Gyémánt 500
2019. február 24.a párjával járt itt 55 Különleges helyszín egy kávézónak. Tatai vár, tópart, a kávézót a vár első szintjén alakították ki egy balkonon, amit lépcsőn meg lehet közelíteni kintről, a tóparti sétányról, de a vármúzeum látogatói a várból is be tudnak ide térni. Azaz ha valaki a múzeumba nem kíván bemenni, akkor a kávézóba belépő fizetése nélkül is betérhet.
A kínálat nem túl széles, néhány sütemény (csokis brownie, Dobos torta, csokitorta), szendvics, előrecsomagolt csokoládé, szelet. Leaf Cup jó minőségű filteres teák, valamint Perté kávé, amit Dallmayr csészékben szervíroztak, talán előtte ezzel a márkával dolgoztak, aztán megmaradt a promóból. Elfogadható árfekvés, olcsónak azért nem mondanám. A kávé finom volt és forró. Tej helyett kávétejszínt adtak. A kávézó teraszára érdemes feltétlenül kiülni, felülről fedett, a tóra csodás a panoráma! A teraszon sok élő virág van cserepekben, virágzó muskátli és zöld leveles egyéb növények. A kiszolgálás egykedvű, steril.
2019. február 24.barátokkal járt itt 45 Panel lakótelepi környezetben, 10-emeletes ház aljában kialakított cukrászda, fűtetlen, de fedett sátorral, a dohányzók részére. Bár már majdnem záróra volt, mégis kedvesen fogadott bennünket a pultos hölgy. A sütik házias kinézetűek, nem házgyári, nagyipari termékeke, aminek én személy szerint igen megörültem.
A hólabda névre hallgató kókuszos piskótás sütit választottam, ami itt Borsodban igen népszerű pl. a lakodalmakon is, nagymamám is sokszor sütötte. A közeledő zárás miatt a sütiket féláron árusították ki, így még 200 Ft-ot sem kellett érte fizetni. Finom volt, pont olyan, mint amire 20-30 évvel ezelőttről is emlékszem. Italfront kommersz, de olcsó. TAMA gyümölcslevek, Pepsi szénsavas termékek, Borsodi sör. Pogácsa zacskóban, valamint Szamos marcipánt láttam még a pultban. Berendezés: 80-as évek retró.
2019. február 24.barátokkal járt itt 15 A belvárosban, tízemeletes házak között, de egy magányosan álló, kétszintes épület emeleti részén található pizzéria, ami külsőre megnyerőnek tűnt, a fények alapján messziről látszott, hogy nyitva vannak. Egy elég szűk és síkos, csúszós lépcsőn kellett felmenni a bejárathoz, a lépcsőn vendégek dohányoztak.
Belépve kb. félház volt, viszont csak egy fős személyzet. Főleg fiatalokból álló vendégkör. Társaságunkat megpillantva rövid köszönést követően azonnal a lényegre tért rá, mivel túl sok a vendég, ő egyedül van, ezért enni biztosan nem tudunk egyhamar, a rendelésfelvételre is várni kell, nem tudja megmondani, mennyit. Ez természetesen így nem volt elfogadható számunkra, ezért egy közeli másik éttermet választottunk, ahol meg tudtunk vacsorázni. Az ételeket nem tudom értékelni.
2019. február 24.barátokkal járt itt 35 Ez a Meki egység a Nagykörúton, a 32-esek terénél, a villamos megállónál található. Az ételekről nincs mit mondani, ugyanazt nyújtják, mint bármelyik egységükben. Ami személyes élményem a helyről, 2 villamos megállóval lejjebb, ugyanezen az oldalon, hasonló elhelyezkedéssel (saroképület) a Blaha Lujza térnél szintén van egy másik egységük, és egy találkozó során félreértés miatt én ebben vártam az ismerősömet, ő pedig a Blahán.
Végülő jött át ide - eredetileg ez a helyszín volt megbeszélve - s ha már itt voltunk, ittunk is 1-1 üdítőt. Amit papírpohárban, szívószállal kaptunk meg. Nem éppen környezetbarát megoldás. Töménytelen sok jéggel, nyár volt. A belső tér elég tágas. Volt néhány igencsak ellenszenves figura az étteremben, amolyan alvilág arcok. Fényes nappal. Higgyétek el, nem mertem fotózni. Még a közelükbe ülni sem.
2019. február 24., kollégákkal járt itt 45 Csepel központjában, a Csepel Pláza mögött, közvetlenül a főút mellett található, saját parkolóval rendelkező Meki, ha jól rémlik, McDrive is van az oldalában kialakítva. Munkaügyben jártunk itt a kollégámmal az egyik közeli bankfiókban, ami előtt nem lehet parkolni. Dolgunk végeztével jobb híján ide ugrottunk be enni.
