2021. november 27.egyedül járt itt 55 Az egyik nagy pozitív meglepetés volt a SZÉK étterem, az Andrássy úton. Egy újonnan nyitott magyaros és székely, illetve erdélyi ételeket nyitott étterem. Ha jól rémlik, talán a Pizza Eataliano olasz étterem és pizzéria működött itt előttük, illetve még korábban a szó szerint Klassz étterem, amit még azóta is etalonként emlegetek, pedig már sok évvel ezelőtt bezártak.
Szóval ez a helyzet, az Andrássy úton, Pest városunk elegáns boulevard-ján covid-mentes időkben is volt sok változás vendéglátóhelyek frontján, és egyelőre nem a pazar éttermekről lett híres ez a szép hosszú út. Voltak viszont turista csalogató, túlárazott, ál-magyaros éttermek itt többen is. Ehhez képest a SZÉK számomra teljesen megnyerő, szimpatikus, csupa jó dolgot tudok róluk írni. Elegáns, modern, de mégis kényelmes, emberi beltér, kifejezetten jó érzés körbenézni, tetszetős, kulturált, de nem feszengős. Mértéktartó, nincs túltolva semmi. A magyaros ízeket nem fellógatott pirospaprika és fokhagyma fonatokkal hangsúlyozzák. Plusz piros pont, hogy hétköznap kínálnak 2 és 3 fogásos ebédmenüt, igazán korrekt, 1. 890/ 2. 190 Ft-ért, amely mellé egy pohár szörp vagy egy kávé csupán +150 Ft-ba került. 2 leves, 3 főétel (ebből 1 vegetáriánus), 2 desszert közül lehet válogatni a szűkített étlapról. Tartalmas szatmári pityókagombóc (burgonyagombóc, zöldborsó, zöldségek, finom fűszerek) után egy elég brutális beválasztás jött, egy igazi bőségtál: grillezett kolbász, májas hurka, töltött káposzta és petrezselymes krumpli. Kicsit elszámoltam magam a gyomrom befogadóképessége tekintetében, de aztán még érkezett a desszert is egy adag somlói galuska formájában. Nagyon kiadós, tartalmas, házias ízeket hozó, szép és laktató tányérok érkeztek. A személyzet szintén hibátlan. Gyönyörű tiszta az étterem, a mosdó is. Nagyon klassz, igényes étterem, jó szívvel ajánlom!
2021. november 27.barátokkal járt itt 35 Annyira sok Lipóti pékség lett már városszerte, hogy nem is tudja az ember számon tartani, lépten-nyomon bele lehet akadni egy újabba. Ez az egységük az 1-es villamos végállomásának közelében található, az Óbudai Szakrendelővel majdnem szemben, egy panelház alsó szintjén.
Amikor éppen nincs járványkészültség (már több mint másfél éve ezt nyögjük kisebb-nagyobb felszusszanásokkal), akkor lehet náluk helyben is reggelizni, kávézni az ablakok előtt kialakított könyöklőknél. Egyébiránt főleg elviteles hely ez is. Ezúttal meggyes rétest ettem, amivel azért akadtak kisebb problémák. A tészta elbírt volna még egy kis sütési időt, így nagyon halovány lett kívül, belül majdnem nyers, szóval pár perc hiányzott még ehhez. A töltelék mennyiségre sok, de vigyázni kell a meggymaggal, most is volt benne 1 db, nem lett volna szerencsés ráharapni. A töltelék kissé jam-es, kocsonyás állagú, és az én ízlésemnek túlságosan édes. Viszont tetszett a fahéjas ízesítés. A kiszolgálás átlagos, nem tudok semmit kiemelni, haladt a sor. Summa summarum, amikor a Lipóti piacra lépett, szerintem nagy dobás volt, ár-érték arányban a legjobb pékség, de aztán valahogy belesüllyedtek a nagy átlagba. Már nem egyértelműen olcsóbb, és jó pár olyan terméket tudnék sorolni, ahol a "bolti" (Aldi, Lidl, Spar, Penny) saját márkás pékáru lekörözi őket. Szóval a hálózat bővülésével esett a színvonal. Hasonlóképpen a személyzet régebben példa értékűen kedves, felkészült, udvarias volt, most meg sok helyen szedett-vedett inkább kényszer munkavállaló, aki nem talált ennél jobbat. (nyilván nem mindenki, de a kivétel csak erősíti a szabályt)
2021. november 27., kollégákkal járt itt 35 Szíriai gyorsétterem a Váci utcánál, pontosan a Meki főbejáratával szemben egy kis falbeugrásban. A benti részben a hússütés miatt borzasztó meleg volt, még a pult innenső oldalán is bőven 40 fok felett, képzelem, milyen lehet bent a sütőnél a másik oldalon. . .
