Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 17 településen
Országjáró 269 városban
járt már
Felfedező 3786 helyen első értékelő
Népszerű író 2495 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 107542 feltöltött kép
Jó
2015. július 20.egyedül járt itt 45 A Dob utcában sétálva láttam meg a Vintage Garden bejáratát, ami első ránézésre egy lakberendezési boltnak, esetleg egy puccos esküvőkre specializálódott dizájner shopnak tűnik. Belépve az ember töményen kapja az arcába a romantikát.
A legdurvább a terasz sarkán található élénk pinki rózsaszirmokba burkolózó kanapé, amelyet előszeretettel használnak a vendégek romantikus selfiek és/vagy páros fotók elkészítésére. Az étterem szerintem nagyon jól ki van találva, látszik, hogy a finom részletek kidolgozására is sok gondot fordítottak a megálmodók, és harmóniában van az egész. Egy nagyon romantikus, kicsit provence-ias, kicsit Disney királylányos mesés hely. Ez számomra már egy kicsit sok(k) volt, kissé már súrolja a giccs határát az én ízlésem szerint. Gondolok itt pl. a falra cirádás betűkkel krétával felírt szerelmes szlogenekre (I will always love you. . . meg hasonlók)
A felszolgálók tengerész stílusú csíkos egyenpólóba, fehér nadrágba öltöztek, így könnyen lehetett őket azonosítani. A pincérek gyorsak, udvariasak, nem tűnnek el, figyelnek a vendégekre, s még egy kis humor, mosoly is belefér. A étlap rövid, könnyen áttekinthető, 1 db A4-es kartonlapon elfér (+1 lap az itallap). Nincs légkondi, viszont van vízpárát fújó ventilátor, és a hatalmas teraszt állítható árnyékolóval lehet kellemesebbé tenni. Ciabattát rendeltem sült kecskesajttal és salátával. Nagyon gyorsan elkészült az étel, s később láttam azt is, hogy a szakácsok nyitott üvegfal előtt készítik a finomságokat. A szendvics elég nagy méretű volt, az a méret, amit már nem lehet 1 kézzel megfogni és kulturáltan enni, anélkül, hogy ne esne szét minden harapás után, azaz a mennyiségre és az ízekre nem lehetett panaszom. A mellé kínált balzsamecetes vegyes zöldsaláta elég kis mennyiség volt, inkább tányérdekorációnak illett be. Összességében nem volt rossz, de nem is valami gourmand remekmű, viszont árban elég húzós a hely (szervizdíj nincs, de 1 üdítővel és borravalóval együtt 3. 000 Ft-ot fizettem). Népszerű étterem, sokan vannak, estére a legtöbben előre asztalt foglalnak. A vendégkörben természetesen ifjú szerelmespárok, de rajtuk kívül barátnős csoportosulások, anya-lánya, nagyi-lányunoka párosokat láttam, és persze turistákat, de köztük is leginkább a nőneműek voltak elájulva a helytől. Szinte mindenki fotózta a helyet, s benne önmagát.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. július 17.a párjával járt itt 55 Szentendrei kirándulásunkat reggelivel kezdtük, miután végre kinyitottak az éttermek. Érdekes, hogy az itteni éttermek, kávéházak, cukrászdák közül a legtöbben ki sem nyitnak még reggel, csak ebédidőben, de talán nincs is rá megfelelő igény, mert a csoportos turisták úgyis kapnak a szállodában reggelit, a magyar látogatók pedig otthonról reggelit követően indulnak el.
