Gyémánt 500
2018. június 25.gyerekekkel járt itt 55 Wossala Rozina a Konyhafőnök első részében rengeteg nézői bírálatot kapott, nem keveset igazságtalanul. Jómagam kedveltem, értékeltem a jó ízlését, az arányérzékét. Hogy néha affektált kicsit, hát annyi baj legyen, kibírjuk.
Hallottam, hogy megnyitott a Bestia, akkor igen hamar elmentünk oda, azt a következtetést vontam le, hogy a konyha jó (bár csak egy sörkorcsolyát ettünk, de az is sokat elmond), este elviselhetetlen legalábbis a magamfajta középkorú ember számára a zaj, ebédre nagyon kellemes a hely. A Kishúsom hírére rögtön mozdultunk is. Ettünk egy soft opening akciós hot-dogot frankfurti virslivel (990), továbbá egy marhásat, curryt szósszal (1590), amihez bár be sem ígérték, de adtak zöld koriandert, amit én nagyon, de nagyon értékeltem. A kiszolgálás nagyon kedves, szakszerű, ott volt egyébként Rozina is, aki érdeklődött, hogy ízlenek-e az ételek, mondtuk, hogy persze. Tény, hogy a Töltő mellet itt adják a legjobb hot-dog variációkat, jól el van gondolva minden variáns, a korrekt zsemle és a jó virsli/kolbász mellett nem kevés figyelmet fordítanak a belevalókra. Ettünk egy napi desszertet (mákus guba 550 ft - szuper volt! ) is, továbbá ittunk két üdítőt (San Pellegrino 390/db) valamint First APA-t (650) ezutóbbi kiemelkedően jó volt, azt hiszem, kóstoltam a kézműves sörfesztiválon mert ismerős volt a neve, de erre csak később jöttem rá. Nagyon jó kis hely a Kishúsom, 5 pontot abszolút megérdemel.
2018. június 25.barátokkal járt itt 55 A Békési pálinkafőzdéről mindenki azt hiszi, hogy a településről kapta a nevét, de a helyiek elmondják, hogy ez nem így van, a tulajdonos Békési Zoltán, róla van a főzde elnevezve, mely egyébként a város hajdani zsinagógájában működik. A kiszolgálás cseppet sem kedves, a hölgy abszolút unott volt, a dicséretekre sem reagált.
Ezzel együtt nem tudta kedvünket szegni. Megkóstoltunk vagy 5-féle pálinkát, volt közöttük kifejezetten gyenge, közepes és jó is. Összességében jó dolog ide betérni, ajánlom a helyet másoknak is.
2018. június 25.barátokkal járt itt 45 A Hun bár engem a dizájnjával hódított meg. A falon két különböző Nagy-Magyarországtérkép, Turul és Nagy-Magyarország dombor-mű. Mindezek mellett P Mobil és Radar koncert plakát, akkor még nem sejtettem hogy három hónap múlva ezt a koncertet Aradon meghallgathatom a helyi a rock-kocsmában.
A hot-dog egyébként vacak volt mikrózott kiflivel, jóindulattal belefér a három pontba, az igazság az, hogy a legtöbb helyen így csinálják. Ára kedvező, 300 ft, nemrégiben sokkal rosszabb, lepattant helyen ettem drágábbat, de nem jobbat. Az extrákkal ellátott, amit a többiek kértek 390. A kiszolgálás kedves volt, összességében ennek köszönhetően maga az élmény jó volt.
2018. június 25.barátokkal járt itt 45 A Piaci falatozó nevű helyen tavaly durván egy hónap alatt (konkrétan szeptember 19-én és október 21-én) kétszer is megfordultam. Barátaimmal együtt első ízben teszteltük a káposztás lángost (330 ft), majd másodízben Piedone-t (benne: kolbász, Erős Pista, virsli, vörösbab, lilahagyma, sajt – 580 ft) valamint a Nagymester nevűt (benne: tarja, kolbász, virsli, bacon, gomba, sajt - 580).
A helyzet az, hogy korrekt lángosokat sütnek itt, tisztes négy pont a részemről. Nyilván a belevalók nem prémium termékek, de ezen az áron ezt nem is lehetne elvárni. A Piaci falatozó a maga műfajéban rendben van.
