Gyémánt 500
2018. október 21., kollégákkal járt itt 25 Az ELTE régi főépületében működő önkiszolgáló étkezde, gyakorlatilag egyetemi menza, de nyitva áll a "külsős" vendégek számára is. Hétköznap ebédidőben 2 féle menü közül lehet választani, amelyek "jóárasítva" vannak (2 fogás: 950/1050 Ft). Az ételek tipikus menzás fogások, hasonlóképpen az evőeszközök, a tányérok, a műanyag tálca.
Amúgy az épület maga, a csarnok, a plafon szép, igényes, üvegteteje van, ezért felülről természetesen fény világítja be. A kiszolgálás gépies, a törzsvendégekkel barátságosak, a többieknél futószalag. Sok külföldi egyetemistát láttam a magyarok között, de járnak ide környékbeli nyugdíjasok és kisgyerekes, babakocsis anyukák is. De a szomszédos irodaházban dolgozók is felkeresik. 2 féle leves, főzelék feltéttel (bélszínroló. vagdalt), 5 féle készétel (pl. csülkös pacal, töltött káposzta, rakott zöldbab), rántott csirke, sertés, sajt, mirelit sült krumpli, nagyjából ez a kínálat, továbbá házgyári sütik és kimért saláták és savanyúságok a salátabárból. Olcsó alapanyagok, tömegtermelés a minőségi konyha helyett. Ha nem menüt vesz az ember, a tarhonyás hús nekem pl. nem jött be, akkor a többi a la carte fogás már egyáltalán nem olcsó. Az ételek egy részéből lehet kérni kis adagot is. A májgaluska leves tartalmas volt, de a galuska inkább liszt, mint máj alapú volt. A főétel rémes, a rántott hús papír vékonyra klopfolva agyonsütve kiszárítva. Olyannyira, hogy el sem lehetett vágni a késsel. A mirelit sült krumpli kihűlt. Fojtós egy kaja volt, kár érte. Ráadásul a húsban volt inas, rágós rész is a bunda alatt. Köretek, saláta a főétel áron felül fizetendő. Majdnem 2000 Ft-ért egyáltalán nem jó ár-érték arány!
2018. október 21.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy újabb Bellozzo egység az Oktogon és a Westend után ezúttal a Corvin Pláza legfelső emeletén, a vendéglátós részen. Korábban a Mevlana Kebab működött itt, a sarokban, de ők egy kisebb helyre költöztek át a másik oldalra. A dizájn, a berendezés igényes, modern, egyedi.
A jobb oldali pultnál kell rendelni és fizetni, kapunk egy sorszámot, majd a bal oldalon 3 pultnál - melyeket olasz városokról neveztek el - adják ki az elkészült ételeket. A kijelző táblán lehet követni, hogy melyik sorszámnál járnak. Népszerű olasz fogások nem túl széles, de elégséges kínálata az étlapon: 9-10 féle pizza, illetve tésztaszósz, 4 féle saláta, 3 féle tortaszelet. A tésztáknál 6 féle, a pultra mintaként kihelyezett tésztaforma közül lehet választani, ezeket passzintani a legszimpatikusabb szószhoz, majd a rendelés felvételét követően frissen készülnek az ételek, de 10-12 percnél többet nem kell várni. A tésztákból lehet kis adagot is kérni. Én a saláták közül választottam a tonhalasat. 1390 Ft-ért az átlagos adag zöldsalátán 4 koktélpari, 3 fekete olívabogyó, 4 cikk főtt tojás és egy fél marék tonhal (konzervhatású), amit kaptam. 2 féle öntet közül lehetett választani, én valami citromosat kértem, de őszintén szólva abból nem éreztem semmit. Fűszernövényeket nem használnak, pedig díszítésként vannak a pult fölé kihelyezve, de úgy tűnik, az csak dekor. A sütiket drágállottam, egy szelet majdnem egy ezres, és nem kézműves csodákról van szó (ld. fotók). A főételek mellé kedvezményesen adják az italokat. Bankkártyával természetesen lehet fizetni. Pozitívum, hogy nem kell beülni a közös asztalokhoz, amelyek sokszor koszosak, igénytelenek. Itt sokkal hangulatosabb. Összességében a többi Corvin Plázás gyorskajáldához képest talán ez a legszínvonalasabb, de még így sem különleges, nem megy élményszámba.
