2020. október 9.egyedül járt itt 35 Külföldi turistákra specializálódott étterem a bulinegyedben, a Wesselényi és a Kazinczy utcák találkozásánál, saroképületben. Korábban is egy hasonszőrű étterem működött itt, valami más néven, de nem jegyeztem meg, akkor és most sem tűnt annyira érdekfeszítőnek.
Arról mondjuk elképzelésem sincs, hogy ilyen külföldiekben szegény időkben mit csinálhatnak, kik lehetnek a vendégkörük? Minden esetre hétköznap, ebédidőben kínálnak 2 fogásos ebédmenüt, fix leves és főétel, egy kis pohár málnaszörp, 1390 Ft+ 10% kötelező szervizdíjért, azaz összesen 1530 Ft-ért. A beltér nincs túlbonyolítva, 2 kisebb helyiség van és egy kiszolgálópult. Némi magyaros népiesnek szánt motívum, díszítés: piros kockás abrosz, a sarokban fonott kosár és demizson, fotók a falusi életről. A leveseket kis piros bográcsban szervírozzák. Ottjártamkor a menü: zöldségkrémleves árpagyönggyel, majd kis adag - zóna - rántott hús krumplipürével. A hús frissen sült, a püré eléggé vizes volt. A leves nem rossz, az árpagyöngy bolti késztermék. A normál étlapon egyébiránt népszerű és közismert, tipikus magyaros ételek szerepelnek: marhapörkölt (2990 Ft), csirkepaprikás galuskával (2990 Ft), Lacipecsenye (3990 Ft), 4 személyes fatányéros (12990 Ft), cigánypecsenye (3290 Ft). Az étlapra minden étel ára euróban is feltüntetésre került. Kommersz italkínálatra utal a Rézangyal pálinka szortiment a pulton. Egykedvű kiszolgálás, eltünedező személyzet. Összességében egynek elmegy, de jellegtelen, arctalan hely. Semmi emlékezetes.
2020. október 9.egyedül járt itt 35 A Metropol Étterem-hálózat munkahelyi éttermek, mondhatjuk, menzák üzemeltetésével foglalkozik. A 13. kerületi Dunavirág utcában, az Árpád híd lábánál lévő, pár éve épült Gateway Office Park-ban, a Magyar Posta irodaházában lévő étterem úgy került kialakításra, hogy az irodaházból belülről is meg lehet közelíteni, de kintről, az utca felől is fogadnak külsős vendégeket.
Amúgy "Posta étterem" néven is emlegetik. A napszakhoz igazodva a reggeli órákban leginkább kávézni lehet, majd 11 óra előtt már elkezdődik az ebédeltetés. Önkiszolgáló rendszerben a pultnál lehet rendelni az adott napi kínálatból, van napi menü is, illetve a saláták külön pultba vannak kitéve, ezeket súlyra adják. Ez az önkiszolgáló szemlélet megnyilvánul abban is, hogy a vendégek a kávét maguknak készíthetik el a kihelyezett automatában, tej, barna és fehér cukor, kávétejszín ki van helyezve hozzá a tálcára. Hasonlóképpen lehet így teát is készíteni magunknak, mintha egy panzióban lennénk. A pénztárnál be kell mondani, hogy milyen kávét készítettünk. Az árak a körülményeknek megfelelően olcsóak, a cappuccino 260 Ft-ba került. Mivel péksütemények egyáltalán nem voltak, jobb híján egy Balaton szeletet vettem mellé, ami potom 100 Ft-ba került. A személyzet egykedvű, simán letegeztek, gondolom, mint vélt kollégák között szokás. Közben a szakik a lámpatesteket javították a plafonon. Nagy a beltér, sok asztal van, és kint a szabadban is egy elég nagy terasz.
2020. október 9.egyedül járt itt 45 Angyalföldi bisztró és bár a Béke úton a Tesco Expressz mellett, amelybe véletlenül botlottam bele. Kedves, barátságos kiszolgálás, a fekete-fehér-piros színvilágú beltérben elég sok ülőhely, és kis terasz is van. A nagy kivetítőn rendszeresen vetítenek sportközvetítéseket.
A kávé közepes minőségű Café Perfetto, olaszos pörkölésű, egy eszpresszó 390 Ft-ba került. A rövid étlapon egyszerűbb olaszos ételek szerepelnek, paradicsomos ravioli, pármai sonkával töltött focaccia, pizza. A hűtőpultból egy tiramisu pohárkrémet kértem, kedvet kaptam hozzá. 850 Ft-ba került, nem volt rossz, de nem átütő, nem emlékezetes. A kiszolgálás készséges, barátságos, érdeklődő.
