2016. november 17., kollégákkal járt itt 45 A Hold utcai piac földszintjén a közelmúltban nyílt újabb étkezőhely. Nagyon egyszerű az egész, egy nagy tepsiben előre elkészítve, majd folyamatosan hűtve várja az éhes embereket a paella, amelyet a rendelés esetén pár perc alatt felmelegítenek, összepirítanak. Minden nap ugyanaz az egy féle szokott lenni, mégpedig fekete kagylóval és rákkal.
Nagyon jól néz ki, és ízre is autentikus, azonban árban nem olcsó, 1 adag 2450 Ft, amelyet egy kis 2 füles fém serpenyőben tálalnak. A pult körül székek vannak, puha zöld takarókkal, ide leülve lehet megenni a kiadós egytálételt. Egy eszpresszó 390 Ft-ba kerül, de ha kávé, akkor szerintem jobb választás a szomszédos Babkávézó.
2016. november 17., kollégákkal járt itt 45 A Hold utcai piacon remek étkezőhelyeket találni, ezek sorába csatlakozott a Kandalló Market, a Kandalló Kert és a Kandalló Pub után a "kandallósok" újabb ötlete. A koncepció nincs túlbonyolítva, 4 féle kézműves hamburgert készítenek (klasszikus, BBQ, csípős, kecskesajtos vega), amelyek mellé házi chipset, fokhagymás tejfölt és coleslaw salátát adnak.
Árban 1790/1890 Ft-ba kerül, ami nem a legolcsóbb, de korrekt árfekvés, és valóban kiadós, tartalmas étkezés, jól lehet tőle lakni ebédre. Vacsora időben már nincsenek nyitva, bezár a piac. Oreo sajttorta szerepelt még az 1 lapnyi étlapon, de azt nem kóstoltuk. Többféle szörpöt és limonádét lehet inni (390/590 Ft 3dl), de akár sima szódát is (50 Ft/dl). A levendula, akác, hárs, bodza, menta szörpök közül az akácot választottam, amelyet befőttes üvegben szolgálnak fel citromkarikával és szívószállal. A hamburgereket rendelés után, frissen készítik a grill lapon, a vendég ízlése szerint átsütve, majd egy szögletes fém tálban tálalják. Kb. 10 percet kellett várni az elkészülésre. Én well-done kértem, így is kaptam. A chips majdnem hideg és kis mennyiség volt. A hamburger minden összetevője jó minőségű és az összhatás is remek. A legnagyobb problémát számomra a hideg okozta. A kinti hosszú pados asztalnál is, de a benti bárszékeknél is borzasztó hideg volt, mivel a piacon nincs fűtés.
2016. november 15.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Nagymező utcában több mint 2 éve sikeresen működő "szaftos húsos" tavaly decemberben nyitotta meg a "kistestvért" a Madách téren. A kínálat teljes mértékben megegyezik a 2 egységben, viszont konyha csak a Nagymező utcában van, onnan szállítják át az ételeket ide.
A fő csapásirány többféle sült, pácolt-mártásos húsos szendvics, körettel (sült krumpli vagy coleslaw saláta), menüben (napi levessel vagy desszerttel). Mivel a kacsa már egyszer bejött, most is azt választottam, a mostani kacsahús mellé kacsmájat és csemege uborkát tesznek a szendvicsbe, ami jóféle ciabatta zsemléből készül. Ez sem rossz, de nekem a csúcs a régi konfitált kacsás verzió marad, lilahagyma lekvárral. Javasoltam is a pultos fiatalembernek, hogy ha lehet, vegyék vissza az étlapra, mert az valóban kiválóan sikerült. A kis adag menü 1190 Ft, tartalma: fél szendvics, leves/desszert, sült krumpli/coleslaw, ami nekem bőségesen elegendő volt. A napi leves paprikás csirke leves, melyet papírpohárban tálalnak. Kissé meghökkentő az íz-kombináció, a csipetke jól sikerült, viszont a hús nem volt lebőrözve. A napi desszert répatorta, az nem tartozik a kedvenceim közé. A coleslaw is kellemes, lilakáposztából készült. Az ételeket kartonpapír tálcán szervirozzák, műanyag evőeszközök vannak. Tervezik lebomló/bio evőeszközök használatát a közeljövőben. Nagyon klassz hely, finom ételekkel és szuper kiszolgálással!
