2025. május 31.egyedül járt itt 45 Modern, fiatalos, elsősorban külföldieket megcélzó újhullámos kávézó a belvárosi Sas utcában, a Bazilika közelében, amely egyúttal sportruházat boltként is funkcionál. Innen is a név, Hoodie, azaz kapucnis pulóver, sportfelső. Specialty kávézóként két féle kávé közül lehetett választani, sötétebb vagy világos.
A brazil-kolumbiai kávé nem okozott csalódást, köszönöm az ajánlást! Az eszpresszó 900 Ft + 45 Ft volt a szervizdíj, aminek %-a választható a gépen a fizetéskor. Csinos a beltér, nemzetközi a dizájn, szinte nincs is magyar nyelvű felirat, ami érthető. A forró csokoládé 1600 Ft, a jeges tea szintén ennyi. A Matcha 1700 Ft, ha nem ízesített. Ételek terén szolid kínálat, pár sütemény volt a pultban, baszk sajttorta, citromos pite, csokoládés banánkenyér (2100 Ft/szelet). Prémium kategóriás üdítő italok, üveges és dobozos kiszerelésben. Figyelmes kiszolgálás.
2025. május 31., kollégákkal járt itt 55 A munkahelyünk közelében egy igazán reményt keltő pékség nyitotta meg kapuit. A Heim Sütödét Pest vármegye több településéről már ismerhetjük, nekem egyből a szentendrei egységük jutott eszembe, de Dunabogdányban és Budakalászon is van pékségük. A Lechner Ödön fasor egyik modern épületének földszintjén pár hete vertek tanyát, és hamarosan nagy népszerűségre tettek szert.
Kollégáimmal napi szinten járunk le hozzájuk, kóstolgatjuk a termékeket, egyik jobb, mint a másik. Nem elhanyagolható tény, hogy árban is korrektek. A kiszolgálás barátságos, mosolygós. A beltéri ülőhelyek mellett van egy fedett teraszuk is, s itt még az autós forgalom is enyhe, nem zavaró kiülni. A tojásos-sonkás saláta 999 Ft, az egybesütött szendvics szintén 990 Ft, de ezen az áron még számos fajta remek szendvicset kínálnak. A kovászos kenyerük kitűnő minőségű. A zsemle 85 Ft, abból is vettünk már. A dekára kimért aprósütemények közül most a mandulás amaretto a favorit, de a diós és a szilvalekváros mini papucs, illetve a mini Isler is többeknek tetszett. A teljes kiőrlésű, magvas szilvás papucs is finom volt. Süteményeket is tartanak, többféle mignont, kókusztekercset, Dobos tortát, piskótatekercset baracklekvárral is készítenek, szóval inkább a hagyományos vonalon mozognak. A sütemények árai is barátságosak 450-790 Ft közötti árfekvésben. Nálam ez csont nélkül 5 pontos élmény.
2025. május 31.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Belfrit XI. kerületi büféje nem az Allee Bevásárlóközponton belül, hanem mellette a sétányon található egy pavilonban, míg korábban egy food truck autóból szolgálták ki a vevőket. A pavilon mellé már tettek pár széket, asztalt is, így lehet helyben is enni, szabadtéren, persze csak megfelelő időjárási viszonyok esetén.
Az itteni kínálat sokkal szűkösebb, mint a "rendes" éttermeikben, itt burgerek és gírosz van csak. Próba - szerencse alapon egy gírosz tálat kértem, mivel árban kb. annyiba került, mint egy tartalmasabb burgerük, ebben meg mégis csak többféle összetevő van, gondoltam. 3490 Ft-ért kaptam kartonlap tálcán az ételemet kb. 15 percnyi várakozást követően, mivel több rendelés is folyamatban volt már előttem. Nemcsak helyi rendelések, hanem online tételek is, amelyekért a futárok érkeztek. A tél mellé járt pita is, ami bolti készterméknek tűnt, igaz, legalább kissé megpirítva. A tzatzikit itt amolyan majonéz szerűen az ételre locsolták. A mennyiség kevesebb volt, mint a török kebabosoknál. Ízre nekem tetszett, a hús nem volt száraz, a fűszerezés kellemes, a zöldségek nem fonnyadtak. A hasáb mirelit. Összességében 4 pontot megért. A kiszolgálás barátságos, egyszemélyes mindenesként az úriember elég elfoglalt volt.
