ZigZag egyéb értékelései

Értékelései
136
220
3484
2553
264
10
59729

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg ZigZag értékeléseit!

Olvasd el ZigZag egyéb értékeléseit!

ZigZag hollókői értékelései

A fatornyos templom -

Szent Márton-templom Hollókő

2019. áprilisban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2019. november 5.
A fatornyos, római katolikus templom a falu főutcájának kereszteződésében, a település szívében annak egyik jelképe. Nevét Tours-i Szent Márton püspökről kapta. Különlegessége, hogy az 1889-ben egyszerű, téglalap alaprajzú, vályogból és terméskőből épült templom fából ácsolt tornya egyetlen szög felhasználása nélkül készült.
Megosztom
A faluban posta is van -

Hollókői Postamúzeum Hollókő

2018. áprilisban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2018. május 1.
A hollókői Postamúzeum az UNESCO világörökség palóc falu főutcáján található, egy szépen felújított, régi parasztházban, az utcaképbe tökéletesen beilleszkedve. Előtte áll a templom. Két teremben látható a Palócföld postája című kiállítás. A kertben egy régi, királyi címeres piros postaláda fogadja a látogatókat.
Megosztom
Hollókő az élő falu -

Hollókői Vár Hollókő

2018. áprilisban, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2018. május 1. - 2 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Mivel Hollókő UNESCO világörökségi oltalom alatt álló falunk, autóval csak a parkolókig mehetünk (600 Ft a parkolás egész napra), melyek közül érdemes a játszótér és temető mellettit választanunk, amely a várba felvívő egyik sétaösvény kiinduló pontja is, a látogatóközpont mellett. Kb. 10-15 perces kényelmes, részben erdőn átvezető, kicsit kaptatós séta után érkeztünk meg a vár bejárathoz.
Megosztom


TérképX