2025. augusztus 24.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Még évekkel ezelőtt tettem fel ezt az éttermet a meglátogatásra érdemesek listájára, amikor egy időben a Top100-as listán is rajta voltak az ittjartam. hu oldalon. Főleg logisztikai okok miatt végül idén tavasszal került sor erre a látogatása, azon belül is pénteken ebédidőben, pontosabban egy kicsit már a klasszikus ebédidő lecsengését követően érkeztem meg.
XVII. kerület a helyszín, a forgalmas Pesti út mellett, a közelben van a buszmegálló. Kívül-belül modern épület, tágas beltér, nagy belmagasság, szépen terített asztalok. Érthető okok miatt ottjártamkor csak az alsó szintet használták, de az emeleten további asztalok vannak, különteremként, illetve nagyobb rendezvények megtartására is alkalmas a helyszín. A személyzet laza, alapvetően normális volt. A 3 fogásos napi menü palócleves, rántott tengeri hal (milyen típus vajon? ? ) rizibizivel és citromkocka volt, mindez 3800 Ft, kötelező szervizdíj nincs. A leves finom, tartalmas, de csak csészényi méretű, a főétel határozottan kicsi adag, még zóna méretnek sem mondanám. A hal jellegtelen. A süti finom, nem mindennapi. A normál étlapon a főételek árfekvése 3500-5000 Ft között alakul, népszerűek a több személyes tálak, BBQ és grill fogásokkal (9990-14990 Ft), de a kézműves burgerek is közkedveltek (4990 Ft). Összességében erős 4 pontra taksálom a helyet. Nem bánom, hogy eljöttem kipróbálni, de nem adott különleges kulináris élményeket.
2025. augusztus 24.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Igazán remek hangulatú, barátságos, laza söröző Pasaréten, az 5-ös busz végállomásának közelében. Jó pár éve működnek, gyerekkoromból valami retró ivó rémlik fel, de a mostani hely teljesen jelenkori. Kellemes kerthelyiségből jutunk a belső térbe, ami kényelmes ülőhelyeket rejt egy meleg környezetben, mintha egy polgári nappaliba csöppennénk.
A fiatal pultos közvetlen, humoros, jó beszélőkéje van. A névről nekem egyből Csajkovszkij operája, a Pikovaja Dama ugrott be, de meg nem mondom, hogy miért. A söröző logója értelemszerűen egy pikk kártyajel, de a szokványossal ellentétben itt fekete alapon pirossal (a kártyán fehér alapon fekete). A söröző népszerű, hétköznap munkaidő után is jó pár vendég ült már a teraszon, vegyes korosztály. Alkalmanként irodalmi esteket is szoktak itt tartani. A kézműves vonalról Hübris söröket tartanak. A csapon Soproni, Soproni IPA és Krusovice sörök. A 100%-os narancs juice 950 Ft-ba került. Ételeket nemigen láttam, bár elvileg szokott lenni melegszendvics. Jó volt itt lenni, 5 pontos élmény volt.
2025. augusztus 24., kollégákkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Kolodko Mihály kárpátaljai szobrászművész Húsvét hétfőn helyezte ki Chuck Norris, a legendás amerikai színész miniszobrát a Megyeri híd pesti hídfőjéhez. Elsőre jó ötletnek tűnt a nyár egyik legforróbb napján elindulni tömegközlekedéssel felkeresni, de aztán már mégsem bizonyult olyan jónak, minden esetre teljesítettük, elvégre Chuck is kétségtelenül így tett volna.
Újpest-Városkaputól sárga VOLÁN busszal mentünk ki, elég gyér már erre a közlekedés, és a buszmegállótól azért kellett rendesen gyalogolni, aztán meg lépcsőzni. A szobrot éppen oda helyezték el, ahol a Pest felirat olvasható az üvegtáblán. Chuck összevan szorosan kötözve, de nyilván ez nem fog számára problémát okozni, Houdinit megszégyenítő módon fog kiszabadulni ebből a kelepcéből is. A szobron megtalálhatjuk a művész aláírását, mégpedig Chuck cipőjének talpán.
2025. augusztus 24.egyedül járt itt 45 Modern, új építésű lakóház sarkán működő kis kávézó és szendvicsező egy saroknyira a Nagykörúttól, a Nyugati pályaudvar közelében. A környéken elég sok Airbnb lakás van, így a reggeli nélkül itt megszálló külföldiek számára praktikus reggeliző helyként funkcionál, ahogy tapasztaltam, ez a kör adja a vendégkör gerincét.