2025. május 31.barátokkal járt itt 45 Egy korábbi, kissé lepusztult söröző helyén az idei évben ez a fagyizó nyitott meg a tavaszi szezon kezdetével a Pünkösdfürdői Strand közelében a sarkon. A korábbi épületre szinte rá sem ismerni, egészen átalakult, újjászületett. A fagylalt árak az idei szezonban hihetetlenül megugrottak, hol van már a tavalyi átlagban 500 Ft-os gombócár?
? Pedig már az sem volt éppen olcsó. Ehhez képest itt 650 Ft egy gombóc. A mangó fagyi finom volt! Elég széles a választék, főleg a gyümölcsös ízek vonzóak (málna, zöldalma). Van cukormentes fagylalt is a kínálatban. A fagylalt mellett voltak jó kinézetű, újhullámos sütemények is (1300-1600 Ft közötti szeletárakkal), illetve üdítő és kávé. Az eszpresszó 800 Ft, az sem olcsó. A kávé inkább átlagos szintű volt, márka szerint Perté kávét főznek, olaszos stílusban. A kiszolgálás gépies, kifejezéstelen. Vannak helyben asztalkák a teraszon, ahol le lehet ülni, de mi a Római Part felé vettük az irányt gyalogosan. Összességében 3 és fél pontos élmény, de ezúttal felfelé kerekítettem.
Érdekes
2025. május 31.egyedül járt itt 45 A XVI. kerület helytörténeti gyűjteménye ingyenesen látogatható Mátyásföldön, az egykori villanegyedben. A személyzet igazán kedvesen fogadott, invitált, elmondták a főbb tudnivalókat. A központi teremben lévő állandó kiállítás a helytörténeti emlékeket mutatja be.
Az időszakos kiállításon régi képeslapokat nézhetünk meg, amelyek alapján megismerkedhetünk a kerület egykori életével, a főbb látnivalókkal, a városrészek jeles épületeivel. Feltűntek a múlt század jelentős személyiségei, lakói is a kerületből, valamint az egykori szokások. A bejárattól balra egy régi fényképész üzlet emlékei, a jobb oldalon a községi iskola régi padja maradt meg. A villaépület parkja is igazán hangulatos. A került másik két emlékhelyét, a Tóth Ilonka emlékházat, illetve a cinkotai tájházat sajnos nem sikerült felkeresni, mert azok csak előzetes bejelentkezéssel, hétköznap látogathatóak.
2025. május 31., csoporttal járt itt 55 Csodálatos helyszín a Damjanich utcában, amely Olaszország legjobb pillanatait villantja fel. Kicsi az alapterület, amely roskadásig tele olasz finomságokkal, az olasz konyhai kiváló termékeivel. A bejárattól balra lévő hentespultból szendvicseket, húsokat, sajtokat választhatunk, míg a kávézó szekció a jobb oldalon a lépcső alatt bújik meg.
Az emeleti galériaszinten lehet enni-inni, beszélgetni. Természetesen a kedvelt olasz desszertek is megtalálhatóak, tiramisu, profiterol, cannolli, stb. Birra Moretti sörök, grappa, olasz borok is akadnak. 1-2-3-4 személyes vegyestálakon kóstolhatunk meg többféle finomságot (2990 Ft-tól). Az olasz kávé is hibátlan, a latte mindössze 700 Ft-ba került. A kiszolgálás barátságos, olasz - angol - magyar keveréknyelven. Kiváló hely, öröm volt itt lenni!
2025. május 31.egyedül járt itt 45 Albán pékség a Damjanich utcában, amit mégis sokkal jobbnak találtam, mint egy átlagos albán pékséget, amelyek már az egész országot behálózzák. A beltér tágas, elég nagy alapterületű, helyben is lehet kávézni, reggelizni. Hosszú a nyitva tartási ideje. A környékbeliek körében népszerű pékség.