A fő ételfajta, amit kínálnak, a Shawarma, ami a gyros pitára hasonlít leginkább atekintetben, hogy pitaszerű tésztába fűszeres sült csirkehúst tekernek zöldségekkel. Ezen kívül még falafelt lehet kapni pitában vagy tálon, körettel, zöldségekkel, salátával, valamint hummuszt, padlizsán salátát is kínálnak. Elviteles papírdobozban kértem egy solo boxot, amiben hús és körítés volt, azonban pita nem járt hozzá (1500 Ft). A hús elég száraz volt, meglehetősen kicsi az adag. Egy meglehetősen középszerű "törökös-arabos" street food-dal kellett tehát beérnem. Nem hozott lázba. Amúgy a kiszolgálás kedves volt. Elvileg lehet enni helyben is a fal menti könyöklőknél, de erre egyrészt a hőség miatt sem mutatkozott érdeklődés, másrészt tele volt pakolva műanyag zsákokkal a pult. Az étlap nemcsak nyomtatott formában olvasható, hanem a pult feletti váltakozó kivetítőn is (fotókkal illusztrálva). Szerencsére van itt a környéken egy nagyon színvonalas másik szír, ahol lehet finom gíroszt kapni, immár jó pár éve, szóval inkább oda fogok menni a jövőben is, de azért ki akartam ezt is próbálni. Szóval a másik nyert minőségben, ízben, mennyiségben és ár-érték arányban is.
2021. november 27.barátokkal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
4 évvel ezelőtti értékelésemben azt írtam a helyről, hogy csak azért mentem be, mert kíváncsi voltam a dekorációra. Most viszont egy kisebb ún. kocsma-túra keretében tértünk be ide is, mivel tudtuk, hogy sokféle hangzatos és misztikus koktél közül lehet választani.
A belső tér kicsit félhomályos, az alacsony belmagasságú emeleti részen alakították ki a gamer birodalmat, valamint a mellékhelyiség is itt található, amely nem a tisztaság és a higiénia mintapéldája. A koktéllap valóban tartalmas, de az az igazság, hogy most már jó pár Barcraftos kokték végigkóstolása után az az érzésem, hogy jobban hangzik a leírt szöveg, mint a valóság. Kommersz, legolcsóbb alapanyagokból rakják össze a koktélokat, ennek köszönhető a viszonylag kedvező ár, de tényleg érezhető, hogy nem minőségi italokat iszik az ember. Azért annyiban pontosítok, hogy a 18-25 év közötti törzsközönség körében nyilván ez nem okoz problémát, amikor én ennyi idős voltam, nekem sem volt ez éppen prioritás. Van kiülős terasz, pontosabban a járdára telepített asztalok. A kiszolgálás lassú, ráérős. Nem egy prémium kategóriás hely, de ezt nem is ígérik. A dekor néhol jópofa, de azért ezt is meg lehetne csinálni ütősebbre, persze ahhoz bele kéne fektetni még elég sokat, ami nem biztos, hogy a tulajdonosok célja. Ittunk egy Winston 40 koktélt (1. 050 Ft) - Kalinka vodka, banánlikőr, narancslé, tejszín, valamint egy Dexter 40 koktélt (1. 050 Ft) -a vicces beszúrt "késes" koktél, Captain Morgan fehérrum, tejszín, kókusz szirup, a tetején a vért eperszirup /szörp inkább. . . . / helyettesíti. Jöttünk, ittunk, mentünk tovább a következő helyre.
2021. november 26.gyerekekkel járt itt 55 Orvosi vizsgálat miatt jártunk a környéken, Angyalföld egyik csendes, főleg új építésű lakóházas részén. Kívülről nagyon jól nézett ki a pékség, amely egyébként a közelmúltban nyitott meg. Hogy pontosan a pékségeken belül a '"belga" az mit jelenthet, nem igazán derült ki számunkra, minden esetre francia stílusú kenyerek, bagettek, péksütemények voltak szép számmal.
