Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 17 településen
Országjáró 269 városban
járt már
Felfedező 3786 helyen első értékelő
Népszerű író 2498 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 107542 feltöltött kép
Jó
2015. október 25.egyedül járt itt 45 A sétálóutca bal oldalának elején található ez a kis büfé, amely elsősorban gyorsan elkészülő, frissensült halas ételekre specializálódott. Elég pici és egyszerű a hely, a vízparti halsütödék berendezése köszön vissza, de vannak témához illő dekorációk: hajó, hajókötél, kormánykerék, cápa állkapocs, hal figurák és ilyesmik.
A bejárat előtt van egy néhány asztalos kiülős teraszuk is, az mindenképpen kellemesebb, benn azért van némi sült olajszag, amikor nagyüzemben sütnek. A Hekkes specialitása - nevéhez híven - a hekk, amelyet súlyra árusítanak (390 Ft, 10 dkg), egy átlagos darabot 1500-2000 Ft-ért kaphatunk meg. Kapható még halburger, pisztrángtál és 2 személyes haltál, valamint tintahal karika (mirelitből). A gyorséttermi-büfés vonalara felfűzve nem halas ételek is bekerültek a repertoárba, hamburger, sült kolbász, hot dog, wrap is kapható náluk. A hekk friss, ropogós, megfelelően átsült, jó fehér húsú volt, egyáltalán nem zsíros. A kiszolgálás nagyon kedves, barátságos. Jó szívvel ajánlom!
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Szörnyű
2015. október 25.egyedül járt itt 15 Szentendrei 1 napos kirándulásom során először reggelizni szerettem volna, s erre remek helyszínnek ígérkezett a Dunakorzón található Christine Kávézó terasza. Csodálatos panoráma a Dunára, szikrázó napsütés, kellhet-e ennél több? Sok szentendrei étteremmel ellentétben ők már reggel 8-kor nyitnak, és többféle reggeli menüt kínálnak - a honlapjuk és a táblás kiírás szerint is.
Rajtam kívül 3 másik asztalnál ültek már, 2-nél külföldiek kávéztak, a bejárathoz közeli asztalnál egy helyi ismerős, talán törzsvendég család lehetett, mert a pincér leginkább velük volt elfoglalva, velük sztorizgatott, beszélgetett. Bár érkezésemet fejbiccentéssel (köszönéssel nem) nyugtázta, hiába foglaltam helyet a teraszon, s vártam türelmesen, nem történt semmi. Oda sem jött az úriember, még étlapot sem kaptam, bár az ételt éppen a tábláról is be tudtam volna diktálni. A pincér vagy a belső éttermi részben tűnt el, vagy ha kijött ismét a teraszra, akkor mindig csak a már említett családhoz ment oda, bár újabb ételeket/italokat már nem vitt számukra. Nos, úgy tűnik nem voltam számukra elég értékes vendég, így Christiné-vel nem sikerült közelebbi ismeretségbe kerülnünk. Úgyhogy távoztam, s kerestem másik helyet, ahol kiszolgálnak. Ezt a teljesítményt sajnos csak elégtelenre tudom értékelni. Azért még azt szeretném elmondani, hogy elég ramaty érzés volt ezt megélni, szerencsére a nap további része feledtette a fiaskót.
1Ételek / Italok
1Kiszolgálás
4Hangulat
1Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. október 25.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ha az ember a HÉV végállomás felől indul a városközpont irányába, biztosan útba ejti, eltéveszteni sem lehet. A Bükkös-patakon átvezető kis hídon, egy saroképület előtt, árnyas fák alatt, a kék-fehér kockás abroszos asztalok jelzik, megérkeztünk, jó helyen járunk.
