Gyémánt 500
2022. szeptember 21.családjával járt itt 45 A Dabo Döner egy kiterjedt franchise, megtalálható Erdélyben és Romániában, Németországban, Magyarországon, ha jól emlékszem Ausztriában s ki tudja még merre. Több egységében is voltam, legutóbb Csíkszeredában és Egerben. Tisztes minőséget képviselnek, erősségük a helyben sült pita, ami azért nem mindenütt egyforma, Szeredában gyengécske volt, Szatmárnémetiben, Aradon és Egerben meg jó.
Egy dönert kértem, aki ütötte a mércét. 2290 forint volt Az italválaszték kommersz. Korrekt 4 pont.
2022. szeptember 21.egyedül járt itt 45 A Cream café a lokációhoz képest egész jó kis hely. A beltér hangulatos, a kiszolgálás udvarias. A fiúk rezerváltak, nem különösebben kedvesek, a hölgy társuk viszont mosolygós, szívélyes. Elviselhető popzene szól. A pálinkaválaszték korrekt, Szicsek és Panyolai pálinkákat tartanak, az itallapra véletlenül Brillt nyomtattak.
A sörök nagyipariak, a borok minőségiek. A teaválaszték is igényes. Ittam egy mézes citromos teát, s kértem egy gombás pizzát. 2500 forint volt, ami átlagos ár/érték arány. Itt-ott azért eléggé megszaladtak az árak. Padlizsánkrém pirítóssal 2980 forint, fokhagymás rákok bambusznyárson 4580, rántott camembert 3280, tortellini (majdnem biztos, hogy késztermék) spenóttal 3580, csirkés cézár 3440. Mintha Pest bevárosában lennénk. Én azt pontoztam, amit magam ettem.
2022. szeptember 21.egyedül járt itt 45Vettem egy mákos málnás süteményt, a mákos része kissé száraz volt, a málnás egy fokkal zselatinosabb az optimálisnál, de így, ahogy volt, jobbacskának mondanám, 4 pontot egyértelműen megérdemel. Vettem kétféle pogácsát is ezek langyosak voltak és kifejezetten ízletesek. Összesen 1355 forintot fizettem. Tartanak minőségi italokat is.
2022. szeptember 21.barátokkal járt itt 55A Pellikán birtok bejelentkezéses alapon működő helyi borászat. Baráti társaságban voltam náluk, a borász törekvő egyéniség, igyekszik legtöbbet kihozni az alapanyagból. A saját szőlő mellé fel is vásárol. Több emlékezetes bort kóstoltam nála, vásároltam is több kartonnal. Örömmel visszatérnék bármikor.
2022. szeptember 21.egyedül járt itt 45 A Félegyházi pékség a város központjában található. Hangulatos, igényes rendezett egység, terasza is van. Nincsenek nagy csodák, de azért sokkal jobb az albán vonalnál. Legutóbb egy pogácsa válogatást ettem itt, reggelire, ittam mellé egy kefírt. Mind a kefír, mind a pogácsa 139 forintba került. Persze ez még tavalyi árszabás.
A kiszolgálás rendkívül kedves, szívélyes szolgálatkész. Tisztes 4 pont az összélmény.
2022. szeptember 21.egyedül járt itt 35 A Park borozó a kiskunmajsai volánbuszmegálló borozója lényegében. Mivel autóval voltam, csak alkoholmentes italok közül válogathattam, egyébként sem lett volna izgalmas a választék kizárólag nagyipari söröket és borokat tartanak. Frissen préselt narancslé ezen a szinten szóba sem jön.
Megláttam viszont a hűtőben egyik kedves alkoholmentes italomat, a Topjoy paradicsomot, úgyhogy azt kértem. 350 forintba került. A kiszolgálás kedves. 3 pont.
2022. szeptember 21.egyedül járt itt 45 A Balló pizza olcsó, tiszta, rendezett hely, nem messze a város központjától. Főként pizzákat adnak, de vannak rántott dolgaik, meg egyéb street food ételeik is. Az italok nagyipari tömegtermékek.
Jómagam némi dilemmázás után egy rántott brokkolit kértem, ami tisztes adag volt, korrektül elkészítve, a mirelit sültkrumpli egyszerű minőség (igen, az sem mind egyforma), a tartár korrekt old school, az ára elképesztően barátságos, körettel együtt 1490 forint. Az ember komolyan azon gondolkodik, hogy éri ez meg nekik. A tartár mellé 150 forint. Ittam egy alma Cappyt, 450 ftba került. A kiszolgálás kedves, udvarias. Összességében ez megér nekem 4 pontot.
