Gyémánt 500
2019. március 21.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Tágas, alapvetően hagyományos magyaros ételeket kínáló étkezde a 11. kerületben, a Bartók Béla úton. A kínálat széles, sokféle étel van, a nagy magyar konyha-klasszikusok szinte mind fel vannak itt vonultatva. A levesek 990 Ft-ba, a főételek kb. 1300-1500 Ft-ba kerülnek, azaz az ár-érték arány véleményem szerint korrekt.
Kifejezetten nagy adagokat adnak. Cigánypecsenye, székelykáposzta, hortobágyi palacsinta. . . az ételek hagyományos módon, magyaros fűszerezéssel, némelyik kicsit csípősen készül. A frankfurti leves hatalmas adag volt, a mély tányér színültig rakva, a kanál szinte megállt benne (990 Ft). A desszertkínálat szerény, de mindig van 1-2 féle napi ajánlat pl. palacsinta, mákos guba (500 Ft környékén). Az ételek készen a pultban vannak, nem frissen készülnek. A kiszolgálás igen barátságos volt. Nagy az alapterület, sok asztal van, nemcsak a földszinten, hanem még a galérián is. A berendezés inkább modern hatású, egyáltalán nem retró. Nem volt egy átütő gasztro-élmény, de kellemes környezetben jól lehet itt lakni, alapvetően jó ételekkel, annak, aki szereti a hagyományos magyaros konyhát. További pozitívum, hogy itt munka után 5-6 felé is bőséges ételkínálat van.
2019. március 21.egyedül járt itt 25 Káposztásmegyeren, lakótelepi környezetben működő retró hangulatú kis fagyizó és cukrászda. A fagylaltok helyben készülnek a kiírás szerint (ezek szerint a sütemények nem), a hagyományos mellett cukor- és tejmentes fajták is vannak. A sütemények között paleo és mindenféle mentesek: tej-, laktóz-, cukor- és gluténmentesek is.
Minden sütemény előtt részletes információs tábla volt, mennyi a szénhidráttartalma, mit tartalmaz, mit nem tartalmaz. Jellemzően nyírfacukorral készítik ezeket a desszerteket. Igaz, hogy mentes, de én az árakat magasnak ítéltem meg, jellemzően 530-650 Ft közötti szeletárak. És őszintén szólva ízre sem a kóstolt sütemény, sem a fagylalt nem győzött meg. A süteményeknél számomra kifejezetten zavaró volt, hogy az irreálisan élénk színek (vad zöld, pink, kanárisárga) ételszínezékre, valami mesterséges dologra utaltak, ami szerintem nem igazán egyeztethető össze a mindenmentes szemlélettel. A sütemények nem voltak frissek, nem aznap készültek. Természetesen ettől még fogyasztható, nem romlott, de az élvezeti értéken a több napi állás érezhetően rontott. Összességében nekem nem ízlett a sütijük, műízű volt, illetve íztelen. A vilmoskörte fagyi szintén nem vert a falhoz, vízízű + aromahatású volt. Van terasz, ami klassz lenne, de eléggé leamortizált és szedett vedett.
2019. március 21.egyedül járt itt 55 Eldugott, alig észrevehető kis kézműves fagylaltozó a 11. kerületben a Fehérvári úton, a két szomszédos üzlet hivalkodó kirakatai és kipakolt cuccai között szerényen megbújva. Bevallom, én sem magamtól találtam rájuk, hanem valahol olvastam róluk, mint az egyik figyelemre méltó fagyizó.
Nagyon pici a hely, leülésre nem is volt lehetőség helyben, a fagyis hűtőpult és a jégkása tartó pult a hely jó részét elfoglalják. Nagyjából tucatnyi íz közül lehet választani, többségében ismert és kedvelt fajták: csoki, eper, puncs, citrom; a különlegesebbek között említhető a velencei álom, az epres sajttorta és az amerikai sósmogyoró. Természetesen nem mindig ugyanezek az ízek vannak, részben folyamatosan változik a kínálat. Én vajkaramellát választottam, ízlett, nagyon intenzíven hozta a jó kis vajkaramella ízt, csak mindezt hűtve, fagyiban. Az árfekvés kedvező, 280 Ft egy gombóc, amely átlagos méretű. Két féle cukormentes fagyi volt: csokoládé és eper.
2019. március 21., kollégákkal járt itt 55 Messze a városközponttól, a IV. kerületben, Káposztásmegyeren egy figyelemre méltó cukrászda, amelyet szerintem alig-alig ismernek, de a környékbeliek körében nagy népszerűségnek örvend, nem véletlenül. Az egyik volt kolléganőm ebben az utcában lakik, így szereztem tudomást a cukrászdáról, amelyet egyébként évekkel ezelőtt, még 2010-ben alapítottak.
