2020. augusztus 15.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A János Kórház közelében lévő Majorka már régóta a listámon várta, hogy megnézzem közelebbről. Bár korábban már többször elsétáltam mellette, valahogy nem jött össze a látogatás. Hát, hogy lelőjem az elején a poént, nem volt akkora nagy durranás, erre igazán kár volt ennyit várni. .
Egy vagány, fiatalos, laza kis helynek tűnik, de mégsem éreztem felszabadultnak a helyet és benne magamat sem. Kicsit olyan volt, mint a modoros blog. Fiatal lányok egyen pólóban és egyen maszkban fogadják a vendégeket, kicsit esetlenül, bizonytalankodva. Amit írt már más értékelő is, tényleg minden asztalra ki volt téve a "foglalt" tábla, du. 5 órakor az este 8-9-kor érkező vendégek miatt? ? Ez kicsit komolytalan. . . Na, azért lett hely. . . Míg ott voltam, az egyik - murvás - oldalon ültek 5 asztalnál, a benti részben senki, a másik oldalon, ahol a szobor van a parkos részben, 2 asztalnál. Az étlapon főleg bisztrós ételek, burgerek, saláták, csirkés szendvicsek, csirkeszárny, a főételek között is döntően grillezett csirkemell fogások ezzel-azzal. Hétköznap ebédidőben kínálnak menüt, nem valami baráti áron: 1 fogás + üdítő 2590 Ft, 2 fogás 3290 Ft, 3 fogás 3790 Ft. A sör és a Cola is feláras a menü mellé. Szerintem túlárazottak az ételek és az italok is. Mivel már túl voltam az ebéden és az uzsonnán is, a 2 féle desszert pedig nem hozott lázba (gesztenyepüré, tiramisu), ezért egy eper turmixot kértem (1160 Ft). Az asztal billegett a murván, a wifi gyenge volt, a turmix meg savanykás és meglehetősen íztelen, gondolom, nem sok eper volt benne. Pozitívum, hogy a turmixok nem cukorral, hanem mézzel készülnek. Frappánsan megfogalmazta egy előző értékelő a címben: "Semmi extra". Szerintem sem. Az volt még jópofa, hogy pont sikerült elcsípni egy fotó erejéig az éppen elguruló fogaskerekű vasutat. De ez nem a Majorka érdeme.
2020. augusztus 15.egyedül járt itt 45 A járványhelyzet csillapodásával végre egyre több étterem újra megnyitott, persze az előírások betartásával. A Király utcai vietnami étterem tulajdonosainak egy másik egységük is van, a Ráday utcában, egy hasonszőrű műintézmény, kizárólag ázsiai alkalmazottakkal. Pici és puritán a beltér, rendelésfelvétel a pultnál, fizetés a végén ugyanitt, lehet bankkártyával is.
A földszinten 3 asztalka van, az emeleten viszont további ülőhelyek. A konyha is az emeleten került kialakításra, a hátsó traktusban. Klasszikus vietnami ételek, elég széles választékban. Az étlap nagyon informatív, elég hosszú, tele van színes, nagy méretű ételfotóval. Hétköznap 11-15 óra között 1490/1590/1690 Ft-os ebédmenüt kínálnak. Egy fogásos egytálételekről van szó. Pirított rizst választottam garnélarákkal, salátával (1690 Ft) - Com rang tom vo a vietnami neve, valamint az a la carte étlapról egy nyári tekercset (390 Ft/db) - Nem cuon néven fut. Legnagyobb meglepetésemre 1 helyett 2 db tekercs érkezett, frissen, csinosan készítve, szép nagy becsomagolt rákokkal. (de csak 1 db-ot számláztak a végén), hozzá mogyorószósszal. A szósz 2 tekercshez kicsit kevés volt nekem. Egyébként nagyon finom, klassz indítás volt. A főétel nem hozott lázba, eléggé a kissé túlszárított rizs dominált benne, az ígért és általam várt saláta inkább csak egy kis dekoráció volt, káposzta és répa. Amúgy ebben is egész sok rák volt, de kisebb méretűek, mint a tekercsben. Nyelvi problémák akadnak a személyzetnél, inkább angolul lehet boldogulni. A konyha korrekt, én szívesen kóstolnék itt mást is, pl. pho levest vagy a sült kacsamellet. Elviteles dobozért 50 Ft-ot számolnak fel. Kötelező szervizdíj 5%.
