Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 17 településen
Országjáró 269 városban
járt már
Felfedező 3786 helyen első értékelő
Népszerű író 2497 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 107542 feltöltött kép
Jó
2016. március 31., kollégákkal járt itt 45 A Madách téren a Központ mellett, körbevéve jónéhány egyéb vendéglátó hellyel, tavaly decemberben nyitott meg ez az aprócska szeletezős pizzás. Nagyon sok gasztro-blogon írtak róluk, én hirtelen 6-ot is találtam. Dél-olasz stílusú pizzát készítenek, ami a közepén vékonytésztás, de a szélei vastagabbak.
A hely "lelke" a sarokban látható, csempézett tetejű, IGEN feiratos fatüzelésű kemence, amely egy híres nápolyi pizzakemence készítőtől származik. Ez a kemence azért különleges, mert akár 450-480 fokra fel lehet fűteni, s ennek köszönhetően a pizza 90 másodperc (azaz mindössze másfél perc) alatt megsül. A pizzákat frissen készítik, viszont kis méretűek, talán 25 cm átmérőjű lehet (mert csak ekkora fér be a kemencébe), 1 egészből 4 szelet jön ki, amelyek ára 380-480-580 Ft-ba kerül a feltéttől függően. Elég kevés feltétet tettek a pizzákra, a szélei pedig üresek. Nemhogy egy szeletet, de egy egész pizzát simán meg bírnék enni belőle, mert a vékonyság, a kis átmérő és a kevés feltét miatt nem igazán laktató. Amúgy tény, hogy a nápolyi pizzának az is jellemzője, hogy egyszerű, nem túlbonyolított, nem igazán fűszeres. Egy-egy szelet hagyományos margheritát és egy krumplis-rozmaringosat ettem, és egyáltalán nem laktam jól tőle. Mindegyik szeletnek eléggé intenzív füstös íze volt, ez valószínűleg a kemence sajátossága. Annyira pici a hely, hogy nemhogy leülni, de még rendelni is nehéz, ha 3-nál több vendég van benn. A kiszolgáló szemközti falnál van egy kis könyöklő pult, alatta szemetessel, ahol állva meg lehet enni a pizzát, ha valaki nem elvitelre kéri, bár itt a többség kényszerűségből nyilván elviszi, mert úgysem lenne hol megenni. Kicsit úgy érzem, nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Nem volt rossz, de korszakalkotónak vagy különlegesen emlékezetesnek sem éreztem. A kiszolgálás korrekt, normális.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. március 31., kollégákkal járt itt 55 A vendéglátó és szórakozó helyekkel teletűzdelt Király utca páros oldalán, a Gozsdu Udvar bejáratával szemben, egy aprócska helyiségben találjuk a most már Pizza Me lánc egyik tagjaként működő pizzeriát, amely korábban La Pizza di Mamma Sofia néven vált ismertté és népszerűvé.
Autentikus kemencés pizzát készítenek, a papírvékony tésztás verziót, gazdag feltéttel. A szeletet is árusítók között nekem a Pizzica mellett (bár náluk a szögletes forma van) ez ízlett a legjobban a városban eddig kóstoltak közül. A pizzákat folyamatosan sütik, így eléggé pörög a készlet. De ha valaki éppen olyat kér, ami már kihűlt, akkor 1-2 percre visszateszik a szeletét a kemencébe, így garantáltan minden pizza melegen, sőt szinte forrón kerül tálalásra. Tálalás=papírtálca, evőeszköz nincs. Szeletben és egészben is lehet vásárolni. Ezek nagyméretű, családi pizzák, 1 egész 8 szeletből áll össze. Íztől/feltéttől függően ha jól emlékszem, 3 árkategória van, én paradicsomos alapű sonkásat ettem, ami 390 Ft-ba került. Kiváló, pikánsan fűszerezett pizzaszószt ingyen kaptam hozzá. A drágább szeletek 470 Ft-ba kerülnek. Az egész pizzák pedig kb. 3200 Ft-ba. A kiszolgáló pulttal szemben van 2-2 összetolt magas asztal, azoknál lehet enni (ahogy apám szokta mondani "állva, mint a lovak"), leülős helyek nincsenek, nem is lenne rá hely. Sokan elvitelre vásárolnak. A kiszolgálás nagyon barátságos, mosolygós, jó hangulatú.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kihagyhatatlan
2016. március 30.gyerekekkel járt itt 55 A Fővárosi Állatkert Budapest egyik legismertebb és legnépszerűbb látnivalója, amely korosztálytól függetlenül sok ezer látogatót fogad, s aki csak teheti, sokszor visszajár. Így vagyok ezzel magam is, először ovis gyerekként jártam itt, nagymamámmal, dédivel, aztán felnőve sokszor jártunk itt a férjemmel és barátokkal, az utóbbi években pedig már a gyerekeinket hozzuk el.
