Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 393 városban
járt már
Felfedező 2798 helyen első értékelő
Népszerű író 1400 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 32178 feltöltött kép
Kiváló
2015. augusztus 26.a párjával járt itt 55 A minőségi borkészítés 20. századi történetének egyik kulcsszava a „flying winemaker”. A borász, aki egyik nap Ausztráliában, másik nap Dél-Afrikában, harmadik nap Európában ad tanácsot. Hasonló szerepet tölt be Ruprecht László séf a magyar gasztronómiában, egyelőre még csak a trianoni határon belül.
Kreatív séfként jegyzi a nyíregyházi Aventinust, a perbáli Waltert, executiv séfként a veszprémi Chiantit, a balatonfüredi Baricska csárdát valamint az etyeki Mangát. Legutóbb pedig a kecskeméti Spaletta kretív séfségét is elvállalta. A Spaletta nagyon jó hely. Ügyelnek a szezonalitásra, frissességre, minőségi alapanyagokra, kitűnő ízekkel és állagokkal találkoztunk. Minden túlzás nélkül állítható, hogy ez jelen pillanatban Kecskemét legjobb étterme. Kiváló a kiszolgálás, remek a dizájn, csodás a terasz, kifizethetőek az árak.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 18.gyerekekkel járt itt 45 A Wndrlnd hangulatos romkert a Margit szigeten. A kiszolgálás kedves, a szakács fiú különösen rokonszenves és kommunikatív, friss alapanyagokból dolgozik és nem mirelitből.
Az italkínálat zöme kommersz, de nagyon értékeltük, hogy Kaltenecker sört is tartanak, azon belül kétféle IPÁt, nem lenne rossz, ha ezeket részleteznék is egy ismertető lapon, s nem csak a mindenféle érdektelen italt felsorakoztató hivatlos itallapon szerepeltetnénak annyit, hogy „Kaltenecker sörök”. A rozsnyói kisüzemi főzde termékei megérdemelnének ennyit. A zene valami mondanivaló nélküli zaj, ami mostanság dívik. Értékeltük viszont, hogy a limonádét üvegpohárban szolgálják fel és nem műanyagpohárban, mint a Margit szigeten sokhelyütt. Rendeltünk sajtgolyókat is fokhagymás majonézzel, kértünk egy pitát is hozzá, a konyhás srác kérés nélkül rápirított a pitára. A sajtgolyók is kiválóak voltak, sörhöz különösen. A maga műfajában jó hely a Wndrland, ha ez a borzalmas háttérzaj nem lenne, biztos mennénk még, de még így sem kizárt a visszatérésünk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. augusztus 17.barátokkal járt itt 35 A Muskátli kávézó a keszthelyi sétálóutcában a „semmi extra” jelige alatt működik. Jómagam limonádét voltam kénytelen inni, mert a három napos turné során eljött az én időm is, három fős csapatunkból mindenki egy napra vállalta a vezetés a hálátlan feladatát. Szó, ami szó, korrekt volt a limonádé (4 dl 650 ft).
Házi szörpöket is kínálnak hasonló áton. A borválaszték meglehetősen szegényes, de legalább balatoni borokat tartanak, ha már a kommersz vonalban utaznak. A sörök is nagyipariak, van még néhány Bolyhos pálinkájuk s árulnak fagylaltot meg kávét is. A kiszolgálás rendben volt, a beltér nem különösebben izgalmas, bár értékeltük, hogy a kávézó falait rendhagyó módon a modern festészet darabjai díszítik, konkrétan Sinka József festményei, melyek meg is vásárolhatóak. A Tavaszváró nevű műalkotás 80. 000 forintba kerül például. Nem kértük, de senkit nem akarunk lebeszélni a megvásárlásáról.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 17.barátokkal járt itt 45 A Café Pelsonak remek az elhelyezkedése, a Balaton fővárosában, a sétálóutca végében fekszik egy impozáns téren. Ki is használják, hogy a legtöbb turistának jó a jellegtelen tucattermék. Pálinkában az egyik legkommerszebb cég, a Rézangyal nedűit tarják, kommersz ipari a sörválaszték is, bortémában Vargáékra alapoznak, de tartanak minőségi borokat is.
