Gyémánt 500
2025. június 1.egyedül járt itt 45 Újonnan felfedezett kis cukrászda a VI. kerületben, a Szófia utcában. Egyszemélyes vállalkozásnak tűnik, de lehet, tévedek. Kívülről nem könnyű észrevenni, az egyszerű kapubejárat belesimul a környékbeli bérházak sorába. A kínálat elég szolid, italok terén kávé, Althaus tea, házi limonádé, prémium préselt gyümölcslevek, smoothie.
A sütemények között nem volt túl nagy a kínálat, de ami volt, az igényesnek mondható. Francia stílusú modern desszertek, pl. fehércsoki - feketeribizli mousse (1490 Ft), kívül fehér, belül sötétlila; Ferrero-szamóca torta, étcsoki-meggy mousse, mákos guba torta. Vegán és mentes süteményeket is találni 1-1 darabot. Az eszpresszó 690 Ft, az áfonyás macaron átlagos volt, 600 Ft-ba került. Kedves kiszolgálás. Lehet helyben is enni, van egy szép virágdíszes keretes asztaluk, selfie helyszínnek is beillik.
2025. június 1.barátokkal járt itt 45 Újonnan nyitott, fiatalos, modern reggeliző a Király utca közelében, ami már a bulinegyed része, de azon belül az egyik kevéssé forgalmas mellékutcában található. Szerintem nem igazán jó a láthatósága, marketing hirdetést sem láttam róluk.
A hely alapterülete meglepően nagy, nem tudom, mekkora itt a potenciális vendégszám, minden esetre amikor itt jártam, illetve amikor elmentem a portál előtt több alkalommal is, akkor eléggé kongott az ürességtől. A hely érdekessége számomra, hogy egy régi jó ismerősöm készítette a fantasztikus belső dekoráció festményét, nagy méretű színes lányportrékat. Ezek igazán feldobják és ellen pontozzák a beltér hodály jellegét. A pultnál kell rendelni, a konyhai részen távol-keleti vendégmunkások vannak, a főnök viszont magyar. Feltételezem, a környéken nagy számban megszálló air B&B-s fiatalok a célszegmens, a hét 5 napján csak 9-16 között tartanak nyitva. Péksütemények terén croissant és mini kalács, saláták, levesek, pizza, szendvicsek, toast, vannak reggeli kombinációk, menük is. Árban drágának találtam, de ahogy elmondtam, nem is a magyar közönséget célozzák meg. A Latte Macchiato kellemes volt, 1450 Ft-ba került.
2025. június 1.egyedül járt itt 55 Hangulatos kis kávézó az Andrássy úton, amely tavaly augusztusban nyitott, 2 úriember viszi a helyet, gondolom, innen lehet a névadás, bár erre elfelejtettem rákérdezni. Kifejezetten ellentétben a jelenlegi újhullámos kávédivattal, ők hagyományos, sötét pörkölésű olasz kávét főznek, mégpedig az Antico márkát választották, amelyet már kóstoltam korábban is több másik helyen.
Nekem is bejött! Az ételkínálat elég szolid, bár ebben talán lesz némi fejlődés, bővülés. Croissant, vajasan vagy pisztáciával, vagy szendvicsben, valamint grillezett panini. Többféle alkoholos italt is tartanak, estefelé a long drinkek, koktélok fogynak inkább a kávé helyett. Kérés nélkül érkezett egy kis pohár szódavíz a kávé mellé, az eszpresszó tejjel 750 Ft. Nincs kötelező szervizdíj.
2025. június 1.barátokkal járt itt 45 Heavy metal és rockzenei irányultságú pincekocsma a Fővám tér és a Bálna szomszédságában. A bejárat csak egy egyszerű fekete vasajtó, felette a hely neve nehezen olvasható graffiti felirattal. Folyamatosan és meglehetősen hangosan szól a jófajta rockzene, viszont az emelkedett hangerő miatt a betérő társaságok üvöltözve beszélgetnek.
