Gyémánt 500
2019. április 6., kollégákkal járt itt 45 A Vapiano olasz étteremlánc talán nem a legjobbkor időzítette az új étterme megnyitását a Vörösmarty téren, hiszen hónapok óta zajlik - és még ki tudja meddig tart. . . - a tér rekonstrukciója, kis menekülő ösvényeken lehet közlekedni a téren, így nem éppen könnyű megközelíteni a Vapiano-t.
A beltér tágas, 2 szinten 100 feletti vendéglétszám befogadására alkalmas. A szisztéma változott egy kicsit a korábbiakhoz képest, már nem utólagos fizetés van a távozáskor, hanem a rendelést követően a pénztárnál kell fizetni, majd megkapja az ember a kis kütyüt, ami berezeg és villog, ha elkészült az ételed. Az ételkínálat népszerű olasz: pizza, tészta, saláta, olasz desszertek. Ár-érték arányban a legjobb választás a havi ebédmenü (Mamma Mia), egy hónapon át a hét minden napján mást kínálnak, érdemes előre tájékozódni, mert van tésztás, salátás és pizzás nap is. Én felkészülten, célirányosan mentem a keddi pizza-napra. A görög pizza grillezett csirkemellel, olívabogyóval, fetával készül. (1700 Ft). Nagy méretű kerek pizza, nem túl vékony tésztával. Az ételek a rendelést követően mind frissen készülnek. A látványkonyhánál figyelhetjük az ételek elkészültét. A friss fűszernövények és az olívaolajak be vannak készítve az asztalokra, én is tettem néhány levél friss bazsalikomot a pizzára. A menüben jár az étel mellé egy kis adag limonádé vagy ásványvíz. A sütemények és a normál étlap árak véleményem szerint kissé túlárazottak, dehát itt vagyunk a belváros szívében. Sok külföldi vendég megfordul itt, a fiatal és a középkorosztályból is. A személyzet udvarias, gyakorlott, pörgős a kiszolgálás. Természetesen elvitelre is lehet vásárolni az ételeket.
2019. április 6.egyedül járt itt 45 A Freyja névre hallgató bisztróféle a Blaha Lujza tér közelében egy régi retró cukrászda helyén nyitott meg a közelmúltban, idén februárban. Több gasztro-oldalon is olvastam róluk dicsérő szavakat. A helyet két fiatal srác jegyzi, és az a különlegessége, hogy kizárólag croissant-t lehet kapni.
A sima 400 Ft-ba kerül (hát, jól megkérik az árát. . . . ), míg a töltöttek 800 Ft-os egységáron. Mindig 3-3 féle sós és édes kreációt kínálnak, és legalább hetente bedobnak egy új variációt. A friss nyitás miatt még egyelőre a tesztelés időszakát élik. Az édesek között a pisztáciás a sláger, ez nem is lesz várhatóan lecserélve, hanem marad hosszabb távon a repertoárban, most az újdonság a fügés-gorgonzolás volt. Én a vörösboros-körtés-libamájasat kóstoltam, valóban finom volt. A croissant nagyon jó minőségű volt. Egyébként ezt is a srácok sütik, és állítólag 4 napig készül, attól ilyen spéci. A kávé is prémium kategóriás, a tatai Ébresztő csapattól. A beltér trendi, skandináv-minimál stílusú, különleges, lépcsős ülőhelyekkel. Ezt az egyetemisták nagyon imádják. Számomra kérdéses, hogy mennyire lehet tartósan fennmaradni úgymond egytermékes vendéglátó egységként. A Margit körúton volt már cukrászda vonalon egy ilyen kezdeményezés, kiváló minőségben, szerintem, ugyanakkor drágán, és ők végül kifulladtak, bezártak.
2019. április 6.gyerekekkel járt itt 45 Az ALZA web-áruházban vásároltunk, a házhoz szállítás helyett inkább személyes átvételt választottunk, lévén itt lakunk a 13. kerületben, szombat-vasárnap is nyitva vannak reggel 8-tól egészen este 8-ig, és ráadásul még parkolóhelyet sem kell vadászni, mert saját ingyenes parkolójuk van.
A hatalmas 2 szinte komplexum alsó szintjén, az árukiadó pultokkal szemben alakítottak ki egy igényes, modern, fiatalos kávézót. A sütik választéka nem széles, de ízletes, jó minőségű finomságokat kínálnak, az átlag feletti árfekvésben. 6 féle macaron volt, nem nagy méretűek, de frissek. A pultos fiatalember készséges, udvarias volt. A kávé tradicionális pörkölésű, jó minőségű. Egy eszpresszó 390 Ft-ba kerül. Sok ülőhely van, egyrészt a várótér közepén, másrészt szeparáltan, boxos ülőhelyeken a fal mentén. Akár találkozóhelyként is alkalmas lehet, megbeszélésekre is.