Elég népszerű hely, mindig sok a vendég, de érdekes, hogy Szentendrén szokatlan módon elsősorban magyar szót hallani itt, nem turistacélpont. Az étlapon a balkáni konyha specialitásai szerepelnek: szerb, montenegrói, dalmát és görög ételek. A konyha remekbe szabott, a szerb fogások éppen olyan finomak voltak, mint a Montenegroi Gourmand-nál Pesten. A fűszerezek, az elkészítés módja, a köretek, saláták is autentikusak. Széles a választék: görög saláta, fetasajt olívabogyóval, juhsajt, ajvar, padlizsánkrém, darált hússal töltött szőlőlevél, souvlaki, pleskavica, humusz is szerepel az étlapon. A húsok között fűszeres, grillezett sertés és bárány is megtalálható. Korrekt árakat, emberes adagokat, kedves kiszolgálást kaptunk itt, a várakozási idő a vendégek számától függ, de elég pörgős a konyha. Minden tetszett, az Adriában Szentendre egyik legjobb vendéglőjét ismertük meg. Az rejtély marad, hogy miért "kávézó"-ként aposztrofálják magukat, mi úgy vettük észre, nem a kávé a fő profil itt.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. október 25., üzleti partnerrel járt itt 45 Évekkel ezelőtt jártam már a Gundelben, egy kolléganőm esküvőjén. Akkor is finomak voltak az ételek, viszont borzasztó éhesek maradtunk, egy kicsit kínos, de utána elmentünk enni egy gyorsétterembe, hogy jól is lakjunk. A násznép többi tagjai is hasonlóképpen panaszkodtak, főleg a vidéki rokonok, akik pláne ahhoz vannak hozzászokva, hogy lagziban nagykanállal eszünk.
A szomszédos Bagolyvár Étteremmel közös tulajdonosi körbe tartoznak, és a 2 étterem vezetése is közös, viszont két különböző helyre pozicionálták magukat a "piacon". A Gundel, évszázados múltjához és hagyományaihoz híven kifejezetten a felső kategóriás, exkluzív, mondhatjuk azt is, hogy luxus éttermek közé sorolja magát. Ez megnyilvánul az elegáns, szinte fényűző berendezésben, a tálalásban (herendi porcelánok), a személyzet felkészültségében és a vendégekhez való hozzáállásban. A konyha azonban annyira nem kimagasló véleményem szerint. Csak a saját személyes 1 éven belüli tapasztalataim alapján legalább egy tucatnyi fővárosi éttermet fel tudnék sorolni, ahol jobban, igényesebben, változatosabban főznek. Az adagok picik, az árak viszont őrült magaslatokban járnak. A legolcsóbb, 5 fogásos kóstoló menü (Séf asztala) italok nélkül 25ezer Ft-ba kerül, amelyre még 12% szervizdíjat számolnak fel. Azt gondolom, akit érdekel a hazai gasztro-kultúra, annak egyszer érdemes ellátogatnia a Gundelbe, de a magam részéről igencsak hálás voltam a sorsnak, hogy az itt elfogyasztott ételeket nem a saját pénztárcámból kellett kipengetni.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. október 25., kollégákkal járt itt 45 A Bagolyvár Étterem több, mint 100 éve működik az Állatkert felé bevezető Gundel Károly út elején. Az épület mögötti terasz közvetlenül az Állatkert japán kertje felől is megközelíthető. A gyönyörű, erdélyi népművészeti motívumokkal ékesített faboltozatú épületet Kós Károly tervezte. A belső rész tágas, hangulatos, elegáns.
Bár családi étteremként pozicionálják magukat, s való igaz, hogy az azonos tulajdonosi körbe tartozó szomszédos Gundel Étteremnél olcsóbb árfekvésű és kevésbé exkluzív, de a Bagolyvár árai is a felső-közép kategóriába tartoznak véleményem szerint. Az étlap hetente változik, a déli menük ár-érték aránya a legkedvezőbb, 3 fogás (leves, húsos főétel, napi desszert) 3400 Ft-ba kerül. A szintén 3 fogásos vegetáriánus menü 3100 Ft. Az 5 fogásos degusztációs menü - italok nélkül - 7500 Ft, amelyben olyan magyar tradicionális klasszikusok szerepelnek, mint a libamájpástétom, tárkonyos borjúleves, hortobágyi palacsinta, kacsacomb párolt káposztával és persze a Gundel palacsinta. Mivel az adagok elég kicsik, végig lehet enni az 5 fogást. A vendégek többsége külföldi, vagy magyar üzletemberek külföldi partnerrel, ami egyáltalán nem meglepő. Az étlap is a vendégkör igényeihez alkalmazkodik. A kiszolgálás tökéletes, precíz, professzionális, de mégis emberközeli. 12% szervizdíjat számolnak fel.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. október 25.családjával járt itt 55 Eddig életemben egy alkalommal aludtam hajón, Egyiptomban a nílusi hajóúton, és már akkor is nagyon tetszett, igazán különleges élmény volt számomra. A Fortuna Hajót étteremként ismertem már régebben, de nem is gondoltam, vagy csak nem figyeltem fel rá, hogy szállodahajóként is üzemel.
