2025. január 15.egyedül járt itt 35Pápa sem lehet meg albán pékség nélkül. A Kabasi már a nevéről is beazonosítható, ellentétben azokkal, melyek ügyesen álcázzák magukat. A szortiment jól ismert, a minőség is. Gondolkodtam, hogy sós vagy édes irányban induljak-e el, végül egy mákos patkót vettem, ami 550 forintba került, és átlagos volt. 3 pont a hely.
2025. január 15.egyedül járt itt 35Pápai körutam alkalmával bementem a Ricsi cukrászüzem cukrászdájába is, itt már nem ültem le, hanem elvitelre vettem egy Sportszeletet. 850 ft volt. Ezt is csak átlagosnak nevezném. Szemre a többi süti sem éri el egyébként nálam a négy pontot. De hát kellenek a 3 pontos helyek is, melyek a közízlést szolgálják ki megfizethető áron.
2025. január 15.egyedül járt itt 35A Ricsi cukrászdában is szeptemberi pápai kiruccanásom alkalmával jártam. Tartanak országtortát, ami jó pont. Egy Amaretto szeletet kértem, 800 forintba került. A legnagyobb jóindulattal sem tudom átlag felettinek nevezni. A kiszolgálás korrekt, a beltér szerethető, de maga a hely és az összélmény nem több 3 pontnál.
2025. január 15.egyedül járt itt 35A Csobolyó büfé valójában echte kocsma. A beltérben erős macskaszag, ami kellemetlen, volt macskám, akkor sem szerettem ezt a szagot. Egyszerű italokat adnak olcsón. A kiszolgálás kifejezetten kedves. Egy citromos Drehert kértem, ami 500 forintba került. Átlagos hely ez, de nem elkerülendő.
2025. január 15.egyedül járt itt 25 A Csiribiri tortaműhelyben a kiszolgálás csapnivaló. Bemegyek, várok, percek telnek el, míg kijön valaki. Köszönök, mondanám, mit kérek, de a hölgyet elhívja a főnök. Ezzel nem is lenne gond, de nekem nem mond semmit, mondjuk, hogy bocs, jövök egy perc múlva, egyszerűen faképnél hagy.
A sütik átlagosak, egy meggyes brownie-t vettem elvitelre, 900 forint volt, jóindulattal 3 pont. A hely meg kettő és nem ajánlom senkinek. Javaslom emberszámba venni a vevőt.
2025. január 15.egyedül járt itt 55 A Hetedik lépcső Budapest egy megunhatatlan söröző. Legutóbb tavaly decemberben jártam ott, kétféle sört kóstoltam, Zichovec Pomona Lisa-t, valamint szintén tőlük a Nectar of Happiness-t. Mindkettő 17-es Ballingos. Közben a Jefferson Airplane "Somebody to Love" c dala ment. Kár, hogy átfedésben volt valami sport közvetítéssel.
Utóbbit kikapcsolta később a csapos, mindjárt jobban éreztem magam. 5 pont ez vita felett.
2025. január 15.egyedül járt itt 35 A Síp utca és a Dohány utca sarkán fekvő nomen est omen - Kis Sarki kocsma egy klasszik műintézmény. Ottjártam idején nagyon kedves, érdeklődő, kommunikatív volt a kiszolgálás, barátiak az árak. Italfronton semmi érdekes, csapon Borsodi és Staropramen, utóbbiból egy pohár 540 Ft. Kár, hogy nagyon detergens-szagú volt a pohár.
Még jó, hogy vittem magammal sajátot azokra a helyekre gondolva, ahol műanyag pohárból itatják a népet, abba átöntöttem, úgy iható volt. 3 pont.
2025. január 14.egyedül járt itt 55 A Cool pubba vissza fogok járni, ezt elhatároztam mindjárt az első látogatásnál, ami tán decemberben volt. Azóta még kétszer megfordultam itt. A vármegye egyetlen sörcsapoló mestere dolgozik a helyen tulajként. Élmény látni, ahogy dolgozik és magyaráz. Nem mellesleg több jó sört tartanak jó áron, főleg cseheket, csapon inkább az Asahi portfólió cuccait, de például Bakalaruk is van.
Ittam itt kétszer Pilsner Urquellt egyszer meg Svijanyt. Bármikor örömmel betérnék újra.
2025. január 14.barátokkal járt itt 55A Tóth pékség és kávézóba hat év elteltével ismét betértünk, tapasztalataink hasonlóak voltak a korábbiakhoz. Ezúttal kávét is kóstoltunk, ami remeknek bizonyult, a búr kifli, amit vettünk, szintén, a kiszolgálás kedves, a dizájn megnyerő. A kávé tiszteletére megemelem a múltkori négy pontot ötre.
2025. január 14.barátokkal járt itt 45 A NoVo caféba úgy keveredtünk, hogy szombat esti turnénk vége fele más nem nagyon volt nyitva, ez a hely is bezár hétköznap f11kor, de pénteken és szombaton éjjel egyig tart nyitva. A Carlsberg group söreit vették választékba, csapon Kronenbourg és Carslberg, én az utóbbit választottam (900 ft egy negyed literes pohár).
Egyikünk bort ivott, közelebbről Skizo Sauvignon blanct (1500 ft, elég húzós), tartanak vagy két tucatot a jobbacska magyar nedűk közül. Ketten Becherovkát is kértek (4 cl 1200 ft). Kóstoltunk egy limonádét is, ami rendben volt, 950 ftért direkt barátságos. Korrekt 4 pontos hely ez.