2016. november 15.gyerekekkel járt itt 35 A KÖKI Terminál játszóházában voltunk a gyerekekkel, előtte ebédeltünk. Mi felnőttek a mexikói ételeket preferáltuk a szomszédos étkezdében, a gyerekek viszont nem tágítottak a spagetti mellől, így a 2 Konyha nevű helyen vettünk egy adag bolognai spagettit nekik, ami 990 Ft-ba került volna, de egy levessel menüben csak 1090 Ft volt a menüár, így kértünk mellé egy frankfurti levest is.
Ha jól emlékszem, 3 leves közül lehetett választani, és ez a fix 1090 Ft-os menüár az összes főétel esetében választható lehetőségként kínálkozott. A bolognaira ingyenesen adtak reszelt sajtot, ketchupot vagy plusz paradicsommártást viszont nem. A tészta szerintem nem volt túl bizalomgerjesztő, olcsó kinézetű, előre bekevert tészta és bolognai mártás, kevéske darált hússal. De a gyerekeknek ízlett. A frankfurti leves kissé el volt sózva, de alapvetően nem volt rossz. Kaptunk pluszban egy másik tányért is, mert a másik gyerek is meg akarta persze kóstolni. Az ételeket a legolcsóbb műanyag tányérokban tálalják, műanyag evőeszközöket kaptunk mellé. Kártyával lehet fizetni. A fizetés után derült ki, hogy ottjártunkkor akciós hétvége volt az üzletházban, és mindenféle ajándék- és kedvezménykuponokat lehetett beváltani. A 2 Konyhában ajándék süti járt minden menü mellé, amit a pénztárhoz visszatérve meg is kaptunk (külön kérésre, a személyzet nem ajánlotta fel). Egy egész jó több lapos krémest kaptunk, bár elég kis adagnyit.
2016. november 14.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az újlipótvárosi Pozsonyi úti fánkozóban már több alkalommal jártam, pár hete tűnt fel, hogy a Károly körúton is nyílt egy újabb egységük, kb. félúton a Deák tér és az Astoria között. A dizájn hasonló: hatalmas üvegportál, világos, fiatalos, könnyed színvilág és berendezés, a fehér szín dominanciájával.
A "könyvtárra" utalva egy könyvespolcon könyvek, pár kényelmes karosszék az ablaknál, de IKEÁ-s stílusú fehér kerek asztalok is vannak normál székekkel. A fánkok klasszikus kerek formájúak, a lyukas közepűek töltetlenek, csak kívül, a tetejükön van rajtuk mindenféle édes-gyümölcsös bevonat, míg a lyuk nélküliek a töltöttek. Árban 340-380 Ft között alakul, ami nem olcsó, de a többi fánk lánc is hasonló árazással dolgozik. Délelőtt még minden ízből széles a választék, amely a zárás előtti órára erősen meg szokott fogyatkozni 1-1 forgalmas nap végére. A fiatal pultos hölggyel történt konzultáció alapján a szintén szimpatikusnak tűnő áfonyakrémes és karamellás helyett egy kívül csokoládé öntetes, belül narancskrémmel töltött fánkot választottam 380 Ft-ért. Friss, tömény, nekem a kellemesnél 1 fokkal édesebb, de a fánkok már csak ilyenek.
2016. november 10.egyedül járt itt 55 A Király utcában működő vintage stílusú kávézó a Hotel Carat mellett működik, évekkel ezelőtt még a szálloda reggeliző helyeként használták, most viszont már független a 2 egymástól, bár hátulról most is van átjárás a szálloda recepciója felé.
Az ajtón belépve bal oldalon a pultot találjuk, vele szemben a fel mentén bárszékes, pultos ülőhelyek a pár percre beugró vendégek számára. A belső rész nagyon barátságos, almazöld-törtfehér-szürke az uralkodó színvilág, a berendezés nagyon kellemes, stílusos. A kávét a vendégek egyedi igénye szerint is szívesen elkészítik, a kiszolgálás mosolygós, kedves. A kasszikus vajas croissant (300 Ft) csokis párna (350 Ft) kapható a péksütemények közül, de a süteményes pult sokkal ígéretesebbnek tűnik. Többek között olyan különlegességek, mint a passiógyümölcsös-mogyorós torta, macaron sajttorta, de sós karamellás és citromos tarte is szerepel a kínálatban (süti/torta szelet árak: 690/790 Ft). Árakban a környéknek megfelelő (espresso 360 Ft, cappucino 490 Ft).