A Belvárosban, a Dunakorzótól 1 utcára, egy 1734-ben épült műemlék házban, az egykori Bárczy Házban alakították ki az éttermet. Mint megtudtam az igen szívélyes felszolgáló úrtól és hölgytől, eredetileg a 18. században fogadó működött itt, majd későbbi lakójáról kapta a Bárczy nevet az étterem. Bárczy János kádármester, népművész lakóháza volt. Az utcaszinten a belső udvarban fedett terasz van hosszú falócákkal, az éttermi rész innen lépcsőn közelíthető meg, ahol több, gazdagon berendezett parasztbarokk hangulatú terem fogad. Hófehérre vakolt falak, kék terítők, mázas tányérok, köcsögök, régi lámpák sorakoznak. Az étlapon sok oldalon rengeteg étel szerepelt. A belső udvarban egy életnagyságú preparált strucc figyeli a vendégeket, ennek oka, mint megtudtam, hogy a ház specialitásai a strucc húsból készült ételek. Ezekből több is szerepel a kínálatban. Ezen kívül pedig - a külföldi turistákra fókuszálva - főleg magyaros tradicionális ételek. Mivel én még a reggelinél jártam, egy sonkás omlettet kértem és egy narancsos limonádét. Jó kiadós adag volt, házikenyérrel, s bár olcsónak semmiképpen nem mondanám (1200 Ft), a hely hangulatának betudtam a magas árakat. Igazán hangulatos hely, ahová szívesen invitálnám a külföldi ismerőseimet, ha Szentendrén járnak. Egy negatívum: a mosdó retró hangulatú és kissé lestrapált.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. július 17.egyedül járt itt 45 Pomáz nem a gasztro-élmények fellegvára. Még éttermet is alig találni a kisvárosban. Így ennek a cukrászdának különösen megörültem, nem is tudom, akad-e másik a településen. Csendes környéken egy családi házban kialakított cukrászdáról és fagyizóról van szó, melynek tulajdonosa Szökő János cukrászmester.
Ha jól gondolom, a felesége, egy nagyon kedves középkorú hölgy szolgált ki. A sütik a pesti árakhoz képest igencsak barátságos árakon kaphatóak, elég nagy volt a választék, főleg klasszikus sütiket, tortákat, sós aprósüteményeket lehet kapni. 3 db sütiért (mákos gubás krémes, csokis krémes, mákos rétes) és egy 0,5 l-es üdítőért mindössze egy ezrest fizettem, amiből az üdítő volt a legdrágább tétel. Természetesen fagyit is lehet kapni, ha jól emlékszem, 150 Ft-ba került 1 gombóc, a környékbeli gyerekek közül többen is ott fagyiztak ottjártamkor, s süteményért is folyamatosan érkeztek, elvitelre vitték, családi csomag mennyiségben. A cukrászda előtt le lehet ülni a fedett teraszon, bár nyáron nagyon odatűz a nap.
3Ételek / Italok
5Kiszolgálás
3Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. július 16.egyedül járt itt 55 Még csak néhány hónapja, márciusban nyitottak meg, de már meg sem tudnám mondani, hány helyen hallottam róluk. Szóval a PR-juk elég sikeresnek tűnik. Hétköznap ebédidőben az étkezde előtti kiülős helyek már mind foglaltak, bent viszont csak 2 éppen rendelő vásárló van.
Kint tűz a nap, bent pedig hűvös van (működik a légkondi), s bár ezerrel sütik a fiúk a kolbászokat, mégsincs tömény zsírszag. Szóval benn maradok. A bejárattal szemben egy hatalmas felirat orientálja a látogatót: HÚS rózsaszínben, a nyers hús színében. A sütőnél 2 fiatalember szorgoskodik. Az étlap nincs túlbonyolítva, egyetlen lapon szellősen elfér. A berendezés is minimál, bárszékek és pult a 2 oldalsó falon. A citromdisznó és a véres hurka között vacillálok, végül tanácsadás kérés után ez utóbbi mellett döntök. Almafröccsel. Kapok egy sorszámot, leülök, s pár percet kell várni, amíg elkészül, hiszen itt frissen készül minden a rendelés felvételét követően. A hurkának nem hurka alakja van, hanem egy kis tégla, megszórva fenyőmaggal és almakompót szeletekkel díszítve, 3 szelet házikenyérrel. Fenséges ízélmény, a disznóvágások hangulatát idézi vissza gyermekkoromból nagyapámék borsodi kis falujából. Árban ezres környékén a legolcsóbb fogások, ez is, 990 Ft, de 1 darabbal (10-12 dkg) nemigen lehet jóllakni. Összességében nagyon szuper, eredeti, hangulatos, pedig egészen egyszerű minden. A fiúk pedig igazán kedvesek, öröm volt betérni minden szempontból. Sok sikert kívánok a helynek!
