Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 395 városban
járt már
Felfedező 2801 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 32297 feltöltött kép
Jó
2019. február 12.gyerekekkel járt itt 45 Örömteli, hogy Budapesten a gasztro- és azon belül a street food forradalommal egyidőben megjelentek az igényes pizza szeletbárok, melyek kínálata felveszi a versenyt az eredeti olasz egységekkel. Ezek közül az egyik legnépszerűbb a Madách téren egy pöttöm kis beugróban nyitott „Igen” volt, ahol sorállás nélkül ritkán lehetett pizzához jutni.
Le is vonta a hely mögött álló csapat a helyes következetést és nagyobb helységet bérelt a Margit körúton. A minap sikerült ide is eljutni. A tágas, levegős új egység szombat délután ebéd és vacsora közötti idősávban is tele volt, alig kaptunk helyet, egy olyan asztalhoz ültettek, amelyet másfél órával későbbi időpontra már lefoglalt egy társaság. Nekünk, mivel ennyi időt nem is szántunk az evésre, az időkorlát nem jelentett semmi problémát. A választék egyszerű és nagyszerű. Remek, fatüzelésű kemencében sült nápolyi zsánerű 17 féle pizza, felettébb korrekt olasz feltétekkel, továbbá háromféle közhelykerülő desszert. Némi hezitálás után csípős szalámis pizzát kértünk, ami remek volt, továbbá Caprese tortát, ami szintén ízlett. A kiszolgálás udvarias, de meglehetősen hajszolt, olyannyira, hogy mosolyra, kedvességre, személyességre már nem jut energia. Az pizza-árak meglehetősen magasak 2200 forintnál kezdődnek, ennyi a Margerita, s 3000-nél állnak meg, ennyibe kerül a pármai sonkás, a Margerita DOP vagy a burrata-s. Úgy vélem, tekintetbe véve a minőséget is, még beleférnek az értékkarányosság kategóriájába. Ha valami igazán hiányzott itt, akkor az a kézműves sörválaszték. A pizza sört kíván, s méltatlan a prémium minőségű kézműves pizzához a legkommerszebb nagyipari sört, konkrétan Heineken termékeket inni.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2019. február 12.gyerekekkel járt itt 45 Kecskeméti 5-ös bekötőút mentén működik az 5-ös halászcsárda. Étlapja a hagyományos, közkedvelt magyar ételekre épít, de kínál ritkább fogásokat is. A választék nem eltúlzott, de széles a szegediesen készített kétféle (harcsa és ponty) halászlétől a sült keszegen, pisztrángon, süllőn át a kapros-tejfeles galuskával kínált kakasteréj-here pörköltig vagy a dödöllés erdei gyümölcsös szarvaspörköltig.
A desszertfront sem reked meg a palacsinta - somlói - gesztenyepüré sablonhármasnál, kínálnak kemencében sült tejes pitét, vargabélest, sajttortát és túrógombócot is. A beltér hangulatos, a kiszolgálás kedves, udvarias és gyors, az árak meglepően barátságosak, mind étel-, mind italfronton legyen szó halakról, borról vagy békebeli szódavízről. Némi hezitálás után halászlé helyett pikáns halgombóclevest rendeltünk (1100 ft), mert ez meglehetősen ritka fogása a halászcsárdáknak, továbbá haltepertőt (1190), ami elmaradhatatlan, salátával körített harcsacsíkokat (1490), amihez sült krumplit is kértünk valamint haltatárt (1290). A harcsacsíkok nem voltak élvezhetetlenek, de ezt a tányért inkább nevezném kötelességszerűnek, mint jól sikerültnek. A levesben a nagyipari tejföl nem oldódott csomómentesen, a halgombóc kissé törékeny volt, de magát a fogást alapvetően jó ízűnek és ötletesnek találtuk s külön értékeltük a hozzá adott ropogós héjú, friss, házi jellegű kenyeret. A haltepertő remekül sikerült, friss volt, ropogós, a haltatár pedig régi vágású, tehát darált és a megszokott módon ízesített, hatalmas vajhasábokkal, sok zöldséggel és ipari toastkenyérel tálalták, kézzel faragott, Nagy-Magyaországot mintázó fatálon. Összességében jót ettünk, nagyon kedvező áron s legközelebbre is hagytunk megkóstolnivalót.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2019. február 11.gyerekekkel járt itt 35
Előrebocsátom, hogy nem vagyok híve annak a gondolatnak, hogy a vendégnek mindig igaza van. Léteznek bunkó pincérek és léteznek bunkó vendégek. A hivatásukat komolyan vevő vendéglátó és felszolgáló számára igen nagy kihívás egy kekec, bunkó vendég kezelése.