Először még babakocsival, most már saját lábukon jönnek ők is. Az összesen 11 hektáros területen 7 kontinens több mint 8000 állata él itt. Az állatkert épületei is figyelemre méltóak, hiszen közülük több műemléki védettséget élvez. Az állatkert folyamatosan bővül, fejlődik, szépül; a legutóbbi változás az volt, hogy a szomszédos Vidámparkkal összevonásra kerültek (a Vidámparkkal közel sem büszkélkedhet így a városunk. . . ). Több vidéki állatkertben is jártam már, összehasonlításban azt tudom mondani, hogy ez a nagyok közé tartozik, nagyon sok az állatfaj, viszont mindent összevetve szerintem jelenleg a nyíregyházi a legszínvonalasabb. Itt Pesten is van fókashow, de sajnos itt nem igazán gondoltak a nézőközönségre, ugyanis csak az első sorokból látni normálisan, miközben körbe mindenki csak ágaskodik, olykor tülekednek. Vagy a szembe lévő dombra kapaszkodnak fel, ahol már teljesen ki van kopva a fű. Jó lenne ezt mondjuk a nyíregyházi vagy külföldi mintára jobban kialakítani, akár magasított lelátóval. Az nagyon tetszik, hogy amikor új kisállat születik, arról hírt adnak, és biztosítják az állatka megtekintését, esetleg még simogatást is, bár tudni kell, hogy ilyenkor elég nagy tömeg szokott lenni. Az állatok szervezett etetése (pl. zsiráf, elefánt, teve) és a kisállatsimogató is nagy élmény a gyerekeknek. Az állatkert területén lévő játszótér is nagyon szuper, nemkülönben a japánkert. Nekem a terráriumos, üvegházas rész is nagy kedvencem, főleg az az üvegház, ahol a lajhárok szabadon vannak, sokszor nagyon közel jönnek az emberekhez. A lepkeház is gyöngyörű! Az állatkert területén lévő büfék, vendéglátó helyek színvonalán lehetne még mit fejleszteni, sem az árfekvés, sem a kínálat nem valami családbarát. Minden nyáron tábort szerveznek a gyerekeknek, ami kiváló lehetőség közelebb kerülni az állatokhoz, de szerintem nagyon drága. Az állatkert melletti állatkerti játszóház is remek lehetőség a kisebb gyerekeknek, a 2 programot kedvezményes kombinált belépővel lehet összekötni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. március 30.egyedül járt itt 45 Kuponnal vásároltam itt kedvezményesen egy főételt és egy jeges teát(2600 helyett 1690 Ft-ért). Annyi volt a megkötés, hogy 15 óra után lehet csak felhasználni és a preferált éttermet előre ki kellett választani. Korábban a Szent István körúti és az Október 6. utcai éttermeikben már jártam, így tudtam, hogy milyen ételekre lehet számítani.
Itt a Teréz körúton annyi eltérést tapasztaltam, hogy nem a pultnál kellett rendelni és nem bárszékes magas asztalok vannak, hanem a normál asztaloknál pincér veszi fel a rendelést. Egyebekben a menü és a koncepció megegyezik. Választható alap (rizs, üvegtészta, rizstészta vagy grill zöldségek), 1 húsos feltét (csirke, marha, kacsa), szósz, plusz feltét, 2 extra feltét. Én sült rizst ettem kacsával, mogyoró szósszal, korianderrel, sült hagymával. Az étel elég gyorsan elkészült annak ellenére, hogy szinte telt ház volt, de aki ismeri ezeket az ételeket, tudja, hogy valóban csak pár perc az elkészítésük. Egy ázsai származású fiatalember a séf, ő dolgozik a wok sütőkkel, egyfajta látványkonyha szerűen. A kiszolgálás egykedvű és gépies volt, semmi negatív, csak személytelen. Az adag korrekt, bőséges, a húst sem spórolták ki belőle. Elvitel esetén szögletes papírdobozba csomagolják az ételeket. Pálcikát és európai evőeszközt is adnak az ételekhez.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. március 30.egyedül járt itt 55 A Podmaniczky utcában évek óta sikeresen működő running-sushi Wasabi egy új koncepcióval állt elő. Yamato néven nyitottak új étteremet a Wasabi mögött - bejárat a Jókai utcáról - , ahol szintén japán-koreai konyhét visznek, de érdekesség, hogy az asztal közepébe beépített, füsmtentes grillezőn mindenki maga sütögetheti meg a húsokat, amelyeket nyersen kap kézhez (ezt nevezik Table Grill-nek, japán módra yakiniku vagy koreai BBQ).
