. Az esős idő miatt a vendégek kénytelenek voltak beszorulni a teraszról a belső zárt térbe, de én ezt egyáltalán nem bánom, itt úgyis sokkal több a látnivaló. Az itallap és az étlap 1-1 táblán érkezik, de az ételek a falakra is ki vannak írva hatalmas táblákon krétával és sok fekete-fehér "állatos" rajzzal kísérve. A rövid várakozás ideje alatt át lehet tekinteni a marhák és a disznók főbb testrészeit vagy a tafelspitz elkészítésének fortélyait. Ha ez nem lenne elég, a séf a látványsütödében éppen elkészít a szemünk láttára egy izgalmasnak tűnő füstölő-lángoló fogást. Egy klasszikus sajtburgert rendelek coleslaw salátával és sült krumplival. Pár perc múlva egy ifjú hölgy érkezik cserépbe préselt friss házi kenyérrel és fűszeres vajjal, ez minden vendégnek gratis jár. Kicsit meglepődve tapasztalom, hogy a hölgy egyáltalán nem beszél magyarul, de angolul jól elboldogulunk. A vendégek jó része is külföldi, de azért vannak rajtam kívül is magyarok. Az ételre sem kell sokat várni, egy méretes vágódeszkán szervírozzák, és figyeltek arra, hogy olyan kést (éleset) adjanak hozzá, amivel el is lehet vágni a húst. Kicsit furcsán érzem magam, hogy a burgert késsel és villával kell enni, de annyira hatalmas és gazdagon megrakott, hogy kézzel képtelenség átfogni ill. kulturált módon átharapni. A sült krumpli széles hasáb, kellemesen sós, kívül ropogós, belül puha és a hozzá kínált ketchup is jó minőségű. A káposzta saláta sajnos elég kis adag, abból vagy 3x ennyit is meg tudnék enni egy ekkora burger mellé. Ellenben a krumpli mennyisége rengeteg, a felét sem bírom megenni. Az egyetlen negatívum az étellel kapcsolatosan, hogy a burgerben lévő mustár nekem túl harsány, csípős, és eléggé eluralkodik azokon a részeken, ahová sok jutott belőle. A grillezett marhahús közepesen átsütött, méretes, kellemesen fűszerezett. A zsemle is egészen egyedi minőség. Jégsaláta és paradicsom van még a töltelékben. 1 szentkirályi ásványvízzel és szervizdíjjal együtt 4300 Ft-ot fizetek, ami azért elég sok. Nyilván nem az a Kempinski vendégköre számára, de itt érzek némi ellentmondást a bisztró koncepciójával, miszerint az volt a törekvésük, hogy egy olyan laza helyet hozzanak létre, ahová bárki nyugodtan besétálhat, hogy egy jót egyen s jól érezze magát. Úgy gondolom, ennek azért az ÉS-ben van némi anyagi korlátja. (ez a burger az egyik legolcsóbb főételük). Mindennek ellenére egy igen kellemes, szimpatikus és valóban színvonalas hely, ahol jól érzi magát az ember, a személyzet a vendégekért van, nem kell rájuk "vadászni", figyelnek, ott vannak, ha kell, kedvesek, jópofák, de nem bratyizósak.