2019. január 27., kollégákkal járt itt 25 A kollégáimmal tartottunk hazafelé egy céges programról, és itt álltunk meg enni, mivel egyik kollégám, akit hazafuvaroztunk, itt lakik a közelben. Kedvetlen kiszolgálás, takarítás kívánnivalót hagy maga után. Az ételkínálatról nincs mit mondani, ugyanaz ugyanúgy, mint a lánc tagjainál.
Szóval amivel ki lehetne tűnni (azaz kiszolgálás, tisztaság, egyéb körülmények), azzal itt nem sikerült. Mivel volt nálam az előző vásárlás értékeléséért kapott ajándékkupon, ami desszertre jogosít 1000 Ft feletti vásárlás esetén, így azt is beváltottam. Sajnos elég rövid az érvényességi ideje. A szokásos sajtburger menü (540 Ft) mellé egy 6 db-os csirkefalatot is kértem (620 Ft), plusz ajándékba kaptam egy almás pitét. Azt hiszem, most pitén kívül még smoothie-ra lehet beváltani. Természetesen lehet bankkártyával fizetni. A McDonald's applikációt többen is letöltöttük a telefonra, szoktuk nézni, hogy éppen milyen akció van, és a kedvezőbb ár miatt leginkább azok közül szoktunk választani.
2019. január 27.egyedül járt itt 55 A Magyar Konyha étterem-kalauzában fedeztem fel ezt a szuper kis kávézót. Helyszín a Margit körút, kb. félúton a Mechwart liget és a Mammut között. Az újhullámos vonalat képviselik. A kávé kitűnő volt! Eszpresszó tejjel 450 Ft-ba került, korrekt. A barista hozzáállása, vendégekkel való bánásmódja hibátlan, 5 pontos.
Egy nagyon kedves, szimpatikus fiatalember (nem ő a tulajdonos). AWAKEN kávéból főzik a feketét, lehet elvitelre is vásárolni csomagban kávét. Télen óriáspalacsintát lehet enni édes és sós töltelékkel is. Pici a hely, de nagyon kedves. Színes, fiatalos, egyszerű, nem hivalkodó. Normális körülmények között le lehet ülni kávézni. Nyáron a különleges fagylalt a sláger, amelyet virágszirom formában tesznek a tölcsérre, innen ered a névadás. Szóval nyáron is vissza kell térni, ez nem kérdéses!
2019. január 27., kollégákkal járt itt 45 Évek óta működő olasz étterem a Ferenciek tere és az Egyetem tér között félúton. A sajtóban, internetes médiában nem olvastam róluk semmit, viszont többször jártam már erre és kívülről szimpatikus volt. Tágas beltér, toszkán hangulat, kellemes, igényes beltér.
A vendégkört ránézésre üzletemberek, öltönyös formák, külföldiek adják, amit a meglehetősen drága árfekvésű étlap determinálhat. Tradicionális olasz konyhát visznek, pizzák, tészták meg egy csomó minden, de megmondom őszintén, én sok ételüket drágállottam, így azokon az oldalakon nem sokat időztem. Ami szimpatikus volt, hogy a pizza elkészítését soron kívül, gyors határidővel vállalják, és ezt esetünkben tartották is. A 2 szint közül az emeleten kaptunk asztalt, ami nagyon kellemes, hangulatos volt. Egy hagyományos sonka-gombás pizzát választottam (2890 Ft). Kerek, vékony tésztás pizzát sütnek, minőségi alapanyagokkal, feltétekkel dolgoznak. A pizzát a pizzasütő kemencében külön szakács süti, talán ennek köszönhető a gyorsaság. Az egyik pizzát az én véleményem szerint túlsütötték, ha a tészta széle kormos fekete, az már szerintem nem oké. A pincér hölgy kedves, barátságos, szimpatikus volt. 10% kötelező szervizdíjat számolnak fel. Az italok túlárazottak (kis üveges Pepsi 590 Ft + 10%). Ha pénz nem számít, jó szívvel ajánlom.
2019. január 27.egyedül járt itt 45 A fényképezőgépet vittem szerelőhöz, visszafelé futottam bele a PEP burgerezőbe. A név ismerős volt, a pesti oldalon az Arany János utcai metrómegállónál van egy talponállós büféjük. De ez a budai sokkal komolyabb. Itt normálisan le lehet ülni, elég sok asztal van, sőt nemcsak az utcaszinten, de még a pinceszinten is vannak további ülőhelyek.