2020. augusztus 15.egyedül járt itt 35 Mivel a Westend csupán pár percnyire esik a lakásunktól, elég gyakran megfordulok itt, és jelenleg úgy találom, hogy a Hisztéria kínálja a legjobb minőségű, legszínvonalasabb desszerteket a plázán belül. Széles a kínálat, mutatós küllemű, modern vonalvezetésű és ízvilágú, prémium kategóriás desszerteket kínálnak.
A fagylalt is finom, de nem kiemelkedő, ráadásul grammra mérik, szerintem drágán, és abból azért van még jó másutt is házon, azaz épületen belül. Mindazonáltal pár havonta be szoktam "dobni" itt egy sütit, ha kedvem van hozzá. Most legutóbb a Kékestető névre hallgató, fehércsokis, gesztenyés, meggyzselés tortájukat választottam, amelynek az az érdekessége, hogy a Hisztéria mestercukrászának saját kreálmánya, és a 2019. évi Országtorta verseny 3. helyezettje lett. A sütik szeletára 1000 Ft körül alakul, szóval olcsónak semmiképpen nem lehet mondani. A cukrászdának saját asztalai vannak a pláza étkezős szigetén belül. Nekem kifejezetten ízlett ez a sütijük is. Sokan észrevételezték a személyzet negatív hozzáállását, nekem is voltak korábban többször is hasonló, rossz tapasztalataim, bár ez a legutóbbi látogatásom során nem volt kirívó. Summa summarum, a személyzet - mely fiatal és dekoratív, uniformisba öltöztetett hölgyekből áll - itt nem töri magát össze a vendégekért, az biztos, nem figyelmesek, nem készségesek, mintha nem igazán becsülnék meg a vendégeket. Ilyen árak mellett szerintem nem a vendégnek kell kapálóznia, hogy végre rendelni vagy fizetni szeretne. Bankkártyával lehet fizetni, szervizdíj nincs.
2020. augusztus 15., kollégákkal járt itt 45 Már 3 alkalommal ebédeltem itt, de csak most jutok el az értékelésig. Még a korona járványhelyzet előtt nyitottak meg. A főzős műsorból is jól ismert "Séf", azaz Wolf András neve fémjelzi a helyet, aki amúgy maga is meg szokott fordulni a pult mögött, illetve a konyhán, én legalábbis láttam őt személyesen, igaz, nem minden alkalommal.
Meg nyilván egyenként nem ő süti a rántott húsokat, inkább menedzseli, felügyeli a munkát. Az étterem tágas, magas a beltér, modern, kifejezetten trendi a berendezés. Árfekvése alapján a környékbeli jól fizetett bankárok, üzletemberek, politikusok lehetnek a célcsoport. No meg a külföldi turisták, akikből most itt a Parlament környékén is alig akad. A fő profil a húsos vonalon a rántott hús (csirkemell, sertéskaraj, borjú bécsi), amelyből lehet szimplát vagy duplát kérni, illetve a csirkecomb és a kolbász. A vegetáriánusok rántott sajttal vagy többféle salátával vigasztalódhatnak. de vannak szendvicsek is, illetve a desszertek között említésre méltó a mákos nudli és a túrógombóc, alkalmanként aranygaluska is van. A húsok mellé 5-6 köret közül lehet választani, de ne kötelező. Sajnos nem lehet megosztott 2 féle fél-fél adag köretet kérni. Árban meglehetősen drága a hely, a környéken fele ennyiből lehet nem rossz helyeken akár ebédelni is. Legutóbbi ebédem során 3270 Ft-ot fizettem a csirkemellért, lilahagymás krumplisalátáért és egy pohár málnaszörpért. Kötelező szervizdíj van, miközben nincs is kiszolgálás az asztaloknál, hiszen a rendelés és fizetés is a pultnál zajlik és az elkészült ételért is a vendégek mennek oda a kiadó pulthoz. Kis csipogó jelzi az elkészült ételt.
2020. augusztus 15.egyedül járt itt 35 A nyitáshoz képest idén átalakult a belső tér, a szomszédos indiai étterem bővült, a cukrászdának meg ezek szerint elég volt kisebb hely is. Délután 5 óra magasságában 10 féle süti közül lehetett választani, természetesen mindegyik vegán, teljesen tej-, zsír- és tojásmentesen sütnek.