A hajót 1967-ben építették üdülőhajó céljából, s évtizedeken át járta a Dunát. 2000-től véglegesen kikötött a pesti oldalon a Szent István park magasságában. A 2 szintes hajó hostel részén több ágyas, egyszerűen felszerelt, vizes blokk nélküli (csak mosdó van benn) szobák találhatóak, a szállodarészlegen standard és superior kabinokat kínálnak. Most idényen kívül a 2 ágyas kabin 15. 000 Ft-ba kerül, de helyszíni foglalás esetén ebből még 15% kedvezményt lehet kapni, s ez az ár tartalmazza a svédasztalos reggelit is, amelyet a hajó éttermében, a Lord Nelson-ban lehet elfogyasztani, amelynek elég jó a konyhája. A kabinok retró stílusúak, a 60-70-es éveket idézi a berendezésük, de ennek is megvan a maga romantikája, bár kissé ütött-kopott néhol. A zuhanyzós fürdőszoba nagyon pici, 1 szintben van, nincs külön zuhanykabin benne. További hátrányos sajátosság, ami mondjuk klausztrofóbiásoknak elég nyomasztó lehet, hogy a kabinszobák amúgy is pici ablakait nem lehet kinyitni. Az ablakból tájolástól függően remek kilátás nyílik a Duna vizére és a Margitszigetre, Margit-hídra (nyilván ez a szebbik oldal), vagy másik oldalon Újlipótvárosra. Vannak sima 2 ágyas (2 szimpla vagy 1 franciaágy), ebből van a legtöbb; de találtunk egy számunkra megfelelőbb 4 ágyas, családi kabint is, ahol az első "szobában" egy kihúzható rekamié, belül, az ebből nyíló helyiségben pedig további 2 személy részére van férőhely. A recepciós úr végtelenül segítőkész, kedves, és az étterem személyzete is nagyon barátságos, figyelmes. Free wi-fi, tévé, légkondi/fűtés van a kabinban, egyéb extrák nincsenek. Amivel kezdtem a beszámolómat, nyilvánvalóan ez a hajó közel sem az a kategória, mint a több szintes, medencével, konditeremmel és minden egyéb extrával ellátott 5 csillagos nílusi luxushajók, de mégis nagyon kellemes, romantikus és felejthetetlen élményt nyújtott a Fortuna.
5Személyzet
3Tisztaság
4Ár / érték arány
3Kényelem
3Szolgáltatások
4Étkezés
5Elhelyezkedés
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. október 24.barátokkal járt itt 25 A Blaha Lujza téren, az egykor szebb napokat látott Corvin Áruház legfelső szintjén található a Corvintető nevű szórakozóhely nem lenne rossz, hely ha jó lenne. De nem az. . . Az utcafronton lévő bejárat sem túl bizalomgerjesztő, a lépcsőház elhagyatott, igénytelen.
Bár egyszer szerencsénk volt, és sikerült lifttel felmenni, amúgy ezt a lehetőséget annyira nem reklámozzák, más alkalmakkor, amikor ott jártam, azt mondták, nem megy a lift. Maga az ötlet szerintem nagyon frappáns, hogy a belvárosban egy retró épület tetején lehet bulizni. Egy lemezbemutató dedikáláson jártam ott talán legutoljára, akkor elég hideg volt, a kinti nyitott teraszon még világítás sem volt, csak süvített a szél, elég szürreális élmény volt. A belső rész jellegtelen, elég nagy, de amolyan hodály jellegű, nincs arculata. Persze lehet, hogy direkt ez volt a cél, és ez a trendi romkocsma hangulat. Az italkínálat kommersz, csapoltan Ászok és Dreher, árban átlagos. Üveges sorban szintén Dreher-ek és HB Búza, a szokásos kombináció, amitől nem nagyon lehet hasra esni, inkább csak csóválja a fejét az ember. Frittmann folyóboraik vannak, ez sem meglepetés, valamint Varsányi. Egy 0,33-as dobozos Cola 500 Ft-ba került. Ételkínálat egyáltalán nincs, pedig lehetne. A kiszolgálás is olyan semmilyen volt. Hétvégente DJ-s partikat tartanak, nem az én világom típusú zenékkel. Nekem nem jött be a hely, sajnálom.
2Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
2Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. október 24.egyedül járt itt 25 A Sugár Üzletközpont 2. emeletén egy sarokbérleményben, elég nagy alapterületen található a Coffee With Sugar (trendi módon rövidítve C. W. S. ) nevű kávézó és koktélbár. Az árfekvés igencsak magas, ugyanakkor a felhozatal véleményem szerint átlagos, sőt megkockáztatom, ételben szegényes.
Az irreális árakon még az sem sokat tompít, hogy minden napra kínálnak akciókat, kedvezményes árukapcsolási lehetőségeket (pl. egyik napon szendvics és kávé együtt 20% kedvezménnyel). A feketeerdei sonkás croissant 990 Ft-ba került, a hajszálvékony szelet sonkán kívül 1 szelet sztenderd cheddar sajt (olyan lapka féle) és rukkola volt még benne, méretre sem egy óriásszendvicset kell elképzelni. A melegszendvicsek árai már 4 számjegyűek voltak. A piros-fekete színvilág, a sejtelmes hangulat, tompa fények ideálisnak tűnő randihelyszínt ígérnek, már aki szereti a párját egy plázába vinni, ha nem közös vásárlás a program. Nem tudom, mekkora létjogosultsága van így a helynek, minden esetre nem tolongtak a vendégek szombaton délután, amikor a Glamour-nap iatt még parkolóhelyet sem lehetett találni és a Szamos Marcipán előtt szinte tele voltak az asztalok.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
1Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. október 24.egyedül járt itt 45 A véletlen úgy hozta, hogy ugyanazon a napon két Szamos Marcipános Cukrászdában is megfordultam, először az Árkádban, majd pár órával később a Sugárban is. Nekem az Árkád hangulata jobban bejön, ott a plázás életérzés a szeparált leülős kávézórésznek köszönhetően kevésbé jön át, itt a Sugárban viszont mások voltak a kialakítási lehetőségek, és az asztalok kinn vannak a folyosón, ahol elhaladnak a vásárló tömegek, ami az élvezeti értéken erősen ront.
A kínálatban a jól ismert, megszokott és magas minőségű Szamos desszertek, torták, sütemények és fagylaltok találhatóak meg. 1 gombóc főzött fagylalt 220 Ft-ba kerül. Több kedvencem is van, a fehércsokis mogyorós és a rumosmeggyes csokis bonbon, de szerintem a mangó és az Eszterházy is ott van a topon, a minőség szerencsére állandó, bárhol jártam, ugyanazt kaptam. A sütemények árai 450-600 Ft között alakulnak, ez budapesti közepes árkategória. Elvitelre lehet vásárolni parfétortákat, többféle ízben, 2800 Ft kilója, ezeket is nagyon ajánlom, irtó finomak. A kiszolgálás átlagos volt, rutinszerű.
5Ételek / Italok
3Kiszolgálás
2Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. október 24.egyedül járt itt 35 Az Árkád egyik folyosójának közepén kis szigetként emelkedik ki a Hoop, amit talán egy cukrászda-édesség pontként lehetne leginkább definiálni. Körbejárható pultot alakítottak ki, és különleges formájú, azonban kényelmetlen dizájn bárszékeken lehet leülni. Egyik értékelő írta valahol, hogy ahogy körbenézet, már megülte a gyomrát a sok tömény cukros édesség.
Nos, hasonlóképpen van ez a Hoopnál is. Ha az ember elindul körbe, mint ahogy az óra körbejár, a végére teljesen megrészegül. Az édességek színpompásak, mindenféle csicsás díszítéssel vannak felturbózva. Pl. az amúgy is kalóriabomba fánk nemcsak türkizkék vagy hupli-lila cukormázzal van nyakon öntve, hanem még megszórják apró cukorkákkal vagy csokireszelékkel is. A gyerekeket minden esetre nagy kihívás innen továbbrángatni. A fánkok 299 Ft-ba kerülnek (kókuszosat kóstoltam), vannak még színes macaronok is. Dallmayr kávét főznek. A kiszolgálás az ifjú hölgy személyében kedves volt.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
6870 értékelés / 687 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
265 település / 27 oldalon