2018. október 21.egyedül járt itt 45 Korábban írtam már értékelést, de azóta nemcsak az idő telt-múlt, de több változás is történt. A 2. emeletről a mozihoz vezető mozgólépcső mellől leköltöztek a legalsó szintre, ahol a vendéglátó egységek többsége is található.
Itt a mozgólépcső alján a folyosó közepén kikanyarítottak és körbekerítettek maguknak egy saját részt, a saját vendégek számára, ettől a folyosó ezen szakasza még szűkebb lett. Viszont nem az a nyugis, elkülönített kávézó hangulat, mint amit az emeleten tudtak biztosítani. Egy adag (gombóc) majdnem 1000 Ft-ba kerül, bár igaz, a mérete is duplája egy normál gombócnak, 10-11 dkg, bár ránézésre-saccra adják, nem mérik le. Sajnos nem volt hajlandó 2 féle ízt adni a pultos hölgy, kóstolót viszont igen. Mondjuk ennyi pénzért talán belefér a keretbe. Sokféle íz van, egyediek, különlegesek, egyik jobb, mint a másik, nehéz a választás. A tölcsér is egyedi, minőségi, vastagabb, nem az a vékony kis ostya, mint máshol, hanem ropogós, mint a Gerbeaud fagyizóban is. Végül a vanília-karamella-brownie kombinációt választottam. Mit ne mondjak, isteni finom volt! Bár imádom a fagyijukat, eddig amit kóstoltam, egy sem volt hétköznapi, de az ára miatt számomra nem lehet hétköznapi esemény ide betérni fagyizni.
2018. október 21.egyedül járt itt 45 Bár a legutóbbi, amúgy egyetlen értékelést is én írtam, talán hasznos lehet az olvasóknak egy aktuális helyzetjelentés. A profil és a kínálat változatlan, a belső kialakítás és berendezés szintén. Továbbra is népszerű hely a környékbeliek körében, ebédidőben gyakorlatilag csak a szerencsén múlik, hogy van-e ülőhely, pedig a többség elvitelre viszi az ételeket.
Az árak a legutóbbi látogatás óta fokozatosan kúsztak feljebb. A kis menü levesből (5 féléből lehet választani) és kis adag (20 dkg) salátából áll 1090 Ft-ért. A húsért (sült csirkemell filé vagy marhahús) pluszban kell fizetni. Ha több salátát szeretne kérni a vendég, nem gond, van rá lehetőség, gramm árban rászámolják. A másik, nagy menüben - ami sokkal jobban megéri az árát a leves mellett főétel és palacsinta vagy kávé szerepel és még egy pohár szörp is. (1790 Ft). A levesek közül gyömbéres krumplikrém levest kértem, nagy adag, kifejezetten finom fűszerezésű, de nagyon hiányzik belőle valami a puszta lé mellől. A széles saláta kínálatból 3 félét kértem: répa-, majonézes kukorica és hagymás krumplisalátát. Kellemes volt, továbbra is ajánlott hely, de az ár-érték arány már nem annyira vonzó, mint 1-2 éve.
2018. október 21.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Amilyen lelkes és elégedett voltam a Pizza Me pizzáival kezdetben, ahogy bővül a lánc és növekszik az egységeik száma, a lelkesedésem fordított arányban lohad le. A minőség leromlott, középszerű lett, pedig pár éve az egyik legjobb ár-érték arányú pizzákat kínálták a városban. Legutóbb a Corvin-negyed metrókijáratnál lévő egységükben jártam.