A cyber-korhoz igazodva nem papír alapú étlap van, hanem tabletről lehet rendelni. Az árak belvárosiasak, nem olcsók. A sütni való húsok adagja kb. 3000 Ft-tól kezdődik, de van a világhírű japán wagyu marha is 15-19ezerért. Ebédidőben naponta változó, komplett menüt kínálnak a normál étlap áraihoz képest igencsak barátságos árfekvésben, 2190 Ft-ért. Ez tartalmaz egy levest és egy nagy méretű bento dobozt, amelyben 2 sushi, húsos főétel körettel, saláta/savanyúság és desszert szerepel. ottjártamkor édes és hideg kókusztej leves tápiókával, 2 db Budapest nagy maki tekercs wasabival és gyömbérrel, mézes-chilis tészta roston sült csirkemellel, kimchi (koreai csípős káposztasaláta) és csokis banán volt a menü. Nemcsak leírva hosszadalmas, mennyiségre is igen tartalmas volt. A csípősnek feltüntetett ételek valóban azok voltak, de nem gorombán, nem égette szét az ember nyelvét. Mindegyik étel nagyon jól volt elkészítve, friss, minőségi alapanyagokból dolgoznak. A maradékot kérésre becsomagolják. A hangulatot fokozza, hogy a kiszolgáló pult úgy van kialakítva, mintha egy akváriumba lenne belehelyezve. A mosdó nagyon kulturált, elegáns, tiszta és illatos.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. március 29., kollégákkal járt itt 35 Az Engler Hotelben már jártunk egyszer pár évvel ezelőtt, akkor nemcsak étkeztünk, hanem meg is szálltunk itt, átutazóban Ausztria felé. Legutóbb munkaügyben jártunk Mosonmagyaróváron, s mivel gyönyörű a környezet ezen a részen, ismét felkerestük. A 3 csillagos szálloda és étterem a Mosoni-Duna partján áll, a belvárostól távol, csendes, természetközeli helyen.
A közelmúltban nyílt meg a közelben a Szigetköz Kalandpark. Az étterem inkább a nyári szezonban forgalmas, ilyenkor a nagy kerthelyiségben a szabad ég alatt sokkal kellemesebb elfogyasztani az ételeket ebben a környezetben. Ez márciusban még nem volt aktuális. Az étterem hétköznap különböző rendezvényeknek, termékbemutatóknak szokott helyet adni. Az étlapon a magyaros konyha kalsszikus ételei szerepelnek, magyaros, intenzív fűszerezéssel. Kiemelt helyet foglalnak el a halételek, tekintettel a Szigetköz évszázados halászati hagyományaira. A szigetközi halászlé 990 Ft-ba kerül,de a plusz halért, belsőségekért extra díjat kell fizetni. A főételek árai 2000-2500 Ft között alakulnak. A konyha színvonala a legutóbbi látogatás óta eset pár fokot, sem a fűszerek használata, sem az ételek elkészítési módja nem volt kiemelkedő, meglehetősen átlagosak, felejthetőek az ételek. Az adagok továbbra is nagyok, de ez önmagában kevés a boldogsághoz.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. március 29.barátokkal járt itt 35 Encsről Miskolcra tartva útközben megálltunk egy rövid időre, nem mintha olyan hosszú lenne az út a 2 település között. Már besötétedett, az internetes keresés 2 éttermet mutatott, ugyanabban az utcában, a Drehert és a Turult, mivel a Turul egyből a főút mellett a sarkon volt, így szerencse alapon ide mentünk be.