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. július 16.barátokkal járt itt 45 Meg nem tudnám mondani, hogy hány évvel ezelőtt jártam itt először, talán 15 is megvan. . . Akkoriban elég nagy divatja volt a középkori lovagi éttermeknek, a Sir Lanceloton kívül a fővárosban még 2 másik helyen is jártunk, ha jól tudom, az a másik 2 azóta már megszűnt (egy a Duna Plazánál, egy a Bécsi úton a Kolosy térnél volt).
A recept a következő: kézzel-lábbal, evőeszköz nélkül lehet enni, hatalmas fatálakon tálalják fel az ételeket hatalmas mennyiségben, a pincérek korhű ruhákba öltöznek, és mindenféle műsort is évezhet a nagyérdemű, pl. lángnyelők, hastáncos, lovagi torna - harcolás, lányrablás, lány kiváltása a gaz lovagoktól, meg effélék. Az étlapon elvileg olyan ételek szerepelnek olyan fűszerezéssel, ami a középkori Magyarországon is megtalálható volt már (pl. nincs rizs vagy ázsiai fűszerek). Persze nem 100%-ban autentikus a dolog, de azért úgy tűnik, működik, hiszen nekünk is előzetesen kellett asztalt foglalni, ellenkező esetben csak úgy beesve nem lett volna szabad asztal a számunkra. Legutóbb azért jártunk itt baráti társasággal, mert egy külföldi barátunk látogatott el Budapestre, és náluk, ahol ő él, nincsenek efféle éttermek, így gondoltuk, biztosan jó móka és érdekes lesz neki is. Az étlapon az ételeknek mindenféle hangzatos neve van, az árak 1-1 fogás tekintetében elég magasak, viszont az 5-6 fogásos "lakomákat" (tkp. menük) ezekhez képest lényegesen kedvezőbb áron árusítják. De még ezzel együtt is a legolcsóbb menü is 5000 Ft feletti árat kóstál. A leveseket cipóban tálalják - hagymaleves, tárkonyos pulyka, vadragu - de az óriási mennyiségeket, ami persze még forró is, nagyon gyorsan kell kanalazni, mert a végére teljesen szétázik a cipó. A főételek között vannak nyársak, vaslapon sült ételek, és persze kacsacomb, libacomb, amit praktikusan lehet kézzel enni. A desszertek közül túrógombóc és mákos guba szerepelt a menüinkben, de a desszertek legtöbbünk esetében már érintetlenül csomagolásra és hazavitelre kerültek, pedig úgy kalkuláltunk, hogy a lányok csak 2-en kértek 1 menüt, de még így is rengeteg volt. Maguk az ételek nem voltak emlékezetesek vagy különösen ízletesek, itt tényleg a mennyiség és inkább a hangulat a lényeg. Egyszer mindenképpen ajánlom kipróbálni, de tényleg éhesen menjetek.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. július 16.gyerekekkel járt itt 45 A közeli játszótéren voltunk a gyerekekkel, akik nyáron minden nap fagyit szeretnének enni. Közelben lakó barátainktól tudtuk, hogy van egy cukrászda itt a Párkány utcában, ők rendszeresen itt vesznek sütit. Legutóbb is innen hoztak ajándékba sütiket, amikor látogatóba jöttek hozzánk.