Árak tekintetében átlag feletti, de mégsem túlárazott, ugyanakkor küllemében és ízében is egyértelmű volt, hogy itt prémium kategóriás, minőségi termékeket készítenek. A gyerekek beszabadultak és elég sokfélét válogattak össze, a nagymamának is vittünk. Vettünk epres croissant-t (350 Ft), hagymás paillasse-t (550 Ft), nosztalgiakiflit (99/db), almás pitét (450 Ft), belga csokis pitét (490 Ft), mandulás croissant-t (290 Ft), málnás márványos croissant-t (450 Ft), áfonyás muffint (390 Ft). Kedves, türelmes volt a kiszolgálás. határozottan sokszínű, izgalmas volt a kínálat, még tudtunk volna mást is válogatni túl azon a sok finomságon, amit elhoztunk tőlük. Nagyon jó élmény volt. Minden finom volt, semmi panaszunk nem lehetett.
2021. november 26.egyedül járt itt 45 Az ázsiai gasztronómia iránt fogékony budapestiek körében meglehetős népszerűségnek örvendő kis bisztró a Lehel Piac mögötti utcában. A környék nem túl bizalomgerjesztő, sajnos eléggé lepukkant ez a környék, piszkos, elhanyagolt az utca, a piac környékén hemzsegő hajléktalanok itt is rendszeresen felbukkannak.
A Bí tradicionális vietnámi bisztró, amelyet egy fiatal csapat működtet, akiket Good Morning Vietnam bisztróból ismehetünk (Hold utcai piac mellett működtek az egyik első ilyen típusú helyként). A portál kicsinosítására vagy láthatóbbá tételére sok gondot nem fordítottak és a beltér is meglehetősen puritán. Az étlap elfér egy A4-es lapon, viszont ami rajta van, az izgalmas. Ez az a kínálat, amiből én a magam részéről bármelyikre szívesen ráböknék. 5 féle előétel: tavaszi és nyári tekercs, rákkal töltött batyu (dim sum) (1090-1990 Ft), 3 féle leves: ramen, pho, tom yum (1890-2990 Ft) - választható hússal vagy vegetáriánus, wokban pirított rizs és tészta, a főételek között természetesen bao, donburi, pad thai is akad (1990-2990 Ft); 2 desszert. Tavaszi tekercset, mangó salátát, nyári tekercset választottam. Mindhárom étel a maga nemében kitűnő volt. Az adagok elég kicsik, de nagyon jó a fűszerezés, a frissesség is. Összességében konyha remek, a körítés puritán, kicsit túlságosan is. Lesír, hogy nem ezen van a hangsúly. A konyha a forgalom függvényében kicsit be tud lassulni, de nem vészes.
2021. november 26.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A 11. kerületben lévő éttermek egyik legjobbja véleményem szerint. Hogy régen milyen volt, azt nem tudom. Most szépen felújított, modernizált, de mégis családias, barátságos. Tipikusan egy olyan étterem, ahová bármilyen korosztályt jó szívvel elhívnék, akár több generációt is együtt.
Az étlap nem túl hosszú, nem mondanám különlegesnek, vannak benne magyar klasszikusok és nemzetközi ízek, lazább, egészségesebb "kímélő" fogások is. A fedett terasz különösen kellemes. Nagyon tiszta, kulturált, szép terítékek és tányérok. Udvarias, figyelmes kiszolgálás, határozottan barátságos és kedves személyzet. Korrekt árazás, példaképpen szép adag Újházi tyúkhúsleves minden finomsággal, hússal, tésztával, zöldséggel gazdagon 1490 Ft-ért. Főételek zömmel 3000 Ft környékén. A környék is csendes, egy nyugis, fákkal övezett kis mellékutca, amely a Fehérvári útról nyílik. Szíves visszatérnék még ide enni, bár nekünk sajnos eléggé kiesik, messze van az otthonunktól. 12% kötelező szerviz díj van, amelyre külön felhívták a figyelmet.
2021. november 26.egyedül járt itt 45 Felső prémium, már-már luxus kategóriás cukrászda Budaörsön, a főút mellett, a buszmegállónál. Bár ide nem igazán olyan vendégkör jár, akik busszal közlekednének. A modern, új építésű, inkább irodaára hajazó épület mellett egy jó nagy parkoló található.