Többféle kiadós szendvicset kínálnak, amelyeket grillezve is lehet kérni. Van pár süti és muffin is. A csokis-mogyorós fánk az ugyanolyan volt, mint az Aldiban kapható. Készítenek amerikai pancake palacsintát is, akár juharsziruppal. Kényelmes ülőhelyek vannak, bár kicsi, de csinos a beltér, otthonos. Az eszpresszó 700 Ft, hagyományosan olaszosan. Remi Café Milano márkájú, nem ismerem. A tejért nem kellett plusz felárat fizetni. A névválasztást nem tudom értelmezni, bár igaz, hogy egy saroképületben vannak. Esetleg a kávédarálóra utalhat a név, de lehet, tévedek, csak ötlet. Talán a tulajdonos is külföldi, nemcsak a vendégek.
2025. augusztus 24.egyedül járt itt 45 Pesterzsébeten járva futottam bele ebbe a pékségbe, mivel a neve nem volt ismerős, benéztem. A neve másutt, így a blokkon is Soroksári Buci Pékként szerepel, viszont a pavilonjukon a név 2 cc-vel, azaz Bucci-ként olvasható, nem tudom, akkor melyik a helyes, de talán szinte mindegy is.
Alapvetően fősodratú kenyereket, édes és sós péksüteményeket árusítanak, közepes, elfogadható árfekvésben. Örömmel láttam meg egyik kedvencemet, a mártott diósat a pultban (4200 Ft/kg), ebből vettem kimérve 30 dkg-t. Az albán pékségeknél egyértelműen jobb színvonalat képviselnek, de a kézműves nívót nem érik el. A kiszolgálás a pultnál történik, inkább elviteles hely, de elvileg lehet helyben is eszegetni.
2025. augusztus 24.barátokkal járt itt 45 Több évtizedes múltra visszatekintő árnyas kerthelyiséges söröző a XII. kerületben a Déli Pályaudvartól északra már a budai dombokon. A beltér régies, retró hangulatot áraszt, gyenge belső megvilágítással. A szép időre tekintettel minden vendég a kellemes, de szintén retrós kerthelyiségbe telepedett, meg is töltöttünk minden asztalt.
Nincs asztalszerviz és nincs hitel, a pultnál a rendelés előre fizetendő, nem a távozáskor. Kommersz italkínálat van mérsékelt árfekvésben. Ételek terén zsíros deszka lilahagymával. Sörök terén csapolt Ászok, Dreher (800 Ft/korsó), Pilsner, üvegesben Dreher meggyes (990 Ft/üveg) és a Dreher család többi tagjai, Gösser, Edelweiss. A kézműves vonal ide nem tört be, hogy igény volna-e rá, nem tudom. A kommersz röviditalok közül a Jagermeister 800 Ft, a Becherovka 750 Ft. Nincs kötelező szervizdíj. A kártyás fizetés nem preferált. A mosdó és az asztalok tisztasága javítható.
2025. augusztus 24.egyedül járt itt 35 Viszonylag újabb keletű vietnami kávézó és bisztró a Teréz körúton, a Nyugati tér közelében. Kívülről szimpatikus volt, a beltérben elegendő számú asztal volt, olyan kis barátságos, kedélyes helynek tűnt kívülről, de sajnos a kiszolgálás egyáltalán nem volt barátságos. Érdektelen, mosolytalan, kimért.
Talán az volt a gond a vietnami kishölgy számára, hogy én csak egy sima helyi magyar vagyok és nem egy külföldi turista vagy legalább egy itt élő másik vietnami? ? De lehet, hogy csak az volt a probléma, hogy nem ettem végig az étlapot. Érdekesség, hogy vietnami kávékat is, sós tejszínhabos, kókuszos, Bac Xiu (1050-2050 Ft) is találni náluk az itallapon. A Matcha teás keksz darabja 850 Ft. Igaz, zöld volt, de én nemigen éreztem benne a zöld tea jellegzetes ízét. A pultban lévő sütemények egy része nem volt már friss, ránézésre több naposak. Kínálnak néhány vietnami meleg ételt, így Pho levest is. A csésze csinos. Sajnálom, hogy elrontották a jónak induló élményt. 3 pont és nem ajánlom.