2019. április 6.egyedül járt itt 35 Az egykori Horizont Mozi helyén már korábban is működött egy kávézó-bisztró, de ezek szerint tulajdonos- és névváltozás történt, mert a közelmúltban egy új gárda vette át a helyet. A beltér különlegesen egyedi, kör alakban kialakított, középen a kör alakú bárpult, az ablak mentén félkör alakban kis asztalok.
Itt esett meg az a nem mindennapi "élmény" velem, hogy a pincérlány (nem a barista) kioktatott, hogy itt bizony nem fogok tejet kapni az eszpresszó mellé, mert az itallapra is rá van írva, hogy a kávé mellé nem jár tej, mert az csak úgy jó, tej és cukor nélkül (cukrot amúgy sosem teszek a kávéba, legyen az újhullámos vagy tradicionális). Aki tejet akar, az igyon cappuccino-t, tette hozzá. Nem volt kedvem vitázni, jó lesz így is. Amúgy az eszpresszó világos pörkölésű, de nem vágott hanyatt a minősége, és nem is volt tiszta, a pohár alja kicsit zaccos volt. Ennyit a flancolásról. 500 Ft-ba került. Pozitívum, hogy a víz barna retró üvegekben van bekészítve az asztaloknál. Ha jól láttam, csak délután 4-ig vannak nyitva, viszont ételeket is kínálnak, nem sokat, de trendi dolgokat, amolyan brunch fogásokat: pl. avokádó burgert és bulgur salátát. Kötelező szervizdíj nincs.
2019. április 6.egyedül járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az egyik barátnőm javasolta ezt a sushi-zó helyet, illetve itt is elég jó véleményt olvastam róla. A Corvin Mozi bejáratával szemben egy kis büfé, kb. 15 ülőhellyel. Az alkalmazottak: egy kínai férfi (a "séf"), egy kínai nő, aki a vendégtérben, a vendégeknek végig hátat fordítva hangosan kínai műsort nézett a telefonján, valamint egy "mindenes" magyar lány.
A vendégekkel kizárólag a magyar lány állt szóba, a kínaiak még csak nem is köszöntek, oda se biccentettek. A lány intézte a rendelésfelvételt, a fizetést, valamint ő mosogatott is. Az étlap mutatós, színes ételfotókkal illusztrált. Ramen levesek és saláták, előételek mellett a fő profil a sushi, amelyekből több oldalnyi kínálatból lehet válogatni. Árban középkategóriásnak mondanám. Én a 15 db-os Hosomaki szettet választottam, amelyben egyforma makik voltak, 5 féle töltelékkel: lazac, vörös tonhal, omlett, kígyóuborka, avokádó 3-3 db (1680 Ft). Ebédidőben egy olyan kedvezményt kínálnak, hogy a főétel vagy sushi mellé a miso leves 580 Ft helyett csak 300 Ft-ba kerül. Hát ez nem akkora nagy kedvezmény, ha figyelembe vesszük, hogy másutt a miso levest ingyen adják a főétel mellé. A berendezés egyszerű, színes képek, lampionok és esernyők hozzák a keleti, ázsiai hangulatot. A sushikat a kiírás szerint frissen készítik, valóban kellett is rá várni pár percet. A sushik minősége gyatra. A nori kemény, és nem mindig érte körbe a makit, a rizs egyáltalán nem sushi-rizs, hanem sokkal inkább az olcsó kínai rizsre emlékeztetett, amelyekből a kínai gyorsbüfékben készítik tömegesen a zöldséges rizst. Az uborka kemény. A makik külleme elnagyolt, nem egyforma magasak, a töltelék egy részét rizzsel helyettesítették, pedig igen kis mennyiségekről beszélünk, így nem értettem, mire ez a nagy spórolás. Vagy inkább csak nemtörődömség? A gyömbér mennyisége kevéske (a képen ami látható, az a dupla adag! ), ráadásul a gyömbér nem volt friss, kissé állott, fáradt volt. Engem egyáltalán nem győzött meg a hely, a városban talán ez volt a leggyengébb sushi, amit kóstoltam. Teljesen komolyan mondom, hogy másnap a Lidl-ben vásárolt sushi is sokkal jobb volt ennél.
2019. április 2.gyerekekkel járt itt 35 Frissensült csirkékre, bundázott ez-az-ra specializálódott kifőzde a Honvéd Kórház mellett egy kis utcában, Angyalföldön. Pár hónapja jártam már itt késő délután, akkor nagyon le volt fosztva a pult, még sült krumpli sem volt. Most szombaton ebédidőben érkeztünk, és elég jó volt a kínálat. Barátságos árfekvés.