Mindezt azért tartottam fontosnak leszögezni, mert nem tartom magan a bölcsek köve birtokosának, nem tartom a vendég státuszt mindenek felett valónak, észrevételeimet igyekszem jóindulattal, tárgyszerűen megtenni és nem a hibát keresem. A tárgyhoz tartozik, hogy több mint negyed évszázada tudatosan, a felfedezés szándékával járok éttermekbe, kocsmákba, kávézókba és cukrászdákba, azóta írok róluk értékeléseket. Igen nagy adatbázisra és élményanyagra támaszkodom, összehasonlítási alapom meglehetősen széles. Jóval több, mint 10. 000 helyen fordultam meg, 20. 000 felé járhatok, évi átlagom az utóbbi évtizedben 800-1000 hely. Mindezt azért tartottam fontosnak leírni, hogy a Hodosi cukrászda nevű, gasztronómiailag tökéletesen érdektelen hely reakcióját az olvasó megfelelőképpen értékelhesse. Miután idén kénytelenségből ismét meglátogattam a Hodosi cukrászdát (egy másik [moderálva - szerk. ] zárva volt, a párom meg a nagyobbik lánya viszont szívesen evett volna egy sütit) és megkóstoltam egy karamelles süteményt valamint a szilvagombóctortát (amit itt szilvásgombócként emlegetnek, hibásan) annyit írtam erről a helyről a google-mapsre, hogy „átlagos cukrászda”. Mert az. Ma erre képes magyar átlag. Nem volt rossz, de messze állt a kiemelkedőtől. Azt a választ kaptam a tulajdonostól a webes felületen, hogy „nem voltál még átlagos cukrászdában”. Ezt. Így. Tegezve. Ezek tartják magukat üzletembereknek. Nem is ismernek, fogalmuk nincs, hogy hol jártam és hol nem, bár, ha rákeresnének a nevemre talán rájönnének, hogy mind kocsma, mind cukrászda, mind étterem műfajban jártam pocsék, gyenge, átlagos, jó és kitűnő helyeken egyaránt. Átlagosból volt a legtöbb. Hát ennyit a Hodosi cukrászdáról, melynek süteményei átlagosak, számomra kifejezetten unalmasak, az üzletvezetés kommunikációja, viszont messze átlag alatti e beszólás alapján.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. február 4.gyerekekkel járt itt 55 A 2017-ben nyitott olasz étterem hívogató üvegkalitkát állított fel a Piac utcán. A hely nagyon jól ki van találva, a tévében remek fotókat vetítenek az egyes fogásokról, a beltér – mind a téli terasz, mind a belső rész – elegáns, szeretnivaló. A kiszolgálás első osztályú, pincérünknek minden szava, minden gesztusa helyén van.
Az étlap tisztes választékot kínál mediterrán, főként olasz ételekből. Az árak nem alacsonyak, de hát a minőséget meg kell fizetni. Mi rendeltünk grillezett tigrisrákot salátaágyon, édes chili szósszal, Calabria pizzát és panna cottát. Fogásaink kitűnőek voltak, külön kiemelném a desszert csodás epermártását és azt, hogy a pizzát fatüzelésű kemencében sütik. A rák mellett a mártás készen vásárolt tucatárú volt, ez csak apró szépséghiba, megadom a helynek az 5 pontot, mert nem kétséges, hogy ez csúcsélmény volt összességében.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. február 2.egyedül járt itt 55 Mióta hírét vettem tavaly nyáron, hogy megnyitott a Pataky testvérek, Péter és István által fémjelzett, beszédes nevű Meatology második egysége a Haris közben, azóta tervezem, hogy ellátogatok hozzájuk. A minap végre erre is sor kerülhetett. A beltér korszerű, trendi, de nem szembántó, inkább lezsernek, otthonosnak mondanám.