A pultban kiszolgáló fiatalember udvarias, készséges. A választék bőséges, gyakorlatilag a teljes repertoár kapható, ami a falon szerepel, és folyamatosan sülnek az újabb kerek pizzák a kemencében. Amelyik pizza az üvegpult mögött már kihűlt, azt a fogyasztás előtt 1-2 percre beteszik a kemencébe, így gyorsan átmelegszik. A pulton csak olívaolaj van, 2 féle, de a házi pizzaszósz már nincs kirakva. Csak plusz pénzért lehet venni, de 1 szelet mellé egyáltalán nem éri meg. A szezonális pizzát választottam, amely Capricciosa fantázianevet kapott. Paradicsomos alapszósz, mozzarella, sonka, gomba, articsóka, kapribogyó (499 Ft/szelet). A feltétekből kevés van rajta, az articsóka és a kapri csak jelzés-értékű. A pizza papírvékony és nem ropogós. A szósz finom, kellemesen fűszerezett. A sonka és a gomba átlagos, nem prémium kategóriás. Amolyan egynek jó, gyors éhségmegszüntetésre alkalmas. De ez már nem az a pizza, amiért képes lennék átutazni a várost. Kár. . . (azért az ajánlható kategóriát továbbra is megüti). Helyben le lehet ülni a falnál bárszékekre.
2018. október 21.egyedül járt itt 25 Mexikói street food kioszk közvetlenül az Arany János utcai metró kijáratánál, a bódésoron. 2018 elején nyitott, legalábbis a We Love Budapest beszámolója szerint. Mellette balról a sorban legnépszerűbb Retró Lángos, jobbról a Pöriző, ami nekem nem igazán jött be, de úgy tűnik, másoknak sem annyira, mert ott képletesen szólva le volt húzva a redőny, a kiszolgáló ablak bezárva, és úgy tűnt, hogy nem tegnap óta.
A Papitosban 3 féle mexikói alapfogás kapható, taco (500 Ft-tól) és burrito 1590 Ft-tól, illetve quesadilla 1390 Ft-tól. A "-tól" meghatározás annak szól, hogy minden plusz belevalóért fizetni kell felárat (sajt, tejföl, guacamole 100-200 Ft-okat tételenként), ami más mexikóiban - még Budapesten is - alapból járna bele, mert a "belevalók" része ezeknél az ételeknél, legalábbis szerintem. A csirkehúsos alapáras, viszont a marhahús szintén feláras. Lehet sertéshússal is kérni. Egy csirkés tacot kértem plusz sajttal (600 Ft), ami frissen készült pár perc alatt. Az egy személyes mindenes személyzet - egy harmincas fiatalember - számomra nem keltett egyáltalán bizalomgerjesztő benyomást. Szófukar, unottan mozgó, nem udvarias, nem kommunikatív. Pedig amíg ott voltam, nem kellett éppen belefulladni a munkába, rajtam kívül nem jött újabb vendég. Rendelni és fizetni az állópultnál lehet, helyben enni a bódé előtti 3, kétes tisztaságú asztalnál. A taco egyébként nem volt rossz, bár semmi extra (finom husi, kis paradicsom, kis gerezd lime, sok hagyma, koriander a tetején), de a körülmények erősen rontottak az élvezeti értéken. Mivel evőeszközt nem kaptam, kirakva sem láttam, így elég nehézkes volt kézzel enni, gyakorlatilag minden oldalon folyt ki a tortillából a töltelék, mert nem volt összetekerve vagy összesütve, hanem csak egy nyitott kosárkaként rárakva a papírtálcára. Számlát, blokkot nem kaptam. A mexikói, egzotikus gyümölcsös Jarrito üdítők túlárazottak (590 Ft/palack).
2018. október 6.egyedül járt itt 55 A Szent István Egyetem Kertészettudományi Kart körbevevő kellemes zöld park. (ex-Kertészeti Egyetem), amely 2 részből áll, Alsó és Felső Kertből. Az Alsó Kert eredetileg az iskola kertészeti telepe volt, üvegházakkal és haszonnövény ültetvényekkel.