A pultnál kell rendelni, de utána az elkészült ételeket az asztalhoz felszolgálják. Kézműves burgereket készítenek, árban és minőségben is korrekt. Alapvető, hogy megkérdezte a fiatalember, mennyire legyen átsütve a hús. A burgerek ára 1290-1690 Ft között alakul, a menü +600 Ft, ami tartalmaz egy adag sült krumplit, szószt és egy nagy pohár házi limonádét, amely többféle ízben kérhető. A 100%-os marhahús pogácsa mellett disznóból, csirkéből, a vegáknak gabonapogácsából készítik a fő burgerbe valót, de tépett hús (pulled pork), BBQ csirkeszárny és grillkolbász is szerepel a kínálatban. Tetszett, hogy a legtöbb ételkiegészítő házi készítésű, a hagymalekvár, a coleslaw, a chili lekvár, a füstölt paprikás majonéz, a sajtszósz. Sajtburgert választottam menüben. Az ételek gyorsan elkészültek. Pedig elég népszerű a hely, folyamatosan jöttek a vendégek, főként környékbeli egyetemisták, diákok. Jó, kiadós adag, de a burger mérete még számomra is befogadható, a zsemle nem fullasztó, bár tény, hogy egy kicsit nehézkes volt az evés, mert folyt a szósz a burgerből minden irányban, viszont tényleg finom volt. A krumplitól nem voltam elájulva, az egy kissé szottyant volt, nem ropogós. A házi ketchup viszont finom, messze nem olyan, mint a bolti. A mosdó tiszta, kulturált. Ami nagyon lehúzta az élményt, hogy borzasztó hideg volt. A fizetéskor mondta a pultos srác, hogy sajnos elromlott a fűtőrendszerük, és még várják a szerelőt. A hideg idő viszont pont beütött. A pinceszinten van csocsóasztal.
2019. január 27.egyedül járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Flórián egy több egységből álló pékség, a 8. és talán a 7. kerületben is találkoztam már egységükkel. A tulajdonosokról illetve a cég múltjáról nem tudok semmit, de belépve egyértelmű, hogy ez is egy ün. albán pékség.
Először az összetéveszthetetlen szag az, ami árulkodik, majd a pulthoz közelebb lépve a termékkínálat is egyértelműen beazonosítja, hogy hol járunk, mert mindenhol ugyanazokat a formákat, ízeket, töltelékeket találja az ember. 4-es sós rúd, ugyanebből a tésztából egy nagy, szintén ugyanebből a tésztából a sós perec (100, illetve 150 Ft). A tekercsek között mákos, kakaós, diós. Zsemlék és kiflik többféle méretben. Cukros fonat, pizzaszelet. Pálmalevél, gyümölcsös és túrós táska. . . nem is sorolom tovább, tényleg mindenütt ugyanez a felhozatal albán pékség módra. Az árak itt valamivel magasabbak, mint a hozzánk legközelebbi - 13. kerületi - szintén hasonszőrű pékségnél. De mg így is az olcsó pékségek közé tartozik, ez egyértelmű. Az édes, töltött péksütik többsége 250 Ft-ba került. A kókuszos aprósütit itt nem kilóra, hanem darabra árusítják (30 Ft/db), az aprópogácsát pedig zacskóban, adagra (730 Ft). Elég sok a vásárló. Gépies, érzelemmentes kiszolgálás. Helyben fogyasztásra van egy 4 személyes asztaluk. Ha erre jársz, vehetsz bármit, ugyanazt kapod. Ha éhes vagy, gyorsan eltelít, de egy óra múlva már újra éhes az emberben. Olyan ez, mint az amerikai gyorsétteremláncok. Junk food. Szóval, ha tehetitek, ne ilyeneket egyetek.
2019. január 27.egyedül járt itt 55 Imádni-való hely, be is tettem a kedvencek közé. A helyszín kevésbé impozáns. VIII. kerület, a Práter és a Szigony utca között, a 10 emeletes panelsorok és zajos építkezések mellett egy kis utca szigetként fennmaradt régi házának pincéjébe pár lépcsőfok megtétele után egy egészen más világba csöppenünk. Tipikus cigánybarokk.
