Gyémánt 500
2019. október 19.barátokkal járt itt 45 Családi házban kialakított egyszerű kis fagyizó a Váci út (főút) és a Magyar utca kereszteződésében. Innen lehet lekanyarodni a visegrádi komp felé. A fagyizó elé a járdaszélre 3 kerek asztalka is ki van telepítve, ahol le lehet ülni, benti rész nincs. A pultból, az utcáról lehet rendelni. Csak nyári időszakban, szezonban tartanak nyitva, kb.
áprilistól szeptemberig, a jó idő függvényében. A gyümölcs fagyik elég jól sikerültek, én diót választottam, bejött, nem albán volt. Szokott lenni 1-1 cukormentes íz is, ottjártamkor diabetikus tiramisu volt. Legnépszerűbb ízek a sós karamella, pisztácia, újdonság az amerikai sajttorta. Délelőtt hétköznap elég kihalt, csendes a környék, hétvégén szezonban viszont általános a sorbanállás, de gyorsan halad.
2019. október 19.barátokkal járt itt 35 Vízparti büfé a Nagymarosról Visegrádra átmenő kompnál. Elsősorban egy söröző, ahogy a név és a csúnya-zöld szín is mutatja, Soproni Ászok a márkasörük, de szezonban Duna-parti lacikonyhaként működik. Hekk, sült keszeg, hurka, kolbász kapható. Mellé savanyúság, almapaprika, kovászos uborka, jó nagy adag nagyüzemi bolti mustár rányomva a papírra, mirelit sült krumpli.
Tálalás: papírtálcán, amit a mustár és a kolbászzsír egy idő után jól eláztat. Pozitívum viszont, hogy rendes fém evőeszközök vannak. (Árakat nem tudok írni, nem én fizettem). Nyáron egyáltalán nem ilyen kihalt a kép, mint ezen a télies fotón, olyankor nagy élet, sürgés-forgás szokott körülöttük lenni, a pultnál lehet rendelni önkiszolgáló rendszerben (sorállás nem ritka), aztán elvitel, vagy az ingatan fehér flair műanyag székeknél, kerekasztaloknál lehet enni, ami a büfé mögötti teraszra van jó sűrűn kipakolva. Bár elvileg elég hosszú, szinte egész napos nyitva tartása van minden nap 8-tól 18-ig, de ez a nyári időszakra vonatkoztatva igaz. Télen valószínűleg nem érdemes kinyitni, nincs turistaforgalom.
2019. október 19.egyedül járt itt 45 Nagyon egyszerű, abszolút retró hatású kis kávézó a 13. kerület angyalföldi részén, eldugott utcában. A helyet két nagyon aranyos hölgy viszi - az ő nevükből alakult ki a fantázianév -, akikhez tényleg öröm betérni. Az asztalokon csúnya mintájú viaszosvászon terítő, itt a praktikum győzött az esztétikum felett.
De tiszta minden. A vendégkör döntően a környékbeli munkásemberekből alakul, számos építkezés van errefelé, illetve kisebb üzemek, Kft-k. A kávé potom 250 Ft-ba került és egészen iható volt, hagyományos, sötét, erős pörkölésű. Jól érzik, itt egy újhullámos kávézó nem jönne be. Ebédidőben magyaros ételekkel kínálnak ebédmenüt, nagy adagok kedvező áron.
2019. október 18.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Több mértékadó gasztroblog és kalauz is a legjobb pizzériák között tartja számon a Kemencést, akik a 15. kerületből robbantak be a köztudatba. A 2. belvárosi étteremnyitásuk nem jött be, viszont a 16. kerületi - szintén erősen külvárosi helyszín - hasonlóképpen beütött.
Kertvárosi, családi házas környezet, ritkásan járó buszok, cím alapján megtaláltam a saroképületben kialakított kis pizzériát. Nagyon egyszerű beltér, a fal menti könyöklőkhöz lehet letelepedni a bárszékeken, aztán mindenki vár türelmesen. Minden pizza frissen készül és csak egészet árusítanak, szeletet nem. A kínálat megegyezik a 15. kerületi "ős" helyszínnel. 26 (1400-1600 Ft) és 32 cm-es (1800-2300 Ft) pizzákat sütnek, hagyományos kerek, vékony tésztás. Az olasz pizzára szavaztam, miért ne alapon, a paradicsom alapon mozzarella, sonka, gomba, articsóka és olívabogyó volt. (2050 Ft a nagyobb). Ami nem tetszett, hogy a szélét teljesen üresen hagyták több 1-3 centis körben (ld. fotó). Egyebekben tényleg nagyon finom, a tésztája is, a sütés is, csak ezt egy értelmetlen spórolásnak éreztem. Még kértem mellé egy pohár szörpöt is, talán bodzát. A pizzának jár az 5 pont, de össz-élményre azért nem.
