2024. május 16.egyedül járt itt 35A Kartal kebab nevű vendéglátó egységben csirkehúsból készítik a gyrost, 1690 forintot fizettem egy tisztes méretű tekercsre, amit tortillába csomagoltak. Nem volt élvezhetetlen, átütő sem. Alkoholos italokat nem tartanak, csak kommersz nagyipari üdítőket. Pedig egy sör egész jól csúszna a gyroshoz.
Három pontos egység ez, minden tekintetben, de megfelelt a célnak.
2024. május 16.egyedül járt itt 35 A Megálló söröző egy egyszerű falusi kocsma, na jó, igen tudjuk Halászteleknek városi rangja van, de attól még ez a hely falusinak hat. Kommersz italokat kínálnak, minden kategóriában söröket a Heineken portfólióból tartanak. Egy pikolót Sopronit ittam, 240 forint volt a számla, ami kedvező díjszabás.
Persze a sör annyit adott élményben amennyit a Soproni adni tud. Nem sokat. Átlagos hely.
2024. május 16.egyedül járt itt 55 A Dobay cukrászda volt a halásztelki kiruccanásom legkellemesebb meglepetése. Mert hogy az Édes piros desszertvilág csúcsformát mutat, az nem meglepő. De hogy rálelek ebben a kisvárosban egy másik 5 pontos cukrászdára, azt nem gondoltam.
A dizájn csodás, a választék elképesztő, a sütik nem annyira formatervezettek, mint amott, viszont az a maracujás málnás torta, amit rendeltem, csodás volt, átütő, ízre, állagra egyaránt. 1290 forintért jó vásár volt. A kiszolgálás kedves, mosolygós. Közben rákerestem a helyre kiderült, hogy van két másik egységük is. Alig várom, hogy oda is eljussak majd.
2024. május 16.egyedül járt itt 55 Az Édes Piros Desszertvilág évek óta szerepel különböző listákon, mint az egyik legjobb magyar cukrászda. 2021-ben jártam ott először, pazar sütiket kóstoltam. Akkor tél volt, nem gyönyörködhettem a gondozott, szépen kialakított kerti teraszban.
Ellentétben idén májusi látogatásommal, amikor nem kevés hezitálás után mert a sütik itt egytől egyig kívánatosak végül azt a citrom mousse mono-desszertet kértem, amivel reklámozzák magukat az utcájuk sarkán. Csúcs volt ez is, mint a többi. A sütik ára 1500 és 2000 forint között mozog, ami ebbe a minőségi szegmensben átlagos ár/érték arány. Szóba került a pultos hölggyel, hogy a szilvás papuccsal nyertek díjat, abból is kértem kettőt, jó volt, de katarzismentes. Egyértelmű 5 pont.
2024. május 12.egyedül járt itt 35 A Bögre csárda Mezőhegyes külvárosában működik, a terasza egyszerű, de kellemes, az utcazaj nem szűrődik be, mert erre alig járnak gépjárművel. Tartanak elképesztően kedvező áron korrekt pálinkákat, már persze, ha a bejáratnál olvasható itallap egyáltalán aktuális, nekem kicsit hihetetlennek tűnik, hogy ezidőtájt 330 forintba kerüljön 3 cl Birkás, Szicsek vagy Bolyhos pálinka.
Jómagam egy alkoholmentes Borsodit ittam, sajnos blokk elveszett, annyi biztos, hogy az is nagyon olcsó volt. Átlagos hely ez, 3 pont.
2024. május 12.barátokkal járt itt 45Az Erika cukrászdába az elmúlt fél évtizedben két ízben is betértem, először 2020ban, amikor egy Rákóczi túróst ettem, majd idén áprilisban egy kedves, édesszájú jóbarátommal, aki Eszterházyt evett, jómagam pedig valami klasszikusat, aminek a nevére nem emlékszem. A kiszolgálás kedves, ezért nincs is szívem 3 pontot adni nekik, egyébként a sütik a fősodorba illeszkednek. Az árak kedvezőek.
2024. május 11.a párjával járt itt 55 A Culinaris eluralta a Hegyvidék Üzletközpont földszintjét. Ügyes megoldás, hogy kitettek néhány asztalt, ahol megihatjuk, megehetjük azt amit vettünk. Így aztán ritka jó italokat ihatunk ritka jó áron, jómagam miután megkóstoltam az épp kínált két pezsgőt és saket, vettem 6 üveg minőségi sört, melyek közül egyet helyben megittam, hoztak hozzá üvegpoharat is.
A magam részéről szívesen vettem volna valamit a szomszédos pékségből mellé, de társam meggyőzött, hogy ebédelni megyünk, ne verjük agyon az éhségünket. 5 pontos élmény volt ez, semmi kétség.
2024. május 11.a párjával járt itt 45 Egy másik helyre igyekeztünk, de megláttam a Dini cukrászdát, mondom: ide azért benézünk. Vettem tíz deka tepertős pogácsát (kilója 5500 ft), ami kifejezetten jó volt, nem csúcs, de átlag feletti. Ugyanez mondható el a tökmagos pogácsáról (kilója 5900 ft), valamint az áfonyás mákos pitéről, ami 750 ft volt.
A kiszolgálás formálisan udvarias, de kedvesnek, szívélyesnek nem mondanám. A minőség s a jó ér/érték arány miatt megadom a 4 pontot nekik.
2024. május 11.egyedül járt itt 55 A Jaromir hálózat Márvány utcai egységében a 2016-os értékelésem óta több ízben is betértem, legutóbb épp ma. Egy korsó Dudak Prémiumot ittam (1190 ft), megfelelt az elvárásaimnak.
Kellemes meglepetésként ért, hogy a napi ajánlatban a cseh pacalleves is szerepelt (1790 ft), egyébként tartanak egy sor korrekt cseh ihletésű sörkorcsolyát a hermelintől az utopenecen át a káposztás csülkös sztrapacskáig vagy a barnasörös marhapofáig amit, knédlivel körítenek. A pacalleves ízletes volt, olyan 4 pontos, az ételital rovatot a remek, jó árú cseh sörök emelik fel 5re. A dizájn nem változott szerencsére. Varsányi borokat tartanak, ezek jó ár/érték arányú egri nedűk. Megyünk még.
2024. május 11.egyedül járt itt 35 A Nimród büfé valójában kocsma, mint megannyi időközben profilt váltott falusi étterem, vendéglő és más egység, melynek étkezéssel kapcsolatos szolgáltatásaira nem volt igény. Jómagam egy Neuberg sört kértem itt elvitelre és egy paradicsomitalt ittam helyben. A sör a legrosszabbak közül való, de legalább nem kerül sokba.
Az árak rendkívül kedvezőek, egyébként átlagos vidéki kocsma ez, három pontos.