Különleges és egyedi kézműves süteményeket, tortákat készítenek, amelyek rendkívül finomak. A ház egyik specialitását, a Paris Salét kóstoltam meg elsőként. A belga csokis piskótaréteg felett vékony réteg ropogós sós mogyoróvaj, rajta karamell mousse-krém, tetején csokiöntet. De a diós krockant, a pisztáciás málna, a házi máktorta vagy a körtés-mogyorós szelet is kitűnő. Ráadásul az árfekvés is kedvező, jellemzően 420 Ft-ba kerül 1-1 szelet. Majdnem mindegyik ízből készítenek egész tortákat is rendelésre. Külsőre a vad lila fal nekem annyira nem jött be, de mondjuk legalább feltűnő. Van kis kiülős terasz, de a benti rész is kellemes, bár csak 3 kerek asztalka van. A benti rész szolidan elegáns, barátságos. A fagylalt is nagyon finom, a homoktövis, a citromos mák és a sóskaramella különlegesek.
2019. március 21.egyedül járt itt 55 2018-ban nyitott, barátságos, stílusos, igényes kis kávézó az 1. kerületben, félúton a Széna tér és a Batthyány tér között. Családi vállalkozásban üzemeltetett, szépen berendezett beltér, népi hagyományokat is bemutatva (pl. szőttesek, fotók keretében)
A falon lévő Ungvár térkép kapcsán beszélgettünk a kárpátaljai gyökerekről a tulajdonos (?
) hölggyel. Nincs nagy kínálat, de ami van, az minőségi. La Marzocco gépen főzik a kitűnő kávét, egy eszpresszó tejjel 420 Ft-ba került. Csinos tálalás. Prága csapolt sört kapni, vannak szendvicsek, némi kézműves süti, szláv levesek. Közepes árfekvés. Nem tudom, mennyire lehet életképes egy ilyen típusú kis hely ezen a helyszínen, minden esetre nekem nagyon tetszett, drukkolok nekik.
2019. március 21.gyerekekkel járt itt 55 A Kincsem Parkban megrendezett Food Truck Show keretében kóstoltuk a Shrimpy Food Bar ételeit, ami nekem nagyon bejött, de nemcsak nekem, hanem az egész családnak. A repertoárban mindenféle tengeri halas, rákos fogás szerepel, jellemzően keleti-ázsiai fűszerezéssel.
Nagy garnéla boxot kértünk, ami 12 db ropogós bundában sült tempurált garnélát tartalmazott, garnélachips-szel és választható szósszal, én édes-chiliset kértem. Hát, pillanatok alatt elkapkodták a gyerekek, szerintem még dupla ekkora adagot is pillanatok alatt el tudtak volna tüntetni. Nagyon finom volt, jó minőségű, elég nagy rákok, jó a panír, karakteres a szósz, és valóban ropogós kívül, belül puha. A többi ételük is határozottan izgalmasnak tűnt, thai garnélaleves, tengeri halleves (1500 Ft környékén), korianderes lazactatár (2190 Ft), fekete kagyló, többféle halas-rákos-kagylós tészta (2000 Ft környékén), és persze van fish & chips is 2 méretben. Meg még jó pár fajta sült hal, illetve 2 személyes haltál. Készítenek továbbá speciális halas tortillát, szendvicseket, burgereket, ez utóbbit fekete zsemlével. Szeretnék ellátogatni a fő bázisukra, az Üllői útra is, ha sikerül, majd arról is beszámolok. Szerintem árban teljesen korrekt, nincsenek elszállva. A kiszolgálás gyors, barátságos volt, és a "konyha" is fürgén dolgozott.
2019. március 21., üzleti partnerrel járt itt 25 A Keleti Pályaudvar közelében lévő konkurens amerikai gyorsétteremláncot kénytelen voltam erősen lehúzni egy nem éppen kellemes és jó emlékű látogatást követően, ehhez képest azt kell, hogy mondjam, hogy a Burger King több szempontból jobban szerepelt nálam.
