2016. szeptember 28.egyedül járt itt 25 A Liszt Ferenc téri megszámolhatatlan és időszakosan változó étterem-kínálat egyik szereplője. Erre jártam, és szimpatikus lett a kiírás alapján a napi ebédmenü, ezért tértem be. 2 fogás 990 Ft-ért, árban is kedvező ajánlatnak tűnt. A beltér is tetszett, kellemes környezet, mediterrán hangulatú dekorációval.
A hellyel a fő probléma a szervezetlenség. Egyetlen fiatal pincérlány futkosott a kinti terasz - elég nagy méretű - és a benti asztalok között. Nem igazán látta át a feladatát, nem sikerült lekövetnie, hogy mely vendégek mire várnak, és éppen hol tartanak az étkezésben. A rendelés felvételére és az ételek kihozatalára is rengeteget kellett várni, már azon voltam, hogy inkább felállok, és elmegyek, de végül eltöltöttem az időt e-mailek olvasásával és megválaszolásával. Az ebédmenü igencsak becsapós volt, mert az adagok nagyon picik, még egy gyerekmenüben is többet adnak. A paradicsomleves a csészében félig sem volt, és a főétel gnocchiból is igencsak kis mennyiség került a tányérba. Az ízekkel alapvetően nem lett volna gond, de semmi kiugró ízélmény nem ért. Mindkettő fogás ehetetlenül tűzforró volt, sokat kellett várni arra is, hogy ehet hőmérsékletűre hűljenek. Az látszik, hogy ez az ebédmenü egyfajta csali, mert az egyéb ételek-italok árai elég magasak. Egy kis üveges 2 dl-es Cola 490 Ft-ba került (fél menü ára), és az egészre felszámolnak 13% kötelező szervizdíjat. A fizetés sem volt zökkenőmentes, ez is ugyanannak az egy alkalmazottnak a feladata (miközben a pultban 2 másik kollégája látványosan unatkozott, és ők szemmel láthatóan nem a szakácsok voltak). Mivel az előző vendégnél nem tudták megoldani a kártyás fizetést, valami gond akadt a terminállal, én inkább készpénzzel fizettem, nem akartam újabb negyed órát a fizetéssel is elpazarolni. Nem tudom, mit csinálnak, amikor nem ennyi vendég van, hanem tele van az étterem, akkor vajon hogyan kezelik a helyzetet?
2016. szeptember 28., kollégákkal járt itt 45 A Bazilika előtti Szent István tér gyakorlatilag minden oldalról ilyen-olyan vendéglátó egységekkel van körülbástyázva. A környéken a főleg magasabb árfekvésű helyek között a legolcsóbbak közé tartozik a Pizza Me. Sokféle nagy méretű, vékony tésztás pizzaszeletet készítenek, az olcsóbb kategória 390 Ft-ba, a drágább 470 Ft-ba kerül.
Én ez utóbbiak közül választottam sonka-gombás paradicsomosat, amelyhez ingyen kaptam extra paradicsomszószt, valamint tejszínes gombásat. 2 szelet pizzától nem lehet jól lakni, ezt azért érdemes leszögezni. A hely nagyon pici, bent csupán néhány magasított bárasztal van, viszont jó időben kint is vannak asztalok, ott sokkal komfortosabb üldögélni. A pizza tésztája és sütése remek, minőségi alapanyagokkal dolgoznak, bár a feltétekből lehetne egy kicsit többet rátenni. Ha a pultból választunk, akkor sem kell attól tartanunk, hogy hideg pizzát kapunk, mivel fogyasztás előtt 1 percre beteszik a sütőbe, így meleg és ropogós lesz. Negatívum, hogy nehéz kulturáltan enni, mert nincs evőeszköz, papírtálcán szervíroznak és 1 lapos, hártyavékony szalvétát adnak.
2016. szeptember 28.egyedül járt itt 45 Több mint 10 éve minden héten egyszer járok a Tisza utcába, ennek ellenére elég sok időnek kellett eltelnie, mire a Green Thai Étterem létezése feltűnt. Pedig többször parkoltam szinte a bejárat előtt. Nincs agyonreklámozva a hely, az biztos. Az elhelyezkedése sem túl kedvező, ez a környék már nem túl bizalomgerjesztő, alig van gyalogos forgalom, és az utcaszintről egy pincébe kell leereszkedni a lépcsőn.