Rövid ott tartózkodásunk alatt úgy vettük le, hogy inkább presszó-borozó funkcióként használják a helyiek, legalábbis hétvégén estefelé (mindenki csak ivott, alkoholos italokat). Olyan a hangulat, mintha néhány évtizeddel ezelőtt megállt volna az idő, kissé ételszag van, és a levegő ezen túlmenően is kissé áporodott, nem igazán hangulatos, kicsit rideg, fakó. De az asztalok szépen meg voltak terítve. A túlságosan hosszú étlapon rengeteg étel szerepel, melyekből egy jó oldalnyit a pizzák foglalnak el; hihetetlen, hogy ez az étel mekkora nemzetközi népszerűségre bírt szert tenni! A 32 cm-es pizzák ára 1000-1500 Ft között alakul feltéttől függően. Mivel a vacsorán már túl voltunk, így csak 1-1 italt ittunk, és desszertet kértünk. A hely specialitása a Turul palacsinta, amely 2 jól megtermett, gesztenyével töltött, csoki és karamell szósszal megöntözött palacsinta batyut jelent. A bolti szószok borzasztó édesek és tömények, inkább dekorációra alkalmasak, ez esetben nagyon túltolták. Árban elég kedvező hely, a húsos főételek felső határa - körettel együtt - 2500 Ft körül alakul. A kiszolgálás korrekt.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
2Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. március 29.egyedül járt itt 45 A Nyugati téren a Skála Metró oldalában található ez a fiatalos és életvidám hangulatot árasztó bio pékség és kávézó. Barátságos berendezés, meleg almazöld és pácolt barna színvilág jellemzi, a fából készült székeken ülőpárnák, a falakon fotók.
Ahogy nevük is mutatja, egészséges, bio termékeket árusítanak, paleo és vegán péksüteményeket, szendvicseket, salátákat, desszerteket, pizzát, joghurtokat, és természetesen minden bio-alapanyagokból készül. A vendégek egyik nagy kedvence a mákos guba, amely itt szintén egészséges összetevőkből áll. Lehet kapni élesztő nélküli tönkölyös szendvicset, bio vegán "bécsi szeletes" szendvicset, szénhidrát csökkentett fitness szendvicset, melyekhez Sonnentor márkájú filteres teákat lehet inni. Barátságos, kedves a kiszolgálás is, árakban korrekt hely. 2 féle perecet árusítanak, mindkettőt kipróbáltam, finomak!
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. március 28.barátokkal járt itt 35 A Döner King török gyorsétkezdének 2 egysége működik Miskolcon, mindkettő a belváros forgalmas pontjain, egyik az ún. Sötétkapuban a Rákóczi utcában, míg a másik a főutcán, a Széchenyi utcában. Az ételkínálat mindkettőben ugyanaz, tipikus török közkedvelt gyorsételek: döner pitában csirke vagy borjúhússal, vagy vegyesen (hogy a borjú mennyire borjú, talán inkább marha az, nem tudom.
. . ), döner tál, döner box (rizzsel vagy - mirelit - sült krumplival). Árban szerintem nem nevezhető olcsónak, hiszen 890 ill. 1390 Ft-ba kerülnek az ételek. Érdekesség, hogy ugyanitt gyros is kapható pitában, tudomásom szerint a görög gyros és a török döner voltaképpen ugyanaz, bár a török lepénykenyér elvileg kicsit másmilyen mint a görögök által használt pita. Dehát a pitát a legtöbb ilyen gyorsétkezdében nem helyben készítik, sütik, hanem valami központi helyről készen rendelik nagy tételben, s csak egy kicsit megmikrózzák a vendégeknek tálalás előtt. Bár 3 féle mártás van: fokhagymás, csípős és kapros, de elég műíze van mindegyiknek. Maga a hús sem valami nagy szám, összességében az egész kaja amolyan gyorsan befalós, egynek elmegy kategória véleményem szerint, s ennyiért már Miskolcon jobbakat is lehet enni.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
2Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kihagyhatatlan
2016. március 28.a párjával járt itt 55 Az óbudai Szentlélek téren álló egykori Zichy kastély 1987 óta ad otthont a több mint 400 darabos Vasarely gyűjteménynek, amely a magyar származású művész egyik leggazdagabb gyűjteménye Európában. Victor Vasarely már gimnazista korom óta az egyik kedvencem, azóta is csodálattal bámulom s imádom alkotásait.
Szülővárosában, Pécsett szintén van Vasarely kiállítás, azt is volt már szerencsém néhány alkalommal megtekinteni. Maga a helyszínül szolgáló barokk kastélyépület önmagában is megér egy látogatást, s remek helyszínt biztosít a páratlan műveknek. A múzeum hétfőnként zárva tart. A felnőtt belépőjegy 800 Ft, és 300 Ft-ért lehet fotójegyet vásárolni, amit mindenképpen érdemes megtenni, mivel a művész színes, monumentális képei jól meg vannak világítva, s bár nem minden esetben, de többségében jól lehet őket fotózni is. A földszinti kamarateremben Párhuzamos kiállítás néven kortárs művészek időszakos kiállításai is láthatóak. Akinek bejön az op-art és a geometrikus absztrakt művészet, annak szívből ajánlom, világszínvonalú kiállításnak lehetne részesei.
Milyennek találod ezt az értékelést?
6870 értékelés / 687 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
265 település / 27 oldalon