Szóval nem egy elcsendesülős, zen kategóriás hely, az biztos. Terasz, kinti részleg nincs. Az alapterület elég nagy, sok asztaluk van, a szellőzést valahogy biztosan megpróbálják megoldani, de az ablaktalanság matt elég sötét, félhomályos és állott levegőjű a hely. A lepattant mosdó falát matricák, falragaszok, koncertjegyek, firkálások borítják. A csapon Kőbányai (750 Ft/5 dl korsó), Pilsner Urquell (1100 Ft/korsó), Dreher hidegkomlós és HB sörök vannak, az italválaszték elég széles, de inkább az olcsóbb, kommerszebb italok jellemzőek. Barátságos az árfekvés, illetve a nyitást követő órákban 17-19 óra között 10% kedvezményt adnak. Nincs kötelező szervizdíj. A Tatra teából többfélét tartanak, 4 cl 1300 Ft, amelyek közül a rózsaszín hibiszkuszosat kóstoltam meg, kellemes. A szénsavas kis üveges üdítők 500 Ft-ba kerülnek. A ház borának decije 250 Ft, nem derült ki, hogy miféle. Márkházi és Panyolai pálinkákat tartanak (1700 Ft/4 cl). Főleg fiatalok látogatják a helyet, azon belül a hely stílusából adódóan rockerek, punkok, underground egyedek. Ételeket nem láttam.
2025. május 31.egyedül járt itt 35 Egy végtelenül egyszerű, szó szerint világvégi büfé a XVII. kerületben, egy retró food truck. Rákoshegy vasútállomástól a Bakter utcán végig gyalogolva találjuk meg a Ferihegyi út és a Bakter utca sarkán, egy füves részen. Kocsival érkezők le tudnak parkolni az út szélén. Rendelés és fizetés az ablaknál.
Van egyetlen kétes tisztaságú asztal műanyag flair székekkel, ahol le lehet ülni helyben enni. Én inkább útközben elvitelre majszolgattam a lángost, mert a szabad széknél pont odatűzött a nap. 9 féle lángost kínálnak, a legolcsóbb sima vagy fokhagymás egy ezres. A sajtos-tejfölös lángos 1590 Ft. Más étel nincs a lángoson kívül. Italok a hűtőben, csak dobozos Coca Cola és Fanta. Ahhoz képest, hogy milyenek a körülmények - igénytelen - egyáltalán nem olcsó a hely. A lángos frissen készült, forrón kaptam. Nem sajnálták róla a fokhagymát, az tény. Szóval utána kapkodtam be a Tic Tac cukorkákat az arcomba a közömbösítés érdekében, mivel a lángosozás után múzeumba mentem. 3 pont, jóindulattal.
2025. május 31.barátokkal járt itt 55 Újonnan nyitott színvonalas kézműves söröző a Lónyay utcában. Délután 16 óra után nyitnak csak ki. A berendezés egyszerű, letisztult, nincs semmi csicsázás vagy rongyrázás. De mégis laza, barátságos a miliő, és ami nekem fontos, nagyon tiszta a hely, mind a vendégtér, mind a mosdó.
A pult mögött dolgozó csaposok kedvesek, mosolygósak, de értik a szakmát is, értem ezalatt, hogy képben vannak a söröket illetően. Mondhatnánk, hogy ez alap elvárás lenne egy sörözőben, de a valóságban sok helyen ez még sincs így. A falon olvasható a csapolt kínálat kézzel a táblára felírva, amely 20 féle sört tartalmaz. A ház söre a Constellation világos söre, a Helles Lager, ez egyúttal a legolcsóbb tétel, 1300 Ft a 4 dl-es korsó. A pohár pikkoló méretű, azaz 2 dl-es. A főzdék között megjelenik a Gravity, az Ugar, a Brew Your Mind (BYM), a belga Lambiek Fabriek több sörrel, valamint az amerikai Atrium is egy tétellel. Az én választásom a BYM Luckies fantázianévre hallgató vanilla coffee stout-ja lett. Azt kaptam, amit vártam, egy sötét, karakteres sört, édeskés vaníliás és kávés ízvilággal. Direkt szerettem volna, hogy ne keserű sört kapjak. 2 dl 1000 Ft, 4 dl 1800 Ft. Ez a kínálatban árban a középkategóriát képviseli. És ezek még csak a csapolt sörök voltak, a számtalan további üveges és dobozos sört nem is említem, igaz, ezeket nem is tanulmányoztam mélyebben. Nagyobb társasággal is lehet ide érkezni, ugyanis a galériaszinten további asztalaik vannak. Vannak a sörökhöz passzoló brunch fogások is, de ezúttal itt nem ettünk. Kétségtelenül 5 pontos hely.