A belső tér hangulatos, de meglehetősen puritán. Vannak normál székes asztalok és magasított pultos, bárszékes ülőhelyek is. Az ételeket egy légtérben, látványkonyha szerűen készítik el. Ez nem gyorsétterem, nem előre elkészített ételek közül lehet válogatni, hanem frissen sütik a húsokat és a tésztaételeket, bár feltételezem, a levesek már előre meg vannak főzve. Ottjártamkor a normál étlap mellett időszakos kínálatot is meghirdettek, én ezek közül választottam currys csirkenyársat rizzsel és mogyorómártással, amelyhez 690 Ft-ért lehetett levest és teát választani. A leves kókusztejes hideg gyümölcsleves volt egzotikus gyümölcsökkel (valószínűleg részben konzervgyümölcs felhasználásával). A fogások nagyon finomak, autentikusak, különlegesek voltak és az adagok is kiadósak. Mivel kis adag ételt nem készítenek, a rizs és csirkenyársak egy részét hazavittem, amit már nem tudtam megenni. A gyerekeknek is nagyon ízlett otthon. Nem olcsó hely, inkább középkategóriásnak mondanám, hiszen 3000 Ft-ot fizettem. Bankkártyát elfogadnak, szervizdíj nincs.
Érdekes
2016. szeptember 28.gyerekekkel járt itt 45 Idén második alkalommal jöttünk el a csillebérci kalandparkba, amely a Gyermekvasút csillebérci állomása mögött található. Kedvezményes családi jegyet vásároltunk, így a belépő a normál ár felébe került. 3 korosztály szerint sorolják be a pályákat, amelyek fokozatosan nehezednek.
A legkisebbek is 6 pályán mehetnek végig, a felnőttek részére is több pálya áll rendelkezésre, így összességében az országban működő többi hasonló kalandparkkal összehasonlítva talán itt található a legtöbb mászópálya. Az animátorok segítőkészek, lelkesek, viszont véleményem szerint túlterheltek, néhány emberrel többre lenne szükség, úgy gondolom. A hátizsákokat be lehet tenni külön kulcsos szekrénybe, ennek 300 Ft-os díját a közel sem olcsó belépő mellett őszintén szólva nem tartottam korrektnek. A pályák között egy kis játszóteret is kialakítottak egyszerűbb játékokkal, a legkisebb, ovis korcsoport részére. A negatívumok: a mellékhelyiség egy konténerben működik, amelynek a tisztasága hagy némi kívánnivalót maga mögött, WC papír, kéztörlő sem volt. Elvileg van egy kis büfé a kalandpark területén belül, de ez nem is volt nyitva, a korábbi látogatásunkkor igen, viszont egyértelmű volt, hogy nem tud kiszolgálni megfelelően ennyi embert, sem gyorsaságban, sem ételválasztékban. Palacsintán és üdítőkön kívül szinte mást nem is lehetett kapni, talán még némi csomagolt csokiszelet és keksz szerepelt a kínálatban. Összességében egy igazán klassz hely, amely a család minden tagja, vagy akár baráti társaságok számára is remek kikapcsolódást tud nyújtani, de a kapcsolódó szolgáltatásokat illene fejleszteni.
2016. szeptember 28.a párjával járt itt 35 A Harrer Sopronban szinte fogalommá vált már. Mi először a Belvárosban lévő cukrászdájukban jártunk, de másnap felkerestük a Csokoládéműhelyt is, ahol a finomságok készülnek. Minden nap tartanak bemutatókat, ahol a csoki készítés tudományát elleshetik az érdeklődők, és természetesen a kóstoló sem marad el, erről ugyan mi lecsúsztunk (délelőtt 10 órakor kezdődött), de nem bántuk, mert a cukrászdában vigasztalódhattunk.