Húsokból kizárólag csirkehúst tartanak. Vásároltunk 4 grill combot, családi adag rántott májat, sült krumplit, 2 grillezett csirkemellet, házi csalamádét, majonézes kukoricát. Egy részét a fiammal helyben ettük meg, a többit hazavittük csomagolva a család többi tagjának. Rendelés és fizetés a pultnál történik, majd önkiszolgáló rendszerben a piros műanyag tálcán vihetjük az ételt az asztalhoz. Kicsit olajszag van, de most jó idő volt, nyitva hagyták az ajtót, így nagyjából kiszellőzött a belső tér. A grill csirkemell túl száraz volt, a többi fogás viszont elfogadható szintet hozott. A savanyúság kifejezetten jó és olcsó volt (10 dkg 119 Ft). Az egyik pultos lány kedves és segítőkész volt, a másik kettő robotszerű, nulla kommunikációval. A környéken lakók és dolgozók körében népszerű hely. Egész grill csirkét is készítenek, valamint rántott zöldségeket, rántott gombát. Nem hozott lázba a hely, de ár-érték arányban teljesen rendben van. Ha az idő számít, itt gyorsan lehet enni, gyakorlatilag nincs várakozási idő, azonnal kapod az ételt. Vannak csirkés szendvicsek és menük is, szintén kedvező áron, elég nagy adagokat adnak. A mosdó tiszta volt, azonban nem volt WC papír. A személyzet tagjai az épület elé járnak ki dohányozni. Terasz nincs, keskeny a járda. Aki elvitelre vásárol, hazaérve érdemes mielőbb kivenni a csomagolásból, mivel azt tapasztaltuk, hogy a papír gyorsan átázik.
2019. március 30.gyerekekkel járt itt 35 A gyerekekkel együtt tértünk be ide pilisi kirándulást követően. Helyszín az Óbudai temető bejáratával szemben, közvetlenül a külső Bécsi út mellett. Parkolás a BK saját parkolójában megoldott, ami igen szerencsés, mivel az út mellett nincs parkolási lehetőség. Igaz, elég szűk a parkoló, egyszerre csak egy autó fér el a kis bekötőúton, a szembeforgalomnak várnia kell.
Autós elviteles lehetőség kialakított (Burger Drive? vagy mi lehet ennek a neve vajon? ). Van kiülős terasz, a beltér átlagos méretű, egy szintes, de elég sok ülőhellyel. Ételkínálat a szokásos. Mivel csak 2 pultnál szolgáltak ki a lehetséges 5-ből, így elég hosszú lett a várakozási idő, a sor felszaladt, erre a kialakításnál nem igazán terveztek helyet. Ráadásul hétvége lévén a többség családosan jött, nagyobb adagokat vásároltak, nemcsak 1-1 szendvicset. A 3 gyerekmenü mellé az egyik BK applikációs menü ajánlatot választottuk, amelyben Whopper és dupla Whopper szendvics is volt. A menük mellé többféle akciós terméket lehet még kérni +290 Ft-ért. Sajnos ezzel nem volt lehetőségünk élni, mert a kiszolgáló hölgy azt közölte, hogy már túl késő. Szintén nem sikerült felíratni a Super Shop pontokat sem a kártyára, hiába adtuk oda, mert nem működött a terminál. Majdnem 6000 Ft-ért vásároltunk, ilyen összegnél azért ez már számított volna. Amikor el akartam kérni a Vásárlók könyvét, akkor a hátsó részből előkerült az étteremvezető (huszonéves fiatal lány), aki érdeklődött a panaszunk iránt, és a panaszkönyv helyett annak orvoslását javasolta. (ezért adtam a kiszolgálásra 4 pontot, a pultos kettőt sem érdemelt volna). Kaptunk ajándékba egy 12 db-os hagymakarikát és sűrű elnézéskéréseket. A pontok felírása mondjuk továbbra sem sikerült. Meg kellett állapítanunk, hogy a hagymakarika meg volt égetve és nem volt ropogós. Pedig meleg volt, nem állott. A többi étel a szokásosnak megfelelő, ugyanolyan volt, mint máskor is. A női mosdó elhanyagolt, nincs megfelelően tisztán tartva.
2019. március 30.barátokkal járt itt 35 Gyöngyös szűken vett belvárosának északi csücskében, a Nepomuki Szent János kápolnával szemben található az albán pékség, amilyenből, ha jól sejtem, van még pár a városban. Jellegtelen egyszerű egyszintes épület kívülről, belülről hasonlóképpen. A kínálat a tipikus albán vonalat hozza sósak és édesek tekintetében is.