A bejárattal szemben levő falat hatalmas festett cégembléma díszíti, ami megadja az alaphangulatot. További odaillő dekorációs elemként funkcionálnak a különböző állatok bontástechnikai ábrái, beleértve a nehezen hozzáférhető kecskét is. Az étlap összefogott, lényegre törő és nem meglepő módon húscentrikus, de kínálnak egy őszi salátát továbbá kecskesajt-burgert is, azoknak, akik vegetariánus létükre betévednek ide. Nagy hangsúlyt fektetnek a steakekre és a burgerekre, de szerepel az étlapon malaccsülök, csirkemell, fél kacsa és a legendás, saját fejlesztésű debreceni is. A kiszolgálás udvarias, kedves, figyelmes és gyors. Jómagam némi dilemmázás után egy távolkeleti ihletésű fogást kértem, ragacsos császárhúsos lepényt thai slaw-val. Nagyon értékeltem, hogy két kiféle kistermelői chilikészítményt is tettek az asztalra, kérés nélkül, egy sárga habanero- és egy trinidad skorpió-alapút. A borok a magyar élvonal nedűiből kerültek ki, a Meatology feliratú hat féle saját sört a miskolci Zips kisüzem készíti, négyet ezek közül csapon is tartanak. A távolkeleti burger-átirat kitűnőnek bizonyult, ahogy néztem, a lepény is helyben készülhetett (vagy egy kézműves pékségben), jók voltak az ízesítők, mint ahogy a desszert, a birs-textúrákkal ékített créme brullée is. Kistermelői házi szörpöket kínálnak, a málnát valamint a fekete ribizlit kóstoltam, kiváló volt mindkettő. Remek élmény volt a Meatology újabb egysége is, ajánlom mindenkinek, főként persze húsimádóknak.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2019. január 28.gyerekekkel járt itt 45 A Mamma Sferico nevű egységbe nem jutottunk el, míg a Múzeum körúton működött, de tavaly februárban családi körben megnéztük az új helyen a Kolosy téren. A kiszolgálás kedves, a beltér hangulatos, az árak korrektek, tetszett a választék is. Egy húsgombócos bagett-szendvicset kértünk, ami finom volt.
Nem akartuk túlenni magunkat, mert a máshová [moderálva - a szerk. ] készültünk, de amikor láttuk, hogy ott van ez a rég kiszemelt egység, akkor nem hagytuk ki. Tisztes négy pont.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. január 28.barátokkal járt itt 55 Egyik szemünk sír a másik nevet. Szomorú, hogy a magyar cukrászati élvonal egyik legmarkánsabb, legigényesebb egysége, a Zazi megszűnt, a másik nevet, mert a helyén nem valami gasztronómiailag irreleváns bolt nyitott, mondjuk a 146. pesti outlet, hanem Kolonics Zoltán mestercukrász cukrászdája.
Kolonics nevét a Gerbeaudhoz kötjük, aminél jobb ajánlólevél nincs és nem is lehet. A színvonal olyan, amilyet vártunk. Ettünk ötféle sütit, fekete erdő átiratot, oroszkrém átiratot, bazsalikomos citromtortát, opera szeletet, karamell-tarte-ot, mind szuper volt. 950 ft a sütik darabja, ami ebben a minőségi szegmensben megszokott díjszabás. A pultos hölgy kedves, kommunikatív, a beltér puritán. Mosdó nincs, ami rossz pont, de nem annyira, hogy levonjak az összértékelésből.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2019. január 28.barátokkal járt itt 45 Régóta tervezem, hogy elmegyek a Bach csomópont melletti Bubba s-ba is miután a Corvin sétányon és az Egyetem téren kifejezetten jó élményem volt. Nos, ez itt nem látszik működni. Nincs vendég így aztán a szint sem annyira magas. Kértünk volna tócsnit, de nem volt, bár az étlapon szerepelt az étel, nem tudni, mi fogyott el a krumpli, a liszt vagy a tojás, vagy netán a szakács kedve.
Grillezett tintahalat ettünk volna, panírozottat kaptunk, nem kellően forrón, egy visszakérdezés nem ártott volna a pincér részéről, ha már kétféle tintahal van az étlapon, hogy melyiket kérjük. Házi kenyeret is ettünk volna, nem volt csak papíron. Kértünk még apróhalat sütve, élvezhető volt. Ittunk soproni APAt, ezt nagyon baráti áron kínálják, 550 fél literes kiszerelésben, meg egy deci átlagos forgalmi Figula Olaszrizlinget, ami kemény 1050 ftért adtak. Ez normálisan egy 400-500 forintos bor. De a Bárdos rosé is 5000 egy palackkal, gondolom abból is 1000 lenne a deci. Miközben a kereskedelemben 1500 ft. S azon is van haszon. Az azért brutális szorzó. Az ételárak barátságosak, lehet racinálisan rendelni. Jóindulattal 4 pont.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2019. január 15.családjával járt itt 35 A Pásztor csárdában tett bő fél évtizeddel ezelőtti látogatás az egyik legjobb csárdaélményemként maradt meg. A nemrégiben ismét ott jártam, sajnos a hely már messze nem volt annyira meggyőző, mint első alkalommal. Nehezen jutottunk oda, hogy a rendelést feladjuk, ha nem hívunk kifejezetten pincért az asztalunkhoz, talán fél óra is eltelik, míg eszébe jut valakinek, hogy megkérdezze, mit kérünk.