Nagy alapterületű, tágas, modern, napfényes helyiség, a csokibarna és a türkiz a két domináns szín a dekorációban, hasonlóan a másik egységükhöz és a csokoládék csomagolásán is ez a színvilág köszön vissza. A pultban hatalmas választékban sorakoznak a csokoládé bonbonok, sütemények, torták, édes péksütemények. A hátsó traktusban pedig csokoládékat, csomagolt szeleteket, egyéb édességeket kínálnak elvitelre. Helyben ittunk kávét (eszpresszó 380 Ft), ettünk diós blundelt (360 Ft/db), mini kókuszos habcsókot (890 Ft/10 dkg), és elvitelre vásároltunk többféle csokoládét. Annak ellenére, hogy egy frekventált, igényes, felső kategóriás helyről van szó, a személyzet és a kiszolgálás csapnivaló. Bár 4 alkalmazott a pultnál volt beosztva, mégis hosszú percekig álldogáltunk tétován többed-magunkkal, mire egyáltalán valaki ránk nézett és kiszolgált volna. A rendelést nem tudtuk leadni egy személynél, mivel a helyben fogyasztást csak az asztalnál, az elviteles vásárlást viszont csak a pultnál lehetett megtenni. Az asztalnál is sokat üldögéltünk, mire valaki odajött, pedig több alkalmazott volt, mint ahány vendég. Az árak soproni viszonylatban kissé átlag felettiek, de a fővárosi árfekvéshez képest szolidak. A süteményekkel és a csokoládékkal maximálisan elégedettek voltunk, valamint a tisztasággal is - beleértve a mellékhelyiséget -, viszont a figyelmetlen kiszolgálás miatt az összbenyomásunk nem lett pozitív. Üdítő ellenpélda csak egy kedves raktáros vagy szállító fiatalember volt (aki nem kiszolgált, hanem útbaigazított bennünket), valamint a bemutatókat tartó hölgy.
2016. szeptember 27.egyedül járt itt 55 Az Andrássy úttól néhány lépésre, a 6. kerület egyik legszebb részén található galériázott kávézó, a Benczúr utca sarkán. Nagyon kellemes, barátságos, otthonos kis kávézó, amely nem elsősorban az étel- és italkínálatával, hanem a hangulatával válik vonzóvá. A pultos fiatalember szívélyes, kedves, mosolygós, csupaszív fiú.
Finom a kávé. Az étlap rövid - 2 db A/5-ös méretű ökopapír - de vannak rajta kézműves sörök, házi sütemények és frissen készített ciabatta szendvicsek is. Korrekt árak. Sok apró kedves dekoráció gazdagítja az aprócska kávézót.
2016. szeptember 27., kollégákkal járt itt 25 A Ráday utca elején található magyaros-turistás vonalat képviselő étterem, az utcafronton nagy terasszal, valamint a belső udvaron szintén egy másik, kisebb, de sokkal eldugottabb és szimpatikusabb kiülős terasszal, bár hátránya, hogy a belső udvarra, és néhány oda nem illő, széthagyott lomra néző kilátással.
A belső rész kissé félhomályos, alapvetően nem barátságos vagy ízléstelen, de kissé jellegtelen, karakter nélküli. Kínálnak 3000 Ft körüli magyaros turista menüt, valamit ebédidőben 3 fogásos üzleti ebédet 1090 Ft-ért, ami kedvezőnek tűnik. Sok hasonló ajánlat van a környéken, de a minőségül eléggé ingadozó. A Rostélyos ebben az összevetésben igencsak gyengének bizonyult. A húslevesben apró húscafatkák valóban voltak mutatóban, de szétfőve, hasonlóan a sárgarépához és a tésztához. Az étlapon ígért "gazdagság"-nak nem találtuk nyomait. A főfogásban a rántott hús egyértelműen újra volt sütve, aminek több káros következménye lett: a panír megszívta magát olajjal, teljesen levált a húsról, bekeményedett és darabokban töredezett és pergett le róla, a szélein pedig a hús teljesen vághatatlan lett, mint egy cipőtalp. A desszertnek kínált csokis palacsinta szintén az újramelegítés bűnébe esett. Emiatt a palacsinta közepe tűzforró volt, míg a tészta széle megszáradt, megkeményedett, a desszertvillával elvághatatlanná vált. Ráadásul annyi porcukorral volt vastagon megszórva, hogy a palacsinta szinte ki sem látszott alóla. Összességében rémes összhatás, a gasztronómia megcsúfolása. A menün kívüli fogásokról nem tudok nyilatkozni, mivel nem kaptunk étlapot. Étkezésre nem ajánlom, esetleg a belső teraszra kiüldögélni egy itallal, feltéve, hogy addig rendet raknak a környéken. Nincs szervizdíj, lehet bankkártyával fizetni.