2019. október 18.egyedül járt itt 45 Amikor az Europarkból Shopmark lett, nemcsak a név változott, a bevásárlóközpont látványosan kibővült, és pozitívum, hogy a vendéglátós sziget teljesen átalakult, új étkezdék is nyíltak. (Helyileg is átköltöztették őket). A Mamacita nem tudom, hogy máshol is megtalálható-e, minden esetre én itt találkoztam először a nevükkel, egy mexikói ételeket kínáló gyorsétterem.
Annyira nem gyors, nem azonnal kapjuk meg az ételeket, pár percet kell várni. Chili com carne, churros, quesadilla, fajitas, taco, chimichanga szerepel az étlapon. A napi ajánlatból egy tortilla levest kértem (590 Ft), ami kedvező ára ellenére annyira kiadós és töményen laktató volt, hogy utána 2. fogást már nem tudtam bevállalni. Saját asztalok és ülőhelyek tartoznak az étkezdéhez, nem közös plázás helyek, mint sok hasonló helynél, ez pozitívum. Valószínű ennek köszönhető, hogy a tisztaságra is eléggé figyelnek. Az viszont kevésbé tetszett, hogy helyben sem adnak normális evőeszközt, csak a gagyi műanyag kínait.
2019. október 18.egyedül járt itt 45 Új nyitású reggeli-kávézó-bisztró a 11. kerületben, az Office irodaház melletti egyik, szintén új építésű társasház földszintjén. A névadás nem éppen eredeti, van vagy tucatnyi ilyen vagy ehhez hasonló nevű vendéglátóhely az országban, de ugyanakkor értem a tulajdonost, mert tényleg nagyon szép zöld a bejárat előtti kis előkert.
Reggel 8 órától nyitva tartanak, szép, üde, fiatalos a beltér, normálisan, kellemes, csendes és nyugis környezetben lehet itt enni-inni, kávézni, akár dolgozni is. Reggelire - vagy akár későbbre is - tojásételek, szendvicsek, gofri - akár reformlisztből is - , wrap, rétes, bundáskenyér vagy hidegtálak (sajt, sonka, garden) közül lehet válogatni. Turmixok és frappék is vannak, én frissen facsart almalevet kértem (330 Ft/dl). A szendvicseket egyéni ízlés alapján is szívesen összeállítják. Az én választásom sonka, mozzarella, kaliforniai paprika croissant-ba töltve (690 Ft). Közepes árkategóriás, mondjuk a külvárosban szerintem kicsit drága, bár nem ismerem a környéket és a célközönséget. Délután, estefelé borbárrá alakul át a hely. Hétvégén lehet családilag bruncholni.
2019. október 18.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ahogyan előttem is megírta sokat látott értékelő társam, a Beefbar egy kiemelkedő ebédélmény volt, az én számomra is. A Lánchíd lábánál, a Clark étterem földszintjén az idei év egyik legszínvonalasabb ebédjét sikerült kipróbálni. A 3 fogásos business lunch-ot nagyvárosokról nevezték el (Budapest, Chicago, Shanghai, Paris, Roma), a város neve értelemszerűen kapcsolódik az ételekhez.
Én a Budapestet választottam, bár több más is tetszetős volt a számomra. Kifinomult, ízletes, különleges, minőségi ételek, próbálok nem túlzásokba esni a jelzőkkel. Korhelyleves füstölt kolbásszal az első fogás, majd a főétel kacsamell, bébirépa, pak choi, répakrém, sült hagymával, kesudióval. Édeskés étel, nekem nagyon bejön ez a vonal. A desszert egy réteges répatorta fagylalttal. Úgy tűnik, répaszezon volt éppen. De ez igazából az én választásom volt. A 3900 Ft-os menüárra 12,5% szervizdíj rakódik rá. A beltér nagyon impulzív, elegáns, de mégis barátságos. Jó színválasztás, sok élő növény. Az étteremnek terasza is van, fullos panorámával a hídra, az alagútra, a várra, de nekem ez a tér túl forgalmas és zajos. A terasz kutyabarát. Kitűnő, profi, de mégis barátságos személyzet. Hibátlan! Update: friss hírek szerint a Beefbar Pestre fog költözni, további részleteket még nem tudok.