Jelenleg csaknem 2000 fajta díszfa és díszcserje található itt, 240 féle hagymás-gumós évelő virág, valamint további 300 féle egyéb dísznövény. A kert egyes részei sűrűn benőtt, vadregényes részek, nyugis, világtól rejtett zugokkal. Kevés a pad, ahol le lehet ülni, pedig nagyon kellemes hangulatú. Kis szerencsével mókusokat is lehet látni. Különböző tematikus gyűjteményeket alakítottak ki, sziklakert is van. Az üvegházak többsége üres, elhanyagolt. Ingyenesen látogatható napközben, de a Felső Kert hétvégenként le van zárva. Többször jártam már itt, a volt KEK Főépületben megrendezésre kerülő ásványbörze meglátogatását rendszerint összekötöttem egy kis sétával is az arborétumban, ha az időmbe belefért.
2018. október 6.barátokkal járt itt 35 Egy koncert előtt itt találkoztunk össze a barátokkal, mielőtt a Barba Negra felé vettük volna az irányt. Rajtunk kívül inkább idősebb és középkorú korosztály, nagyivók, akik nem az igényes italokra buknak, sokkal inkább a barátságos árfekvés a vonzó. Szinte tömve volt a hely, az asztaltársaságok egybeértek, nagy volt az alapzaj.
A berendezés és a hangulat retró. A pultnál kell rendelni és fizetni, nehogy valaki fizetés nélkül meglépjen. Arany Ászok sört csapolnak, a bor kommersz, nem tudom felidézni, hogy melyik pincészettől származik. A mosdó lepattant. Tipikus külvárosi kocsma hangulat. Sokáig nem időztünk, mondjuk több órát nem is szívesen töltöttem volna el itt.
2018. október 6.egyedül járt itt 45 A vasútállomás felé mentem gyalogosan. Már elmúlt 9 óra (9-kor zárnak), de nyitva volt az ajtó, égtek a villanyok, és még bent mozgolódott a pultban a személyzet. Azonban, mint kiderült, már zártak, csak az ajtót elfelejtették bezárni. Ennek ellenére, ha már ott voltam, szívesen kiszolgáltak.
Elég sokféle kimért aprósütit kínáltak, leginkább édeseket. Ezek közül a lekvárral töltött félholdakból kértem párat. Árban kifejezetten kedvező. A csomagolás egyszerű nejlonzacsi. Hazafelé a vonaton meg is ettem. Finom, friss linzer, kellemes lekvár.
2018. október 6.egyedül járt itt 25 A Parlament és a Néprajzi Múzeum közelében lévő amerikai-zsidó ételeket kínáló bisztró a közelmúltban nyílt meg, előttük is valami hasonszőrű vendéglátó egység működött itt, ezek szerint kevesebb, mint több sikerrel. A berendezés csinos, bár nem túl eredeti. Az alsó szinten 3 asztal, a kis galérián további 3 asztalka található.
Kávé, szendvicsek, sütik és egész nap villásreggelik, tészták, nagyjából ez a kínálat. Ebédidőben 2 fogásos menü 1290 Ft-ért. A napi menüt a bejárat előtti táblán hirdetik. Az utolsó szabad asztalt sikerült elcsípni, de a pultos hölgy jelezte, a steak burgonya helyett hasábburgonyát tudnak adni. Annyi baj legyen, jó lesz, gondoltam. A paradicsomleves eperlevéllel jónak ígérkezik, sűrű, fűszeres, elég nagy adag. A főétel viszont komoly kudarc. Még gyerekadagnak is kevés lenne. 1 db bolti mirelit halszelet elfelezve. Átsütni nem sikerült, a belseje hideg, néhol szinte fagyos, a hal nyers maradt. A bunda nem ropog. A sült krumpli szintén bolti mirelit. A szakács elbujdoshat. A pultos hölgy csak annyit mondott, miért nem fizetés előtt mondtam, már lehúzta a kártyát. De a sajnálkozása nem volt éppen őszinte. Nem ajánlom a helyet.