2016. november 9.egyedül járt itt 45 Az "á table" franciás stílusú péksüteményeit és desszertjeit már több alkalommal és megelégedettséggel teszteltük, de a Nagymező utcai egység eddig még valahogy kimaradt. Nagyon finom péksütemény illat lengi be a helyiséget, amely az ajtón belépve azonnal beletelepedik az ember érzékszerveibe, s tudni, hogy innen üres kézzel biztosan nem fogunk távozni.
Az erdei bogyós gyümölcsökkel készített Brioche bostock (590 Ft) sajnos némi csalódást okozott, sem a tésztája, sem a tölteléke nem hozta az elvárt magas szintet, hiába volt friss, viszont a Serrano sonkás-sajtos szendvics (690 Ft) szerencsére kiköszörülte a csorbát, ez olívás panini-ből készült. A kiszolgálás kissé amatőr, de kedves. Az árak meglehetősen magasak. A hely pici, ottjártamkor nem lehetett volna sehol leülni helyben fogyasztásra (ülőhely hiányában), ezért inkább elvitelre kértem az ételeket.
2016. november 8.egyedül járt itt 45 A Bécsi utcában október 3-án nyitott meg a szórólapjuk szerint "exkluzív" baba-mama klub és kávézó, bármit is jelentsen ez az exkluzivitás (remélhetőleg nem az árfekvésre utal). Az utcaszinten kellemes kávézó kényelmes asztalokkal, fotelekkel, a bejárat előtt kinti terasz szintén nagyon kényelmes ülő-alkalmatosságokkal.
A bárpultban az italok mellett üveges bébiételek is sorakoznak, gondolva a legkisebb vendégek igényeire. Innen egy lépcsőn lehet lemenni a pinceszinten lévő foglalkoztató terembe, ahol különféle tornákat, jógát, balettet tartanak (baba-mama és kismamás is). A mosdó is az alagsorban található és a belső udvaron keresztül, hátulról egy lépcsőn közelíthető meg. Az üdítőkön és kávéféleségeken kívül koktélokat, szendvicseket, paninit, salátákat fognak kínálni, bár az ételkínálat a nyitást követő napokban még nem állt teljesen össze. Meglepő volt számomra, hogy egy ilyen helyen az alkoholos italok teljes vertikuma megtalálható volt, bár az is igaz, hogy a kisgyerekes szülők élete igencsak stresszes az első hónapokban, nem csoda, ha szükségük van egy kis lelazulásra.
2016. november 8.egyedül járt itt 45 A Nagymező utca ezen szakasza nagyon kellemes hangulatú, a párizsi Montmartre környékét idézi. A Thália Színház mellett található kávéház a Mai Manó Ház épületében található. Igazi századfordulós hangulatot megidéző, stílusosan kialakított, barátságos légkört árasztó hely, kényelmes asztalokkal, szép berendezéssel.
A falon rengeteg fotóval. Finom kávét készítenek (cappuccino 530 Ft, kávé+croissant 870 Ft), de az ételválaszték is nagyon sokszínű, vonzó, kezdve a szendvicsektől a minőségi süteményeken, péksüteményeken át, de ennél kiadósabb ételeket is készítenek: sajttálat, paraszttálat és tojásos komplett meleg reggeliket is. Az árak egy kicsit magasabbak az átlagosnál, de egy ilyen hangulatos helyen ez számomra még elfogadható. A sütemények 6-800 Ft-ba kerülnek.
2016. november 8.gyerekekkel járt itt 35 Gyerekekkel együtt jártunk a Campona Játszóházban, s ha már itt jártunk, a bevásárlóközpont vendéglátó helyein választottunk ebédet is. A gyerekek a "Meki" mellett döntöttek (ismét), én viszont inkább valami mást választottam. A Kerkyra Görög Taverna névre hallgató gyorsétteremben a gyros a legnépszerűbb étel, amelyet csirkéből, borjúból (?
, inkább marha) vagy vegyesen készítenek. A gyros tál 1440 Ft-ért nem tartozik éppen a legolcsóbbak közé, de összességében megfelelő mennyiségű és elég kiadós volt, bár a hús helyett inkább a sült krumpli dominált a tányéron. A kiszolgálás a pultnál történik, de 2 lépésben. Először a pénztárnál kell sorban állni és fizetni, majd egy másik alkalmazottnál lehet az ételt kikérni. Ez eléggé meghosszabbítja a várakozást, mert kétszer is sorba kell állni. A tálhoz csak 2 negyed pita járt, nem egy egész, mint általában a többi gyros-os helyen.