2018. június 24.barátokkal járt itt 35 A Napfény sörkert hangulatát tekintve átlagos strandsöröző, a legolcsóbb műanyag asztalokkal és székekkel. Van konyhájuk is, azt mi nem próbáltuk ki, elvégre jóllaktunk az előző étteremben [moderálva - a szerk. ], majd arra még rányomtunk egy halászlét a strandon. Stella Artois sört kértünk (egy pohár 330 ft volt), az jó volt mind a hőmérsékletét, mind az ízét tekintve.
A sofőr fél literes kiszerelésű alkoholmenteset ivott, az 500 ftba került. Megfelelt a célnak. Ide már vittem magammal fényképezőgépet, elmenőfélben ültünk le egy sörre.
2018. június 24.barátokkal járt itt 45 A Hordó borozó egy hangulatos hely a hatalmas hajdúszoboszlói strandon. Sajnos fürdéshez nem vittük fényképezőgépet, így fotókkal nem szolgálhatok. A választék elég gyenge, akár sörről, akár borról van szó, de sor attól még van.
Egy egy pohár soproni sört ittunk, 210 ft volt darabja, azt nyújtotta, amit nyújthat – ez is egyébként valami, hiszen hány helyen van vizezett vagy megsavanyodott sör… Jól éreztük magunkat.
2018. június 24.barátokkal járt itt 35 A Hodosi cukrászda nem rosszabb és nem jobb, mint a legtöbb cukrászda Magyarországon, tipikus átlagos hely. Talán annyi különbséggel, hogy az eleve alulárazott sütik még a megszokottnál is olcsóbbak. Ettünk egy gombóc csokifagyit (200 ft), továbbá egy Guru nevű sütit, ezutóbbi szárazkás volt, mint a legtöbb megszokott torta, és nagyon olcsó 250 ft.
De adnak francia krémest és házi krémest 180ért, citromos fagyi szeletet 250-ért, s még sorolhatnám. A magam részéről nem rendelnék belőlük, ez az vonal valahogy nem hoz lázba. Persze ezeket a sütiket is lehet jól csinálni, lásd például a Daubnert. Mindegy, ez egyértelmű 3 pont, aztán egyen itt az, aki szereti ezt az irányzatot.
2018. június 24.barátokkal járt itt 55 Érdekes, hogy ugyanabban az étteremben mekkora ingadozások vannak a konyha teljesítményét tekintve. Az utóbbi években valahogy úgy alakult a programom illetve főként a barátim programja, hogy valahogy szinte évente elkeveredtünk az Aqua Solba. Tavaly nyáron legutóbb, talán idén is megyünk, ki tudja. Toronymagasan a tavalyi étkezésünk volt a legjobb.
Könnyű lenne azzal magyarázni, hogy biztosan séfcsere volt. Nos, nem. Továbbra is a Németh testvérek viszik a konyhát. Nagyon tetszett a fogadófalat tálalása, persze tálalásban soha nem voltak rosszak. Ez volt az első olyan élményünk itt a talán 5-6-ból, amikor az ételek tekintetében minden klappolt, szép rosé hús, jó textúrájú leves, finom desszert (ez jellemzően korábban is jó volt, bár az sem mindig) meg is adom nekik az 5 szívecskét. Csak így tovább!
2018. június 24.egyedül járt itt 35 Kápolnásnyéki barátaim nem kedvelik a Nemes cukrászdát, de ennek ellenére betértem, elvégre minden helyet meg kell egyszer látogatni. Szemre, külsőre kellemes, a beltér hangulata sem rossz, a sütemények a fősodorba illeszthetőek, nem tűntek különösebben izgalmasnak.
Egy gombóc fagylaltot kértem, azt a túlhabosított érdektelen fagyit kínálják, olcsón (210 ft), amiről a minap Damniczki András jó kis videot tett közzé a facebookon bemutatva a csodaanyagot, amivel lényegében levegőt adnak el az embereknek. Átlagos hely ez, nem valószínű, hogy még betérek.
2018. június 23.családjával járt itt 45 Az igazság az, hogy az önkiszolgáló fagylaltozók rendszerét, melynek keretében mindenféle öntettel elláthatjuk a magunk által összeállított fagykompozíciót és szórhatunk rá bármit, nem érttetem meg az elején, idén Miskolcon esett a tantusz, hogy bármennyi extrát lehet rátenni, azt csak súlyban mérik.
Így amikor tavaly nyáron Egerben jártam a La Creme-ben, nem éltem az extrákkal, bevallom, spórlásból. Annyi baj legyen, majd legközelebb. Egyébként vanília és csoki műfajban utaztunk öcsémmel együtt, korrekt négy pont a hely.