Az üzlet előtt a teraszon is van pár asztal, s bár tűzött a nap, egyetlen szabad asztal sem volt (hétköznap 5 óra magasságában), bent viszont légkondi hiányában elég meleg volt. 1 gombóc fagyi 190 Ft-ba kerül, normál gombóc. Ettünk pisztáciát, citromot, csokit, hupikék törpikét, körtét, grapefruitot. Ezek közül a körte volt szerintem a legfinomabb, a többit inkább átlagosnak nevezném. A legtöbb süti 350 Ft-ba kerül, normál méretűek. A kiszolgálás nem volt valami barátságos, a 2 hölgy éppen kitárgyaltak valakit. Ez nem volt túl szimpatikus. Ettől eltekintve, a sütik és a fagyik nem voltak rosszak, de összességében semmi különlegeset nem nyújtanak.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. július 14., kollégákkal járt itt 25 A Déli pályaudvar mellett a Krisztina Plaza épületének földszintjén található önkiszolgáló étterem. Szerintem aki jót akar enni, az inkább kerülje el ezt a helyet. Igaz, hogy olcsó, hiszen a 2 féle 2 fogásos napi menü mindegyike 1000 Ft alatti 3 számjegyű összegbe kerül, de úgy érzem, ezért a minőségért még ennyi is puszta pénzkidobás volt.
Az egész étkezdének egy iskolai retro menza hangulata van, kényelmetlenek a székek, az asztalok csupaszok, nincs rajtuk terítő, sót, borsot néhány asztalra helyeztek csupán el, így ha a mienken éppen nincs, akkor a szomszédoktól lehet vadászni. Hasonló a helyzet a vizes kancsókkal is. A menü zöldbableves és székelykáposzta volt. A csészényi leves még csak-csak ehető volt, de a káposzta úszott az olcsó pirospaprikás lében, hús nem igazán volt benne, csak pár cupákos cafat és mellé jó nagy kunkorodó bőrkék. Az étlap többi étele is olcsó, a legdrágább ételük a pizza (1090 Ft). Nem jó hely, nem ajánlom.
1Ételek / Italok
3Kiszolgálás
2Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. július 14.gyerekekkel járt itt 35 A gyerekekkel rendszeresen járunk a szomszédos Puskin Moziba különböző gyerekprogramokra. A bábszínház vagy koncert után mindig itt szoktunk fagyit venni. A mostani szezonban végig akciós a fagylalt, 1 gombóc 150 Ft, igaz, hogy 4 dkg-osnak írják, de nekem ránézésre egy teljesen normál, átlagos méretű gombócnak tűnik.
Arról nem sokat sikerült megtudni, hogy pontosan milyen fagyiról van szó ("Gelato Italiano"), de nem kézműves. Szerintem átlagos, semmi extra. Pisztáciát, csokit, vaníliát, citromot ettem már, a gyerekek mindig azt mondják a "Na, milyen? " kérdésemre, hogy "Jó! ", de ők még nem ettek olyan fagyit, ami nekik ne lett volna jó. . . Amúgy ez az a hely, ami szinte mindig nyitva van (minden nap reggel 8-tól hajnali 4-ig), és ha nyitva vannak, biztos, hogy lehet is náluk valamit enni. Reggeli órákban sokféle reggelit (omlettek, debreceni, hideg vegyestál, padlizsánkrém), napközben néhány klasszikus levest (pl. gulyás, halászlé) és persze egyszerűbb főételek is vannak, házi hamburger, mézes chilis csirkeszárnyak, pizza, tészták és effélék. Sütiket is árusítanak, Dobostortát, Eszterházyt pl. A hangulata amúgy nem lenne rossz, de nekem kissé sivárnak tűnik, amikor benézek, félhomályos, de persze esténként lehet, hogy beindul náluk az élet. Van egy olyan akciójuk is, hogy vasárnaponként napközben minden étel 50%-os kedvezménnyel kapható.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. július 14.egyedül járt itt 35 Munkaügyben jártam a környéken, időben elcsúsztam, ezért az első étterembe beugrottam, ami útközben az utamba esett. A kiírás szerint 2 és 3 fogásos menüt kínálnak ebédidőben, de az nem szerepelt vagy csak én nem láttam meg, hogy pontosan mi is az aznapi menü.