2020. október 9.egyedül járt itt 55 Újonnan nyitott rétesező és fagyizó a Lőrinci Piac épületének egyik saroküzletében. Kellemes a belső kialakítás, a fagylaltot a teraszon lehet megvásárolni, akár elvitelre, akár le lehet ülni a fedett tetejű terasz egyik kerek asztalkájánál.
A rétesek a belső részben vannak, elég sokféle kapható, igaz, ottjártamkor a teljes repertoárnak csak egy kisebb része volt elérhető, és sajnos a számomra vonzó ízek közül egyik sem. Szép tiszta, igényes, újonnan kialakított a belső tér. A helyben készült, húzott házi réteseket 20 féle töltelékkel készítik, sós és édes ízekben is. Készítenek olyan nem mindennapi ízeket, mint a spenótos-tojásos, sajtos-brokkolis, diós-meggyes, szilvás-csokis. Sütnek cukormentes réteseket is, több ízben. A rétesek egységára 330 Ft, a cukormenteseké 350 Ft. A fagylaltok szintén a Míves márkanév alatt futnak, valóban kézműves fagylaltok, jó alapanyagokból, érdekes ízkombinációkban. Cukormentes fagyijuk is van, ottjártamkor a mákos-meggyes, a csokoládé és az erdei gyümölcs voltak a cukormentesek. Többségében gyümölcsfagyikat kínálnak: málna, kókusz, eper, sárgadinnye. A bazsalikomos zöldcitromot és a gesztenyés karamellt próbáltam ki, mindkettő izgalmas, és ráadásul finomak is voltak. Egy gombóc 280 Ft-ba került + 50 Ft a papírkehely. A réteses pultnál és a fagyis pultnál is 1-1 fiatal hölgy szolgált ki, kedvesek, udvariasak voltak. Nekem itt megvolt az 5 pontos össz-élmény.
2020. október 9.egyedül járt itt 35 A Lőrinci Piacon járva úgy hallottam, hogy itt, ebben a kis kávézóban lehet a legjobb, minőségi, de ezért cserébe nem a legolcsóbb kávét kapni. Az elnevezés arra utal, hogy a piacon belül ez a 24-es számú bérlemény. A beltér kicsi, de felújított, fiatalos, feliratos mintás falakkal, bárasztallal.
A rendelésfelvétel és a fizetés a pultnál történik. A fiatal pultos hölgy a barátjával élt bizalmas szerelmi életet az érkezésemkor a falnál, ebben nem tudtam őket megzavarni, kényelmesen befejezték a megkezdett összesimulást, aztán jött csak be a pultba kiszolgálni. Mivel nem rohantam és nem is tartom magam prűdnek, engem ez személy szerint nem zavart, de ettől még azt gondolom, hogy 1. ) ez a viselkedés nem való és nem megfelelő egy munkahelyen és munkaidőben, mert a lány számára ez a munkahelye volt 2. ) biztosan vannak olyan idősebb vagy konzervatívabb vendégek, akiket ez zavar, esetleg megbotránkoztat. A Julius Meinl márkájú eszpresszó 290 Ft-ért egyáltalán nem volt drága, igaz, ez mégiscsak egy piac és egy külső pesti kerület. A "tálalás" sima papír pohár, helyben fogasztás esetén más kávézókban porceláncsészét adnak, fémkanállal. A cappuccino és a latte is 350 Ft, az is nagyon baráti ár. A kiírás szerint vannak egyszerűbb, büfés ételek is, mint pl. melegszendvics, hamburger, szalámis szendvics, de ezeket nem láttam, én nem ettem itt semmit, csak a kávé miatt tértem be. Van egy kis kiülős terasz, napernyőkkel árnyékolva, ami kellemes, nyugis, itt, a piacnak ezen a részén nemcsak autós forgalom nincs, de gyalogos sem sok. Van egy kis játszósarok is a gyerekeknek, bölcsis-ovis korosztály számára. A papírpoharas kávé csak így mezei módon, mezítlábasan lett kiadva, a kinti asztalon nem volt semmi, cukor vagy egyéb ízesítő sem, és kanál sem.