Ahhoz képest, hogy vidéken járunk, a fővárosunktól keleti irányban, az árak talán még magasabbak is voltak, mint a hozzánk legközelebb eső 13. kerületi albán pékségben, ami egy kicsit azért meglepett. Egy szelet pizza 399 Ft-ba került, hát ez szerintem nem igazán reális, a minőséget figyelembe véve. Sonkás-kukoricás és sonkás-baconos volt. A kenyérlángos is ugyanennyibe került. A péksütik többsége 230 Ft-ba került: kakaós csiga, bukta többféle töltelékkel (túrós, diós, mákos, lekváros). Diós linzerkarikát vettünk még (150 Ft), hát, az sem volt emlékezetes inkább szárazkás, lisztes. A hűtőben jól behűtött Pepsi palackos termékeket árusítanak, ami frissítően hatott a nyári hőségben. (Pepsi Lime 250 Ft 0,5 l)
Egykedvű kiszolgálás. Főleg környékbeli lakók, nyugdíjasok, munkásemberek vásárolnak itt, ahogy láttuk, de folyamatosan jöttek a vevők. A kávé gépi, nem jó.
2019. március 30.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Vértesszőlős község neve a régészettel fonódott össze, hiszen a falu mésztufa bányájában ősember csontleletek kerültek elő a 60-as években. A falu Tatabányától és Tatától mindössze pár km-re esik, így útközben megálltam megnézni az Őstelep bemutatóhelyet, de sajnos zárva volt (a tájházat sikerült csak meglátogatni).
Viszont mégsem volt hiábavaló ez a kis kitérő, mert egy remek cukrászdát találtam a településen. A családi vállalkozás 1982-ben egy kis faházban indult, majd 1992 óta ebben a takaros kertes házban várják a vendégeket. Parkolás a kerítés mellett kialakított helyen. A kertben színes virágok nyílnak, valamint megpillanthatjuk Samut, az ősembert, amint a barlangjában üldögél. A beltér kellemes, tradicionális kávézó hangulat, a falon magyar történelmi személyiségek portréi. Ismert, úm. fősodratú sütemény és tortakínálat, barátságos árfekvésben (szeletárak 300 Ft környékén jellemzően). A sütik frissek, mutatósak. Egy gombóc robbanós cukor fagyit kértem, ez a gyerekek kedvence, 220 Ft egy gombóc. Az aprósütik között kiemelkedő a levendulás keksz. A kávé is finom, hagyományos pörkölésű. Kedves, szívélyes kiszolgálás. Mindenkinek ajánlom, aki erre jár!
2019. március 30., kollégákkal járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ez egy immáron több éve működő népetető a Károly körút Zsinagógával szembeni kanyarulatában, szóval nagyon forgalmas, központi helyen található. Az ételkínálat a tipikus kínai gyorsbüfék előre elkészített ételei, de tényleg szó szerint mind kinézetre, mind ízre egy az egyben ugyanazt kapod, de mindez all you can eat, azaz "bármennyit ehetsz" verzióban, árban 3490 Ft-ért (megjegyzem, jelenleg ennyi, mert az évek során folyamatosan kúszott fel ez az ár, talán 2490-ről indultak max.
3 éve). Ez italárakat nem tartalmaz. Aki nem ezt választja, az kérhet 1 adag ételt is, de ebben az esetben mindenféle speciális szabály szerint történik az árazás, amelyek között a több nyelvű, de összességében követhetetlen táblák alapján kellene eligazodni: mi számít kis és nagy adagnak, ránézésre és mérés alapján, ne legyen púpozva a tányér, legyen benne köret is, mi számít, mi nem számít köretnek, sushit ez esetben nem ehetsz. . . stb. Van ramen leves is (1400 Ft), továbbá a sushi a nagy sláger, amelynek szintén külön árazása és szabályai vannak, ha nem all you can eat-ben eszel itt. Mi a fő gond a hellyel? Gagyi, nem minőségi, olcsó alapanyagokból dolgoznak, maradvány, nyesedék húsokból. A bundázott, sült húsok, zöldségek, tavaszi tekercs tocsognak a zsírban. Mivel a tálalók nem melegítettek, az ételek mind kihűltek, hidegek, élvezeti értéküket vesztik. Erre megoldásként 2 mikró van kihelyezve, ahol minden vendég saját magának melegítheti az ételt. Ez egy étterem elvileg, szóval elég erős a képzavar. A sushik sem frissen készültek, ami ennél az ételnél egyfajta alapkövetelmény, és nincs megfelelő hűtésük. Az, hogy berakják a műanyag búra alá, nem biztosítja az élvezeti érték fennmaradását és a frissességet. A pénztárnál egy kínai hölgy, a pultban egy kínai úr volt, akik azon is eltanakodtak, hogy van-e gyerekkedvezmény, ennek mi a feltétele, és akkor tulajdonképpen mennyibe is kerül. (Leírva sehol nincs! ). Összességében nem tartom tisztességes és átlátható helynek, látszólag olcsó, de valójában egy nagy lehúzás, a kaja pedig finoman szólva felejthető.