2025. május 31.egyedül járt itt 45 Kóser kávézó és bisztró a pesti zsidónegyedben, azon belül is a Nagy Diófa utcában. Korábban a Wesselényi utcában volt egy kisebb helyük, onnan költöztek át ide a közelmúltban. A személyzet nem beszélt magyarul. Az ételek nevei is angolul voltak kiírva, magyarul nem. A beltér elegáns bisztró hangulatot áraszt.
Az árak magasak, átlag felettiek. A kis méretű sütemények árai 1400 Ft- tól indulnak, a szendvicsek 2500 Ft felett alakulnak. A rugelach 3890 Ft, elég durva szerintem. Egy sima croissant 860 Ft, a perec 680 Ft. Egy átlagos küllemű Isler 1480 Ft, ez szinte vicces. Az általam kóstolt mogyorós csokis brownie nagyon finom volt, azt meg kell vallanom (1480 Ft). Nem lesz törzshely ilyen árak mellett, de egyszer mégsem volt hiábavaló benézni. Egyébként egyetlen vendég sem volt bent rajtam kívül. Én is elvitelre vásároltam a brownie-t. Azt nem tudom, mitől volt kóser, de biztosan az volt, mert a helyen kint volt a kóserpecsét.
2025. május 31.egyedül járt itt 45 Újonnan nyitott, egzotikus hangulatú indonéz újhullámos kávézó a belvárosban, a Bazilika közelében. Elsősorban külföldi vendégekre szakosodott. Egyelőre nem tűnik úgy, hogy felfedezték volna a vendégek, mert elég kihalt volt, amikor ott jártam. A beltér tágas, dizájnos, növényekkel díszített. Egy kicsit steril az összkép.
Az eszpresszó 850 Ft-ba került. A tejért nem kellett külön fizetni. A rövid étlapon brunch fogások, reggeli ételek találhatóak, tojásételek, granola, toast, kecskesajtos bagel, nem mondanám valami eredetinek gasztronómiai szempontból. Ha már Indonézia, a hely specialitása a nyugat-jávai poké bowl (3850 Ft) és a Nasi Goreng (3570 Ft). A pincér hölgy nem tudott magyarul. A kávéscsésze különleges, kérés nélkül érkezett mellé egy kancsóban víz, valamint egy citrus zselével töltött kis linzer sütike.
2025. május 31.gyerekekkel járt itt 55 A Mammut II. Bevásárlóközpontban a 2. emeleten is nyitott egy Scruton kávézó a Libri könyvesbolt mellett. A kávézóból is át lehet menni a könyvesboltba, de a folyosó felől is van egy ajtó. A pultnál kellett rendelni, de utána kihozták az asztalunkhoz a rendelést. Kitűnő volt a kávé, a sütemények különlegesek, ízletesek.
Almás pitét (1190 Ft), epres-bazsalikomos-fehércsokis szív sütit (1550 Ft), bodzás limonádét és lattét ettünk-ittunk. A számlán külön tüntették fel a szervizdíjat, de a kiírt árak már magukban foglalják a szervizdíjat is, így nem érzi átverve magát a vendég. A hely nemrég nyitott, de máris elég népszerűnek tűnt, 1-2 szabad asztal volt csak. A folyosón is vannak további asztalok, de mi nem akartunk az átmenő forgalomban ülni. Minden finom volt, szerintem jövünk máskor is!
2025. május 31.barátokkal járt itt 45 Nem a gasztronómiai élvezetek miatt jártunk az A38 hajón, hanem egy zenei fesztiválon. Ételeket nem ettünk, az italokat a két bárpultban vásároltuk meg. Az árak a bulihelyek hasonló árszínvonalát képviselik. Nem tetszett, hogy kizárólag a saját A38-as logós re-poharukba lehetett italt kérni, igaz, azt a végén zseton ellenében vissza lehetett váltani.
A re-pohár 500 Ft-ba került. A csapolt Borsodi sör korsója 1290 Ft (5 dl), a 2,5 dl-es Pepsi Max 750 Ft. A szervizdíjat szinte elvárják ilyen árak mellett. A kiszolgálás nem volt barátságos. A mosdók száma elegendő, tisztaságuk "elmegy" kategóriás. Minden esetre a hajó különleges, egyedi élményt biztosít minden ide látogató számára. Véleményem szerint Budapest egyik legjobb bulizó helyszíne az A38. Biztosan jövünk még!