Van egyféle cider, de az is aromatizált. Jómagam egy marcipános szívet kértem – a Szamos marcipán süteményeit forgalmazzák, ez a maga korrekt fősodratú szintjével értékelendő - de nem volt marcipán jellege, egyébként nem volt élvezhetetlen sem. A kiszolgálás átlagos, az árak megfizethetőek, a tömények zöme 4 cl-re számolva 700 ft. A beltér elegáns, akár hangulatosnak is mondható, a teraszról remek kilátás nyílik.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 17.barátokkal járt itt 45 A Végh-Pataki Rétesház is egyike azon 270 helynek, melyet a Magyar Konyha alkotóközönsége méltónak tartott arra, hogy bevegye az idei Balaton-témájú különkiadványba. Keszthelyi turnénknak második helye volt ez a hónap elején. Kissé túlrendeltük magunkat tekintve, hogy még hány helyen akartunk enni, de sebaj, nem hagytunk ott semmit.
A kiszolgálás kedves, az árak barátságosak. Rendeltünk két pozsonyi kiflit, kétféle rétest, mákosat és fahéjes-szilvásat továbbá egy melegszendvicset. Inni szörpöket kértünk, valami korrekt kézművest. Azt is értékeltük, hogy tábla hirdeti, hogy a leveseik nem tartalmaznak porokat, tartósítószert. A rétesek tisztességesek voltak, de semmi kiugrót nem nyújtottak, díjaztuk, hogy a tésztáját maguk készítették. A kifli jó volt, a szendvics felejthető, de azért nem élvezhetetlen. Ha lenne 3. 5 pont, akkor annyit adnék a helynek, így inkább felfelé kerekítek.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 16.gyerekekkel járt itt 55 A „42 Gasztro Art” az a hely, ahová úgy vágyik vissza az ember, hogy még el sem ment. A belteret a modern festészet darabjai ékítik, de ez nem zavaró, mert harmóniába van minden látványelem, s aki a klasszikus festészetre esküszik, az sem fogná menekülőre. A háttérzene kellemes, ez is nagy dolog manapság.
A kiszolgálás lefegyverzően kedves, empatikus, olyan természetes kellem és vendégszeretet árad belőle, hogy az igen ritka. Ettünk egy alapjáratú hamburgert, mely finom volt, bár még fejleszthető állagra-ízre. Nagyon értékeltük, hogy a belevalók, az ízesítők házilag készültek s örvendtünk annak is, hogy kézműves söröket tartanak a Rekettyés sörfőzdétől mely a Jónás nevű, a Bálnában működő sörházhoz kötődik. Dilemmáztam, hogy a Ravasz hódot kérjek-e vagy Arany Jónást, végül mindkettőből kértem egy üveggel. Ára 750 ft, ami csak annak tűnik soknak, aki nem ismeri a kézműves sörök palettáját, ugyanis ennyit kérnek nagyjából a szaküzletben is erre a sörre, ha emlékezetem nem csal, pár napja Szegeden szinte ennyiért vettem a sorozat két darabját. A borlap is a magyar minőségi borkészítés javából válogat, tartanak szódát, békebeli üvegben. Jó hely a 42 Gasztro Art, sok sikert kívánunk nekik!
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 16.gyerekekkel járt itt 45 Még a kisnövésűek is vigyázzanak, ha leereszkednek a Jóbarátok cukormentes cukrászda alagsorába, mert könnyen beverhetik a fejüket. Bent erős légkondicionáls fogadott, ami jól esett a közel 40 fokos melegben. A sütemények régi vágásúak zömmel, mi kértünk egy Túró Rudi tortát, ami simára, homogénre kezelt, zselatinozott túróból készült, ami körbeölelte a folyós csoki mártást.