A felszolgáló nem tudta megmondani, hogy melyik pincészet készíti a ház borát, azzal ment el, hogy megkérdezi, visszatérte után megtudtuk, hogy a bor nemesgulácsi, de a pincészetről továbbra sem kaptunk semmilyen információt. A (nagyipari) sört szisztematikusan s nyilván tudatosan jócskán a jel alá töltik, ilymódon az ígért mennyiség tizedét simán elcsalják a vendégtől. Eddig tartott a bírálat. Ami viszont továbbra is erény: az adagok tisztesek, az árak megfizethetőek, a beltér nagyon hangulatos, az egyik falon számos képet nézegethetünk Puskás Ferenc csárdabeli látogatásáról. Ettünk halászlevet, süllőfilét zöldséges bundában cukkinit krumplipürével, rántott fogasfilét pirított magos zöldsalátával és szürkeharcsát paprikalében párolva dödöllével. A halászlé remek volt, a passzírozott lében friss, nem túlfőtt halat kaptunk, a fogas és a süllő friss volt és ízletes, ami nem mondható el a harcsáról, melynek köreteként felszolgált dödölle is csalódást okozott. Fele üres, fele tele – mondhatnánk. Mi inkább a teli részét néztük, mert jó helyen jó barátokkal jól érzi magát az ember akkor is, ha akad kifogásolnivaló. Az üzletvezetésnek azonban jobban oda kellene figyelni a részletekre.
4Ételek / Italok
2Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. január 15.gyerekekkel járt itt 55 A Deck bisztrót némi világhálós kutakodás után választottuk ki, miután eldöntöttük, hogy Szombathelyen ebédelünk családilag, útban Ausztriából hazafelé. Nem csalódtunk. Azt már a neten közzétett étlap elolvasásakor észleltük, hogy itt meghaladják az elmúlt évtizedek sablonjait, de úgy, hogy közben a magyar konyha bevett ízeire és fogásaira építenek, melyeket a séf néhány nemzetközi klasszikussal egészített ki.
A választék korrekt, de nem eltúlzott: négy előétel, négy leves, három tésztaétel, tucatnyi főétel és négy desszert szerepel a jól átgondolt, jól megkomponált étlapon. Mindez nem véletlen: a kreatív séf Bereznay Tamás, a Metro Gasztrokadémia szakmai vezetője, akit a nagyközönség a Nők lapjából valamint a Konyha ördögének magyar változatából ismerhetett meg. Szép a borválaszték is, úgy tűnt, hogy ez sem szűkül egyik vagy másik nagykereskedő által forgalmazott nedűkre, s érdemes kiemelni a helyinek mondható kőszegi kézműves söröket is. A kiszolgálás kifogástalan: pincérünk motivált, lelkes, közvetlen, de ugyanakkor udvarias, segítőkész. Ettünk tengeri hallevest, amihez pillanat alatt kaptunk extra chilit és zöld koriandert, marhaburgert, csirkés szendvicset, chilis rukkolás tagliatelle-t bélszíncsíkokkal, konfitált kacsacombot káposztás cvekedlivel és aszaltszilva kompóttal, rosé kacsamellet céklás rizottóval valamint csokiszuflét. Ételeink rendben voltak, ízre, állagra egyaránt, a tálalás is megnyerő volt. Komolyabb hibát nem leltünk semmiben, csak azt furcsálltuk, hogy a megegyezés dacára átsütötték a burgerhez a húspogácsát. A legjobbnak a kacsaételeket ítéltük. Nagyon jó élmény volt Deck bisztró, nem véletlen, hogy vasárnap délután, az ebéd és a vacsora közötti holtidőben alig kaptunk helyet.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4345 értékelés / 435 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
385 település / 39 oldalon