Ugyanakkor ha összehasonlítom más budapesti BK egységgel, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy nem a jobbak, igényesebbek közé tartozik, leginkább ez a tisztaság hiányában és a vendégkör összetételében mutatkozott meg. Én nem tudom, hogy ez az ide jövő vásárlóközönségből adódik-e pusztán, vagy a személyzet létszáma kevesebb a szükségesnél, és ezért nem takarítanak, minden esetre én nem szívesen eszem olyan helyen, ahol ilyen putri állapotokat tapasztalok. Egy találkozót ide beszéltünk meg, nem én választottam a helyet. A pultnál a kiszolgálás vontatott volt. Az ételkínálat ugyanaz, mint máshol, és én mostanában már csak a BK applikáción lévő kuponos ajánlatok közül választok, mert azok érik meg legjobban. A komolyabb szendvicses menük amúgy már 2000 Ft körüliek alapáron, ami szerintem egyáltalán nem olcsó. Az 1090 Ft-os menüben Whopper szendvics - nevezzük a BK szárnyashajójának, 4 db nuggets, 1 szósz (az én választásom ezúttal is édes-savanyú volt, ami még a 4 db-hoz is kevés szerintem), kis krumpli, közepes gépi üdítő (azaz szóda+szirup+jég, ne legyen kétségünk, láttam, hogyan s miből készül), ez az ajánlat 14-17 óra között él. Valamint pluszban még kértem egy karamella fagyit (400 Ft), ami vanília fagyi karamella öntettel. Na, itt volt szerintem a legkevesebb az öntet, majdnem fele annak, mint legutóbb egy másik egységben. Az asztalok nem voltak letakarítva. Sokan otthagyták a tálcát az asztalon, nem vitték el a gyűjtőhelyig. Nem baj, majd valamikor csak összeszedi valaki. . .
2019. március 21.egyedül járt itt 45 Egy meglepő, formabontó ötlettel tört be a MOL-csoport a belvárosi vendéglátásba. A belvárosban benzinkutat nem tudtak odavarázsolni, de nyitottak a Károly körúton, a Madách térnél egy elég látványos kávézó-bisztrót. A Fresh Corner neve sokaknak ismerősen csenghet, akik a MOL benzinkutaknál szoktak tankolni, vagy útközben megállni egy kis frissítőre.
A márkanév, a dizájn alapvetően hasonló, de itt a beltér kialakítására, csinosítására különösen nagy gondot fordítottak. A most divatos természetközeli miliőt próbálták meg kialakítani, zöld növényfallal, plafonról lecsüngő futónövényekkel, természetes fenyő bútorokkal. Elég sok ülőhely van, sőt még egy kis kiülős terasz is, amit én annyiból nem díjazok, hogy ezzel elég jelentős részt lekanyarítottak az amúgy is zsúfolt járdából. A folyamatos jelentős átmenő forgalmat mutatja az is, hogy nem sikerült olyan külső fotót készíteni, amibe ne gyalogolt volna bele 1-2 ember is. Kávéból 2 féle közül lehet választani: hagyományos és specialty, ez utóbbi 100 Ft-tal drágább. Rendelésfelvétel és fizetés a pultnál történik, majd az italokat önkiszolgáló rendszerben a vendégek viszik asztalukhoz, míg az ételeket felszolgálják. Alapvetően egyszerű, gyors kaják vannak. Egyrészt többféle villásreggeli a tojásételektől kezdve (legolcsóbb a 3 tojásos omlett bagettel, illetve croissant dzsemmel 699 Ft-ért) a trendi egg benedict-ig (2390 Ft). Többféle szendvics is akad, ezek a pultban elég jól mutattak, kb. 1000 Ft-tól kezdődnek az árak. Süteményekből is széles a kínálat, ezek egységára 850 Ft (nincs kiírva és az étlapon sem szerepelt), de hagyományos vonalúnak mondanám, nem kézműves sütikről van szó. A kávé finom, karakteres. Víz nem járt mellé. Egy eszpresszó tejjel 399 Ft-ba került. A cappuccino 549 Ft. (kis méretű, olasz adagolás). A kiszolgálás alapvetően udvarias, de személytelennek éreztem. Tiszta, igényes, kulturált hely, kellemes a hangulata. Bankkártyával is lehet fizetni.
2019. március 21.egyedül járt itt 45 Kicsiny talponálló pizzéria a Gozsdu Udvar bejáratánál, ahol régebben az IGEN pizzéria működött, amíg át nem költöztek a sokkal nagyobb budai helyükre. A berendezés az előző tulajhoz képest nem sokat változott, a pult maradt ugyanott, valamint a beépített kemence is.