Nem volt rossz az íze, a csoki lehetett volna valamivel jobb, a túróban kevesebb a zselatin, de azért főleg az árat is figyelembe véve – ha jól emlékszem 420 forint volt – nem volt ez rossz, sőt. Ugyanez áll a tiramisura is, melyben szintén sokallottuk zselatint, de értékeltük, hogy volt mascarpone-s jellege, ellentétben a tortaformájú tiramisuk zömével. A kiszolgálás kötelességszerű, de udvarias, nem túl kommunikatív. Mint a kérdésünkre adott válaszból megtudtuk, nyírfacukrot és fruktózt használnak, ezzel együtt az sütemények bőségesen adnak édességérzetet.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 16.barátokkal járt itt 55 A Pura Vidanak a nyitás után igen hamar híre ment, ami érthető, hiszen a Balaton vonzáskörzetében nem sok ilyen igényes hely működik. Egy egész napon kulináris kalandozást zártunk itt, így aztán nem telt sokra kapacitásunkból, de ez találkozott a személyzet preferencia-rendszerével, ugyanis nem sokkal, mindössze 35-40 perccel záróra előtt érkeztünk.
Kértünk pilpil gambast, ezt a remek spanyol rákelőételt, valamint panna cottát mangós maracujás mártással. A rák kitűnő volt, kicsattanó frissességű, kifogástalan állagú, mi szerettük a mártását is, lehet, hogy más megszólta volna őket a nyerses fokhagyma miatt. Mi a fokhagymát mindenképpen szeretjük, nyersen pirítva, konfitálva, párolva, marinálva, úgyhogy nem morogtunk, sőt, kimártottuk az egész olajas-vajas mártást, ami persze chili is került, amennyi kell. Az asztalon só- és borsdarálót, nem lenne rossz, ha ez általánossá válna, micsoda különbség van a frissen darált bors és az ipari borspor között, amit sószóróból juttathatunk ételünkbe a legtöbb helyen. A kenyeret alighanem maguk sütik, egyszerűen csodálatos, ízre-állagra, kinézetre egyaránt. A panna cottáról is csak dicshimnuszokat lehet zengeni, a mártásról különösen. A műfaj csúcsa. A kiszolgálás kedves, a beltér eklektikus, de megnyerő, az árak megfizethetőek, a borválaszték impozáns. Kitűnő hely a Pura Vida, csak így tovább!
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 15.gyerekekkel járt itt 45 A Kedves Krém listán van egy ideje, korai zárása miatt eddig még nem sikerült meglátogatni. Most a turné elejére illesztettük be, de nem sok híja volt, hogy lemaradjunk ezúttal is az élményről, a bent dolgozó hölgy közölte, hogy még nincsenek nyitva. Mondom, hogy azt olvastam a Facebookon, hogy 10-től nyitnak. „Ja, már péntek van?
” kérdezte a pultos, majd jelezte, hogy rengeteg a dolga, de kiszolgál bennünket. Úgyhogy igen hamar rendeltünk két gombóc fagylaltot, egy epret és egy banánt, majd odébbálltunk, hogy ne alkalmatlankodjunk. A banán remek volt, az eperből is áradt a friss eper íze, de ez kissé jeges volt, állaga nem teljesen homogén. Jó kis fagylaltozó a Kedveskrém, ajánljuk másoknak is.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 15.gyerekekkel járt itt 55 A csemetékkel megejtett gasztro-gigaturné, (melynek keretében 22 helyet – kocsmát, fagylaltozót, cukrászdát, éttermet és gyorséttermet - sikerült meglátogatni egy nap alatt, úgy, hogy a kisebbik sem nyekergett) egyik legjobb élménye a Dolcissima volt. Szolid elegancia, puritán belső, csodás, kedves kiszolgálás és kitűnő olasz desszertek.
Ez röviden a Dolcissima. Kértünk sfogliatelle-t (remélem, jól írom le, emlékezetből teszem), canolot, kávéfagylaltot, és tiramisut. Ezutóbbit az egyik fiam kérte, nem akartam kedvét szegni azzal, hogy más felé irányítom rendelését, meg, mi tagadás, magam is kíváncsi voltam, hogy e klasszikust hogyan készítik. Egyébként jól, sőt, fiam elismerte, hogy ez az övénél is jobb, erre eddig nem volt példa. A fagylalt is pazar volt, ízre, állagra egyaránt, a sütemények is ízlettek, a Dolcissima teljesen levett a lábunkról. Az sem mellékes, hogy az árak is barátságosnak mondhatók, legalábbis a minőség fényében. Alig várjuk az alkalmat, hogy még benézzünk s kipróbáljunk még néhány desszertet.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4338 értékelés / 434 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
383 település / 39 oldalon