2025. augusztus 24.barátokkal járt itt 55 Talán év elején megnyitott kézműves pékség a Kosztolányi Dezső téren, éppen a kanyarban, kis kiülős terasszal, nagyon finom pékség illatokkal. A hely igencsak népszerűnek tűnik, szombat délelőtt kígyózó sor álldogált türelmesen a finomságokra várva. Közben a pult mögött két srác sürgölődött, lelkesen, pörgősen.
Többen kávét is vettünk, az is finom volt. Többféle kovászos kenyeret sütnek, a péksütemények között jóféle szilvás papucs, szerelmes levél, gesztenyés-meggyes párna, málnás-fahéjas csiga (590 Ft) kínálgatta magát, a sósak terén tetszetős volt a paradicsomos-sós csavart (650 Ft), pár teljes kiőrlésű pékárut is láttam a pultban (690 Ft). Kínálnak többféle dúsan megrakott szendvicset is (1290/1890 Ft). A Cortado 690 Ft volt, kétféle pörkölésű kávé közül lehet válogatni. Ha nem kávézós hangulatban vagyunk, a DÉR Juice gyümölcsleveiből teljes sorozat a pulton. Nálam összességében 5 pontos élmény, ha nem is hibátlan.
2025. augusztus 24.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Évekkel ezelőtt a IX. kerületi Páva utcában nyitotta meg az ifjú hölgy az első vegán cukrászdáját azonos néven, de valahogy az a helyszín nem jött be, így kisebb pauza után egy nagyobb új helyszínre, a Veres Pálné utcába helyezték át a cukrászdát. Nekem a név egyáltalán nem tetszik, de ez legyen az én bajom.
Az viszont kiderül belőle, hogy vegán desszerteket készítenek, amelyek nemcsak mutatósak, de igazán finomak is. Meg persze egészségesek. Árban nem a legolcsóbbak a termékek, egy sima Isler 1250 Ft, de a mousse torták szeletára 2190 Ft, többféle gyümölccsel szép színeket érnek el, sárgabarack, málna, eper, szeder, Matcha tea. A beltér letisztult skandináv hangulatú, IKEÁ-s fenyőbútoros jellegű. Vegán kovászos barnakenyeres szendvicset is kínálnak, amelyet helyben készítenek, a kenyér forrását sajnos nem ismerem. Elvitelre kértem egy málna-pisztácia mille feuille-t (1690 Ft), amelyet praktikus csatos üvegben lehet elvinni. Otthoni sütögetésre árusítanak gluténmentes lisztkeveréket. Továbbra is ajánlott hely a részemről és 5 pontos élmény.
2025. augusztus 24., kollégákkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az egyik italbeszerzési és helyben fogyasztási lehetőség a Fehérvári Vásárcsarnok emeletén. Itt többségében kifőzdék sorakoznak, de van 3 italkimérés is, ezek egyike a Maligán, talán a legszínvonalasabb a sorban. Vannak, akik simán talponállósan isznak, de le is lehet ülni kényelmesen a közös asztaloknál.
Látszik, hogy vannak olyan, rendszerint idősebb törzsvendégek, akik nem is a piálás miatt járnak ide elsősorban, hanem a társaság, egy-egy jó beszélgetés, találkozás miatt. Ők 1-1 pohár fröccs vagy hosszúlépés mellett időznek el hosszasan. A munkaidőben kifutók-befutók jellemzően nem fogyasztanak alkoholt, de a Maligánnál olcsón beszerezhetünk szódát, de van kávé és üdítő is. Mi hétköznap ebédidőben fordulunk itt meg rendszerint, ritkán a munkaidő után, így ezek a tapasztalatok csapódtak le. A borkínálat valóban széles, több hazai borvidékről, a teljesség igénye nélkül Móri, Neszmélyi, Egri, Balatoni, Badacsonyi, Szekszárdi, Soproni, Mátrai Borvidékek. Az olcsóbb kimért borok decije 160 Ft, az Öreghegyi Kadarka 270 Ft. A sörkínálat azonban érdektelen kommersz, Borsodi és barna Staropramen, cserébe olcsó, a korsó 620, ill. 680 Ft. Elvitelre 2 literes és 2 literes kiszerelésben is árusítanak bort. Kedves kiszolgálás. A röviditalok kínálata is a kommersz, olcsóbb vonalon mozog.