Hatalmas festmények vegyes témákban és stílusokban. Az asztalokon terítő helyett szőnyegek. Nagyon családias, barátságos. Egy régi lepusztult műhelyből alakították ki az éttermet, szerintem nagyon jól sikerült. Igazi, magyaros ételek, szívvel-lélekkel, no és finoman, háziasan elkészítve, a kínálat naponta változik. Két féle leves, főzelék, báránysült, borjúszelet, 2 féle desszert. A 2 fogásos menü - bármilyen kombinációban - 1800 Ft, az ún. extra menü 2500 Ft, amiben 3 fogás és talán ital vagy kávé is van. A citrompite egyszerűen csodálatos volt, kitűnő választás (590 Ft). Az italkínálat is sokszínű, borospalackok szortimentje a pulton, többféle házi szörp, limonádé. A citrusos szörpöt próbáltam ki, nagyon passzolt a pitéhez is (260 Ft). A személyzet, két tűzrőlpattant menyecske, mindenesek, ők főznek, kiszolgálnak, pultoznak, majd mosogatnak is. A mosdóban Marilyn Monroe-s WC-ülőke. Egyébként a hely tulajdonosait a Horváth Mihály téri hasonló stílusú Zsiga bárból ismerhetjük, amely azonban sajnos bezárt.
2019. január 27.egyedül járt itt 45 Pontosan a Kálvin téren, a templom mellett található, nyáron nagy terasszal is rendelkező étterem. A mellettük lévő, méltán népszerű, belső udvaros másik éttermet már többször próbáltam meg a Ráday utcában is számos helyet, de most úgy gondoltam, jöjjön sorra ez. Itt is van ebédmenü, naponta változó, fix leves és főétel, a 2 fogás 1290 Ft-ba kerül.
Szigorúan csak délután 2-ig adnak menüt. utána beveszik a táblát, emiatt pár hónapja már csúsztam le az ebédről. A facebook oldalukon mindig előre meghirdetik a menüt, így választottam ki a szimpatikus napot. Nagyon fura volt, hogy hétköznap délután a csúcs-ebédidőben (kb. fél 1-től) rajtam kívül egy áldott vendég sem volt egész végig. Miből lehet így megélni? Vagy majd estére, illetve nyáron jó időben úgyis tele vannak? Rejtély. . . A lépcső alatti, hátsó eldugott asztalnál a személyzet ebédelt. A forgalmas, jól menő éttermekben a személyzetnek soha nincs ideje, alkalma ebédidőben enni, hiszen olyankor a vendégeket kell kiszolgálniuk. Nos, itt erre igazán nem volt szükség. A 2 főnyi pincér "csapat" így is váltásban szolgált ki engem, közben ők is meg tudtak békésen ebédelni
A zöldségleves vajas galuskával csészényi adag, de jó kiadós, magyarosan elkészítve, borssal-paprikával, sok karfiollal, kicsit csípősen. A főétel csirkemell igen vékonyra volt klopfolva, egy speciális párizsias-palacsintatésztás, nagyon ropogós bundában érkezett, kukoricás és zöldborsós rizzsel. Nekem ez a fogás is határozottan ízlett és jól esett. A menü mellé ajándékba jár egy eszpresszó kávé a végén. A pincérlány kérdezte, hogy kérem-e, én kértem, mert ha nem is itt, de úgyis mindenképpen terveztem aznap inni egy kávét. Hát, mit mondjak, nem azért lesz emlékezetes, mert olyan finom volt, hanem éppen ellenkezőleg. Az jutott eszembe, talán nekik is van kritikai érzékük és ezért a rémes kávéért nincs képük nekik sem pénzt kérni. A viccet félretéve, ha csak kávézni jöttem volna be ide, akkor az étel-italra 2 pontnál többet biztos nem adnék. Kötelező szervizdíj nincs, bankkártyás fizetés van.
2019. január 27.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Kifejezetten fiatalokat megcélzó bár a pinceszinten az Oktogon közelében. Nyáron kis kiülős terasszal az Eötvös utcában. Ételeket nem láttam (a plakátjuk szerint a napi leves kizárólag valamilyen ital lehet itt), italfronton főleg a koktélokban erősek. A HopTop Brewery üveges kézműves sörei említésre méltóak.
A kávé középszerű, egy cappuccino 490 Ft-ba kerül. Szó szerint egy játékbarlangról van szó. Ottjártamkor éppen gitározásban versenyeztek a srácok az X-Boxon, többen próbálták legyőzni a hosszú hajú virtuális rockert a gitárcsatában, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Külföldi fiatalok is betérnek ide, hogy célzottan vagy véletlenül, azt nem tudni. Az első terem, ahová beérkezünk, meglehetősen zsúfolt, itt van a bárpult is és a hagyományos kerek kávéházi asztalok mellett egy kényelmes "elterülős" dívány is, de van egy nagyobb alapterületű, nyugisabb hátsó terem is, amelyet rendezvényekre is ki lehet bérelni. A hangulat kitűnő, a televarrt szakállas pultos srác mindenkivel barátságos.
