Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az őszi étteremhéten ők is résztvevők, így egyértelmű volt, hogy a wish-listemen már amúgy is szereplő étterembe így érdemes elmenni. A program keretében egy szűkített bisztró étlapról lehet 3 fogásos ebédet vagy vacsorát választani fix. 9. 900 Ft-ért (szervizdíjjal együtt, de ital nélkül). Az étterembe belépve egy ajtónálló fogadó hölgy fogadott minden vendéget mosolyogva, ellenőrizte a foglalást, és az asztalához kísérte, majd átadta az étlapot. Csillogó-villogó, tényleg luxus környezet, tradicionális, nagyon elegáns berendezés, fényűző hangulat, a századforduló kávéházi világ köszön itt vissza. Az ital- és ételrendelést egy fiatal, talán még tanuló pincérfiú vette fel. Látszik, hogy mindenki be van gondosan tanítva udvariasságra, figyelmességre, minden ételnél rákérdeztek, hogy ízlik-e, finom-e, de azért 1-2 apróság belecsúszott. Szénsavas víz helyett menteset kaptam (majd sűrű bocsánatkérések között cserélték), illetve a végén a fizetésre kellett várni. Engem sajnos nem engedtek fel a galéria / karzat részre fotózni, mondván az már a szálloda területe (más vendéget pedig felengedtek korábban). Az asztalok a fal mellett elég közel vannak egymáshoz, persze ez csak akkor lehet zavaró, ha mindenütt ülnek. Van teraszuk is, de ahhoz már egy kicsit hideg lett volna. Kellemes élő zongorajáték szórakoztatta a vendégeket. 9-11 között reggeli időszak van külön étlappal. A normál étlapon elég húzós árak vannak, előételek, levesek és saláták 2500-8900 Ft között, főételek 3500-6500 Ft között alakulnak. Csodálatosak a desszertek, 1600-2800 Ft közötti szeletárak. Kaphatóak még kézműves bonbonok 450 Ft darabáron. Alapvetően magyar konyhát visznek modern köntösbe öltöztetve, de megjelennek távol-keleti és francia hatások, ízek, fűszerek is. Kezdésként quinoa salátát választottam füstölt lazaccal, kápiával és retekkel. Mutatós tányér, jól harmonizáló ízek, friss hatás. A főételek közül a kacsacombot választottam, még marhapörkölt (marhapofából) és miso lazacfilé volt, kétszer nem akartam lazacot enni. Lila káposzta csak mártás formájában volt jelen, a comb egy kicsit száraz volt és a bőr nem ropogott, így ez a fogás egy kis csalódást okozott nekem, viszont a házi hagymás burgonyafánk tetszett. A desszertek közül kiváló volt az étcsokis mogyorós eclair és a Rákóczi is, de a pultban látott, az ajánlatban nem szereplő további sütemények is nagyon csábítóan néztek ki. A kis üveges Szentkirályi víz nem volt extrém drága (490 Ft + 68 Ft szervizdíj). Összességében érdemes volt ide eljönni, a környezet valóban páratlan, ha úgy alakul, szívesen eljönnék még ide barátokkal sütizni, kávézni.