Egy kicsit vérszegénynek tűnt a hely, a lenti egyetlen asztalt a személyzet tagja vagy ismerőse foglalta el, de a galérián vannak további asztalok. A lépcső elég meredek, érdemes óvatosan lépkedni. A dekoráció nem igazán jól eltalált, pl. szerintem az okos gondolatos feliratos pólók felaggatása a polcra nem mondható túl dizájnos vagy ötletes megoldásnak. A sütik, tortaszeletek többsége 700 Ft, méretük átlagosnál kisebb. Kisebb tanakodás után egy bodzás-citromos szeletet választottam, amit a pultos hölgy úgy határozott meg, hogy egy igazi nyári ízesítésű desszert. A bodzát nem igazán éreztem benne, a citrom megvolt, de nem volt kellemetlenül savanyú. Mindenesetre meggyőző sem. Tudom, hogy a mentes műfajban nem könnyű nagyot alkotni, de azért már többeknek sikerült. Itt az Édes Életben nem igazán. Határeset. . .
2020. augusztus 15.egyedül járt itt 55 Szerencsésnek mondhatják magukat a nagykovácsiak, mert 2 jó kis pékségük is van a főutcán, egymástól pár percnyi sétatávolságra. A Príma Pék itt a településen egy nagyon komoly egységgel rukkolt elő. Belépve nem is pékségben érzi magát az ember, hanem inkább egy afféle kis csárdában vagy fogadóban.
A beltér közepén egy búbos kemence meghatározó elem, emögött található a kenyeres pult, míg a bejárat melletti oldalon kellemes, igényesen kialakított asztalok és székek. A hűtőben többféle ital, tejtermékek, a polcokon prémium kategóriás szörpök, lekvárok, szószok. Kézműves söröket is tartanak, a békésszentandrási főzde elég széles szortimentjét. A szendvicsek helyben készülnek, Príma Pékség zsemléiből, bagettjeiből. Tartanak kecsketejből készült termékeket, többféle sajtot, gluténmentes termékeket is. Az árfekvés kedvező, jutányos. IO kávét főznek, a cappuccino 390 Ft. A tálalás is nívós, porceláncsésze kistányéron, fém kanál, fémtálca, 2 féle csomagolt cukor, kis pohár víz a kávé mellé. A kilóra kapható aprósütiket kóstoltam, narancsos parányt, citromos álmot, zserbót, mini islert (darabár 70-160 Ft). Még péntek délután is 8 féle kenyér közül lehetett válogatni. Figyelmes, kedves kiszolgálás. Tisztaság. Ajánlom!
Érdekes
2020. augusztus 14.családjával járt itt 45 A Vértes Múzeum, más nevén Csákvár Emlékház a település főútja mellett, a nagy parkolónál található. Egy régi parasztház és porta ad helyet a kiállításnak, amely a fazekasság történetét és néprajzát mutatja be. A fazekasság évszázadok óta, már egészen a római időktől meghatározó tevékenység volt Csákváron, a Dunántúl legjelentősebb fazekas központjának számított.
Közel 200 fazekas dolgozott itt a "fénykorban". A házban berendezett szoba és konyha az itteni 19. századi életet mutatja be. A felnőtt belépő 400 Ft. Ha megáll az ember a közeli remek fagyizónál, érdemes lehet ide is tenni egy rövid kitérőt
2020. augusztus 14.gyerekekkel járt itt 45 A Kiskastély volt a nyaralás alatt a szálláshelyünk Füzesgyarmaton. Közvetlenül a termálfürdő és strand bejáratánál található, saját parkolóhelyek közvetlenül az épület előtt. Jelenleg a szállóvendégek számára áll nyitva az étterem, illetve csoportok részére előzetes foglalás és rendelés esetén.