A beltér modern, csillogó, fényűző hatást keltő, egyértelmű, hogy belsőépítész tervezett meg gondosan minden apró részletet, a színek és formák harmóniáját, a gazdag aranyozást. Az asztalok között vannak bárasztalok, normál asztalok, és az egyik sarokban különösen kényelmes kanapés megoldás is, valamint egy tágas terasz, amely azonban teljesen üres volt, a hatalmas hőség miatt. Bent viszont kellemesen hűtött, de nem fagyasztó volt a tér. A rendelés a pultnál történik, itt szépen csoportosítva, felsorakozva láthatóak a csodás küllemű, elegáns sütemények, amelyek francia neveket viselnek. A név alatt a tájékoztató kártyákon a főbb összetevők is olvashatóak. A sütemények darabára többségében 2. 000 Ft feletti, ami megítélésem szerint már túllép a normalitáson és a realitáson, talán 2 féle volt 2. 000 Ft alatti, de nem sokkal. Ottjártamkor zajlott egy olyan gourmet akció, amelynek keretében páros kávé-süti kóstolót tartottak. A fotók magukért beszélnek, a külcsínre valóban nem lehetett itt panasz, azt gondolom. Két süteményt is választottam, egyrészt a Hedoniste névre hallgató pisztáciás sütit (2. 190 Ft), másrészt a Caramel Choux névre keresztelt karamella-vanília-sós karamellás darabot (1. 690 Ft). Őszintén szólva, sajnálatos módon a sütemények szebbek mint finomabban voltak. Túlságosan édes, gejl hatás, miközben a fő alkotóízek nem robbannak, nem ütnek. Ebből a pisztáciásból egyébként egész tortát is kínáltak (rendelésre bármelyikből készítenek), ami kb. 30. 000 Ft-ba került. Nem semmi! Az italok is túlárazottak, egy kis üveges Cola 690 Ft-ba került. Összességében csalódás, legalábbis számomra. Nyilván értem ezt a kategóriáján belül, ár-érték arányban és az átlag feletti elvárások tükrében.
2021. november 24.egyedül járt itt 45 A sok-sok Pizza Me egység közül egy kis kioszkban található ez az óbudai Eurocenter bejárata előtt, a parkolóknál. A pizza szeletek közül a sima Margarita 490 Ft-ba kerül, az izgalmasabbak 590 Ft-ba. Ezek közül választottam a Tartuffata-t, ami tejszínes alapon, erdei gombával, szarvasgombával ízesített.
Nagyon vékony tésztás, kerek pizzát készítenek. Mivel éppen akkor vették ki a kemencéből az egész pizzát, így nem volt szükséges rámelegíteni. Egyébként ezt - ha szükséges - nagyon örvendetes módon nem a mikróban teszik meg (szerintem nincs is náluk mikró. . . ), hanem a kemencében 1 perc alatt. Mellé vásároltam még egy kis üveges Toma 100%-os narancs juice-t is. Egy ezresből megvoltam. Igaz, ha éhesebb lettem volna, akkor az 1 szelet biztosan nem elegendő.
2021. november 24.gyerekekkel járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Többször jártunk, vásároltunk itt az idei évben is, talán 3-4 alkalommal is. Amikor a piac üzemelt, ha korlátozásokkal is, de a cukrászda is nyitva tartott. Miközben jó pár vendéglátó egység a környéken is zárva tartott, vagy radikálisan csökkentette a készleteit, illetve a nyitva tartási idejét.
Én 5 évvel ezelőtt már írtam értékelést, s azóta bejött nem egy 1 pontos azaz "szörnyű" vélemény is más értékelőktől. Én őszintén szólva nem tapasztaltam semmi kirívót. Egy átlagos, hagyományos süteményeket kínáló piaci cukrászdáról van szó, ami azt jelenti, hogy nincsenek helyben étkezési lehetőségek saját asztalok és székek hiányában, viszont ettől függetlenül a kínálat elég széles és az árak sincsenek elszállva, bár persze ők is fokozatosan emeltek az évek során. Ugyanakkor tény, hogy a kínálat az évek alatt szinte semmit nem változott, minden ugyanolyan, legalábbis látszatra és ízre is. Gesztenye alagút (530 Ft), Rákóczi túrós (430 Ft), Kardinális szelet (430 Ft), illetve a kimét sós és édes aprósütemények, ezek már kaphatóak voltak 5 éve is. Az újhullámos vonal ide nem tört be. Úgy tűnik, ez a vásárlók számára nem okoz hiányérzetet, főleg hétvégén folyamatosan kisebb-nagyobb sorok alakulnak ki a pult előtt. Nekem nem volt problémám a kiszolgálással. Elég pörgősen, gyorsan zajlott minden. Summa summarum, meglepetések nélküli, hagyományos, retrós beütésű cukrásza, korrekt, nem túlzó árazással.