Nem mernék megesküdni rá, de simán el tudom képzelni, hogy ez ugyanaz a spéci pizzasütő kemence, ami célzottan ide lett beépítve, és az új helyre nem vitték magukkal. Nem is tudom, egyáltalán ezeket sérülésmentesen ki lehet-e bontani vagy megéri-e? Mindegy, ez annyira nem lenne lényeges talán, de a szakértők szerint a pizza "lelke" nemcsak a liszt, hanem a kemence is, amiben megsütik. Hogy attól lesz igazán jó állagú, hány fokos a kemence, milyen a kialakítása, mivel fűtik. New-york-i "migráns" - Nápolyból Amerikába emigrált olaszok módjára -pizzát sütnek, kerek, nagyon vékony tésztás, melyhez minőségi, eredeti olasz paradicsomszószt használnak. Egy adag egy negyed pizzát jelent, árban 400-650 Ft között, az egész pizzák ezzel arányosan 1590-2390 Ft között alakulnak. A rövid étlapon, pontosabban pizzalapon összesen 10 féle szerepel, amelyek közül a legizgalmasabbnak tűnő vörösáfonyás, gorgonzolás már kifogyott, igaz, ez vélhetően karácsonyi idényajánlat volt, erre utal a Christmas fantázianév. Szóval ez van az étlapon, de a valóságban helyben csupán két féle volt, a legegyszerűbb Margherita és sonkás-gombás. Ha valaki mást szeretne, azt is lehet, de akkor ki kell várnia egy pizza elkészítésének és megsütésének időtartamát. Szerencsém volt, mert a szokásos feltétek közül pont a sonkás-gombás az egyik kedvencem. Egy negyed ebből 550 Ft-ba került. Jó a szósz, sok a gomba, ami nem konzerv, hanem friss szeletelt csiperke, a sonka hajszálvékony, inkább jelzésértékű. Tálalás nagyon egyszerű kartonpapír, ami ráadásul méretben nem stimmel, a kisebb pizzaszelethez való. Evőeszköz nincs. Helyben a pulttal szemben van egy könyöklő, max. 3 ember fér el egyidejűleg, de akkor már lapjával vannak. A kis galéria a személyzeté. Mellékhelyiség nincs, csak egy mosdó a sarokban. A pizzán kívül nagyon jól néztek ki a szendvicsek is, ezek amerikai típusú, bagette-be töltött kiadós harapnivalók. A parmezános padlizsános elég izgalmasan hangzik! A kiszolgálás laza, egy fekete félvér fiatal lány volt a pultban, aki egyébként perfekt magyarul beszélt és a neve is magyar volt. A zene hangos és - legalábbis nekem - idegesítő stílusú volt.
2019. március 20.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Nemsüti 2012-ben nyitott meg itt, évek óta népszerű vegán kisbisztró a Hold utcai piac közelében. Most már összesen 3 egységük van Pesten (a másik kettő a Jászain, illetve a Klauzál téri piacon). Kiszolgálás, rendelés, fizetés a pultnál történik. Lent 2 bárasztal, a kicsiny galérián további 4 db kis 2 személyes asztal van.
Jártam már itt korábban is, de arról akkor nem írtam értékelést. Reggel 8-tól reggelit ehetünk, majd 11. 30-tól ebédelési lehetőség. Elvileg 17. 00 óráig tartanak nyitva, de addigra már nem sok ehető dolog szokott maradni. Általában legkésőbb 2-ig van napi menü, ha szerencséd van. Többféle menüt is kínálnak, a legnépszerűbb az a 2 fogásos ebédmenü, amely létezik kis adagos és nagyobb verzióban, leves + főétel (2 féle közül választható), de van szendvics+leves menü, valamint napi süti is. Ezen kívül mindig van 2-3 fajta saláta, szendvics, valami egyéb édesség vagy desszert. Természetesen minden ételükre igaz, hogy húsmentes. Továbbá vannak gluténmentes és vegán (tojás- és tejtermékmentes) ételek is. Az alapelvek: nem használnak tartósítószert, színezőanyagot, fehércukrot, húst, halat. Legutóbb ottjártamkor: fűszeres kukoricakrémleves - mexikói hangulatú, fűszerezésű, valamint lencse dahl bundázott karfiollal. Hozzá egy kis pohár limonádé - színe alapján epres vagy málnás volt, cukor hiányában egyáltalán nem édes, hanem savanykás, frissítő. Azonban a citromon kívül egyéb ízt nem éreztem benne. A főétel indiai fűszerezésű volt, pikáns, de nem csípős. Nekem továbbra is ugyanaz a meglátásom, mint 2-3 éve is. Az adag kicsi, azaz az 1300 Ft-os 2 fogásos menüvel közel sem lehetjól lakni. (limonádé nélkül 1190 Ft a 2 fogásos kis menü). Fél tálka a főétel, mellette 2, azaz kettő darab nem nagy karfiolrózsa. Szóval itt nemcsak az egészségünkre, de a karcsúságunkra is figyelnek. Házhozszállítást is vállalnak, előre rendeléssel.