A kiszolgáló hölgy magyar volt, nem albán vagy délszláv. A vásárolt mákos tekercs kifejezetten finom, friss, gazdag töltelékes volt, nagy méretű, árban kedvező 600 Ft-ért. Vettem még mellé 2 db kiflit is, ennek darabja mindössze 60 Ft volt. Voltak még jó kinézetű, helyben készített szendvicsek is croissant-ba töltve (1000 Ft), illetve tortilla és hamburger is (szintén 1000 Ft-ért). A pizza viszont középszerű, nem jó minőségű (800 Ft/szelet).
2025. május 31.barátokkal járt itt 55 A megnyitásuk idején jártunk itt először, teljesen véletlenül. A környéken sétálgattunk, pontosabban a közeli cseh sörözőbe tartottunk éppen, de azért benéztünk, amikor a kirakatból Rózsa Sándor ránk kacsintott. A beltér fő díszítő elemei a híres magyar betyárok. A benti részben finom sült és füstölt húsok illata terjengett.
A tulajdonos úriember igazán kedvesen fogadott, s invitált beljebb bennünket, és mesélt a terveikről, a tervezett konyháról, ételekről. Magyaros, tradicionális, hús hangsúlyos ételeket készítenek. A ház specialitásai: sült kolbász csípős és csemege verzióban, véres és májas hurka, csülök tormával, sült oldalas. Az újabb látogatás során már az ételeket is teszteltük. Elvitelre vásároltunk 3 sült csirkecombot, főtt burgonya körettel, amely adagonként mindössze 1700 t-ba került, a körettel együtt! Az egész családnak ízlett, remek volt a fűszerezése és az állaga. A krumpli átlagos volt. Délután 17 óra körül már eléggé szolid volt az ételkínálat, érdemes korábban, leginkább ebédidőben érkezni. Italok terén a kecskeméti Mihócsa Manufaktúra pálinkáit említeném még. A beltérben a földszinten kívül a galériaszinten további asztalok találhatóak.
2025. május 31.egyedül járt itt 55 Idei évben nyitott különleges fánkozó a Liszt Ferenc tér közelében. Egy fiatal páros viszi a helyet, ahol saját házi recept alapján készülnek a fánkok. A fánkok tésztája könnyű, laza, vajas, szinte eteti magát, nem az amerikai típusú nehéz tömény tésztát készítik.
Ugyanakkor a félbevágott fánkok gazdagon meg vannak töltve ezzel-azzal, s a tetejükre is kerül még valami extra, díszítés, öntet, szórás. Szóval összességében azért megvan a kalóriabevitel és a cukorsokk. Az tetszett, hogy itt igazán házias, a szó szoros értelmében kézműves fánkokat készítenek, s nem művi dolgokat, nem franchise jellegű a hely. A fánkok mellett vannak még kekszek is. A pampuska egyébként a tradicionális ukrán burgonyás fánk. A fánkok között volt karamellás, almás pités, pisztáciás, angolkrémes, illetve az én választásom, az epres lett. 1650 Ft-ba került, ami valljuk be, nem kevés egy 5 dekás édességért. Finom volt, kiadós. Én a magam részéről egy db-tól is elteltem. A fánkok mellé kávét, forró csokit, üdítőt lehet inni.
2025. május 30.egyedül járt itt 45 Elsősorban külföldi turistákra specializálódott kis egység az Astoriánál, buborékos gofri és fagylalt, illetve ezek kombinációja szerepel a kínálatban, meglehetős árfekvésben. 20 féle fagylaltot kínálnak, főleg gyümölcsös ízeket. Szemre, állagra, színre több is szimpatikus volt.
Egy kis adag mangós joghurtfagylaltot kértem, nem gombócot, hanem "kenést" adnak, 840 Ft-ot fizettem érte. Dekára mérték. Ízre finom volt, kellemesen savanykás, nem gejl. A hely maga elég szűkös, de van egy kis teraszuk, igaz, nekem itt a mindig forgalmas, benzingőzös Károly körúton nincs nagy hangulatom teraszozni. A kiszolgálás normális volt. Összességében 4 pontot megadok.