2019. október 18.egyedül járt itt 55 A Cafe Frei számtalan kávézójának egyike a 11. kerületi modern üvegcsoda irodaház földszintjén, az Office Gardenben. Természetesen külsős vendégek részére is nyitva áll. Van ingyenes wifi és elektromos csatlakozó az asztaloknál (bizonyos asztaloknál). Igaz, reggel volt, de a pultban a süteményekből, pohárdesszertekből, szendvicsekből is igen széles választék állt rendelkezésre.
A beltér tágas, elég sok asztal van, a dizájn a szokásos "Frei"-es, dzsungel-hangulat, növény motívumok, sőt még van egy komor tekintetű orangután szobor is. Ezúttal guatemalai mogyorókávét választottam, Gautemalában kitűnő kávéültetvények vannak, ez a kávé sem okozott csalódást. Nagy adag latte, tejhabbal. (590 Ft). Kényelmes, elüldögélős, beszélgetős hely. A kiszolgálás nem gyors, de kedves.
2019. október 18.a párjával járt itt 55 A budai Fő utcán a kapucinus rend 300 éves apátsági épületében egy 4 csillagos butik hotel nyílt meg a közelmúltban, amelynek étterme nemcsak a szállóvendégeknek nyújt étkezést, hanem külsős vendégek részére is nyitva áll. Hétköznap ebédidőben 2 és 3 fogásos ebédet kínálnak 15. 00 óráig. A 2 fogás 2190 Ft, a 3 fogás 2790 Ft-ba kerül.
Egy rövid étlapról lehet választani, ami talán hetente vagy havonta (? ) frissül. 2 leves, 3 főétel, 2 desszert. Friss, könnyed fogások, igényjellegű alapanyagokból, minőségi nyersanyagokból főznek, ügyes, kreatív, választékos a konyha. A személyzet szintén szimpatikus, előzékeny, készséges. Az összesen 7 fogásból 5-öt kóstoltunk, megelégedéssel. A 3 fogás bőségesen elég a jóllakottsághoz, de mégsem pukkad ki az ember. A menüben 1 ital is benne foglaltatik (limonádé, szörp vagy ásványvíz). A levesek rendes mélytányér méretűek. Nyírségi gombócleves, illetve sűrű sárgaborsókrémleves pirított kolbászmorzsával, meggyőző főételek: supreme csirkemell vajas kukoricával, bébirépával, illetve papardelle tészta spenóttal, lazaccal, tejszínnel. A főételek nem túl nagy adagok. Nem púpozott tálakra kell itt számítani. Zárásként morzsás szilvatorta, házias, ízletes, fahéjas. Az ételeket gyorsan megkaptuk, alig kellett várni. Ügyesen megkomponált, elegáns, dizájnos a beltér, látszik, hogy komoly belsőépítészeti-tervezői munka van benne, sok kifinomult részlettel. A belső terasz-udvar különösen kellemes, itt este rendezvényeket is szoktak tartani. A normál étlap árai - vacsoraidőben - persze magasabbak, főételek 3-4000 Ft-os szinten mozognak. Ötpontos hely. Ajánlom!
2019. október 18.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Sauska név pincészetének köszönhetően sokkal ismertebb a villányi borok kedvelői körében, de a szintén a pincészethez tartozó fine dining étteremnek is számos rajongója van. A Gourmet Fesztiválon találkoztunk velük először, itt volt alkalmunk megkóstolni az ételeiket.
Az nem volt egyértelmű, hogy a távol-keleti ízvilág csak a fesztivál miatti egyszeri kalandozás volt-e részükről, vagy a normál étlap is ebbe az irányba mutat-e. A nagyon kedves fiatal szakáccsal elbeszélgettünk, amíg készültek az ételek. Gombaerőleves marhaoldalassal, korianderrel, lime-mal, babcsírával, csípősen vagy csípős nélkül (1250 Ft), jó kiadós adag. A marhahús állaga, készültsége, íze kitűnő volt. A főfogás tökfőzelék mangalicapofával, paprikaolajjal, fűszeres kenyérmorzsával egyszerű, de mégis frappáns fogás volt. Sajnos desszerttel nem készültek ezúttal, pedig kíváncsi lettem volna, hogy abban mit tudnak nyújtani. Az étterem felső kategóriás, aktuális áraik: 2 fogás: 6490 Ft, 3 fogás: 8490 Ft, 4 fogás: 9900 Ft, de az ételek közel fele feláras.