Csirkefalatok, saláta, ezek tűntek talán a legkevésbé egészségtelen fogásoknak. Hétköznap késő ebédidőben viszonylag kevesen voltak. Jártunk itt már korábban hétvégén is, nyáron, aki szinte tele volt a Meki. A kiszolgálás kedves volt, gyorsan megkaptuk az ételeket, ami olyan volt, mint mindig. Bőségesen volt ülőhely.
2019. február 24.gyerekekkel járt itt 25 Családdal, gyerekekkel jártunk a szemben lévő MOM Sportcsarnok ásványfesztiválon, utána ide jöttünk át enni, mivel a sportcsarnokon belül csak egy harmatgyenge büfét láttunk. Ez már nem az első alkalom volt, kb. 1 éve is ugyanez volt a menetrendünk. Bár magában a MOM Park Bevásárlóközpontban a hétvége ellenére elég gyér volt a forgalom, a 2.
emeleti étkezős szigeten sem volt túl sok ember, viszont a McDonald's pénztárak előtt elég jelentős tömeg sorakozott fel. A gyerekeknek vettünk 3 Happy Meal menüt (mindig ezt kérik itt, de nem mindenki ugyanolyan variációban), én sajtburgert ettem, a férjem rendelésére nem emlékszem, talán a bacon-os burgerek valamelyikét. Az asztalok mind tele voltak, amikor odaértünk, de mire sorra kerültünk, egy bárszékes asztal sikerült elfoglalnunk. Az előző vendégek után a tálcákat, maradékot nekünk kellett eltakarítani, mert a személyzet nem ért rá. Az egyik szendvics nem készült el a többivel együtt, azt utólag kihozták nekünk, kaptunk egy számtáblát, ami azonosította a rendelésünket. Az asztalok nem voltak letakarítva, és az asztalok alatt sem volt felseperve, felmosva, több helyütt láttam leeset ételmaradékot, papírt. A sajtburger langyos volt, nem meleg.
2019. február 24.gyerekekkel járt itt 35 A fiamat egy kisebb baleset érte, szombaton délután, mikor máskor? Irány a Bethesda Gyermekkórház ügyelete. A regisztrációt követően a tömeg alapján 2-3 óra várakozásra lehetett számítani, persze ilyenkor minden gyerek azonnal farkaséhes lesz, de a kórházi büfé zárva volt.
Úgy emlékeztem van a közelben a Hungária körúton egy kisbolt, arra indultunk gyalogosan, de sasszem fiamnak feltűnt a másik oldalon a távolban a Meki, így nem volt kérdéses, hogy oda kívánkozott. Elég sokan voltak vendégek, autóval jól megközelíthető, lehet parkolni, van McDrive is. A bejárat két oldalán kiülős kinti terasz. Benti rész kicsit szűkös, a hagyományos pénztárak előtt automaták is vannak, ahol le lehet adni a rendelést. A fiam MINDIG Happy Meal menüt kér sajtburgerrel és citromos ice teával, szóval ezen nem kell sokat gondolkodni. A legtöbb idő azzal ment el, hogy milyen ajándékot válasszon mellé. Az automatás rendelésnél az egyik alkalmazott fiú segített a vendégeknek. Volt benn szabad asztal, le tudtunk ülni. Nem minden asztal volt letakarítva, a tálcatartók megteltek.
2019. február 24.egyedül járt itt 35 A budapesti Kínai Negyed különleges hangulatú, kissé elzárt városrész. Város a városban. Betérhetnek szabadon persze a magyarok is, bárki, nemcsak vásárolni vagy enni, hanem csak úgy nézelődni is, de nekem mégis az volt az érzésem, hogy van a felszín, a boltok portáljai, a kirakatok, a látható üzletek, vendéglők, de mögötte, a raktárban, a hátsó teremben, az emeleten, a lezárt ajtók mögött egy olyan, számunkra zárt világ is található, amiről még csak elképzelésünk sincs.
De igazából még ajtózár sem kell ehhez. Elég, ha a feliratok csak kínaiak, ha az árusok már csak maguk között kínaiul beszélnek. Onnantól már ez olyan világ és közeg, ahová nem térhetünk be. Persze nemcsak kínaiak, hanem vietnamiak is vannak itt a piacon szép számmal, bevallom, én sajnos nem tudom a két népet egymástól megkülönböztetni, bár ha a nevüket látom, akkor kicsit könnyebb. Szóval a Pho68 egy vietnami büfé, amely az egyik belső udvar sarkában található, a 68-as üzletben. Az almazöld feliratról lehet megismerni. A belső tér nagyon egyszerű, igazi ázsiai kifőzde hangulata, már aki szereti, de újszerű. A pultban vannak előre elkészült ételek, de csak mutatóban, nem sok minden. Az ételek többsége frissen készült. A sláger a pho leves, többféle hússal kérhető, amelyet a konyhából hoznak a nagy forró üstből. A kisadag ételek 1200,- , a normál adagok 1500 Ft-ba kerülnek. 9 féle menü kapható, ezeket a pult feletti képek alapján lehet beazonosítani - már amennyire - és rendelni. A tavaszi tekercs darabja 200 Ft, ez nem olyan, mint a jól ismert kínai, más a tésztabunda, darált húsos tölteléke van, és méretre jóval nagyobb. Viszont nem volt hozzá semmilyen szósz, csak a szójaszósz az asztalon, de az ehhez nem passzol. Összességében olajos volt, a töltelék pedig száraz, de amúgy fűszerezésre karakteres. A vietnami jeges kávé 500 Ft-ért egy kisebb átverés volt számomra, a nagy üvegpohár legalább feléig tömény zúzott jég, felette gyenge tejes kávé. Az ételeket kihozzák az asztalhoz. A mosdó egyúttal takarító szertár is. A tisztaság nem tartozik az erősségek közé.