2020. október 9.egyedül járt itt 35 A Lőrinci Piac zárt részén két kifőzde üzemel, a boszorkányosnál többen álltak sorba, ezért inkább a másikhoz mentem, ahol éppen nem volt másik vásárló. Ez egy nagyon egyszerű kivitelű piacos büfé, ahol a szokásos készételeket, sülteket lehet elvinni, leginkább otthoni fogyasztásra.
Igaz, a büfével szemben van egy pad, tehát elvileg helyben is lehet enni. Nemcsak a büfé megjelenése, hanem a kínált ételek is a 70-es 80-as éveket idézik, a retró jegyében. Ilyesmiket ettünk gyerekkorunkban a családi összejöveteleken. Hidegtálak (előzetes rendelésre), majonézes saláták, hortobágyi húsos palacsinta (980 Ft/db), tészták dekára (bolognai, mákos, grízes, káposztás, krumplis), rántott ez-az szintén dekára kimérve: csirkemell, combfilé, karaj, sajt, tökfőzelék fasírttal (750 + 280 Ft), sóska. A rizsfelfújt nyerte meg leginkább a tetszésemet, ebből vittem a gyerekeknek 2 adaggal. 650 Ft volt egy adag, az öntet +80 Ft, de azt nem kértem. Műanyag dobozba csomagolva kaptam. A gyerekeknek ízlett, szerintem árban is korrekt volt, még ha nem is túl nagy adag. Gépies kiszolgálás.
2020. október 9.gyerekekkel járt itt 45 A 13. kerületben évek óta tevékenykedő pizzéria, amely elsősorban kiszállításra szakosodott. A kerületben sokan dicsérték, ezért választottuk őket, mivel home office-ban rekedtünk a járványhelyzet miatt. A La Cipolla egyébiránt hagymát jelent olaszul. A Dózsa György úti troli vonalán láttam már a zöld logójukat.
A meglehetősen hosszú étlapon pizza és tészta található legnagyobb számban, de vannak más ételek is az olasz konyha közismert fogásai közül. Lehet a saját web-oldalukon rendelni vagy a net pincéren keresztül is. Választottunk egy szalámis pizzát (1890 Ft), a tészták közül spagetti Boscalola-t (1790 Ft), sonkával, zöldborsóval, gombával, La Cipolla házi szósszal (paradicsomos-tejszínes). Gnocchi alla Bolognese-t, amely tepsiben sült (2190 Ft) paradicsomos-darált húsos raguval, olvasztott sajttal a tetején, valamint rizottót cukkinivel és garnélával (2690 Ft). A csomagolásért és a kiszállításért nem számoltak fel díjat, bankkártyával lehetett fizetni. A terminált is ki tudja hozni a futár magával, de lehet előre fizetni online is. A kiszállítási idő 70 perc volt, minden étel melegen érkezett. Az ételek újrahasznosított papírdobozokba csomagolva érkeztek, a gnocchi alutálcán. Bőséges adag volt mindegyik. A gyerekeknek ízlett a pizza, vékonytésztás kerek, 32 cm-es volt, nagy méretű csemege szalámival. A futár jókedélyű, udvarias volt.
2020. október 9.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Pad Thai Wok Bar thai ételeket árusító lánc, amely egyre több helyszínen felbukkan. Országosan 8 helyszínen vannak jelen, ezek közül nemcsak plázás helyszíneken, mint az Árkádban. A rendelésfelvétel és a fizetés a bejáratnál kialakított "recepciós pultnál" történik, természetesen lehet bankkártyával is fizetni.
A rendelést követően frissen dobják össze az ételeket a wokban, az összetevőket tetszés szerint lehet összeválogatni. Összetevőktől függő, de 2000 Ft alatt nem igazán jön ki egy étel, de inkább 2500-3000 Ft, ha valami komplexebbet szeretnénk. Rizses vagy tésztás alap, zöldségek, húsok, szósz. Szép a tálalás, elég nagy az adag, bár ennek jó részét a tészta, illetve a rizses alap adja. Az ételek elkészülését színes sorszám jelzi a digitális táblán, és azt is kiírják, hogy melyik pultnál lehet átvenni az elkészült ételt. Az ételek üvegfal mögött a látványkonyhában készülnek. Nincs ételszag. A berendezés modern, fiatalos, vidám, színes, nem ázsiai hangulatú. Nagyon finomak a desszertjeik, ezek a pultban készen állnak bedobozolva, onnan lehet választani. Én a maracujás rizses fehércsokihab mellett döntöttem, ami igazán ízletes volt, nem túl édes, elég kiadós. (690 Ft). A kiszolgálás jól szervezett, az ételek elkészülésére 8-10 percet kellett várni. Sok ülőhely van.
