DEndre étterem értékelései

Értékelései
21
202
2242
1369
0
8
12515

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg DEndre értékeléseit!

Olvasd el DEndre étterem értékeléseit!

DEndre értékelései

Rusztikus oázis a beton-rengetegben -

Nádas Csárda Tiszaújváros

2012. decemberben, családjával járt itt
Értékelt: 2013. szeptember 29.
A tiszaújvárosi Nádas csárda rusztikus oázis a beton rengetegben. Halevő emberek lévén halászlével és halételekkel próbálkoztunk. Jól tettük. A Nádas csárdát nem érintette meg a gasztronómia új hulláma, de nincs ezzel baj. Nem kell mindenki konfitálja a halat vagy vákuum alatt készítse, megesszük, akkor is, ha bő olajban sütik. Márpedig itt főleg azt teszik.
Megosztom
2012. szeptemberben, családjával járt itt
Értékelt: 2013. szeptember 29. - 4 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Nem tudom, ki hogy van vele, nekem általában jó élményt nyújtottak a borászok által nyitott vendéglők. Komoly borászatokról komoly vendéglőiről beszélek, a villányi Ősi pince mirelit Cordon Bleuje nem hatott meg 2005 táján, bár örvendtünk, hogy a kései órában van még hol enni. A Szent Orbán Vendéglő Szeremley Huba vendéglője, az étlap szerint a mangalica, a racka és a szürkemarha saját kondából/nyájból/gulyából való.
Megosztom
Csodás halászlé, friss halak -

Baracsi Halászcsárda Baracs

2013. júniusban, családjával járt itt
Értékelt: 2013. szeptember 29. - 3 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A Baracsi halászcsárda egyszerű, puritán hely, mind berendezésében, mind konyháját illetően. Két komoly erénye van: igen jó a halászlé, selymes, nem túlpaprikázott, nem vízízű. Másrészt jellemzően frissek a halak. Egyébként az ételek zöme középszerű, a krumpli mirelit, ami túlfőzhető, azt túlfőzik, leszámítva a halat a halászlében.
Megosztom
2012. decemberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2013. szeptember 29. - 2 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Bármennyire is híve vagyok annak a jelenségkörnek, amit gasztro-forradalomként szoktak említeni, szeretem a csárdaételeket és a csárdahangulatot. A Székely Tanya Csárda Rönökön kellemes élményem volt, főleg az esztétikája miatt, bár gasztronómialag sokat nem adott. Igaz, nagyobb mellélövés sem volt. Fő gondom a hellyel az, hogy a székely gasztronómiából lényegében semmit nem mutat fel.
Megosztom
Söröző műfajban kiemelkedő -

Hrabal Söröző Budapest

2013. júliusban, családjával járt itt
Értékelt: 2013. szeptember 26. - 2 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A magyar sörforradalom területén (mely témával nagyon helyesen és részletesen a Dining Guide tavalyi Top Gasztronómia kiadványa foglalkozott) három izgalmas és pozitív változás történt az utóbbi években. (A belga sörök nem tartoznak ide, belga sörök voltak már Magyarországon a kilencvenes évek második felében is.
Megosztom
2013. márciusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2013. szeptember 26. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Jó dolog ismerni egy kicsit az éttermek séfhátterét. Az Egykettő bisztróba úgy ültem be az idei Vince borünnep idején, hogy tudtam, a konyha vezetői megjárták az Olimpiát meg a Café Manuel Spaziot. Nos, amit ettünk, olyan is volt. Kis adag, remekül elkészítve, kreatívan, technológiailag kifogástalanul s mindezt valami nevetséges összegért, talán 1500 ft volt a 3 fogás.
Megosztom
Remek, őszinte csárda -

Nagylaposi Birkacsárda Gyomaendrőd

2012. októberben, családjával járt itt
Értékelt: 2013. szeptember 26. - 3 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Az eleve jó ajánlólevél egy vendéglőhöz, ha saját tenyésztésű állatok húsát dolgozzák fel. S az is, ha a felvágott házi készítésű. A Birka csárdában nem is álltunk ellen a csábításnak, felszerelkeztünk jóféle disznóságokkal, helyben készült „házi” kolbásszal, „házi” szalámival Tokajba menet. Szerettük az esztétikus belső teret, a jó magyar ízeket.
Megosztom
2013. júliusban járt itt
Értékelt: 2013. szeptember 26.
A Fehér Amur igen népszerű étterem, annak dacára, hogy a konyha elég slendrián. Egerbe igyekezve többször is megálltunk itt, legutóbb idén nyáron, korrekt halászlét ettünk, a halételek frissek voltak, viszont hanyagul voltak elkészítve, a desszertekkel együtt. Mintha a munkaszeretet, az odafigyelés hiányzana. Az árak rendben vannak, a kiszolgálás pincérfüggő.
Megosztom
Jó kis belga söröző -

Café du Boucher Miskolc

2012. decemberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2013. szeptember 26. - 2 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Miskolc ahhoz képest, hogy mekkora város, nincs túl jól ellátva komolyabb éttermekkel, legalábbis a Gault Millau kalauz s a többi gasztro-kiadvány alapján. Az egyik kellemes, átlag feletti élményünk a város belga sörözőjében volt, ahol ettük vízi élőlényeket, húsokat, alapvetően minden korrekt volt, tán a kényelmi termékek használatából vissza lehetne venni.
Megosztom
Székesfehérvár legjobbja -

67 Étterem & Bistro Székesfehérvár

2012. novemberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2013. szeptember 25. - 3 látogató hasznosnak vélte az értékelést
67, Imola, Walter, Kistücsök, Kereskedőház (ha még működik, nem hallottam róla az utóbbi évben) – íme egy csokor a Budapesttől elérhető távolságban működő vendéglőkből (egy lezser mozdulattal ide vettem Egert is, valahogy nem tűnik olyan távolinak, kényelmes tempóban másfél óra alatt megközelíthető), melyek a magyar ízek újraértelmezésével (is) foglalkoznak.
Megosztom
225 oldalon / 2242 találat


TérképX