2016. szeptember 27.egyedül járt itt 45 A Kossuth tér és a Duna-part közelében, csendesen megbúvó, félszuterénben működő étterem és bisztró. Az nem derült ki számomra, hogy hány órakor nyitnak (8. 30-kor még biztosan zárva voltak), viszont reggelit is kínálnak. Sajnos azt szintén nem tudni, hogy mettől meddig. A hely fő vonzerejét - a környéken dolgozó irodistáknak - a kedvező ebédmenü jelenti.
1090 Ft-ért naponta változó 2 fogásos ebédet kínálnak, amelyhez telefonos helyfoglalás esetén ingyen 3. fogás, desszert is jár. A 2 fogásos menüvel nem is lehet jóllakni, mivel a főfogás zóna adag, ellenben a 3 fogás bőségesen elegendő, és ezért az árért a környéken nagyon kedvező. A sajtkrémleves nem túl kreatív, de finom fogás - bár csak langyos volt - a rászórt petrezselyem bár ízhatásban kellemes lenne, de kissé kemény, goromba volt. A 2 fogásban kínált csirkemellet frissen grillezték, az eredetileg jelzett burgonyapüré már elfogyott, helyette - mirelit - hasábburgonyát adtak. Frissesség tekintetében teljesen rendben volt. A desszert szintén kis adag rizsfelfújt málnaszörp öntettel. Vizet külön kellett kérni, de egy egész kancsóval hozott a pincér. Nincs szervizdíj, lehet kártyával is fizetni. A hely kellemes, fiatalos, modern vonalvezetésű, repülős fotó dekorációkkal a falon. Kézműves söröket is tartanak párat. Az italárak szintén elfogadhatóak. A normál étlap rövid, bisztrós jellegű, könnyedebb fogások.
2016. szeptember 27.a párjával járt itt 35 Nagycenken az autós parkoló és a Mozdonyskanzen mellett üzemel a Hársfa Falatozó, egy igen egyszerű kis büfé. Mivel a legtöbben itt parkolnak le, akár a másik oldalon lévő Széchenyi Kastélyba, akár a Kisvasútra készülnek, elég jelentős az átmenő forgalom.
A Falatozó fő bódéjában kell rendelni és fizetni, de itt csak az italokat lehet átvenni, a lángost egy különálló másik standon sütik, talán azért, hogy az olajszag ne szoruljon be a kis épületbe. A büfé előtt egyszerű fából készült hosszú asztalok és padok sorakoznak, itt lehet leülni enni, némelyikhez napernyő is tartozik. Sima és fokhagymás lángost ettünk, üdítőt és kávét vásároltunk még hozzá. Az árak kifejezetten barátságosak. Az asztalok tisztasága nem megfelelő és a maradékot ill. szemetet is többen ott hagyják maguk után, amit nem a személyzet, hanem a következő vendégek takarítanak el mások helyett. Szalvétát 1 vékony szálat kaptunk a lángoshoz, de kérésre később kaptunk még. Fagylaltot is árulnak nem nagy választékban (4-5 féle íz volt), ott csak az üres szalvéta tartó volt a pulton, de nem volt benne semmi. Nagycenk nem igazán bővelkedik étkezési lehetőségekben (vagy nagyon eldugott helyeken találhatóak), ha arra járunk, gyors és költségtakarékos opció lehet a Hársfa Falatozó.
2016. szeptember 26.egyedül járt itt 45 Elegáns, felső kategóriás, elsősorban módosabb külföldi turistákra specializálódott étterem a Várban, a Szentháromság tér közelében. Kellemes kiülős terasz, a belső tér rusztikus, vidékies hangulatú, nincs túltolva a magyaros jelleg. Érdekesség, hogy perzsa szőnyeg van a padlón, az ember kicsit fél rálépni, nehogy összekoszolódjon, pedig nem esős időben mentem.
Kényelmes székek. Igényes, minőségi alapanyagok. A rövid étlapon magyaros klasszikus, tipikus fogások és a nemzetközi konyha ütősebb fogásai. Remekül fűszerezett, tartalmas gulyás csészében tálalva, de a marhahúsban akad 1-2 rágósabb cafat (1750 Ft). A Serrano sonka (2700 Ft) házi kenyérrel és 2 féle házi fűszervajjal kiváló minőségű, bár nem túl kreatív fogás. Az árak Várbeliek, nem az átlagemberek pénztárcájához mértek. Egy 3 fogásos ebéd vagy vacsora ital nélkül sem biztos, hogy kijönne 10. 000 Ft-ból. A kiszolgálás udvarias, kissé távolságtartó.