2020. október 8.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Évek óta működő amerikai - argentin steak étterem a M3 Arany János utcai megállójánál. Igényes, elegáns beltér, ahol a fekete és a fehér az uralkodó színpáros. Az étterem belső tere tágas, sok asztal van, és vannak beljebb további különtermek is. A falakon hatalmas foltos marhabőrök. Vannak szivarszobába való súlyos bőrfotelek is.
Egy nagyon kellemes, ablak melletti asztalt kaptam. Az étlapon a fő fogások a steak-ek és az egyéb prémium kategóriás marahahúsok (rib-eye, New York steak, T-Bone). Olasz kollégáim jártak már itt korábban és ők is nagyon dicsérték a steak-et, a profi szakácsot, és azt sem feledték el megemlíteni, hogy az általuk megszokott árszínvonalhoz képest nem volt túlárazott sem. Ettől még a magyar átlagfizetéshez mérve ezek persze drága ételek. A japán kobe marhából készült steak-ek 45ezer Ft-ba kerülnek! Nem semmi! Mivel én inkább valami lazább ebédre vágytam, és próbáltam pénztárcakímélő üzemmódban maradni, valami mást választottam. Kezdésként érkezett egy kis étvágygerjesztő falatka, házi buci házi körözöttel. Kellemes! Az erőleves raviolival csészényi adag volt, de tartalmas, nem a szokványos. A ravioli is házi készítésű, szarvasgombával töltött kistáska (1190 Ft). A levesben cukorborsó is volt. Ezt követően empanadas töltött batyukat kértem, 3 féle töltelékkel. Spenóttal, csirkehússal és angus marha bélszínnel (1890 Ft). A kötelező szervizdíj 10%. A személyzet udvarias, finom, professzionális. A konyha szépen teljesített, finomak voltak az ételek. Inkább az idősebb korosztály számára, ünnepi alkalmakra ajánlom az éttermet, de komolyabb céges megbeszéléseknek is alkalmas helyszín lehet.
2020. október 8.barátokkal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Korábban egy klassz kezdeményezésként a Házi/Állat nevű bisztró működött itt, hangulatos borbár és klassz ételek. A nyitva tartás már akkor is hektikus volt, végül bezártak, aztán kisebb szünet után már Bárka Borbárként nyitottak újjá.
A belső elrendezés hasonló maradt, az L alakú épületben jobb oldalon hosszú bárpult, itt inkább a borozók számára kialakított ülőhelyekkel, bárszékes megoldással, míg a bal szárnyban a bisztró rész. A székeken változtattak, most már vannak rendes asztalok is. Valami miatt a teljesen üres vendégtérben nem fogadták lelkesen, hogy a rendes asztaloknál szeretnénk leülni. A középkorú pincérhölgy kioktató stílusban beszélt velem, ennek oka nem ismert. Minden esetre nem vettem fel a kesztyűt, de azért a véleményem megvan. Az étlap rövid, bisztrós jellegű, de izgalmas. Kivitele minimalista, fehér alapon gépelt oldalak, mintha írógéppel készült volna. Kézműves burger, Cézár saláta, chilis csirkeszárnyak, grillezett kecskesajt szerepelnek példaképpen az étlapon, meg néhány magyaros étel is, mint pl. marhapörkölt, lecsős sertésszelet. Ételárak 2300-3900 Ft között alakulnak. Házi császármorzsát kértem rumos baracklekvárral (990 Ft), mert kíváncsi voltam a konyhára, bár eredendően nem enni jöttünk be. Többféle szörp közül levendulát választottam (650 Ft). A császármorzsa nagyon ízletes volt. A baracklekvár viszont átlagos, nem éreztem benne a rumot. A szörp nem volt átütő. A borkínálat elég széles, sokszínű, sok hazai pincészettől tartanak borokat. Legdrágább bor 1,5 decije 2590 Ft, ez a Váli Kéknyelű volt. A mosdó lelakott, felújításra szorulna és nem volt tiszta, a kilincs ki van szakadva, mintha már fel kellett volna törni a zárat, aztán nem volt érkezésük megcsináltatni.