2019. január 26.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Távolról kezdem. . . Rajkot egy indiai nagyváros, Gujarat állam 4. legnagyobb városa, több, mint 1,2 millió lakossal. A Rajkot Palace egy elegáns, újnak mondható indiai étterem a belvárosban, az Egyetem térnél, amely 130 férőhellyel hazánk legnagyobb indiai étterme. Valóban elegáns a beltér, L alakú alsó rész, fent keskeny galéria vízipipákkal, kényelmes fotelekkel.
A pincerészben hatalmas bár, sok asztallal, bár ezt valószínűleg csak külön rendezvényekre, csoportoknak nyitják meg. A belső tér elegáns, igényesen kialakított, arany, fekete és barna az uralkodó színvilág, sok szép szobor, a bejárattal szemben például Ganésa, valamint monumentális festmények vannak a falon. A konyha tradicionális indiai, de nem hindu, mivel a csirke, bárány, hal és rák mellett marhahús is van. Itt is jobbára az ismert fogásokat találjuk, curry-k, tandoor-i ételek, byriani, a rizses egytálétel, kebab, 3 féle dahl. Sertéshús viszont nincs. Alapvetően az ételek meglehetősen drágák. Húsos főételek 2000 Ft felett indulnak kb. 3500-ig, és ebben nincs még benne a köret (basmati rizs 600 Ft-tól felfelé). Így aki mégis ki szeretné próbálni, annak az ebéd menüt, azaz a thalit javaslom, a csirkés 1700 Ft, a vegetáriánus 1500 Ft. (+10% kötelező szervizdíj). Az adag ugyan meglehetősen kicsi, de egy változatos, autentikus, remekül összeállított, karakteres fűszerezésű válogatást kaptunk. Basmati rizs, teljes kiőrlésű naan lepénykenyér, csirke curry (kicsit csípős), zöldség curry karfiollal, zöldborsóval, répával, gombával, sárga dahl és papadam. A személyzet - legalábbis a pincérek, akikkel találkoztam - magyarok voltak. Átmenetileg nem lehet bankkártyával fizetni, viszont nagy bankjegyből nem tudtak visszaadni. Ilyen esetben egy ilyen szintű helyen erre előre fel kéne készülni, úgy gondolom, ez nem a vendég problémája.
2019. január 26.gyerekekkel járt itt 55 A gyerekeink 8. születésnapját tartottuk itt. Korábban nem ismertük ezt a szabadulós játékot, a Hegedűs Gyula utcai Mindcrime Zsúrgyárban érdeklődtünk, és ők javasolták. A helyszínt nem könnyű megtalálni, mert nincs semmi kiírva, s bár a hivatalos cím Benczúr utca, de nem itt, hanem a Felsőerdősor utcában van a bejárat.
Dupla vasajtó, pincelejárat lépcsőkkel (nem akadálymentesített! ), a kapu felett egy kis fáraó kép, ez volt a jel! Jó helyen járunk. Ez a szabadulószoba inkább gyerekeknek, gyerekes családoknak alkalmas, felnőtt szemmel a könnyebbek közé tartozik. A fogadóteremben van egy lovagi asztal, díszesebb székekkel az egyik oldalon, a másik oldalon viszont 2 egyszerű pad, ami többször is szétesett a gyerekek alatt (nyilván nem vigyázzban ültek rajta). A felnőttek, várakozók számára kényelmes kanapé. A szabadulós játék a középkori lovagi vár, elvarázsolt kastély témakör köré van felfűzve. Mivel mi elég nagy létszámú csapattal mentünk, így két részre bontva, két körben mentek be a gyerekek. Két animátort biztosítottak, akik közül az egyik rádión tartotta a kapcsolatot a szabaduló játékosokkal, illetve osztott kamerán lehetett kintről figyelni, hogy éppen hol tartanak a kihívásban. A 60 perces szintidőt mindkét csapat tartotta, sikerrel kijutottak. A szülinapi csomagok közül több félét lehet választani. Mivel saját büféjük nincs, a szülinapi tortát a Daubnerből hozták, valamint chips, üdítő, ásványvíz volt bekészítve. A többi szülinapi programhoz képest árban kedvező volt. Nemcsak szülinapi zsúrra, de családi programként is ajánlom. A 2 animátor lány kedves, segítőkész volt, lehetett társasjátékozni is. A program összesen 2 és fél órás volt.