2019. február 22.egyedül járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A mindig forgalmas Rákóczi úton, az Uránia Mozival kb. szemben található a hely, a jobb oldali ajtón az ABC-be, a bal oldalin az önkiszolgáló kifőzdébe jutunk be. A RONI élelmiszer/vegyesbolt láncnak több egysége is van a városban, de azok csak egyszerű boltok, nincs konyhájuk is mellette. Ittjartam.
hu-s értékelés alapján próbáltam ki én is, hát fogalmazzunk úgy, hogy ezt inkább így utólag kihagytam volna. Ami tetszett: a fali poszteren a zöld leveles dzsungelhangulat, a vidám piros-fehér pöttyös tálcák. Ami nem: minden más. A narancssárga pólós boltosok szabadon járkáltak ki-be a bolt és a konyha között, az ételek közvetlen közelébe, a pultba is bementek a bolti eladók nézelődni az ételek között. A kiszolgáló pultos ugyanazzal a kézzel - kézmosás, kesztyű nélkül - szolgálta ki a vendégeket, amivel előtte a pénzeket, érméket számolta, pakolta. A néhány asztalon lévő laminált étlap ragacsos, koszos. Az asztalokat a vendégek után nem takarítják le. Az önkiszolgáló tálcatartó szélesebb, mint a tálca (keresztbe sem méretes), így nincs hová tenni, mint toronyba egymásra. Én a 3. tálcát tettem rá másik 2-re, de nem igazán érdekelte a személyzetet. Az ételek előre el vannak készítve, lesütve órákkal korábban, mindent mikróznak, kérdés nélkül. 13 óra magasságában már több étel kifogyott az egyébként naponta változó készletből. A főételek ára 900 Ft körüli + köret 300-400 Ft. Minden nap van 2 fogásos napi menü, de az nekem nem volt szimpatikus. Olcsó alapanyagokból, szimplán elkészített, menzás hatású ételek. Túlfőtt tészta, túlszárított "cipőtalp" rántott hús. A pultban szendvicseket, süteményeket is láttam, őszintén szólva nem volt megnyerő, bizonyos, hogy nem minden termék volt friss, aznapi. Bár sok a külföldi vendég, a kiszolgáló nem beszélt idegen nyelven. bankkártyával lehet fizetni. A kávé olcsó. Nincs mellékhelyiség.
2019. február 21., kollégákkal járt itt 45 Az egyik legkellemesebb helyszín és környék Budapesten véleményem szerint, a viszonylag újonnan kialakított Duna-parti sétány a pesti oldalon, amely a MÜPA és a Nemzeti Színház impozáns épületeinél végződik. A kávéház tehát valóban "Dunaparti", nemcsak a neve, a teraszról szép kilátás nyílik a folyóra, a szemközti oldalra és a Dunán átívelő piros hídpillérekre.
Körülötte sok zöld rész, parti sétány, autómentes. Multicégek modern irodaházai, üvegcsodák sorakoznak egymás után. A tágabb környezetben továbbra is több építkezés zajlik, tovább fejlesztik a környéket. A bisztró ebédidőben menü, illetve reggeltől késő délutánig reggeli, frissítő italok és gyors harapnivalók beszerzési helyszíne. Bent elég kevés az ülőhely, az asztalok közel vannak egymáshoz, az ablaknál lévő bárszékes könyöklő szintén szűkös és kényelmetlen, viszont a kinti szuper terasz februárban még nagyon hideg lenne. Az árak barátságosak, szendvicsek 490 Ft-ért, cookie típusú amerikai tallérkekszek 200 Ft-ért. Többféle Szamos süteményt kínálnak, kb. a Szamos márkaüzleteivel azonos árszínvonalon, továbbá vannak paleo, teljes kiőrlésű és cukormentes desszertek is (500 Ft felett). A kiszolgálás barátságos. A kávé hagyományos olaszos pörkölésű, Tizian márkanévre hallgat, nekem ez nem volt ismerős. Feledhető, átlagos, tucatkávé, az eszpresszó tejjel mindössze 250 Ft-ba került. Vettem még 3 db óriás moszkauert, ezeket dekára mérték ki, 400 Ft-ba került.