Beérkezve az első pincér azt mondta, üljek bárhová (3 asztalnál ültek), majd amikor már éppen leültem volna az egyik asztalhoz, a másik pincér rámutatott egy másik asztalra, hogy oda üljek. Kisvártatva megkérdezte, hogy kérek-e étlapot (miután az 1. pincérnek mondtam, hogy ebédelni szeretnék), de amikor kérdeztem, hogy van-e menü, s ha igen, mi az, akkor az étlapot gyorsan el is vitte, így a menün kívüli kínálatot már nem volt alkalmam megnézni. A menü szóbeli tájékoztatás szerint húsleves sok zöldséggel és rakott krumpli. Ez teljesen jól hangzott számomra, így ezt kértem. (A 3. fogás talán elfogyott időközben, nem tudom, erről nem esett szó). A leves perceken belül meg is érkezett, egy nagy mélytányérnyi leves, csigatésztával, sárga- és fehérrépával, ennyi; hús vagy egyéb zöldségek nem voltak benne. A tészta és a zöldségek is kissé túl voltak főzve. A rakott krumpli szintén gyorsan érkezett, ez is elég nagy adag volt, ám leginkább burgonyából állt; főtt tojásból mindössze 2 karika volt benne, a füstölt kolbász pedig kicsit kemény és száraz volt. Az egész fogás, ezen belül is a krumplikarikák pedig nagyon sótlanok voltak. Bár éhesen érkeztem, de mégsem ettem meg az egészet, nem nagyon ízlett sajnos. Én szeretem a magyar konyhát, ezen belül az egyszerű ételeket is, ha azok jól vannak elkészítve. Úgy gondolom, hogy ezt a 2 fogást bármely gyakorlott háziasszony ennél finomabban készíti el. Árban olcsó volt, ez igaz (990 Ft, és még egy pohár szóda is járt a menühöz, bár ezt sem említették, csak kihozták az asztalhoz). Nekem összességében csalódást okozott a hely, bár a véleményem nyilván szubjektív.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. július 14., kollégákkal járt itt 45 A Jókai utcában már 2007 óta működik a Parázs Presszó, amely thai konyhára specializálódott. Az étlapon kizárólag thai ételek szerepelnek, időről időre új fogásokkal színesítve a kínálatot. Hétköznap késő ebédidőben jártunk náluk, s a külső teremben alig volt üres asztal.
A hátsó, szeparáltabb rész, ahol ülős asztalból is volt 2 db, viszont ilyenkor nincs használatban, azt általában estére lehet foglalni. A berendezés is keleties hangulatot áraszt, kicsit félhomályos, misztikusan sejtelmes a miliő. Az étlapon az ételek thai neve szerepel, de utána magyarul leírják, hogy pontosan milyen fogásról is van szó, és sok színes képen be is mutatják ezeket az egzotikus ételeket. Első fogásként az előételek közül a klasszikus Tempurát választottam, bundában sült zöldségek, édes chili mártásban, kollégám ugyanezt kérte, csak rákból (Tempura Koong). Az előételre pár percet vártunk, amíg frissen sütve, ropogósan elkészült, s elég terjedelmes adagot kaptunk. A zöldségek között hagyma, cukkini, sárgarépa, karfiol szerepelt. A kis tálkában tálalt mártás kifejezetten ízletes, pikáns édes és csípős volt, de ehhez az ételadaghoz adhattak volna ennél többet is. Ezt követően a levesek közül az alig csípős Tom Ka Pa-t, ami citromfüves, kókusztejes hallevest, ill. Tom Ka Kai-t, ami csirkés leves kértük. A leves is elég nagy adag volt, tűzforrón érkezett, akkor megkaptuk, amikor még nem végeztünk az előétellel, elvileg együtt is lehetett volna fogyasztani, de a levesnek hűlnie kellett. A levesben fehér húsú tengeri halszeletek voltak gombával, némi zöldséggel és rengeteg sok hagymával. Olyannyira sok volt a hagyma, hogy azt meg sem lehetett enni, ez egy kicsit szerintem a jó minőség rovására ment. A hagyma elvileg pirított volt, de némely darabok eléggé nyersek és emiatt durvák voltak. A levesek és előételek árai 900 Ft-nál kezdődnek, a főételek 2000 vagy 2600 Ft-ba kerülnek. Összességében szimpatikus hely, bár nem vagyok thai konyha specialista, de ettem már néhányszor thai étteremben, s véleményem szerint elég jó, autentikus hely a Parázs.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
6870 értékelés / 687 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
265 település / 27 oldalon