Alapvetően magyarosan főznek, jól ismert, klasszikus ételek, borssal-paparikával, hatalmas adagok. Nem egy reform konyha, amit itt találunk, az biztos! A több féle 2 személyes vegyes sültes tál 4900 Ft, ezeken rántott csirkemell, szezámmagos csirkemell,fokhagymás csirke, sajttal-sonkával töltött szelet (csirke, sertés), cigánypecsenye, rántott sajt, rántott gomba, Camembert lehet a megbeszélés szerint, vegyes körettel, savanyúsággal. A babgulyás adagja (0,5 l) 990 Ft. Reggelire elég komoly bőségtálakat készítettek a számunka: bundás kenyér, többféle pékáru, kalács, parasztos rántotta, ham & eggs, tejbegríz, hidegtál felvágottakkal, sajttal, májassal. Paprika, paradicsom, uborka. A kávékat ajándékba kaptuk. A gyerekeknek sütöttek a házigazdáink palacsintát, szintén ajándékba. Nagyon szívélyes, vendégszerető embereket ismerhettünk itt meg.
2020. augusztus 14.gyerekekkel járt itt 35 Szombathelyen található hazánk egyik legszuperebb játszótere, amely a gyermekes családok számára több órás tuti programot biztosít. A Kalandváros büféje közvetlenül a bejárat mellett, a pénztárral szemben található. Napernyős teraszán a szülők kipihenhetik a fáradalmakat. Itt az épületben kaptak helyet a mosdók is, amelyek tisztasága elfogadható.
A büfében számtalan csábító, ám nem éppen egészséges édességet kínálnak. Nagy számban azokat a fajtákat, amiktől a gyerekek teljesen megőrülnek, és hát a szülők is, csak ők nem örömükben. Vattacukor, nyalóka, mindenféle színes-szagos-gurulós-ragacsos vásárfia, nem éppen olcsó árfekvésben. Persze mi sem tudtuk elkerülni ezek megvásárlását, de némi kompromisszumok árán sikerült viszonylag fájdalommentesen megúszni a büfé-kalandot. Megállapodtunk néhány jégkrémben. Italok terén a Pepsi család 0,5 l-es műanyag palackos termékeit árusítják (390 Ft), Lipton Ice teák, Schweppes. Én nem igazán szeretem, ha kis gyerekek szénsavas italokat kapnak, jobb lenne többfajta gyümölcslé, szörp szerintem. Kávé gyengécske. Készítenek némi egyszerűbb ételt, hotdogot, hamburgert, de legutóbbi látogatásunkkor ilyesmit nem ettünk, mert máshol ebédeltünk.
2020. augusztus 14.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Király és a Kazinczy utcák sarkán az egykori, legendás Wichmann Kocsma helyén nyitotta meg a Pizza Manúfaktúra csapata a 3. egységüket (Manu, Manu+), ezúttal a Most Bisztró csapatával közösen. A beltér igen egyszerű, a rendelésfelvétel a pultban történik, bankkártyával is lehet fizetni, az italokat (Cola, Cappy 350 Ft, Fritz Cola 700 Ft, 2 féle sör) a hűtőből önkiszolgáló rendszerben lehet kivenni.
12 féle nápolyi pizzát sütnek 1500/2000/2300 Ft-os áron, feltétektől függően. A 3 legdrágább a bivaly mozzarellás, a tonhalas és a mortadellás. A "tálalás" is meglehetősen puritán: barna kartonlap, a sarkára filctollal ráírva a rendelt pizza kódszáma. A kész pizza 4 cikkbe vágva, evőeszköz nincs, pohár az italokhoz nincs. Szóval csak kézzel-lábbal ügyesen! Szalvéta azért van. Úgy tűnt, a vendégkört ez nem igazán zavarta! Bár egy középkorú külföldi úr próbálkozott kést, villát szerezni, de mosolyogva mondták neki a pultnál, hogy itt azt hiába is szeretne. A csapat fiatal, lelkes, mosolygós, pörgős. A pult mögött és az egy tonnás nápolyi kemencében figyelhetjük a pizzák készülését. A pizza nagyon gyorsan, kb. 5 perc alatt elkészült, kerek, nagyon vékony tésztás, prémium minőségű alapanyagokkal, kívánatosan nézett ki még azon a kartonlapon is! Én a 8-as számú Prosciutto, azaz sonkás pizzát választottam, amelyen San Marzano paradicsomos alap, mozzarella, grana padano parmezán, rengeteg rukkola, hajszálvékony prosciutto crudo szeletek voltak. A fotók magukért beszélnek szerintem! Szimpatikus hely, ajánlom! Lehet elvitelre is kérni a pizzát.