2022. szeptember 21.egyedül járt itt 45 A Jobo Pizza a város szélén található, kínálnak pizzákat, burgereket, hot dogot, de engem a fűszeres csirkeszárny (körettel együtt 1910 ft) mellett az a felirat vonzott, hogy sült hekk. Mondták, hogy kell 20 perc, míg elkészül, sebaj, feleltem, addig megnézek még pár helyet a belső részen is.
Megegyeztünk, hogy megsütik a halat, s majd akkor fizetem ki, amikor elkészül, mert készen mérik le, 5000 forint kilója, ami korrekt díjszabás ezidőtájt. Így is lett, még meleg volt a hal, midőn egy bő óra múlva visszatértem, 1820 forintot fizettem rá. Jó volt a hekk, nem viselte meg a fagyasztás, nem árasztotta a jellegzetes hosszan mélyhűtött szagot, mint sok helyen. Nekem ez megér négy pontot.
2022. szeptember 21.egyedül járt itt 35 A Fehérló étterembe azzal a szándékkal ültem be, hogy eszem egy pacalpörköltet. Tartanak néhány más olyan fogást is, ami csábít, például velővel töltött rántott sertésbordát meg zúzapörköltet. A kínálat fősodratú, szelethúsok egyszerűbb alapanyagokból, főként sertésből és csirkéből, sütve, rántva töltve, sok izgalmas nem nyújt.
A beltér egyszerű, retro, épp egy helyi társaság ünnepelte családi körben a terem egyik szárnyában valakinek a születésnapját. Kértem a pacal mellé kovászos uborkát, mondta az udvarias, tulajdonos-hangulatú főúr, hogy nincs csak csemege. Hát akkor azt kérek, válaszoltam. Az uborka átlagos volt. A kenyér kifejezetten gyenge, nagyipari, ráadásul szikkadt. Lényegében élvezhetetlen. A pacalnak bő leve volt, nem kifejezetten pörköltszerű, de kellemes, emulziós, íze egy fokkal sósabb volt az optimálisnál, de így is ízlett. Egy ipari, de legalább friss, ropogós héjú kenyérrel azt mondtam volna, hogy legyen 3,5 pont 4-re kerekítve. Így marad a hármas.
2022. szeptember 21.barátokkal járt itt 45 A Termál vendéglő, a Lópofa csárdához hasonlóan a híres-neves kiskunmajsai gyógyfürdő és strand mellett működik. A beltér dekorációja is erre utal, az ötvenes években készült fekete-fehér strandfotókkal díszítették a falakat. Van egy igényes bútorzattal berendezett kellemes kerthelységük is. Az asztalokon só-, bors-, és chili-daráló.
Az étlapon magyar, olasz és nemzetközi ételek sorjáznak. Kínálnak többek között hideg libamájat zsírjában, tárkonyos csirkeragulevest, bográcsgulyást, marhapörköltet, cigánypecsenyét, marhabélszínt libamájjal, lazacot vajas zöldségekkel, fogast fűszeres bundában tárkonyos gombamártással, rántott húsokat, sajtot és zöldségeket, pizzákat, burgereket, bundázott almát, csokifelfújtat és mogyorókrémes gombócot áfonyaszósszal. Az árak kedvezőek. Az eperkrémlevest túrógombóccal szolgálják fel, a leves egy fokkal sűrűbb az optimálisnál, de nem bánjuk, mert gyümölcsből van, a túrógombóc formára kissé szabálytalan, ízre, állagra jó. Egy vegyes tálat kértünk második fogásként, rajta szaftos, ízletes kicsontozott, roston sült csirkefelsőcomb, ropogós bőrű, omlós kacsacomb és átlagos, izgalommentes, az optimálisnál szárazabb, de nem élvezhetetlen sertéstarja. Serpenyős vegyes zöldséget kértünk hozzá, az egyveleg jól sikerült, akárcsak a párolt lilakáposzta. A kiszolgálás kedves, udvarias, szívélyes. A sörök nagyipariak, a pálinkaválaszték nem az élbolyból való, viszont impozáns a borlap. A ház boraként igen kedvező áron a helyi Pellikán pince széles választékát tartják, továbbá közel 30 tételt a magyar élvonalból, melyek harmadát kimérik decire is.